Fotografski natječaj α Universe "Proljeće"

albert dros jedan plavi cvijet

Proljeće

Sony Europe B.V. i Alpha Universe sa zadovoljstvom predstavljaju Instagram nagradni natječaj fotografiranja proljeća za korisnike Sonyjevih fotoaparata serije Alpha ili RX u sljedećim zemljama: Njemačka, Ujedinjena Kraljevina, Francuska, Italija, Španjolska, Nizozemska, Švicarska, Poljska, Norveška, Austrija, Švedska, Belgija, Danska, Portugal, Finska, Grčka, Rumunjska, Estonija, Litva, Latvija, Mađarska, Bugarska, Irska, Češka, Hrvatska, Slovenija, Slovačka i Turska.

Žiri fotografskih stručnjaka odabrat će tri pobjedničke slike za koje će biti dodijeljena nagrada!

Da biste sudjelovali u nagradnom natječaju podijelite svoje fotografije putem Instagrama. Prijava je valjana ako je fotografija objavljena na Instagramu između 17. travnja do 4. lipnja 2023.

Želimo da nam pokažete proljeće u njegovoj punoj raskoši fotografijom prekrasnog pejzaža, portretom snimljenim u prirodi ili prekrasnim detaljima cvijeta u cvatu te da podijelite svoj rad da biste dobili priliku osvojiti komplet iz snova.

Podijelite svoje slike proljeća putem našeg računa Alpha Universe na Instagramu i imat ćete priliku osvojiti sjajne nagrade, uključujući Sonyjevu najnoviju i najbolju opremu. Prijave na natječaj vrijedit će za fotografije objavljene na Instagramu tijekom razdoblja trajanja natječaja, a tri pobjedničke slike odabrat će žiri fotografskih stručnjaka.

Nagrade su sljedeće:

Prvo mjesto
Kućište Sony Alpha 7 IV

Drugo mjesto
JEDNA od sljedećih nagrada prema izboru sudionika:

Sony FE 14mm f/1.8 G Master
Sony FE 35mm f/1.4 G Master
Sony FE 135mm f/1.8 G Master

Treće mjesto
JEDNA od sljedećih nagrada prema izboru sudionika:

Sony FE PZ 16-35mm f/4 G
Sony FE 20-70mm f/4 G

Prijavljene će se fotografije ocijeniti na temelju kreativnosti, originalnosti te vizualnog i emocionalnog dojma. Pobjedničke fotografije objavit će se na Alpha Universe Instagram računu i društvenim mrežama.

 

Pratite nas na Instagramu Pratite Alpha Universe na Instagramu

Pratite α Universe na Instagramu za savjete, priče i informacije o natječajima

 

 

Odredbe i uvjeti:
KUPNJA NIJE OBAVEZNA

 1. Organizator fotografskog natječaja Proljeće na Sony Alpha Universe Instagram računu (“Natječaj”) jest tvrtka Sony Europe B.V., The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Ujedinjeno Kraljevstvo (“Sony”). Instagram ni na koji način ne sponzorira ni ne podržava Natječaj, ne upravlja njime niti je s njim povezan. Instagram se ovime u potpunosti oslobađa svake odgovornosti za svakog sudionika nagradnog natječaja.
 1. U nagradnom natječaju sudjelovati mogu sve osobe starije od 18 godina s osobnim računom na Instagramu i prebivalištem u jednoj od sljedećih zemalja: Njemačka, Ujedinjena Kraljevina, Francuska, Italija, Španjolska, Nizozemska, Švicarska, Poljska, Norveška, Austrija, Švedska, Belgija, Danska, Portugal, Finska, Grčka, Rumunjska, Estonija, Litva, Latvija, Mađarska, Bugarska, Irska, Češka, Hrvatska, Slovenija, Slovačka i Turska ("Kvalificirane države"). Zaposlenici tvrtki grupacije Sony i članovi njihovih obitelji ne mogu sudjelovati u nagradnom natječaju.
 1. Natječaj počinje 17. travnja 2023., a završava 4. lipnja 2023. u ponoć (“Razdoblje trajanja natječaja”)
 1. Da biste sudjelovali u natječaju morate dovršiti sljedeće korake:

1. korak: počnite pratiti račun @alphauniversebysony.eu na Instagramu.

2. korak: na svom računu na Instagramu objavite fotografiju koju ste osobno snimili fotoaparatom iz serije Sony Alpha ili RX i, ovisno o državi prebivališta, dodajte sljedeću oznaku sa znakom #:

Popis valjanih oznaka sa znakom #:

Njemačka #AlphaSpringDE
UK #AlphaSpringUK
Francuska #AlphaSpringFR
Italija #AlphaSpringIT
Španjolska #AlphaSpringES
Nizozemska #AlphaSpringNL
Švicarska #AlphaSpringCH
Poljska #AlphaSpringPL
Norveška #AlphaSpringNO
Austrija #AlphaSpringAT
Švedska #AlphaSpringSE
Belgija #AlphaSpringBE
Danska #AlphaSpringDK
Portugal #AlphaSpringPT
Finska #AlphaSpringFI
Grčka #AlphaSpringGR
Rumunjska #AlphaSpringRO
Estonija #AlphaSpringEE
Litva #AlphaSpringLT
Latvija #AlphaSpringLV
Mađarska #AlphaSpringHU
Bugarska #AlphaSpringBG
Irska #AlphaSpringIE
Republika Češka #AlphaSpringCZ
Hrvatska #AlphaSpringHR
Slovenija #AlphaSpringSI
Slovačka #AlphaSpringSK
Turska #AlphaSpringTR

 

 1. Prijavljene fotografije moraju biti snimljene fotoaparatom iz serije Sony Alpha ili RX. Da biste sudjelovali u nagradnom natječaju, vaš račun na Instagramu mora biti postavljen na javno. Kada ju objavite, fotografija mora ostati na računu na Instagramu do kraja razdoblja trajanja natječaja navedenog gore u članku 3. U protivnom se fotografija neće uzeti u obzir.
 1. Slanjem fotografija sukladno pravilima u članku 4. i sudjelovanjem u nagradnom natječaju sudionici prihvaćaju pravila nagradnog natječaja te navedene uvjete i odredbe i obvezuju se na njihovo poštivanje. Sve dodatne Sonyjeve upute za prijavu te upute objavljene na ovoj web-stranici ili na računu @alphauniverse.eu na Instagramu smatrat će se dijelom pravila nagradnog natječaja.
 1. U skladu s člankom 9. navedenim u nastavku, fotografije moraju biti fotografije proljeća kod kojih se koriste značajke vašeg fotoaparata Sony Alpha ili RX. Broj fotografija po sudioniku nije ograničen, ali svaka fotografija mora biti jedinstvena i u skladu s uvjetima i odredbama.
 1. Prihvaćaju se i fotografije izmijenjene pomoću softvera za uređivanje slika ili sličnih programa. Sudionik jamči da je poboljšanje slike izvršeno pomoću zakonito pribavljenog softvera.
 1. Sudionicima je zabranjeno označavanje ili objavljivanje pogrdnog, klevetničkog, opscenog, pornografskog, vulgarnog, prijetećeg ili nezakonitog materijala (odnosi se i na fotografije i na povezane komentare/oznake), kao i materijala koji može predstavljati ili potaknuti kriminalne radnje, stvoriti mogućnost za građanskopravnu odgovornost ili na drugi način prekršiti zakon ili uvjete upotrebe Instagrama. Sudionici ne mogu prijavljivati fotografije koje sadrže vodene žigove, imena autora ili robne marke trećih strana.
 1. Sony će pregledati sve kvalificirane fotografije poslane putem Instagrama tijekom razdoblja nagradnog natječaja te ih prema vlastitom nahođenju ocijeniti na temelju kreativnosti, originalnosti i vizualnog/emocionalnog dojma. Sony će na temelju navedenih kriterija definirati uži izbor fotografija, a konačnu će odluku o pobjedničkim fotografijama donijeti neovisni žiri fotografskih stručnjaka čije će odluke biti konačne i obvezujuće.
 1. Sudioniku čija slika bude odabrana kao pobjednička obratit ćemo se putem izravnih poruka na Instagramu s računa @alphauniversebysony.eu na Instagramu i on/ona će morati poslati EXIF podatke povezane s odabranom fotografijom da bi dokazao/la sukladnost s uvjetima prijave. Sony će poslije potencijalnom pobjedniku e-poštom poslati upute za preuzimanje nagrade. Ako potencijalni pobjednik ne odgovori na poruku i ne postupi sukladno s uputama u prvotnoj izravnoj poruci na Instagramu u roku od pet (5) dana ili pak ako podaci pokažu da fotografija ne zadovoljava uvjete i odredbe, sudionik neće moći primiti nagradu i bit će odabran zamjenski pobjednik. Kontaktirat ćemo maksimalno tri (3) zamjenska pobjednika.
 1. Žiri stručnih fotografa odabrat će tri pobjedničke fotografije, a nagrade su:

Prvo mjesto
Kućište Sony Alpha 7 IV

Drugo mjesto
JEDNA od sljedećih nagrada prema izboru sudionika:

Sony FE 14mm f/1.8 G Master
Sony FE 35mm f/1.4 G Master
Sony FE 135mm f/1.8 G Master

Treće mjesto
JEDNA od sljedećih nagrada prema izboru sudionika:

Sony FE PZ 16-35mm f/4 G
Sony FE 20-70mm f/4 G

 1. Ne postoji novčana ni kreditna alternativa. Nagrade nisu zamjenjive ni prenosive. Ako nagrada iz bilo kojeg razloga postane nedostupna, Sony zadržava pravo da pruži zamjensku nagradu ekvivalentne vrijednosti.
 1. Pobjednik ima jedinu i potpunu odgovornost za sve pojedinačne porezne obaveze povezane s primitkom nagrade, a prihvaćanjem nagrade pobjednik pristaje na to da oslobodi Sony od takvih odgovornosti.
 1. Pobjednici će biti kontaktirani putem računa @alphauniversebysony.eu na Instagramu do kraja lipnja 2023., a nagrade će biti poslane do kraja srpnja 2023. bez troška za pobjednika. Nagrade se isporučuju samo na adrese u državama koje ispunjavanju uvjete navedene u prethodnom odjeljku 2.
 1. Prijavljivanjem fotografija na nagradni natječaj sudionik jamči sljedeće: 1) da su fotografije u potpunosti sukladne pravilima nagradnog natječaja i ovim uvjetima i odredbama; 2) da su fotografije izvorne fotografije koje je sudionik snimio fotoaparatom tvrtke Sony serije Alpha ili RX; 3) da sudionik posjeduje sva prava (uključujući autorska prava) na te fotografije; 4) da fotografije ne krše prava trećih strana (uključujući prava na publicitet, privatnost i bilo koja druga ekvivalentna prava) te da ima dozvolu za korištenje slike od svih osoba koje se nalaze na poslanim fotografijama. Sudionik prihvaća da je prijava slika s izvora treće strane (uključujući, na primjer, druge web-lokacije ili blogove) zabranjena te da korištenje takvih fotografija bez dozvole može predstavljati kršenje autorskih prava.
 1. Prijave je moguće odbiti, a nagrade povući ako Sony razumno utvrdi da je došlo do kršenja uvjeta prijave, ovih uvjeta i odredbi ili javnog reda i morala.
 1. Sudionik dodjeljuje tvrtki Sony neopozivu, neisključivu, besplatnu licencu za kopiranje, izmjenu, uređivanje, prilagođavanje, objavu, reproduciranje, prikazivanje, distribuciju ili drugu upotrebu poslanih fotografija u svim internetskim medijima u Europi tijekom razdoblja nakon prijave za nagradni natječaj, sve do 3. lipnja 2025. (uključujući pravo na podlicenciranje drugim tvrtkama iz grupacije Sony). To znači da sudionik prihvaća da poslane fotografije mogu biti objavljene na web-mjestima grupacije Sony i društvenim mrežama te da Sony može urediti ili izmijeniti fotografije (npr. obrezati fotografiju ili dodati na nju sliku, glazbu ili zvučne efekte). Svi drugi načini upotrebe fotografija podložni su dogovoru sa sudionikom. Sudionik izjavljuje da ima potrebna prava za dodjelu takve licence. Sudionik se odriče moralnih prava povezanih s korištenjem poslanih fotografija.
 1. Sony ne preuzima odgovornost kada je riječ o korištenju ili objavi poslanih fotografija, a sudionik je taj koji je odgovoran za rješavanje sporova s trećim stranama kada je riječ o poslanim fotografijama, i to o vlastitom trošku. Sudionik pristaje da će obeštetiti Sony, povezane tvrtke, direktore, zaposlenike i agente od potraživanja, optužbi, gubitaka i ostalih troškova koji su rezultat povezanosti sa sudjelovanjem u ovom nagradnom natječaju, uključujući Sonyjevo korištenje poslanih fotografija i sudionikovo prihvaćanje ili korištenje nagradama.
 1. Sony ne daje nikakve izjave ni jamstva, eksplicitna ni implicitna, kada je riječ o nagradnom natječaju ili nagradama, osim onog što je izričito navedeno u ovim uvjetima i odredbama. Sony nije odgovoran za tehničke pogreške ni pogreške na platformi Instagram koje sudioniku mogu onemogućiti prijavu na nagradni natječaj ili primanje i slanje izravnih poruka. Sony ne želi isključiti odgovornost za smrt ili osobnu ozljedu uzrokovanu zbog vlastitog nemara.
 1. Osobni podaci sudionika obrađuju se u skladu s pravilima zaštite privatnosti tvrtke Sony i koriste se isključivo u svrhu administracije i publiciteta nagradnog natječaja, uključujući komunikaciju povezanu s nagradnim natječajem, upravljanje prijavama, slanje nagrada, prikaz imena pobjednika, marketinške i promotivne aktivnosti tvrtke Sony i u svrhe povezane s tim aktivnostima. Prijavom na natječaj pristajete na to da će se vaše ime, dob, državu i informacije o fotoaparatu objaviti uz vašu poslanu fotografiju.
 1. Svi osobni podaci koje sudionici pošalju bit će uništeni ili izbrisani po završetku nagradnog natječaja, osim u slučaju pobjednika i sudionika čije će se fotografije koristiti.
 1. Ako Sony ne uspije provesti neka od tih pravila ili uvjeta, to ne implicira odricanje od te odredbe.
 1. Osim u slučaju da lokalni zakoni u sudionikovoj državi prebivališta navode suprotno, na nagradni natječaj, uključujući uvjete za prijavu i ove uvjete i odredbe, primjenjuje se engleski zakon, a svaki će se spor tumačiti u nadležnosti sudova u Engleskoj i Walesu.

 

 

Pobjednici prethodnih natječaja

Prijavite se za primanje biltena α Universe

Čestitamo! Uspješno ste se pretplatili na bilten α Universe

Unesite valjanu adresu e-pošte

Nažalost, došlo je do pogreške

Čestitamo! Uspješno ste se pretplatili