Nagradna igra snimanja portreta na portalu α Universe

Snaga značajke Eye AF

Otkrijte snagu značajke Eye AF

Eye AF u seriji Sony α omogućuje trenutačno i učinkovito prepoznavanje i praćenje oka, čak i prilikom snimanja objekata u pokretu. Ta se funkcija fokusira na oko te ga prati velikom preciznošću i brzinom, čak i kada se objekt kreće, gleda prema dolje ili u stranu ili iza sebe ima izvor svjetlosti. Eye AF pronalazi oko radi određivanja fokusa te ga drži u fokusu dok se fotoaparat i objekt kreću prilikom snimanja pri visokim brzinama prijenosa. Fiksiranje na oko i držanje fokusa potpuno mijenjaju način snimanja. Evo i prilike za korištenje te sjajne funkcije!

Pobjedničku sliku odabrat će žiri stručnih fotografa, a pobjednik će osvojiti objektiv Sony G Master!

Da biste sudjelovali u nagradnoj igri, podijelite svoje slike putem Instagrama. Za nagradnu će se igru razmatrati sve fotografije objavljene na Instagramu od 2. kolovoza do 15. rujna 2019.

Prijavljene će se slike ocijeniti na temelju kreativnosti, originalnosti te vizualnog i emocionalnog dojma, a pobjedničke će slike biti objavljene na portalu α Universe i društvenim mrežama.

Odredbe i uvjeti

NIJE POTREBNA KUPNJA

1. Priređivač nagradne igre Sony α Universe Instagram Portrait Photo Contest ("Nagradna igra") jest Sony Europe B.V., The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Velika Britanija ("Sony"). Instagram ni na koji način ne sponzorira ni ne podržava nagradnu igru, ne upravlja njome niti je s njome povezan. Instagram se ovime u potpunosti oslobađa sve odgovornosti za svakog sudionika nagradne igre.

2. U nagradnoj igri sudjelovati mogu sve osobe starije od 18 godina s osobnim računom za Instagram i prebivalištem u jednoj od sljedećih država: Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Italija, Španjolska, Nizozemska, Švicarska, Poljska, Norveška, Austrija, Švedska, Belgija, Danska, Finska, Grčka, Rumunjska, Estonija, Litva, Latvija, Mađarska, Bugarska, Irska, Češka, Slovačka i Turska ("Kvalificirane države"). Zaposlenici tvrtki grupacije Sony i članovi njihovih obitelji ne mogu sudjelovati u nagradnoj igri.

3. Nagradna igra počinje 2. kolovoza 2019., a završava u ponoć 15. rujna 2019. ("Razdoblje nagradne igre")

4. Da biste sudjelovali u nagradnoj igri, pratite sljedeće upute:

1. korak: počnite pratiti račun @alphauniversebysony.eu na Instagramu.

2. korak: na svoj račun za Instagram prenesite fotografiju koju ste osobno snimili pomoću fotoaparata iz serije α i dodajte sljedeće znakove ljestvi :

"#AlphaPortrait"

"#država_ILC" (zamijenite znakom države prebivališta s popisa u nastavku)

"#naziv modela" (npr. #A7RM3, #A6000, #A9)

Popis valjanih znakova ljestvi za države:

Njemačka: #DE_ILC
Velika Britanija: #UK_ILC
Francuska: #FR_ILC
Italija: #IT_ILC
Španjolska: #ES_ILC
Nizozemska: #NL_ILC
Švicarska: #CH_ILC
Poljska: #PL_ILC
Norveška: #NO_ILC
Austrija: #AT_ILC
Švedska: #SE_ILC
Belgija: #BE_ILC
Danska: #DK_ILC
Finska : #FI_ILC
Grčka: #GR_ILC
Rumunjska: #RO_ILC
Estonija: #EE_ILC
Litva: #LT_ILC
Latvija: #LV_ILC
Mađarska: #HU_ILC
Bugarska: #BG_ILC
Irska: #IE_ILC
Češka: #CZ_ILC
Slovačka: #SK_ILC
Turska: #TR_ILC

(npr. #AlphaPortrait #UK_ILC #A7RM3)

5. Prijavljene fotografije moraju biti snimljene fotoaparatom serije Sony α. Da biste sudjelovali u nagradnoj igri, vaš račun za Instagram mora biti postavljen na javno. Kada je objavite, fotografija mora ostati na računu za Instagram do kraja razdoblja nagradne igre navedenog u članku 3. U suprotnom se fotografija neće uzeti u obzir.

6. Slanjem fotografije sukladno pravilima u članku 4. i sudjelovanjem u nagradnoj igri sudionici prihvaćaju pravila nagradne igre te navedene uvjete i odredbe i obvezuju se na njihovo poštivanje. Sve dodatne upute tvrtke Sony te upute objavljene na ovoj web-stranici ili na računu @alphauniversebysony.eu na Instagramu smatrat će se dijelom pravila nagradne igre.

7. Osim što moraju biti sukladne članku 9. u nastavku, fotografije moraju biti portreti u kojima se koriste prednosti značajki fotoaparata Sony α. Broj fotografija po sudioniku nije ograničen, no svaka fotografija mora biti jedinstvena i usklađena s uvjetima i odredbama.

8. Prihvaćaju se i fotografije izmijenjene pomoću softvera za uređivanje slika ili jednakih programa. Sudionik jamči da je poboljšanje slike napravljeno s pomoću zakonito pribavljenog softvera.

9. Sudionicima je zabranjeno označavanje ili objavljivanje pogrdnog, klevetničkog, opscenog, pornografskog, prostačkog, prijetećeg ili nezakonitog materijala (odnosi se i na fotografije i na povezane komentare/oznake), kao i materijala koji može predstavljati ili potaknuti kriminalne radnje, utjecati na građansku odgovornost ili na drugi način prekršiti zakon ili uvjete upotrebe Instagrama. Sudionici ne mogu prijavljivati fotografije koje sadrže vodene žigove, imena autora ili robne marke trećih strana.

10. Sony će pregledati sve kvalificirane prijave poslane putem Instagrama tijekom razdoblja trajanja natjecanja. Sony će fotografije prema vlastitom nahođenju ocijeniti na temelju razine kreativnosti, originalnosti i vizualnog/emotivnog efekta slike. Sony će odabrati uži izbor prijava na temelju prethodnih kriterija, a konačnu će odluku o pobjedničkim prijavama donijeti neovisni sudac čije će odluke biti konačne i obvezujuće.

11. Sudionici čija slika bude odabrana kao pobjednička prijava bit će kontaktirani putem izravnih poruka na Instagramu putem računa @alphauniversebysony.eu na Instagramu i morat će poslati EXIF podatke povezane s odabranom fotografijom da bi pokazali sukladnost s uvjetima prijave. Sony će kasnije ponovno kontaktirati potencijalnog pobjednika putem e-pošte s uputama za preuzimanje nagrade. Ako potencijalni pobjednik ne odgovori na poruku i pokaže sukladnost s uputama u prvotnoj izravnoj poruci na Instagramu u roku od pet (5) dana ili pak ako podaci pokažu da fotografija ne zadovoljava uvjete i odredbe, sudionik neće moći primiti nagradu te će biti odabran alternativni pobjednik. Kontaktirat ćemo maksimalno tri (3) alternativna pobjednika.

12. Odabrana će biti jedna pobjednička prijava, a pobjednik će moći odabrati jedan od objektiva iz serije Sony G Master s popisa u nastavku:

FE 85 mm f/1,4 G Master (pribl. vrijednost 2169 EUR / 1889 GBP)
FE 135 mm f/1,8 G Master (pribl. vrijednost 1835 EUR / 1600 GBP)

13. Ne postoji novčana ni kreditna alternativa. Nagrade nisu zamjenjive ni prenosive. Ako nagrada iz bilo kojeg razloga postane nedostupna, Sony zadržava pravo da pruži zamjensku nagradu ekvivalentne vrijednosti.

14. Pobjednik ima jedinu i potpunu odgovornost za sve pojedinačne porezne obaveze povezane s primitkom nagrada, a prihvaćanjem nagrade, pobjednik pristaje na to da oslobodi Sony od takvih odgovornosti.

15. Pobjednik će biti kontaktiran putem računa @alphauniversebysony.eu na Instagramu najkasnije početkom listopada 2019., a nagrada će biti poslana do kraja listopada 2019. bez troška za pobjednika. Nagrade se isporučuju samo na adrese navedene na popisu Kvalificirane države u 2. odjeljku.

16. Prihvaćanje nagrada predstavlja pristanak pobjednika na to da Sony koristi njegovo ime, sliku i/ili njezin ekvivalent za editorijal, oglašavanje, promotivni ili marketinški materijal bez dodatne naknade, osim u slučaju gdje je to zabranjeno zakonom. Osim obavještavanja pobjednika, ne prihvaćaju se nikakva druga pitanja o prijavama i odabiru pobjednika.

17. Prijavljivanjem fotografija na natjecanje sudionik jamči sljedeće: (1) da su fotografije u potpunosti sukladne s pravilima natjecanja i ovim uvjetima i odredbama; (2) da su fotografije izvorne fotografije koje je sudionik snimio fotoaparatom serije α tvrtke Sony; (3) da sudionik posjeduje sva prava (uključujući autorska prava) za te fotografije; (4) da fotografije ne krše prava trećih strana (uključujući prava na publicitet, privatnost i bilo koja druga ekvivalentna prava) te da ima dozvolu za korištenje slike od svih osoba koje se nalaze na poslanim fotografijama. Sudionik prihvaća da je prijava slika s izvora treće strane (uključujući, primjerice, druga web-mjesta ili blogove) zabranjena te da korištenje takvih fotografija bez dozvole može predstavljati kršenje autorskih prava.

18. Prijave je moguće odbiti, a nagrade povući ako Sony razumno utvrdi da je došlo do kršenja uvjeta prijave, ovih uvjeta i odredbi ili javnog reda i morala.

19. Sudionik dodjeljuje tvrtki Sony neopozivu, neisključivu, besplatnu licencu za kopiranje, izmjenu, uređivanje, prilagođavanje, objavu, reproduciranje, prikaz, distribuciju ili drugu upotrebu (uključujući komercijalnu i/ili promotivnu upotrebu) poslanih fotografija u svim mrežnim ili tiskanim medijima, promotivnim materijalima za prodajna mjesta i/ili događanja u Europi tijekom razdoblja nakon prijave na natjecanje, sve do 31. kolovoza 2021. (uključujući pravo na podlicencu drugim tvrtkama iz Sony grupacije). Sudionik naročito prihvaća da poslane fotografije mogu biti objavljene na web-mjestima Sony grupacije i društvenim mrežama te da Sony može urediti ili izmijeniti fotografije (npr. obrezati fotografiju ili dodati na nju sliku, glazbu ili zvučne efekte). Sudionik izjavljuje da ima potrebna prava za dodjelu takve licence.

20. Sony ne preuzima odgovornost kada je riječ o objavi poslanih fotografija, a sudionik je taj koji je odgovoran za rješavanje sporova s trećim stranama kada je riječ o poslanim fotografijama, i to o vlastitom trošku. Sudionik pristaje da će obeštetiti Sony, povezane tvrtke, direktore, zaposlenike i agente od potraživanja, optužbi, gubitaka i ostalih troškova koji su rezultat povezanosti sa sudjelovanjem na ovom natjecanju, uključujući Sonyjevo korištenje poslanih fotografija i sudionikovo prihvaćanje ili korištenje nagrada.

21. Sony ne daje nikakve izjave ni jamstva, eksplicitna ni implicitna, kada je riječ o natjecanju ili nagradama, osim onog što je jasno postavljeno u ovim uvjetima i odredbama. Sony nije odgovoran za tehničke pogreške ni pogreške na platformi Instagram koje mogu spriječiti sudionika u prijavi na natjecanje ili primanju i slanju izravnih poruka. Sony ne želi isključiti odgovornost za smrt ili osobnu ozljedu uzrokovanu zbog vlastitog nemara.

22. Osobni podaci sudionika obrađuju se u skladu s pravilima zaštite privatnosti tvrtke Sony dostupnim na adresi https://www.sony.co.uk/eu/pages/privacy/en_GB/privacy_overview.html i koriste se isključivo u svrhu administracije i publiciteta natjecanja, uključujući komunikaciju povezanu s natjecanjem, upravljanje prijavama, slanje nagrada, prikaz imena pobjednika, marketinške i promotivne aktivnosti tvrtke Sony i u svrhe povezane s tim aktivnostima. Prijavom na natjecanje pristajete na to da će se vaše ime, dob, država i informacije o fotoaparatu objaviti uz vašu poslanu fotografiju.

23. Svi osobni podaci koje sudionici pošalju bit će uništeni ili izbrisani nakon završetka natjecanja, osim u slučaju pobjednika i sudionika čije će se fotografije koristiti.

24. Ako Sony ne uspije provesti pravila ili uvjete, to ne implicira odricanje ni od koje odredbe.

25. Osim u slučaju da lokalni zakoni u sudionikovoj državi prebivališta navode suprotno, natjecanje, uključujući uvjete za prijavu i ove uvjete i odredbe, podložno je zakonima Engleske, a svaki će se spor tumačiti u nadležnosti sudova u Engleskoj i Walesu.