Nagradna igra snimanja pejzaža na portalu α Universe
Albert Dros
Pejzaži s nevjerojatnom rezolucijom i dinamičkim opsegom

Bez obzira na to koristite li APS-C ili fotoaparat punog kadra, serija Sony α jamči vrhunsku rezoluciju, preciznu gradaciju nijansi i vrhunske performanse pri visokim postavkama ISO-a.

Procesor BIONZ™ u fotoaparatu α precizno snima teksture i detalje, zbog čega pejzaži izgledaju bogato i živopisno.

Da biste sudjelovali u nagradnoj igri, podijelite svoje slike putem Instagrama. Za nagradnu će se igru razmatrati sve fotografije objavljene na Instagramu od 1. studenog do 15. prosinca 2019.

Pobjedničku sliku odabrat će žiri stručnih fotografa, a pobjednik će osvojiti objektiv Sony G Master!

Prijavljene će se slike ocijeniti na temelju kreativnosti, originalnosti te vizualnog i emocionalnog dojma, a pobjedničke će slike biti objavljene na portalu α Universe i društvenim mrežama.

Uvjeti i odredbe:

NIJE POTREBNA KUPNJA

1. Promotor Sony α Universe Instagram fotografskog takmičenja za kućne ljubimce („Contest“) je Sony Europe B.V., The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Ujedinjeno Kraljevstvo („Sony“). Natjecanje se ni na koji način ne sponzorira, podržava ili upravlja s njim ili ga povezuje s Instagramom. Instagram ovim putem potpuno oslobađa svake odgovornosti svakog sudionika u ovom Natječaju.

2. Natječaj je otvoren za osobe starije od 18 godina koji imaju osobni Instagram račun i imaju prebivalište u Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Nizozemskoj, Švicarskoj, Poljskoj, Norveškoj, Austriji, Švedskoj, Belgiji, Danskoj, Portugalu, Finska, Grčka, Rumunjska, Estonija, Litva, Latvija, Mađarska, Bugarska, Irska, Češka, Hrvatska, Slovenija, Slovačka i Turska. ("Kvalificirajuće zemlje"). Zaposlenici kompanija iz grupacije Sony i članovi njihovih obitelji nemaju pravo na ulazak.

3. Natječaj započinje 1. svibnja 2020. i završava u ponoć 14. lipnja 2020. ("Razdoblje natjecanja")

4. Da biste se prijavili na Natječaj, morate provesti sljedeće korake:

Korak 1: slijedite @ alphauniversebysony.eu Instagram račun.
Korak 2: na svoj Instagram račun prenesite fotografiju koju ste vi osobno snimili pomoću kamere Sony Alpha serije ili serije RX i dodajte sljedeće hashtage, ovisno o vašoj zemlji prebivališta:

Popis važećih hashtagova zemalja:

Njemačka: #AlphaLandscapeDE
Velika Britanija #AlphaLandscapeUK
Francuska: #AlphaLandscapeFR
Italija: #AlphaLandscapeIT
Španjolska: #AlphaLandscapeES
Nizozemska: #AlphaLandscapeNL
Švicarska: #AlphaLandscapeCH
Poljska: #AlphaLandscapePL
Norveška: #AlphaLandscapeNO
Austrija: #AlphaLandscapeAT
Švedska: #AlphaLandscapeSE
Belgija: #AlphaLandscapeBE
Danska: #AlphaLandscapeDK
Finska: #AlphaLandscapeFI
Grčka: #AlphaLandscapeGR
Rumunjska: #AlphaLandscapeRO
Estonija: #AlphaLandscapeEE
Litva: #AlphaLandscapeLT
Latvija: #AlphaLandscapeLV
Mađarska: #AlphaLandscapeHU
Bugarska: #AlphaLandscapeBG
Irska: #AlphaLandscapeIE
Češka: #AlphaLandscapeCZ
Slovačka: #AlphaLandscapeSK
Turska: #AlphaLandscapeTR


5. Podnesene fotografije moraju biti snimljene fotoaparatom serije Sony Alpha ili RX serije. Vaš Instagram račun mora biti javno objavljen da biste mogli sudjelovati u natjecanju. Nakon objavljivanja, vaša fotografija mora ostati na vašem Instagram računu do kraja razdoblja natjecanja određenog u gornjem odjeljku 3, inače vaš unos možda neće biti priznat.

6. Podnošenjem fotografija u skladu s gornjim odjeljkom 4 i prijavom na Natječaj smatrat će se da su sudionici prihvaćeni i da ih obvezuju pravila i uvjeti. Sva daljnja uputa koja je dao Sony i koja su objavljena na ovoj web stranici ili na @ alphauniversebysony.eu Instagram računu bit će dio pravila natjecanja.

7. U skladu s niže navedenim odjeljkom 9, fotografije bi trebale biti u stilu Pet fotografije koji koristi značajke vašeg Sony Alpha ili RX fotoaparata. Ne postoji ograničenje broja fotografija koje možete prenijeti da biste sudjelovali, ali svaka fotografija mora biti jedinstvena i u skladu s ovim uvjetima i odredbama.

8. Prihvaćaju se fotografije koje su modificirane bilo kojim softverom za uređivanje slika ili sličnim programima. Sudionik jamči da je poboljšanje fotografija nastalo korištenjem legalno stečenog softvera.

9. Sudionicima je zabranjeno označavanje ili unošenje bilo kakvog klevetničkog, klevetničkog, nepristojnog, pornografskog, nepristojnog, prijetnjivog ili nezakonitog materijala (kako u pogledu fotografija i bilo kakvih povezanih komentara / oznaka) ili bilo kojeg materijala koji bi mogao predstavljati ili poticati ponašanje koje bi bilo smatra se kaznenim djelom ili potiče građansku odgovornost ili na drugi način krši bilo koji zakon ili Instagram uvjete korištenja. Sudionici ne smiju slati fotografije koje uključuju vodene žigove, foto-kredite ili treće strane.

10. Sony će pregledati sve unose prihvatljive putem Instagrama tijekom razdoblja natjecanja, a fotografije će se procijeniti prema vlastitom nahođenju, na temelju razine kreativnosti, originalnosti i vizualno / emocionalnog učinka slike. Sony će odabrati odabir uloga s izbornika na temelju prethodnih kriterija, a konačnu odluku o pobjedničkim unosima donijet će neovisni skup fotografskih stručnjaka čije će odluke biti konačne i obvezujuće.

11. Sudioniku čija slika bude odabrana kao pobjednička obratit ćemo se putem izravnih poruka na Instagramu s računa @alphauniversebysony.eu na Instagramu i on će morati poslati EXIF podatke povezane s odabranom fotografijom da bi dokazao sukladnost s uvjetima prijave. Sony će poslije potencijalnom pobjedniku e-poštom poslati upute za preuzimanje nagrade. Ako potencijalni pobjednik ne odgovori na poruku i ne postupi sukladno s uputama u prvotnoj izravnoj poruci na Instagramu u roku od pet (5) dana ili pak ako podaci pokažu da fotografija ne zadovoljava uvjete i odredbe, sudionik neće moći primiti nagradu i bit će odabran zamjenski pobjednik. Kontaktirat ćemo maksimalno tri (3) zamjenska pobjednika.

12. Tri fotografske stručnjake će odabrati tri fotografska stručnjaka, a nagrade su:

1. Mjesto: Alpha 6600 + E 18-135mm f / 3,5-5,6 OSS komplet ILI Alpha 7 III tijelo (pobjednik na izbor)
2. Mjesto: FE 85 mm f / 1.8 leće
3. Mjesto: RX100 V

13. Nije dostupna alternativa za gotovinu ili kredit. Nagrade se ne mogu zamijeniti niti prenijeti. Ako nagrada iz bilo kojeg razloga postane nedostupna, Sony zadržava pravo pružiti zamjensku nagradu jednake vrijednosti.

14. Dobitnik je u potpunosti i isključivo odgovoran za svaku pojedinačnu poreznu obvezu u vezi s primanjem nagrade (a), i prihvatanjem nagrade, pobjednici su suglasni osloboditi Sony svake takve odgovornosti.

15. Dobitnike će kontaktirati putem Instagram računa @fauniversebysony.eu do kraja lipnja 2020., a nagrade će se slati do kraja srpnja 2020., bez ikakvih troškova za pobjednika. Nagrade će se uručiti samo na adrese u kvalificiranim zemljama navedenim u gornjem odjeljku 2.

16. Unošenjem fotografija u Natječaj sudionik jamči: (1) da su fotografije u potpunosti u skladu s pravilima natječaja i ovim uvjetima i odredbama; (2) fotografije su originalne fotografije koje je sudionik napravio kamerom Sony Alpha serije ili RX serije; (3) sudionik posjeduje sva prava (uključujući i autorska prava) na fotografijama; i (4) fotografije ne krše prava bilo koje treće strane (uključujući pravo na objavljivanje, privatnost ili bilo koja druga jednaka prava neke osobe) i to je odobrenje za upotrebu slike bilo koje osobe uključene u bilo koji od poslao fotografije. Sudionik potvrđuje da je slanje slika iz izvora treće strane (uključujući, na primjer, druge web stranice ili blogove) zabranjeno, a uporaba takvih fotografija bez odobrenja može predstavljati kršenje autorskih prava.

17. Upisi se mogu isključiti ili nagrade mogu biti poništene ako je Sony opravdano utvrdio da je potrebno kršenje uvjeta za ulazak, uvjete ili redakciju i obveze.

18. Sudionik daje Sonyju neopozivu, neekskluzivnu, besplatnu licencu za kopiranje, izmjenu, uređivanje, prilagođavanje, objavljivanje, reprodukciju, prikazivanje, distribuciju ili na drugi način korištenje pristiglih fotografija u bilo kojem mrežnom mediju u Europi za razdoblje nakon unosa na Natjecanju do 14. lipnja 2022. (uključujući pravo na pod-licencu za druge tvrtke Sony grupe). Sudionici posebno priznaju i suglasni su da poslane fotografije mogu biti objavljene na web stranicama Sony Group i na računima društvenih medija te da Sony može uređivati ​​ili mijenjati fotografije (npr. Obrezivanje ili dodavanje slike, glazbe ili zvučnih efekata). Svako drugo korištenje fotografija ovisit će o dogovoru sa sudionikom. Sudionik jamči da ima prava potrebna za izdavanje licence utvrđene u ovoj odredbi. Sudionik se slaže da se odriče svih moralnih prava u korištenju poslanih fotografija.

19. Sony ne preuzima nikakvu odgovornost u vezi s korištenjem objave poslanih fotografija i sudionik je isključivo odgovoran za rješavanje sporova s ​​trećim stranama u vezi s fotografijama koje je poslao o svom trošku. Sudionik je obvezan naknaditi i zadržati bezopasnu Sony, njegove pridružene tvrtke, direktore, zaposlenike i agente iz i protiv bilo kakvih potraživanja, štete, gubitaka, troškova ili troškova bilo koje vrste koji bi nastali u vezi s njegovim / njezinim sudjelovanjem u ovom Natjecanju, uključujući i korištenje Sonyjevih poslanih fotografija i prihvaćanje ili korištenje nagrada sudionika.

20. Sony ne daje nikakve izjave ni jamstva, eksplicitna ni implicitna, kada je riječ o nagradnoj igri ili nagradama, osim onog što je izričito navedeno u ovim uvjetima i odredbama. Sony nije odgovoran za tehničke pogreške ni pogreške na platformi Instagram koje sudioniku mogu onemogućiti prijavu za nagradnu igru ili primanje i slanje izravnih poruka. Sony ne želi isključiti odgovornost za smrt ili osobnu ozljedu uzrokovanu zbog vlastitog nemara.

21. Osobni podaci sudionika obrađivat će se u skladu s Sony-ovom politikom privatnosti dostupnom na https://www.sony.hr/eu/pages/privacy/hr_HR/privacy_overview.html i koristit će se samo u svrhu administracija i objavljivanje natječaja, uključujući komunikacije u vezi s Natječajem, upravljanje prijavama, otpremu nagrada, prikaz pobjedničkih unosa, Sonyjeve marketinške i promotivne aktivnosti i u svrhe koje su povezane s tim aktivnostima. Za pobjedničke unose Sony može objaviti vaše ime, državu i podatke o fotoaparatu, osim ako ne protivite objavljivanju takvih podataka.

22. Svi osobni podaci koje daju sudionici bit će uništeni ili izbrisani nakon završetka Natječaja, osim u slučaju dobitnika nagrada i sudionika čije će se fotografije koristiti.

23. Ako Sony ne provodi bilo koje od ovih pravila ili uvjeta ne predstavlja odricanje od te odredbe.

24. Ako lokalnim zakonom u zemlji prebivališta sudionika nije drugačije određeno, Natječaj, uključujući zahtjeve za ulazak i ove uvjete i pravila uređuje engleski zakon, bilo koji spor bit će nadležan sudovima Engleske i Walesa.

13. Ne postoji novčana ni kreditna alternativa. Nagrade nisu zamjenjive ni prenosive. Ako nagrada iz bilo kojeg razloga postane nedostupna, Sony zadržava pravo da pruži zamjensku nagradu ekvivalentne vrijednosti.

14. Pobjednik ima jedinu i potpunu odgovornost za sve pojedinačne porezne obaveze povezane s primitkom nagrada, a prihvaćanjem nagrade, pobjednik pristaje na to da oslobodi Sony od takvih odgovornosti.

15. Pobjednik će biti kontaktiran putem računa @alphauniversebysony.eu na Instagramu najkasnije početkom siječnja 2020., a nagrada će biti poslana do kraja veljače 2020. bez troška za pobjednika. Nagrade se isporučuju samo na adrese navedene na popisu Kvalificirane države u članku 2.

16. Prihvaćanje nagrada predstavlja pristanak pobjednika na to da Sony koristi njegovo ime, sliku i/ili njezin ekvivalent za editorijal, oglašavanje, promotivni ili marketinški materijal bez dodatne naknade, osim u slučaju gdje je to zabranjeno zakonom. Osim obavještavanja pobjednika, ne prihvaćaju se nikakva druga pitanja o prijavama i odabiru pobjednika.

17. Prijavljivanjem fotografija na natjecanje sudionik jamči sljedeće: (1) da su fotografije u potpunosti sukladne pravilima natjecanja i ovim uvjetima i odredbama; (2) da su fotografije izvorne fotografije koje je sudionik snimio fotoaparatom serije α tvrtke Sony; (3) da sudionik posjeduje sva prava (uključujući autorska prava) za te fotografije; (4) da fotografije ne krše prava trećih strana (uključujući prava na publicitet, privatnost i bilo koja druga ekvivalentna prava) te da ima dozvolu za korištenje slike od svih osoba koje se nalaze na poslanim fotografijama. Sudionik prihvaća da je prijava slika s izvora treće strane (uključujući, primjerice, druga web-mjesta ili blogove) zabranjena te da korištenje takvih fotografija bez dozvole može predstavljati kršenje autorskih prava.

18. Prijave je moguće odbiti, a nagrade povući ako Sony razumno utvrdi da je došlo do kršenja uvjeta prijave, ovih uvjeta i odredbi ili javnog reda i morala.

19. Sudionik dodjeljuje tvrtki Sony neopozivu, neisključivu, besplatnu licencu za kopiranje, izmjenu, uređivanje, prilagođavanje, objavu, reproduciranje, prikaz, distribuciju ili drugu upotrebu poslanih fotografija u svim internetskim medijima u Europi tijekom razdoblja nakon prijave na natjecanje, sve do 15. prosinca 2021. (uključujući pravo na podlicencu drugim tvrtkama iz Sony grupacije). Sudionik naročito prihvaća da poslane fotografije mogu biti objavljene na web-mjestima Sony grupacije i društvenim mrežama te da Sony može urediti ili izmijeniti fotografije (npr. obrezati fotografiju ili dodati na nju sliku, glazbu ili zvučne efekte). Svi drugi načini upotrebe fotografija podložni su dogovoru sa sudionikom. Sudionik izjavljuje da ima potrebna prava za dodjelu takve licence. Sudionik se odriče moralnih prava povezanih s korištenjem poslanih fotografija.

20. Sony ne preuzima odgovornost kada je riječ o objavi poslanih fotografija, a sudionik je taj koji je odgovoran za rješavanje sporova s trećim stranama kada je riječ o poslanim fotografijama, i to o vlastitom trošku. Sudionik pristaje da će obeštetiti Sony, povezane tvrtke, direktore, zaposlenike i agente od potraživanja, optužbi, gubitaka i ostalih troškova koji su rezultat povezanosti sa sudjelovanjem na ovom natjecanju, uključujući Sonyjevo korištenje poslanih fotografija i sudionikovo prihvaćanje ili korištenje nagrada.

21. Sony ne daje nikakve izjave ni jamstva, eksplicitna ni implicitna, kada je riječ o natjecanju ili nagradama, osim onog što je jasno definirano u ovim uvjetima i odredbama. Sony nije odgovoran za tehničke pogreške ni pogreške na platformi Instagram koje mogu spriječiti sudionika u prijavi na natjecanje ili primanju i slanju izravnih poruka. Sony ne želi isključiti odgovornost za smrt ili osobnu ozljedu uzrokovanu zbog vlastitog nemara.

22. Osobni podaci sudionika obrađuju se u skladu s pravilima zaštite privatnosti tvrtke Sony dostupnim na adresi https://www.sony.co.uk/eu/pages/privacy/en_GB/privacy_overview.html i koriste se isključivo u svrhu administracije i publiciteta natjecanja, uključujući komunikaciju povezanu s natjecanjem, upravljanje prijavama, slanje nagrada, prikaz imena pobjednika, marketinške i promotivne aktivnosti tvrtke Sony i u svrhe povezane s tim aktivnostima. Prijavom na natjecanje pristajete na to da će se vaše ime, dob, država i informacije o fotoaparatu objaviti uz vašu poslanu fotografiju.

23. Svi osobni podaci koje sudionici pošalju bit će uništeni ili izbrisani nakon završetka natjecanja, osim u slučaju pobjednika i sudionika čije će se fotografije koristiti.

24. Ako Sony ne uspije provesti pravila ili uvjete, to ne implicira odricanje ni od koje odredbe.

25. Osim u slučaju da lokalni zakoni u sudionikovoj državi prebivališta navode suprotno, natjecanje, uključujući uvjete za prijavu i ove uvjete i odredbe, podložno je zakonima Engleske, a svaki će se spor tumačiti u nadležnosti sudova u Engleskoj i Walesu.