Detalji Alpha Universe priče
Snimanje videozapisa

Den Lennie

Profesionalni snimatelj Den Lennie pruža dragocjen uvid u snimanje videozapisa – pokriva sve od osnova ekspozicije do snimanja zvuka uz fotoaparate Sony FS5 II i α7 III.

Uvod

Ova je serija dizajnirana kao pomoć fotografima koji žele snimati i videozapise i fotografije. I α7 III i FS5 II mogu snimati videozapise visoke kvalitete, a u ovoj seriji videozapisa pokazat ću vam kako dobiti najbolje rezultate.

Faktor oblika

Najvažnija je odluka često što snimati i gdje. U nekim vam je situacijama potreban malen, diskretan fotoaparat, kao što je ILC, a u nekim su najvažniji ergonomija i pribor.

Medij za snimanje

Fotografije se uglavnom snimaju u RAW ili JPEG obliku ili u kombinaciji. Videozapis je druga priča, ključni su učinkoviti kodeci i mediji velike brzine.

Brzina okidanja

Jedan od najvažnijih izazova s kojima se fotografi susreću prilikom snimanja videozapisa jest relativno niska brzina zatvarača koja je povezana s brzinom prijenosa kojom snimate. Za realistično zamućenje uslijed pokreta u našim videozapisima moramo pratiti ono što se zove pravilo 180 stupnjeva.

Podešavanje bijele boje

U videozapisu usmjerite fotoaparat na jednu stranu i očitajte temperaturu boje, a zatim usmjerite fotoaparat u drugu stranu i dobit ćete potpuno drugačiju temperaturu boje.

Upravljanje ekspozicijom

Kada je riječ o ispravnoj ekspoziciji fotografije, tri glavna temelja su otvor blende, brzina zatvarača i ISO. To se odnosi na videozapis, ali način korištenja znatno se razlikuje.

Snimanje zvuka

Slaba kvaliteta zvuka uništit će ono što bi mogao biti izvrstan videozapis, a gledatelji će brzo isključiti zvuk neovisno koliko je snimka odlična. Profesionalne XLR veze za zvuk mogu biti presudne.

Profili slika

Ti vam predlošci omogućuju brz pristup različitim kreativnim izgledima prilikom snimanja videozapisa. FS5 II sadrži više od 10 predložaka koje možete odabrati, uključujući profile optimizirane za HDR i log snimanje.

Velika brzina kadrova

Jedna od najboljih značajki fotoaparata α7III i FS5II mogućnost je usporenog snimanja – snimanje uz višu brzinu kadrova, npr. 100 sl./s, a zatim usporavanje snimke u postprodukciji ili u samom fotoaparatu FS5 II.

Predstavljeni proizvodi
ILCE-7M3
α7 III sa slikovnim senzorom punog kadra od 35 mm

ILCE-7M3

ILCE-7RM3
FS5 II

PXW-FS5M2

Slični članci


x