NADILAŽENJE STVARNOSTI

Istinska 4K ljepota u svakoj slici
Ovo nije samo 4K, to je Sony 4K

Kod televizora tvrtke Sony svi sadržaji koje gledate izoštreni su i poboljšani zahvaljujući najnovijim tehnologijama za poboljšanje detalja i smanjenje šuma koje osiguravaju nevjerojatno realističnu sliku.

Standardno
STANDARDNO
K Processor X1™ / 4K Processor X1™ Extreme
4K Processor X1™ / 4K Processor X1™ Extreme
Više snage, bolje radne značajke, bolji izgled

4K HDR Processor X1™ Extreme 

Novi 4K HDR Processor X1™ Extreme sliku u stvarnom vremenu obrađuje 40 % više nego naš poznati 4K Processor X1™. Sve što gledate nadograđuje na kvalitetu gotovo jednaku kvaliteti 4K HDR.

Najrealističnije moguće

Object-based HDR remaster 

Odsad sve možete gledati u kvaliteti približnoj kvaliteti 4K HDR. Na prirodnoj i realističnoj slici na zaslonu vidjet ćete obrise na planinama, skrivene teksture na cvijeću, dubinu oblaka te prirodne kontraste i boje divljih životinja.

Standardno
S tehnologijom Object-based HDR remaster
S tehnologijom Object-based HDR remaster
Bez tehnologije Object-based HDR remaster
Realističnije boje i kontrasti

Object-based HDR remaster (1) analizira boju pojedinačnih objekata na zaslonu te na temelju toga prilagođava kontrast, za razliku od većine televizora na kojima se kontrast prilagođava samo po jednoj krivulji odnosa crne i bijele (2). Budući da se objekti remasteriraju pojedinačno, televizor može proizvesti veće dubine, teksture i realističnije slike. 

Više detalja zahvaljujući bazama podataka za smanjenje šuma i poboljšavanje kvalitete slike

Dual database processing

Jedna se baza podataka koristi za čišćenje slike te smanjivanje šumova na zaslonu. Druga se koristi za nadogradnju razlučivosti i poboljšanje čistoće. Dvije moćne baze podataka zajedno dinamički poboljšavaju piksele u stvarnom vremenu. Svaka baza podataka sadrži desetke tisuća referenci prikupljenih tijekom godina iskustva sa stvaranjem televizijskih i filmskih sadržaja.

Bez tehnologije Dual database processing
STANDARDNO 
S tehnologijom Dual database processing
S TEHNOLOGIJOM DUAL DATABASE PROCESSING
1. Baza podataka za smanjenje šuma

Baza podataka prepoznaje komprimirane šumove jer sadrži podatke o tome kako bi slika trebala izgledati "prije i nakon" te na temelju toga uklanja komprimirane šumove sa slike.

2. Baza podataka za poboljšavanje kvalitete slike

I baza podataka za poboljšavanje kvalitete slike sadrži podatke za "prije i nakon" te na temelju njih nadograđuje signal i stvara realističniju sliku.

Manje prijelaza za uglađeniju sliku

Super Bit Mapping™ 4K HDR

Zalazak sunca sadrži tisuće tonova, nijansi i gradacija. Super Bit Mapping™ 4K HDR prikazuje ih sve. Tom se tehnologijom stvara uglađena i prirodna slika bez "prijelaza" koji se mogu pojaviti na drugim televizorima.

Bez tehnologije Super Bit Mapping 4K HDR
8-BITNI IZVOR
S tehnologijom Super Bit Mapping 4K HDR
NAKON 14-BITNE OBRADE
64 puta više razina boja u svakom prizoru

14-bitna obrada signala razdvaja pojaseve iste boje i tako zaglađuje gradaciju iz nijanse u nijansu te prikazuje gradaciju ekvivalentnu 14-bitnoj, čak i kad je izvorni signal 8-bitni, što znači da prikazuje 64 puta više razina boja nego tradicionalni zaslon.

Obrada 8-bitnog izvora do dubine ekvivalentne 14-bitnoj

Jedan čip mijenja sve

4K Processor X1™

4K Processor X1™ inovativna je tehnologija koja koristi napredne algoritme za smanjenje šuma i poboljšanje detalja. Radi s tehnologijom 4K X-Reality PRO™ na stvaranju slike koja je oštra, jasna i nevjerojatno realistična.

Missing Video data!

Približite svaku sliku 4K rezoluciji

Jedinstvena tehnologija za obradu slike 4K X-Reality PRO tvrtke Sony poboljšava svaki piksel za izvanrednu jasnoću. Analiziraju se pikseli iz više kadrova, a slika izoštrava i poboljšava u stvarnom vremenu.

X-Reality PRO
Nova definicija realističnosti

4K X-Reality PRO koristi niz tehnika za smanjenje šuma kako bi se slika izoštrila i poboljšala. Pogledajte kako scene postaju jasnije, uglađenije i prirodnije.

Oživite svaki piksel

Tehnologija 4K X-Reality PRO omogućuje usporedbu uzoraka u slikama s uzorcima pohranjenima u jedinstvenoj bazi podataka radi pronalaženja najbolje nijanse, zasićenosti i svjetline za svaki piksel. Znanje stečeno stvaranjem filmskih hitova i televizijskih emisija koristimo za pružanje izuzetno realističnih detalja u svim sadržajima koje gledate.