Pobjednik natjecanja Portreti ljubimaca: Prirodna ljepota

Uz tako jednostavan zadatak kao što je fotografiranje kućnih ljubimaca, posljednji je krug naše nagradne igre na Instagramu bio jedan od najpopularnijih dosad. Prijavile su se tisuće fotografa i vidjeli smo mnogo različitih životinja iz svih dijelova Europe. No izrada slike koja se izdvaja iz mnoštva nije bio jednostavan zadatak. Suci su tražili slike koje su tehnički savršene i prekrasno osvijetljene, ali što je još važnije, slike koje uspijevaju djelomice prenijeti ljepotu i osobnost životinje. Pobjednička je slika zadovoljila sve te kriterije.

Iza naizgled jednostavne fotografije jednookog mačića, koju je snimio fotograf Denys Borysov, odlična je priča.

Denys Borysov razjarena jednooka mačka na stražnjim nogama

© Denys Borysov | Sony α290 + 18-55mm f/3.5-5.6 | 1/40s @ f/10, ISO 200

"Jednog je dana moja supruga šetajući parkom pronašla mačića s ozlijeđenim okom", objasnio je Denys. "Mačić je bio uplašen, pa ga je ponijela kući, a zatim veterinaru. Srećom smo mačića našli na vrijeme jer mu je bilo potrebno hitno ukloniti oko. Nakon operacije mačić je ostao kod nas."

Mačić Tikhon, koji je sudjelovao u stvaranju pobjedničke slike, ljubavlju se odužio Denysu i njegovoj supruzi što su mu spasili život. No kako je slika nastala?

“Uvijek me zanimalo fotografiranje životinja”, nastavio je, “i svrha snimanja mačića nije bila prenošenje svakodnevnih emocija, već mačja lovačka priroda. Postavio sam dva objektiva i moja supruga i ja naizmjence smo se igrali s mačkom. Snimanje je trajalo otprilike jedan sat, snimljeno je nekoliko stotina fotografija i na kraju smo svi bili iscrpljeni. Bojao sam se da će me nakon snimanja mačka mrziti, ali nije bilo tako – i dalje nas obasipa ljubavlju.”

Denys je zatim fotografiju pretvorio u crno-bijelu i dodao diskretnu sepija nijansu uz objašnjenje “po mom mišljenju jednobojna slika ima veći šarm i misteriju te naglašava karakter mačke bez suvišne boje”.

Pobjedom na natjecanju Denys je osvojio Sony α7 III.

“Bio sam oduševljen!”, nastavio je, “još ne mogu vjerovati da se to dogodilo jer je bilo mnogo fantastičnih fotografija.”

Denys se nada da će uz taj fotoaparat podići svoje fotografije na višu razinu, “uvijek sam sanjao o fotoaparatu punog kadra. Uz Sony α7 III na raspolaganju su mi neograničene kreativne mogućnosti. Trenutno želim obnoviti nekoliko svojih objektiva, ali dugoročno bih htio snimati fotografije za velike tvrtke i robne marke. Nadam se da će se to ostvariti!”

Nemojte zaboraviti pratiti @alphauniversebysony.eu na Instagramu da biste bili u tijeku s najnovijim natjecanjima i najboljim slikama sa svakog natjecanja.

Pratite nas na Instagramu Pratite Alpha Universe na Instagramu

Pratite α Universe na Instagramu za savjete, priče i informacije o natječajima

Dobitnici ostalih nagrada

Alex Class s ovim je dražesno otkvačenim portretom osvojio drugo mjesto i objektiv Sony FE 85 mm f/1,8.

Alex Class klasični portret psa s izblijedjelim zidom u pozadini

© Alex Class | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/8.0, ISO 100

| I na kraju, Céline Bissat zauzela je treće mjesto i osvojila Sony RX100 V s ovom dražesnom snimkom vrlo sretnog psa!

Celine Bissat portret nasmijanog psa okruženog mjehurićima

© Céline Bissat | Sony α7R IV + 85mm f/1.8 | 1/160s @ f/11.0, ISO 100

Predstavljeni proizvodi

Prijavite se za primanje biltena α Universe

Čestitamo! Uspješno ste se pretplatili na bilten α Universe

Unesite valjanu adresu e-pošte

Nažalost, došlo je do pogreške

Čestitamo! Uspješno ste se pretplatili