Preporođeni α9 | Firmver V5.0

Mine Kasapoğlu 

Nakon objave firmvera v5.00 – besplatnog preuzimanja – nagrađivani α9 preporođen je s više od 20 novih značajki i važnih ažuriranja postojećih značajki.

Automatsko fokusiranje utemeljeno na umjetnoj inteligenciji

Već priznato automatsko fokusiranje redizajnirano je tako da omogućuje na umjetnoj inteligenciji utemeljeno automatsko fokusiranje s praćenjem u stvarnom vremenu za brzo i precizno fokusiranje prilikom praćenja uz nenadmašnu preciznost.

Automatsko fokusiranje s praćenjem u stvarnom vremenu funkcionira u kombinaciji s automatskim fokusiranjem uz prepoznavanje oka u stvarnom vremenu, koje se također dodaje ažuriranjem. Najnovija verzija Sonyjeve u svojoj klasi najbolje tehnologije automatskog fokusiranja uz prepoznavanje oka u stvarnom vremenu također koristi prepoznavanje objekata utemeljeno na umjetnoj inteligenciji, što rezultira nenadmašnom brzinom i performansama za zaključavanje i zadržavanje fokusa na očima objekta snimanja. Uz to, pomoću automatskog fokusiranja uz prepoznavanje oka u stvarnom vremenu korisnici sada mogu aktivirati prepoznavanje oka tako da napola pritisnu zatvarač i uživati u preciznosti praćenja uz fokusiranje i ako su oči objekta snimanja privremeno zaklonjene tijekom snimanja.

mine kasapoglu sony alpha 9 dva preponaša u akciji

© Mine Kasapoğlu | Sony α9 + FE 400 mm f/2,8 GM OSS | 1/4000 s @ f/4,5 ISO 400

I snimatelji videozapisa vidjet će poboljšanje uz novododani brzi hibridni AF za videozapise, koji sada omogućuje glađe, preciznije fokusiranje tijekom snimanja videozapisa, čak i ako se ispred objekta snimanja kreću drugi objekti.

 

Na terenu

Profesionalna sportska fotografkinja Mine Kasapoğlu nedavno je testirala firmver v5.0 i oduševila su je poboljšanja njezina omiljenog fotoaparata.

Poboljšane značajke kontrole 

My Dial omogućuje dodjeljivanje prilagođenih funkcija

Prilagođene funkcije sada se mogu dodjeljivati prednjim/stražnjim kotačićima i kontrolnom kotačiću, pa su često korištene funkcije brzo dostupne dok se drži prilagođena tipka. Dodjele se putem prilagođene tipke mogu i uključivati i isključivati.

sony alpha 9 izbornik značajke my dial

Jednostavnije postavke prilagođene tipke i izbornika funkcija

Na zaslon za postavljanje prilagođene tipke dodane su slike koje pokazuju odabrane kontrole, pa je lakše vidjeti koji je gumb odabran za dodjelu. Pojednostavnjene su i postavke izbornika funkcija.

sony alpha 9 izbornik prilagođene tipke

Kvaliteta slike

Ažurirani firmver nudi primjetno poboljšanu obradu slike, koja maksimizira mogućnosti senzora punog kadra. Fotoaparat sada vjernije reproducira suptilne promjene svjetlosti radi glađe, prirodnije gradacije tonova i boljih rezultata automatske prilagodbe ravnoteže bijele.

mine kasapoglu sony alpha 9 preponaš se razgibava prije utrke

© Mine Kasapoğlu | Sony α9 + FE 135 mm f/1,8 GM OSS | 1/10000 s @ f/1,8, ISO 400

Mobilne aplikacije

Nakon što je u siječnju najavljena kao nasljednica aplikacije PlayMemories Mobile, aplikacija Imaging Edge Mobile izdana je uz novi firmver i dodatnu aplikaciju Transfer & Tagging.

Mine Kasapoğlu

Imaging Edge Mobile omogućuje brz prijenos slika s fotoaparata na povezani mobilni uređaj tijekom snimanja. Slike se mogu prenositi uz korištenje nove funkcije "Automatski prijenos na pametni telefon u pozadini", koja korisnicima omogućuje jednostavno objavljivanje sadržaja izravno s telefona na društvenim mrežama. Mobilna aplikacija podržava i prijenos 4K videozapisa te nudi funkciju daljinskog upravljanja.

Dodatak Transfer & Tagging omogućuje brz tijek rada prilikom isporuke tako što omogućuje prijenos sadržaja na mobilne uređaje u pozadini putem FTP-a na fotoaparatu bez potrebe za prebacivanjem fokusa sa snimanja. Omogućuje i govorni unos teksta i opisa radi pojednostavnjivanja komunikacije i cijelog tijeka rada između fotografa i drugih članova tima. Dostupna je i internetska funkcija koja omogućuje sinkronizaciju glosara i opisa između više uređaja.

Poboljšana upotrebljivost i tijek rada

Uz firmver verzije 5.0 a9 obuhvaća nekoliko značajki koje su zatražili korisnici:

poboljšane mogućnosti dodirne plohe
poboljšanu funkciju korištenja dviju kartica
mogućnost postavljanja JPEG kvalitete u formatu RAW + JPEG
mogućnost odabira funkcije isključivanja monitora izravno putem gumba na zaslonu
grupni prikaz uzastopnih snimki.

Poboljšanja upotrebljivosti

Broj točaka za Contrast AF povećan je s 25 na 425
Kontinuirano fokusiranje funkcionira uz otvor blende do f/16 i znatno je poboljšano uz f/11

Dodatne informacije o novom firmveru i softverskim aplikacijama potražite na stranici za podršku

Proizvodi spomenuti u ovom članku
ILCE-9
α9 fotoaparat bez zrcala punog kadra sa slojevitim slikovnim CMOS senzorom

ILCE-9

SEL135F18GM
FE 135mm F1.8 GM

SEL135F18GM

SEL400F28GM
FE 400 mm F2,8 GM OSS

SEL400F28GM

Mine Kasapoğlu
alpha universe

Mine Kasapoğlu

Turska

Traženje svjetlosti, energije i emocija snimljenih u pravom trenutku.

Prikaz profila


x