α Universe Movement Competition

Snaga značajke Eye AF

Emocija pokreta

Snimke pokreta mogu se protumačiti na mnoštvo načina – kao apstraktna mješavina boja koju vidimo kada pored nas projuri motocikl ili pak kapi vode koje padaju s jedra na daski za surfanje.

Fotoaparati Sony Alpha jamče vrhunske performanse pri visokim postavkama ISO-a, a ugrađena stabilizacija slike u 5 osi pružit će vam mnoštvo novih mogućnosti, bez obzira na to želite li zamrznuti akciju pri visokim brzinama zatvarača ili upotrijebiti dugu ekspoziciju da biste dobili zamućenje uzrokovano protekom vremena.

Da biste sudjelovali u nagradnoj igri, podijelite svoje slike putem Instagrama. Za nagradnu će se igru razmatrati sve fotografije objavljene na Instagramu od 31. siječnja do 15. ožujka 2020.

Pobjedničku sliku odabrat će žiri stručnih fotografa, a pobjednik će osvojiti objektiv Sony G Master!

Prijavljene će se slike ocijeniti na temelju kreativnosti, originalnosti te vizualnog i emocionalnog dojma, a pobjedničke će slike biti objavljene na portalu α Universe i društvenim mrežama.

Odredbe i uvjeti

NIJE POTREBNA KUPNJA

1. Priređivač nagradne igre Sony α Universe Instagram Movement Photo Contest ("Nagradna igra") jest Sony Europe B.V., The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Velika Britanija ("Sony"). Instagram ni na koji način ne sponzorira ni ne podržava nagradnu igru, ne upravlja njome niti je s njome povezan. Instagram se ovime u potpunosti oslobađa sve odgovornosti za svakog sudionika nagradne igre.

2. U nagradnoj igri sudjelovati mogu sve osobe starije od 18 godina s osobnim računom za Instagram i prebivalištem u jednoj od sljedećih država: Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Italija, Španjolska, Nizozemska, Švicarska, Poljska, Norveška, Austrija, Švedska, Belgija, Danska, Finska, Grčka, Rumunjska, Estonija, Litva, Latvija, Mađarska, Bugarska, Irska, Češka, Slovačka i Turska ("Kvalificirane države"). Zaposlenici tvrtki grupacije Sony i članovi njihovih obitelji ne mogu sudjelovati u nagradnoj igri.

3. Nagradna igra počinje 31. siječnja 2020. i završava u ponoć 15. ožujka 2020. ("Razdoblje nagradne igre")

4. Da biste sudjelovali u nagradnoj igri, morate dovršiti sljedeće korake:

1. korak: počnite pratiti račun @alphauniversebysony.eu na Instagramu.
2. korak: na svom računu za Instagram objavite fotografiju koje ste osobno snimili fotoaparatom iz serije Sony α i ovisno o državi prebivališta dodajte sljedeći znak ljestvi:

Popis valjanih znakova ljestvi za države:

Njemačka: #AlphaMovementDE
Velika Britanija #AlphaMovementUK
Francuska: #AlphaMovementFR
Italija: #AlphaMovementIT
Španjolska: #AlphaMovementES
Nizozemska: #AlphaMovementNL
Švicarska: #AlphaMovementCH
Poljska: #AlphaMovementPL
Norveška: #AlphaMovementNO
Austrija: #AlphaMovementAT
Švedska: #AlphaMovementSE
Belgija: #AlphaMovementBE
Danska: #AlphaMovementDK
Finska: #AlphaMovementFI
Grčka: #AlphaMovementGR
Rumunjska: #AlphaMovementRO
Estonija: #AlphaMovementEE
Litva: #AlphaMovementLT
Latvija: #AlphaMovementLV
Mađarska: #AlphaMovementHU
Bugarska: #AlphaMovementBG
Irska: #AlphaMovementIE
Češka: #AlphaMovementCZ
Slovačka: #AlphaMovementSK
Turska: #AlphaMovementTR


Prijavljene fotografije moraju biti snimljene fotoaparatom Sony α. Da biste sudjelovali u nagradnoj igri, vaš račun za Instagram mora biti postavljen na javno. Kada je objavite, fotografija mora ostati na računu za Instagram do kraja razdoblja nagradne igre navedenog u članku 3. U suprotnom se fotografija neće uzeti u obzir.

6. Slanjem fotografije sukladno pravilima u članku 4. i sudjelovanjem u nagradnoj igri sudionici prihvaćaju pravila nagradne igre te navedene uvjete i odredbe i obvezuju se na njihovo poštivanje. Sve dodatne upute tvrtke Sony te upute objavljene na ovoj web-stranici ili na računu @alphauniverse.eu na Instagramu smatrat će se dijelom pravila nagradne igre.

7. Osim što moraju biti sukladne članku 9. u nastavku, fotografije moraju biti fotografije pokreta u kojima se koriste prednosti značajki fotoaparata Sony α. Broj fotografija po sudioniku nije ograničen, no svaka fotografija mora biti jedinstvena i usklađena s uvjetima i odredbama.

8. Prihvaćaju se i fotografije izmijenjene pomoću softvera za uređivanje slika ili jednakih programa. Sudionik jamči da je poboljšanje slike napravljeno s pomoću zakonito pribavljenog softvera.

9. Sudionicima je zabranjeno označavanje ili objavljivanje pogrdnog, klevetničkog, opscenog, pornografskog, prostačkog, prijetećeg ili nezakonitog materijala (odnosi se i na fotografije i na povezane komentare/oznake), kao i materijala koji može predstavljati ili potaknuti kriminalne radnje, utjecati na građansku odgovornost ili na drugi način prekršiti zakon ili uvjete upotrebe Instagrama. Sudionici ne mogu prijavljivati fotografije koje sadrže vodene žigove, imena autora ili robne marke trećih strana.

10. Sony će pregledati sve kvalificirane prijave poslane putem Instagrama tijekom razdoblja trajanja natjecanja. Sony će fotografije prema vlastitom nahođenju ocijeniti na temelju razine kreativnosti, originalnosti i vizualnog/emotivnog efekta slike. Sony će odabrati uži izbor prijava na temelju prethodnih kriterija, a konačnu će odluku o pobjedničkim prijavama donijeti neovisni sudac čije će odluke biti konačne i obvezujuće.

11. Sudionici čija slika bude odabrana kao pobjednička prijava bit će kontaktirani putem izravnih poruka na Instagramu putem računa @alphauniversebysony.eu na Instagramu i morat će poslati EXIF podatke povezane s odabranom fotografijom da bi pokazali sukladnost s uvjetima prijave. Sony će kasnije ponovno kontaktirati potencijalnog pobjednika putem e-pošte s uputama za preuzimanje nagrade. Ako potencijalni pobjednik ne odgovori na poruku i pokaže sukladnost s uputama u prvotnoj izravnoj poruci na Instagramu u roku od pet (5) dana ili pak ako podaci pokažu da fotografija ne zadovoljava uvjete i odredbe, sudionik neće moći primiti nagradu te će biti odabran alternativni pobjednik. Kontaktirat ćemo maksimalno tri (3) alternativna pobjednika.

12. Odabrana će biti jedna pobjednička prijava, a pobjednik će moći odabrati jedan od objektiva iz serije Sony G Master s popisa u nastavku:

FE 16 – 35 mm f/2,8 G Master (pribl. vrijednost 2720 EUR / 2300 GBP)
FE 24 – 70 mm f/2,8 G Master (pribl. vrijednost 2685 EUR / 2269 GBP)
FE 70 – 200 mm f/2,8 G Master OSS (pribl. vrijednost 2960 EUR / 2500 GBP)

13. Ne postoji novčana ni kreditna alternativa. Nagrade nisu zamjenjive ni prenosive. Ako nagrada iz bilo kojeg razloga postane nedostupna, Sony zadržava pravo da pruži zamjensku nagradu ekvivalentne vrijednosti.

14. Pobjednik ima jedinu i potpunu odgovornost za sve pojedinačne porezne obaveze povezane s primitkom nagrada, a prihvaćanjem nagrade, pobjednik pristaje na to da oslobodi Sony od takvih odgovornosti.

15. Pobjednik će biti kontaktiran putem računa @alphauniversebysony.eu na Instagramu najkasnije krajem travnja 2020., a nagrada će biti poslana do sredine svibnja 2020. bez troška za pobjednika. Nagrade se isporučuju samo na adrese navedene na popisu Kvalificirane države u članku 2.

16. Prihvaćanje nagrada predstavlja pristanak pobjednika na to da Sony koristi njegovo ime, sliku i/ili njezin ekvivalent za editorijal, oglašavanje, promotivni ili marketinški materijal bez dodatne naknade, osim u slučaju gdje je to zabranjeno zakonom. Osim obavještavanja pobjednika, ne prihvaćaju se nikakva druga pitanja o prijavama i odabiru pobjednika.

17. Prijavljivanjem fotografija na natjecanje sudionik jamči sljedeće: (1) da su fotografije u potpunosti sukladne pravilima natjecanja i ovim uvjetima i odredbama; (2) da su fotografije izvorne fotografije koje je sudionik snimio fotoaparatom serije α tvrtke Sony; (3) da sudionik posjeduje sva prava (uključujući autorska prava) za te fotografije; (4) da fotografije ne krše prava trećih strana (uključujući prava na publicitet, privatnost i bilo koja druga ekvivalentna prava) te da ima dozvolu za korištenje slike od svih osoba koje se nalaze na poslanim fotografijama. Sudionik prihvaća da je prijava slika s izvora treće strane (uključujući, primjerice, druga web-mjesta ili blogove) zabranjena te da korištenje takvih fotografija bez dozvole može predstavljati kršenje autorskih prava.

18. Prijave je moguće odbiti, a nagrade povući ako Sony razumno utvrdi da je došlo do kršenja uvjeta prijave, ovih uvjeta i odredbi ili javnog reda i morala.

19. Sudionik dodjeljuje tvrtki Sony neopozivu, neisključivu, besplatnu licencu za kopiranje, izmjenu, uređivanje, prilagođavanje, objavu, reproduciranje, prikaz, distribuciju ili drugu upotrebu poslanih fotografija u svim internetskim medijima u Europi tijekom razdoblja nakon prijave na natjecanje, sve do 15. ožujka 2022. (uključujući pravo na podlicencu drugim tvrtkama iz Sony grupacije). Sudionik naročito prihvaća da poslane fotografije mogu biti objavljene na web-mjestima Sony grupacije i društvenim mrežama te da Sony može urediti ili izmijeniti fotografije (npr. obrezati fotografiju ili dodati na nju sliku, glazbu ili zvučne efekte). Svi drugi načini upotrebe fotografija podložni su dogovoru sa sudionikom. Sudionik izjavljuje da ima potrebna prava za dodjelu takve licence. Sudionik se odriče moralnih prava povezanih s korištenjem poslanih fotografija.

20. Sony ne preuzima odgovornost kada je riječ o objavi poslanih fotografija, a sudionik je taj koji je odgovoran za rješavanje sporova s trećim stranama kada je riječ o poslanim fotografijama, i to o vlastitom trošku. Sudionik pristaje da će obeštetiti Sony, povezane tvrtke, direktore, zaposlenike i agente od potraživanja, optužbi, gubitaka i ostalih troškova koji su rezultat povezanosti sa sudjelovanjem na ovom natjecanju, uključujući Sonyjevo korištenje poslanih fotografija i sudionikovo prihvaćanje ili korištenje nagrada.

21. Sony ne daje nikakve izjave ni jamstva, eksplicitna ni implicitna, kada je riječ o natjecanju ili nagradama, osim onog što je jasno definirano u ovim uvjetima i odredbama. Sony nije odgovoran za tehničke pogreške ni pogreške na platformi Instagram koje mogu spriječiti sudionika u prijavi na natjecanje ili primanju i slanju izravnih poruka. Sony ne želi isključiti odgovornost za smrt ili osobnu ozljedu uzrokovanu zbog vlastitog nemara.

22. Osobni podaci sudionika obrađuju se u skladu s pravilima zaštite privatnosti tvrtke Sony dostupnim na adresi https://www.sony.co.uk/eu/pages/privacy/en_GB/privacy_overview.html i koriste se isključivo u svrhu administracije i publiciteta natjecanja, uključujući komunikaciju povezanu s natjecanjem, upravljanje prijavama, slanje nagrada, prikaz imena pobjednika, marketinške i promotivne aktivnosti tvrtke Sony i u svrhe povezane s tim aktivnostima. Prijavom na natjecanje pristajete na to da će se vaše ime, dob, država i informacije o fotoaparatu objaviti uz vašu poslanu fotografiju.

23. Svi osobni podaci koje sudionici pošalju bit će uništeni ili izbrisani nakon završetka natjecanja, osim u slučaju pobjednika i sudionika čije će se fotografije koristiti.

24. Ako Sony ne uspije provesti pravila ili uvjete, to ne implicira odricanje ni od koje odredbe.

25. Osim u slučaju da lokalni zakoni u sudionikovoj državi prebivališta navode suprotno, natjecanje, uključujući uvjete za prijavu i ove uvjete i odredbe, podložno je zakonima Engleske, a svaki će se spor tumačiti u nadležnosti sudova u Engleskoj i Walesu.