BEŽIČNE SLUŠALICE S FUNKCIJOM BLOKADE BUKE WF-1000XM4

Potpune specifikacije i značajke

WF-1000XM4

PMC

Kn 2.199,00

(s PDV-om)

Veličina i masa

Masa
Pribl. 41 g

Opće značajke

Vrsta slušalica
Potpuno bežično
Pogonski sklop
6 mm
Magnet
Neodimijski magneti velike snage
Frekvencijski odziv (komunikacija putem Bluetooth® tehnologije)
20 Hz – 20 000 Hz (uzorkovanje od 44,1 kHz) / 20 Hz – 40 000 Hz (uzorkovanje LDAC od 96 kHz, 990 kb/s)
Otporan na vodu
Da (IPX4)
DSEE Extreme
Da

Baterija

Vrijeme punjenja baterije
Pribl. 1,5 h
Trajanje baterije (vrijeme kontinuirane reprodukcije glazbe)
Maks. 8 sati (NC uklj.) / maks. 12 sati (NC isklj.)
TRAJANJE BATERIJE (VRIJEME NEPREKIDNE KOMUNIKACIJE)
Maks. 5,5 sati (NC uklj.) / maks. 6,0 sati (NC isklj.)

Specifikacija za Bluetooth®

Bluetooth® verzija
Bluetooth specifikacije, verzija 5.2
Profil
A2DP, AVRCP, HFP, HSP
Podržani audio formati
SBC, AAC, LDAC
Podržana zaštita sadržaja
SCMS-T

Uklanjanje zvuka

Način rada za zvuk iz okoline
Da
Trenutačna pozornost
Da

Dostupne boje

silverblack

Sadržaj pakiranja

  • USB kabel: USB Type-C® kabel (USB-A na USB C®)
Placeholder

Funkcije

Žena u kuhinji koja nosi slušalice WF-1000XM4

Najbolja blokada buke na tržištu – sada još i bolja

Sve je u slušalicama WF-1000XM4 dizajnirano od temelja. Primjer su naš novi integrirani procesor V1, posebno razvijen za Sony, koji blokira više buke no ikad, nova pogonska jedinica boljih performansi, mikrofoni sa zvučnim senzorima te inovativni umeci za uši koji izoliraju buku za stabilnije prianjanje.

Ploča sa sklopovima na kojoj je integrirani procesor V1

Integrirani procesor V1

Posebno dizajniran za Sony, naš novi integrirani procesor V1 podiže blokadu buke našeg nagrađivanog čipa QN1e na novu razinu. Poboljšana blokada buke i tehnologija Bluetooth "Sustav na čipu" nudi najvišu razinu blokade buke na tržištu i pritom koristi manje snage.

Slika mikrofona s dvojnom detekcijom buke

Mikrofoni s dva zvučna senzora vrhunskih performansi

Dva mikrofona sa senzorima buke po uhu – jedan okrenut prema naprijed, a drugi prema natrag – na površini slušalica registriraju više zvukova iz okruženja, bilo da je riječ o buci tijekom letova, prometu ili uredskom čavrljanju.

Slika isječka slušalica WF-1000XM4 unutar kojih se vidi 6-milimetarska pogonska jedinica

Nova pogonska jedinica od 6 mm 

Nova pogonska jedinica od 6 mm s 20-postotnim povećanjem obujma magneta i visoko podatnom membranom poboljšava performanse pri niskim frekvencijama. Poboljšava i blokadu buke stvaranjem vrlo preciznog signala blokade za raspon niskih frekvencija.

Par ušnih umetaka za redukciju buke EP-NI1000M, od kojih je jedan prerezan da bi se otkrila zelena unutrašnjost

Umeci za uši koji izoliraju buku

Novi umeci za uši koji izoliraju buku imaju jedinstveni materijal od poliuretanske pjene. Mekani su i savitljivi te maksimiziraju područje dodira između umetka za uho i ušnog kanala, čime se otklanjaju razmaci radi izolacije zvuka i smanjenja buke. Uz to stabilnije prianjaju u ušni kanal, što slušalice WF-1000XM4 čini jednostavnima za nošenje.

Žena koja trči vani i nosi slušalice WF-1000XM4

Smanjenje buke vjetra

U potpunosti ćete uživati čak i na vjetrovite dane. Način automatskog smanjenja buke vjetra prepoznaje vjetar te automatski prigušuje njegov zvuk.

Muškarac koji čeka na klupi na stanici i nosi slušalice WF-1000XM4

Čujte više zvukova iz okoline

U načinu rada za zvuk iz okoline slušalice WF-1000XM4 registriraju više zvukova iz vašeg okruženja no ikad prije, što znači da možete uživati u prirodnom doživljaju slušanja i ostati povezani sa svojim okruženjem.

Prikaz rastavljenih slušalica WF-1000XM4 na kojem se vide unutarnji dijelovi

Izvanredna kvaliteta zvuka

WF-1000XM4 sada podržava bežični zvuk visoke rezolucije. Zahvaljujući posebno dizajniranim pogonskim jedinicama od 6 mm, reproduciraju dinamičan zvuk usprkos malim dimenzijama, a iznimno prilagodljiva membrana reproducira bogat raspon basa. Integrirani procesor V1 poboljšava kvalitetu zvuka i smanjuje distorziju te omogućuje obradu LDAC kodeka i DSEE Extreme.

Logotip Hi-Res Audio Wireless

Uživajte u zvuku visoke rezolucije bez kabela

WF-1000XM4 sada podržava bežični zvuk visoke rezolucije zahvaljujući tehnologiji kodiranja zvuka LDAC koja je prihvaćena u cijeloj industriji. LDAC odašilje približno triput više podataka (pri maksimalnoj brzini prijenosa od 990 kb/s) u odnosu na klasični Bluetooth® zvuk, što vam omogućuje uživanje u vrhunskoj kvaliteti audiosadržaja visoke rezolucije gotovo kao putem kabela.

Logotip DSEE Extreme

Obnavljanje svih komprimiranih datoteka u stvarnom vremenu

Entertainment DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) uz pomoć tehnologije Edge-AI u stvarnom vremenu poboljšava komprimirane glazbene datoteke. Dinamično prepoznaje instrumente, glazbene žanrove i elemente svake pjesme, kao što su vokali ili interludiji, te obnavlja zvukove iz visokog registra izgubljene komprimiranjem radi postizanja bogatijeg doživljaja slušanja.

Muškarac i žena razgovaraju, muškarac nosi slušalice WF-1000XM4

Još pametniji doživljalj slušanja

Čim se nekom obratite, omogućivanje razgovora glasom zaustavlja glazbu i pušta ambijentalni zvuk da biste mogli razgovarati – što je praktično ako ne želite skidati slušalice ili imate pune ruke. A po završetku razgovora glazba nastavlja svirati automatski. Omogućivanje razgovora glasom prepoznaje vaš glas i reagira na njega. Temelji se na tehnologiji preciznog prepoznavanja glasa, koja objedinjuje mikrofone i senzore s naprednom obradom zvučnog signala.

Muškarac u noćnom autobusu nosi slušalice WF-1000XM4

Prilagodljiva kontrola zvuka automatski se prilagođava vašoj situaciji

Prilagodljiva kontrola zvuka pametna je funkcija koja prepoznaje gdje se nalazite i što radite, primjerice putujete, hodate ili čekate, a zatim prilagođava zvukove iz okoline radi idealnog doživljaja slušanja.

Karta u stilu satelitske navigacije na kojoj su prikazane točke interesa

Slušalice koje vas poznaju

Prilagodljiva kontrola zvuka može naučiti prepoznati mjesta koja često posjećujete, primjerice ured, teretanu ili omiljeni kafić, i prilagoditi zvuk toj situaciji. 

Žena sa slušalicama WF-1000XM4 za stolom vodi videopoziv na prijenosnom računalu

Vrhunska kvaliteta poziva

Tehnologija preciznog prepoznavanja glasa koristi mikrofone koji formiraju zrake i senzor provođenja kroz kosti da bi slušalicama WF-1000XM4 omogućila jasno i precizno prepoznavanje vašeg glasa za pozive bez upotrebe ruku – kod kuće, u kafiću i gdje god se nalazili. Osim toga, blokada buke omogućuje vam da jasnije čujete osobu s kojom pričate, čak i kada ste u bučnom okruženju.

Ilustracija osobe koja nosi slušalice WF-1000XM4 s prikazom načina rada mikrofona koji oblikuju zrake

Mikrofoni koji formiraju zrake

Mikrofoni koji formiraju zrake kalibrirani su tako da registriraju samo zvukove iz vaših usta. Uz poboljšani omjer signala i šuma registrirat će svaku riječ, čak i kada ste u bučnom okruženju.

Ilustracija osobe sa slušalicama WF-1000XM4 na kojoj se vidi kako senzor provođenja preko kosti otkriva vibracije govora

Senzor provođenja kroz kosti

Senzor provođenja kroz kosti registrira samo vibracije vašeg glasa bez zvuka iz okoline, što omogućuje jasniji govor pri pozivima.

Muškarac sa slušalicama WF-1000XM4 razgovara na pametnom telefonu handsfree

Upravljanje glasom

Zatražite pomoć hands-free. Samo kažite "Hej, Google" ili “Alexa” i aktivirajte omiljenog glasovnog pomoćnika. Zabavljajte se, družite, informirajte, slušajte glazbu i obavijesti, postavljajte podsjetnike i drugo.

Logotip brzog uparivanja

Pronađite svoje slušalice uz značajku brzog uparivanja

Slušalice WF-1000XM4 podržavaju Googleovu korisnu novu značajku brzog uparivanja. Jednim dodirom slušalice WF-1000XM4 možete brzo i jednostavno upariti s Android uređajima putem tehnologije Bluetooth. Jednostavno možete otkriti gdje ste ostavili slušalice tako da aktivirate njihov zvučni signal ili provjerite njihovu zadnju lokaciju na pametnom telefonu. Kada razina baterije slušalica postane niska, dobit ćete obavijest da biste znali da ih morate napuniti.

Ilustracija prijenosnog računala koje emitira bežične signale

Jednostavno uparivanje s računalom

Swift Pair omogućuje brzo i jednostavno uparivanje slušalica WF-1000XM4 s prijenosnim računalom sa sustavom Windows 10, stolnim računalom ili tabletom. Kada odaberete način uparivanja, na obližnjim uređajima sa sustavom Windows 10 prikazat će se skočne upute za uparivanje.

Slušalica WF-1000XM4 u uhu koja ilustrira ergonomski dizajn

Ergonomski dizajn površine za bolje prianjanje

Od kada smo 1982. godine predstavili prve slušalice koje se umeću u uši (MDR-E252), analizirali smo ogromne količine podataka povezanih s oblikom ušiju diljem svijeta. Slušalice WF-1000XM4 rezultat su tog istraživanja. Te slušalice kombiniraju oblik koji pristaje u svaku ušnu šupljinu s novim ergonomskim dizajnom površine za stabilnije prianjanje.

Slika koja pokazuje korisničko sučelje aplikacije Sony | Headphones Connect

Pronađite savršenu veličinu putem aplikacije

Pronađite savršene slušalice za svoje uši uz aplikaciju Sony | Headphones Connect. Proći ćete nekoliko jednostavnih mjerenja da bi se utvrdila idealna veličina umetaka za uši koji izoliraju buku kojom će se zajamčiti maksimalna kvaliteta zvuka i minimalna vanjska buka.

Žena koja nosi slušalice WF-1000XM4 i gleda sadržaj na pametnom telefonu

Savršene za gledanje TV emisija, filmova i ostalog

Gledate videosadržaj s pametnog telefona ili tableta? Napredna bežična veza putem slušalica WF-1000XM4 sinkronizira ono što vidite na zaslonu točno s onime što čujete putem slušalica i tako omogućuje ugodnije gledanje.

Usporedba relejnog BT prijenosa s lijeve na desnu slušalicu na slušalicama WF-1000X s istodobnim BT prijenosom s lijeve na desnu slušalicu na slušalicama WF-1000XM4

Čišći i stabilniji Bluetooth signal

Optimizacija algoritma prijenosa uz integrirani procesor V1 poboljšala je stabilnost veze i smanjila učestalost preskakanja zvuka, čak i u okruženja s interferencijom. Ta optimizacija omogućuje istodoban prijenos zvuka do oba uha uz minimalno kašnjenje i veću snagu signala no ikada prije. (A) WF-1000X BT prijenos s lijevog na desno uho. (B) WF-1000XM4 Istodobni BT prijenos u lijevo i desno uho.

Muškarac trči sa slušalicama WF-1000XM4

Vodootporan dizajn za svakodnevnu upotrebu

Uz vodootpornost klase IPX4, prskanje i znoj neće zaustaviti ove slušalice, pa se možete nastaviti kretati i slušati glazbu.

Ilustracija različitih vremena reprodukcije koja ovise o duljini punjenja

Cjelodnevno slušanje, brzo punjenje

U slušalicama s jednim punjenjem možete uživati cijeli radni dan (8 sati) te još dodatnih 16 sati uz kućište za punjenje. To znači da imate 24 sata slušanja svaki puta kada izađete iz kuće. Žuri vam se? Brzo punjenje od samo 5 minuta omogućuje vam 60 minuta slušanja, a aplikacija Sony | Headphones Connect upozorit će vas kada razina napajanja kućišta za punjenje padne ispod 30 %.

Predmeti na stolu, uključujući futrolu za punjenje slušalica WF-1000XM4 na bežičnoj pločici za punjenje.

Jednostavno bežično punjenje uz tehnologiju Qi

Kabel nije potreban; slušalice WF-1000XM4 imaju tehnologiju Qi za jednostavno bežično punjenje. Za punjenje slušalica i kućišta za punjenje koristiti možete i pametni telefon s tehnologijom Qi, primjerice najnoviji model Xperia s funkcijom dijeljenja baterije.

Prednji prikaz para slušalica WF-1000XM4 crne boje

Sve vam je nadohvat ruke

Slušalice WF-1000XM4 imaju postavke za intuitivne dodirne kontrole; samo, primjerice, dodirnite lijevu slušalicu da biste s blokade buke prešli na zvuk iz okruženja, upotrijebite dugi dodir za brzo obraćanje pozornosti ili pak dvaput dodirnite desnu slušalicu da biste prešli na sljedeću pjesmu. Osim toga, svakoj slušalici putem aplikacije Headphones Connect možete dodijeliti zasebne funkcije.

Ilustracija osobe koja vadi slušalicu iz uha radi pauziranja reprodukcije

Brzo pauziranje i reprodukcija

Glazba će prestati čim izvadite slušalice iz ušiju – senzor blizine zna kada nosite jednu ili obje slušalice. Kada vratite slušalice u uši, reprodukcija glazbe će se nastaviti.

Žena na sofi sa slušalicama WF-1000XM4 koja gleda pametni telefon

Kako želite slušati?

Uz aplikaciju Sony | Headphones Connect kontrola ambijentalnog zvuka omogućuje vam da prilagodite jačinu pozadinskog zvuka i pruža mogućnosti prilagođavanja glasova koji će se čuti. Ekvilizator vam uz to omogućuje da prilagodite razine zvuka tako da odgovaraju vašoj glazbi.

Slušalice i futrola za punjenje WF-1000XM4 crne boje uz futrolu za punjenje bijele boje

Odaberite svoju boju

Slušalice WF-1000XM4 dostupne su u crnoj ili srebrnoj boji.

Ruka koja drži otvorenu futrolu za punjenje sa slušalicama WF-1000XM4

Manja veličina, bez kompromisa

Promijenili smo unutarnji dizajn da bi slušalice WF-1000XM4 bile 10 % manje od prethodne generacije, ali pritom nismo žrtvovali kvalitetu zvuka ni trajanje baterije. Uz masu od samo 7,3 g dovoljno su lagane za cjelodnevno nošenje. Kućište za punjenje manje je za 40 %, no i dalje omogućuje 16 sati punjenja u pokretu.

Slika ambalaže slušalica WF-1000XM4 uz nekoliko održivih ambalažnih materijala

Bolje za okoliš

U pakiranju slušalica WF-1000XM4 nema plastike te je ono dizajnirano prema načelima niske toksičnosti i društveno odgovornije proizvodnje prilagođene reciklaži. 99 % papirnatog pakiranja, osim naljepnica, proizvodi se od recikliranih i održivih materijala posebno razvijenih za Sony.

Par slušalica WF-1000XM4 s futrolom za punjenje, 3 veličine ušnih umetaka za izolaciju buke te USB-C kabel za punjenje.

Sadržaj pakiranja

U pakiranju slušalica WF-1000XM4 pronaći ćete 3 veličine umetaka za uši koji izoliraju buku te USB-C kabel za napajanje.

Logotip 360 Reality Audio na crnoj pozadini

Tako prožimajuće. Tako stvarno.

Prepustite se zvuku iz svih smjerova. Doživite stvaran zvuk kao da ste na koncertu uživo ili s glazbenikom dok snima u studiju. Glazba nikad nije bila tako prožimajuća i stvarna kao uz 360 Reality Audio. Ove vam slušalice omogućuju uživanje u značajci 360 Reality Audio.