ruka koja drži fotoaparat alpha 7

Slavimo deset godina fotoaparata punog kadra bez zrcala serije Alpha

U listopadu 2013. godine najavljeni su izvorni modeli fotoaparata Alpha 7 i 7R

Prije deset godina svijet fotografije bio je podijeljen između DSLR modela sa senzorima punog kadra i malih fotoaparata bez zrcala opremljenih manjim APS-C senzorima. Međutim, 16. listopada 2013. sve se promijenilo. Ne samo da su fotoaparati Alpha 7 i Alpha 7R bili opremljeni senzorima punog kadra, već su se i odlikovali visokim radnim značajkama, uključujući iznimne ISO performanse do vrijednosti 25 600, neprekidno snimanje pri 5 fps i iznimno brz sustav automatskog fokusiranja s prepoznavanjem kontrasta i hibridnom fazom. Fotografi (i snimatelji) po prvi su put mogli uživati istu kvalitetu koju su im pružali njihovi DSLR fotoaparati, no u manjem i lakšem formatu.

 

 

 

Fotoaparati serije Alpha postaju sve bolji i bolji

Ta prva dva modela označila su početak neprekidne evolucije serije Alpha. Samo godinu dana kasnije predstavljena je S varijanta koja je snimateljima pružila dosad neviđene radne značajke snimanja pri slabom osvjetljenju pri visokim ISO postavkama, kao i snimanje 4K videozapisa. Iduće se godine pojavio fotoaparat Alpha 7R II opremljen prvim senzorom punog kadra s pozadinskim osvjetljenjem na svijetu, impresivne kvalitete od 42,4 megapiksela.

Kako je serija Alpha postajala sve popularnija zahvaljujući svojoj revolucionarnoj tehnologiji, naš je odjel zadužen za fotoaparate u Tokiju nastavio raditi na onome što se prije smatralo nemogućim. Fotoaparat Alpha 9 (2017.) bio je prvi koji je mogao neprekidno tiho snimati bez zatamnjenja pri nevjerojatnih 20 fps te je sportskim fotografima pružio kompetitivnu prednost nad kolegama koji su se koristili DSLR fotoaparatima.

 

Infografika o fotoaparatima punog kadra serije Alpha

 

 

Kamo dalje?

Svakim novim fotoaparatom punog kadra serija Alpha evoluirala ja i rasla u nešto što su mnogi počeli smatrati zlatnim standardnom izvrsnosti u fotografiji i videografiji. Vjerujemo u inovaciju i ne planiramo sljedeće desetljeće provesti odmarajući se na lovorikama, kao ni ono poslije njega. U svijetu je mnogo nevjerojatnih autora sadržaja te smo ponosni da se neki od najboljih na svijetu koriste našim Alpha fotoaparatima kako bi ostvarili svoje snove.

 

 

Slike snimljene fotoaparatima serije Alpha tijekom prošlog desetljeća

Uz pomoć naših nevjerojatnih ambasadora i autora slikovnog sadržaja odabrali smo neke od naših omiljenih slika snimljenih Sonyjevim kućištima punog kadra bez zrcala serije Alpha tijekom posljednjih 10 godina. Nadamo se da ćete u listanju ove knjige uživati jednako kao što smo mi uživali dok smo je sastavljali.

otvorena knjiga sony alpha obljetnice
Pregledajte knjigu

 

 

Najnovija ponuda Alpha fotoaparata punog kadra

Prijavite se za primanje biltena α Universe

Čestitamo! Uspješno ste se pretplatili na bilten α Universe

Unesite valjanu adresu e-pošte

Nažalost, došlo je do pogreške

Čestitamo! Uspješno ste se pretplatili