Pobjednik natjecanja u snimanju pokreta: Kretanje naprijed

Uz naslov koji se može tumačiti na različite načine, u posljednjoj je rundi našeg natjecanja na Instagramu sudjelovalo mnogo različitih slika, ali jedna im je stvar bila zajednička: pokret. Od slika sportaša, automobila i životinja do kreativnijih interpretacija koje koriste svjetlosne tragove i zamućenje zbog kretanja, suci su tražili slike koje spadaju u tu kategoriju, vizualno su zanimljive te tehnički izvrsne. Kao i obično, odabir pobjednika među tisućama prijavljenih nije bio lak jer su pokazane brojne iznimne slike. No tehnički savršena slika Roberta Manfredija sa svjetlosnim tragovima snimljenim iz jednotračnog vlaka u Tokiju zadivila je suce.

Roberto Manfredi sony alpha 6600 svjetlosni tragovi na ulici uz dugačku ekspoziciju

© Roberto Manfredi | Sony α6600 + FE 16-55mm f/2.8 G | 1s @ f/2.8, ISO 100

"Tu sam fotografiju snimio u Tokiju prošlog studenog", objasnio je Manfredi, "u vlaku koji vozi od centra grada do četvrti Odaiba. Snimio sam slične fotografije dok sam putovao danju, ali one nisu imale snagu kakvu sam htio."

Znajući što mora učiniti i nepokoleban slikama koje je snimio tijekom dana, Roberto se navečer vratio u vlak odlučan da snimi fotografiju koju je htio snimiti. "Vratio sam se navečer", nastavio je, "i sjeo u prvi red prvog vagona da bih snimao u smjeru kretanja vlaka. Nisam imao stativ ni nosač, pa sam fotoaparat morao staviti na policu ispod prozora i čvrsto ga držati. Nastavio sam snimati dok nisam snimio fotografiju koju sam htio snimiti." Kao pobjednik natjecanja, Roberto ima novi objektiv za Sonyjev fotoaparat: FE 70 – 200 mm f/2,8 G Master.

"Trenutno koristim α7RIII i α6600 jer su slike koje njima snimam odlične, a i mali su i lagani, što je idealno kada putujem. Omiljeni mi je objektiv novi E 16 – 55 mm f/2,8 G, koji je odmah postao moj glavni objektiv zbog svoje iznimne oštrine i svjetline. Naravno, jako me raduje što ću koristiti FE 70 – 200 mm f/2,8 G-Master objektiv, a posebice u situacijama sa slabim osvjetljenjem."

Nemojte zaboraviti pratiti @alphauniversebysony.eu na Instagramu da biste se informirali o najnovijim natjecanjima i najboljim slikama na svakom natjecanju.

Pratite nas na Instagramu Pratite Alpha Universe na Instagramu

Pratite α Universe na Instagramu za savjete, priče i informacije o natječajima

Christoph Oberschneider sony alpha 99II skijaš se naglo zaustavlja i raspršuje snijeg

© Christoph Oberschneider | Sony α99 II + 70-400mm f/4-5.6 G SSM II | 1/1250s @ f/5.0, ISO 400

Dieter Thau sony alpha 850 snimka s dugačkom ekspozicijom triju maratonaca sa zamućenjem zbog kretanja

© Dieter Thau | Sony α850 + 45mm | 1/5s @ f/10, ISO 100

Malcolm Yates sony alpha 7II jelen otresa vodu s glave

© Malcolm Yates | Sony α7 II + 150-600mm f/5-6.3 | 1/320s @ f/15.6, ISO 3200

Zanimljive prijave

Oliver Schabenberger sony alpha 7II ptica dugog kljuna otresa se u vodi

© Oliver Schabenberger| Sony α7 II + FE 70-200mm f/4 G OSS | 1/2000s @ f/5.6, ISO 400

Prijavite se za primanje biltena α Universe

Čestitamo! Uspješno ste se pretplatili na bilten α Universe

Unesite valjanu adresu e-pošte

Čestitamo! Uspješno ste se pretplatili