den lennie snimanje videozapisa uz sony alpha 7III

Snimanje videozapisa

Den Lennie

Profesionalni snimatelj Den Lennie nudi dragocjene uvide u snimanje videozapisa, a govori o svemu od osnova ekspozicije do snimanja zvuka fotoaparatima Sony FS5 II i α7 III.

Uvod

Ova je serija dizajnirana tako da pomogne fotografima koji žete snimati i videozapise i fotografije. i α7 III i FS5 II mogu snimati visokokvalitetne videozapise te ću vam u ovoj seriji videozapisa pokazati kako dobiti najbolje rezultate s oba aparata.

Format

Često je najvažnija odluka što i gdje snimati. U nekim vam je situacijama potreban malen, diskretan fotoaparat, kao što je ILC, a u nekim su najvažniji ergonomija i pribor.

Mediji za snimanje

Fotografije se uglavnom snimaju u RAW ili JPEG formatu ili u kombinaciji ta dva formata. Videozapis je druga priča, ključni su učinkoviti kodeci i mediji velike brzine.

Brzina zatvarača

Jedan od najvažnijih izazova s kojima se fotografi susreću prilikom snimanja videozapisa jest relativno niska brzina zatvarača koja je povezana s brzinom prijenosa kojom snimate. Za realistično zamućenje uslijed pokreta u našim videozapisima moramo pratiti ono što se zove pravilo 180 stupnjeva.

Ravnoteža bijele boje

Kad tijekom snimanja videozapisa usmjerite fotoaparat na jednu stranu i očitate temperaturu boje, a zatim usmjerite fotoaparat u drugu stranu, dobit ćete potpuno drugačiju temperaturu boje.

Upravljanje ekspozicijom

Kada je riječ o ispravnoj ekspoziciji fotografije, tri glavna temelja su otvor blende, brzina zatvarača i ISO. To se odnosi na videozapis, ali način korištenja znatno se razlikuje.

Snimanje zvuka

Slaba kvaliteta zvuka uništit će ono što bi mogao biti izvrstan videozapis, a gledatelji će brzo isključiti zvuk neovisno koliko je snimka odlična. Profesionalne XLR veze za zvuk mogu biti presudne.

Profili slika

Ti vam predlošci omogućuju brz pristup različitim kreativnim izgledima prilikom snimanja videozapisa. FS5 II sadrži više od 10 predložaka koje možete odabrati, uključujući profile optimizirane za HDR i log snimanje.

Velika brzina kadrova

Jedna od najboljih značajki fotoaparata α7III i FS5II mogućnost je usporenog snimanja – snimanje uz višu brzinu kadrova, npr. 100 sl./s, a zatim usporavanje snimke u postprodukciji ili u samom fotoaparatu FS5 II.

Predstavljeni proizvodi

Prijavite se za primanje biltena α Universe

Čestitamo! Uspješno ste se pretplatili na bilten α Universe

Unesite valjanu adresu e-pošte

Nažalost, došlo je do pogreške

Čestitamo! Uspješno ste se pretplatili