Detalji Alpha Universe priče
Noćna svjetla Singapura

Guillaume Ruchon

Iako su mnogima nama autobus bez krova i višejezične slušalice najbolji način da istražite novi grad, Guillaumeu Ruchonu fotoaparat, tronožac i vlastite noge sve su što treba.

Tijekom zadnjeg izleta u Singapur najprije je izišao na gradske ulice s fotoaparatom i tronošcem u ruci. "Odlučio sam ponijeti opremu i tronožac u šetnju ulicama noću da bih u potpunosti otkrio grad".

guillaume ruchon sony alpha 7RIII gradska panorama singapura noću s tri visoka nebodera

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 24 – 105 mm f/4 G OSS | 8 s @ f/10, ISO 250

Jedno područje posebno privlači Guillaumea – marina s modernim pročeljima i jarkim svjetlima – savršena lokacija za postavljanje tronošca i snimanje.

"Na drugim putovanjima obično bih po blogovima i Instagramu tražio najbolje lokacije za fotografiranje, ali sada sam samo htio šetati ulicama i promatrati", pojašnjava.

"Uskoro sam otkrio da je arhitektura Singapura zadivljujuća! Uglavnom sam se zadržavao oko marine jer sam htio snimiti gradsku panoramu, Marina Bay Sands, Supertree Grove i, naravno, poigrati se odsjajima vode."

guillaume ruchon sony alpha 7RIII muškarac prelazi most u singapuru noću, neboderi na horizontu

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16 – 35 mm f/2,8 GM | 10 s @ f/11, ISO 100

Stari je savjet da je odredište ključno za najbolje slike, no kada je riječ o snimanju zaista fantastičnih fotografija, sve se uvijek svodi na hvatanje svjetla.

"Svjetlo je apsolutno ključno, a tronožac je bitan da bi fotoaparat bio miran radi snimanja duge ekspozicije" pojašnjava, "potrebno je odlučiti i o ravnoteži bijele boje jer različiti izvori svjetla stvaraju različito obojeno svjetlo."

guillaume ruchon sony alpha 7RIII čovjek stoji ispod velikih osvijetljenih stabala noću u singapuru

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16 – 35 mm f/2,8 GM | 10 s @ f/7,1, ISO 160

Guillaumeu su boje scene drugi način izražavanja. "Kada je riječ o pričanju priče unutar jedne fotografije, možemo promijeniti osjećaj fotografije ovisno o toplim ili hladnim bojama koje koristimo prilikom podešavanja ravnoteže bijele boje."

guillaume ruchon sony alpha 7RIII muškarac okupan crvenim svjetlom sjedi na stubama bazena noću u singapuru

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16 – 35 mm f/2,8 GM | 10 s @ f/8,0, ISO 100

Uz Guillaumea u Singapur je putovao njegov pouzdani Sony α7R III s objektivima od FE 16 – 35 mm f/2,8 i 24 – 105 mm f/4 G OSS.

Guillaume kaže "objektiv FE 16 – 35 f/2,8 GM moj je prvi odabir za arhitekturu i pejzaže. Nije preširok i ima vrlo malo izobličenja. Prilikom zumiranja na 35 mm i dalje možete snimati pri f/2.8 i dobiti izvrsne rezultate oštrine i definicije."

guillaume -ruchon sony alpha 7RIII duga ekspozicija, snimka odostraga muškarca koji sjedi na mostu u singapuru noću

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16 – 35 mm f/2,8 GM | 10 s @ f/11, ISO 100

Kao i mnogim drugim fotografima, glavni razlog za Sony α7R III nevjerojatna je rezolucija od 42,2 megapiksela. "Ne mogu živjeti bez njega", kaže Guillaume "detalji su fantastični prilikom uređivanja ali i obrezivanja."

Uz toliko detalja, primamljivo je postavljati svijetle dijelove i sjene na -100 i +100 da bi se prikazalo što je više moguće, ali Guillaume početnicima savjetuje da nauče koristiti krivulje nijansi u softveru za uređivanje radi prilagođavanja svjetline i kontrasta. "Mnogo je kreativnije od pukog podešavanja svijetlih dijelova i sjena, ali i teže naučiti kako biti uspješan" poručuje.

guillaume ruchon sony alpha 7RIII gradska panorama singapura noću s marinom

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16 – 35 mm f/2,8 GM | 4 s @ f/5,6, ISO 320

Visoka rezolucija i dinamični raspon nisu jedine značajke fotoaparata α7R III koje pojednostavnjuju snimanje noću. "Povećanje od 12,4x pomoglo mi je prilikom snimanja noću u Singapuru". Guillaumeu pomaže precizno fokusiranje na slabo osvjetljenje kroz elektroničko tražilo. "Povećanje u kombinaciji s Vršnim vrijednostima fokusa omogućuje mi da dvaput provjerim jesu li moje slike savršeno oštre i u fokusu."

guillaume ruchon sony alpha 7RIII duga ekspozicija, gradska panorama singapura noću s odrazom zgrada u marini

© Guillaume Ruchon | Sony α7R III + FE 16 – 35 mm f/2,8 GM | 15 s @ f/10, ISO 200

Svaki grad predstavlja novu priliku za Guillaumea da istražuje i fotografira noću, ali ne postoji li rizik da to postane dosadno? “Haha, nikad!”, odgovara, "vrijeme i godišnja doba uvijek se mijenjaju, a i osvjetljenje se često mijenja. Naravno, moje se fotografije mijenjaju kako se razvijam i mijenjam stil. Uvijek postoji nešto novo da se otkrije!"

Predstavljeni proizvodi
ILCE-7RM3
Fotoaparat α7R III punog kadra od 35 mm s automatskim fokusiranjem

ILCE-7RM3

SEL1635GM
FE 16-35mm F2.8 GM

SEL1635GM

SEL24105G
Objektiv FE 24 – 105 mm F4 G OSS

SEL24105G

Slični članci
Guillaume Ruchon
Alpha Universe

Guillaume Ruchon

Francuska

„Posao možete dobro obaviti samo ako volite to što radite. Ako još niste pronašli što je to, nastavite tražiti. Nemojte se pomiriti.” Steve Jobs

Prikaz profila


x