7.2-KANALNI AV PRIJEMNIK ZA KUĆNO KINO | STR-DN1070

Potpune specifikacije i značajke

STR-DN1070

PMC

Kn 5.708,37

(s PDV-om)

Pojačalo

Broj poj. Kanali
7 kanala
Audio Enhancer
DA
Bi-AMP
DA (zajedničko sa stražnjim surround)
Digital Legato Linear
DA
HD-D.C.S. (Digital Cinema Sound)
DA
Sound Field Program (2 kan. / višekanalni) 
DA
Sound Field Program (A.F.D)
DA
Sound Field Program (izravni) 
DA
Sound Field Program (slušalice)
DA
Sound Field Program (Movie)
DA
Sound Field Program (Music)
DA

Video značajke

HDMI® protok signala
DA
Povratni kanal za zvuk
DA
HDMI® protok signala
DA
3D preko HDMI® veze
DA
Podrška za 4K 60p 4:4:4
DA (osim ulaza VIDEO1)
A/V SYNC
DA (promjenjivo)
BRAVIA® SYNC™ (CEC Control)
DA (reprodukcija jednim dodirom, kontrola zvuka sustava, isključivanje sustava)
1080p/24p
DA
Nadogradnja na 4K (samo putem HDMI ulaza) 
DA
Kompon. videoulaz s dodjeljivanjem
NE
Deep Color
DA
Triluminos
DA
Video pretvarač (analogni videoulaz - HDMI izlaz) 
NE
x.v.Color (xvYCC)
DA

Automatska kalibracija zvučnika

Značajke kalibracije
DA
DCAC (Digital Cinema Auto Calibration)
Da (napredni D.C.A.C)

Značajke tunera

Memorirani kanali (FM/AM)
(FM30/AM-)
RDS
DA

Sučelje

Ulazni i izlazni terminali
HDMI video ulaz/izlaz (6/2);HDCP2.2 ulaz/izlaz (6/2);Kompozitni izlaz za monitor (1);HDMI ulaz za zvuk (2);Koaksijalni audio ulaz (1);Analogni audio ulaz (4);Optički audio ulaz (1);Izlaz za slušalice (1);Predizlaz za niskotonac (2);USB (1 prednji);Ethernet priključak (1)

Format dekodiranja

DTS® HD/DolbyTruHD/Dolby® Digital+
DA/DA/DA
LPCM (2 k./5.1 k./7.1 k.) uz HDMI®
DA (192 kHz/ 24 bita/ do 7.1 kanala)
Dolby® Digital/DTS®
DA
Dolby® Digital EX
DA
DTS-ES™ (MATRIX6.1/DISCRETE6.1)
DA/DA
DTS 96/24™
DA
Dolby® ProLogic®
DA
Dolby® ProLogic® II
DA
Dolby® ProLogic® IIx
DA
Dolby Dual MoNO
DA
DSD
Da (5,6 MHz / do 5.1 kanala)
96k/24Bit PCM
DA

Mogućnost povezivanja s mrežom

Spotify Connect
DA
Format dekod. glazbe za mrežni kl.
[MP3].mp3, [AAC/HE-AAC].m4a, .aac, [WMA9 Standard].wma, [LPCM].wav, [FLAC].flac, .fla, [Dolby Digital].ac3, [DSF].dsf, [DSDIFF].dff, [AIFF].aiff, .aif, [ALAC].m4a
Ažurir. preko računala (Ethernet)
DA
Ažuriranje putem interneta 
DA
Chromecast built-in
Da

Prilag. instal. i znač. za kontrolu

Audio 2. zone
DA
IC obnavljanje (ulaz/izlaz)
DA (1/1)
Zvuk u 3. zoni
DA

Ekologija i štednja energije

Potrošnja energije (isključen uređaj)
nije dostupno
Potrošnja energije (stanje pripravnosti)
0,3 W
Potrošnja energije (mrežno stanje pripravnosti) – priključci
2,2 W (Ethernet) / 1,1 W (Bluetooth®) / 2 W (Wi-Fi®) / 2,2 W (svi priključci i mreže povezani)
Aktivirano stanje pripravnosti
Nakon 19 minuta
Aktivirano mrežno stanje pripravnosti – priključci
Nakon 19 minuta (Ethernet) / Nakon 19 minuta (Bluetooth) / Nakon 19 minuta (Wi-Fi)
Prekidač za uključivanje/isključivanje bežičnih mreža
Promijenite postavku stanja pripravnosti tehnologije Bluetooth (MENU (IZBORNIK) – Bluetooth Settings (Postavke tehnologije Bluetooth) – Bluetooth Standby (Stanje pripravnosti tehnologije Bluetooth) – ON/OFF (UKLJUČENO/ISKLJUČENO)) / Promijenite postavku za udaljeno pokretanje (MENU (IZBORNIK) – Network Settings (Mrežne postavke) – Remote Start (Udaljeno pokretanje) – ON/OFF (UKLJUČENO/ISKLJUČENO))

Opće značajke

Automatsko stanje pripravnosti
DA
GUI (grafičko korisničko sučelje)
DA

Veličina i masa

Dimenzije (Š x V x D u mm)
430 x 172 x 329,4 mm
Težina (kg)
10,5 kg

Funkcije

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Izvorna DSD reprodukcija

Format DSD revolucionaran je način snimanja i reprodukcije zvuka, a nastao je u suradnji tvrtki Sony i Philips koje su zaslužne i za izvorni format za kompaktne diskove (CD). Frekvencija uzorkovanja 128 puta je veća od one CD-a te nudi 8 puta veći kapacitet od CD-a, omogućavajući podizanje zvuka na sasvim novu razinu. DSD format potpuno je različit od PCM formata; za pohranu zvuka koristi šifriranje modulacijom gustoće impulsa, izražavajući zvuk kroz intenzitet impulsa 1-bitnog digitalnog zvučnog zapisa i na taj se način približava prirodi analognog, valnog oblika zvuka. Time omogućava reprodukciju toplog, prirodnog zvuka koji podsjeća na analogni format, ali uz dodatak digitalnih pogodnosti poput širokog dinamičkog raspona i frekvencijskog odziva većeg od 100 kHz. Budući da STR-DN1070 podržava DSD (Direct Stream Digital) reprodukciju, DSD sadržaj ne prolazi kroz konverziju, tako da u njemu možete uživati u potpunosti, bez gubitka njegove izvorne čistoće. 

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Kvalitetni DA pretvarač

DSD omogućava reprodukciju zvuka uz fantastičan osjećaj prostora te vjerno dočarava originalnu viziju umjetnika. Odaberete li DSD reprodukciju, DSP obrada se zaobilazi i reproducira se originalni DSD signal; međutim, po želji možete odabrati i DSP obradu s 32-bitnom DA konverzijom. Osim toga, 5.1-kanalni surround zvuk uz postavku DSD 5,6 MHz pruža uistinu impresivan doživljaj kućnog kina u kojemu možete maksimalno uživati u prednostima DSD formata.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

32-bitna obrada

Podržana je i reprodukcija zvuka izvan formata DSD, tako da se DA konverzija vrši kod DSP izlaza koji se obrađuje u 32 bita. Vrhunska DSP tehnologija koju je Sony dizajnirao za AVR omogućava nadogradnju svih značajki kroz 32-bitnu DA konverziju.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Visok dinamički raspon (HDR)

Zahvaljujući podršci za prolaz signala visokog dinamičkog raspona (HDR), možete uživati u iznimno naglašenom kontrastu i svjetlini slike – povećani raspon detalja u zatamnjenim i osvijetljenim dijelovima slike dodatno naglašava pojedinosti i prizore čine živopisnijima

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Podržava najkvalitetnije 4K prizore

Najkvalitetniji formati slike, uključujući 4K/60p/4:4:4/24 bita, 4K/60p/4:2:0/30 bita i 4K/60p/4:2:2/36 bita, za potpuni užitak u 4K rezoluciji. Tečni prizori brzinom reprodukcije od 60 sličica u sekundi u kombinaciji s glatkim iscrtavanjem prijelaza boja osiguravaju sjajne rezultate. Jednostavno se povežite s televizorom koji podržava 4K/60p format slike i istaknite puni vizualni potencijal 4K sadržaja.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

7.2-kanalni prijemnik za prožimajući surround zvuk

Prepustite se zabavi zahvaljujući 7.2 kanala surround zvuka koji ispunjava prostoriju, uz 165 W izlazne snage po kanalu. Namjenski kanal omogućava povezivanje dva aktivna niskotonca, tako da bas možete ravnomjerno rasporediti po prostoriji. Stoga, bilo da gledate filmove, igrate igre ili slušate omiljenu glazbu, uživat ćete u novoj razini doživljaja zabave.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Dolby® TrueHD i DTS-HD® Master Audio

STR-DN1070 podržava Dolby® TrueHD® i DTS-HD® Master Audio, za nenadmašnu kvalitetu zvuka s Blu-ray Disc™ medija. Reproducirajući zvuk bez gubitka gotovo studijske kvalitete, ti napredni zvučni formati visoke rezolucije korisniku omogućavaju uživanje u višakanalnom zvuku uz uranjanje u opsežan filmski surround zvuk prilikom reprodukcije filmova i glazbe.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Uočite više detalja uz poboljšanje rezolucije na 4K / protok signala od 4K uz HDCP 2.2

HDCP2.2 HDMI ulaz s podrškom za 4K omogućava izravnu reprodukciju izvorne 4K rezolucije. Zahvaljujući tehnologiji za poboljšanje prikaza, moći ćete uživati u kvalitetnijem i detaljnijem prikazu sadržaja u 2K rezoluciji. 

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Advanced Digital Cinema Auto Calibration

Uživajte u prožimajućem filmskom zvuku gdje god da sjedite. Advanced Digital Cinema Automatic Calibration (ADCAC) optimizira radne značajke zvuka radi osiguravanja dobro uravnoteženog zvuka. Pomoću priloženog mikrofona izmjerite akustička svojstva prostorije u odnosu na položaj sjedenja i položaj zvučnika. Sukladno tome sustav prilagođava zvuk, eliminirajući mjesta slabog zvuka radi dobivanja širokog, prirodnog zvučnog polja.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Podizanje središnjeg zvučnika

Središnji se zvučnici obično postavljaju ispod zaslona, zbog svega svi središnji zvukovi dolaze s donje strane zaslona. Zahvaljujući ovoj značajki, središnji se zvučnik doima kao da se nalazi na mjestu zaslona. Visinu zvuka iz središnjeg zvučnika možete podići na željenu vrijednost. (Funkcionira ako imate visoke prednje visokotonce.) Za podizanje zvuka iz središnjeg zvučnika možete odabrati 0 (isključeno) ili vrijednost između 1 i 10. Ako odaberete višu postavku, središnji će položaj biti podignut. Slušatelji tu funkciju mogu koristiti u skladu sa svojim preferencama. Ovu funkciju možete koristiti u A.F.D. načinu rada (ne dodaje zvučno polje) i u filmskim načinima rada kao što su HD-Digital Cinema Sound itd.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Način rada za zvučnike u stropu 

Ta značajka omogućava virtualnu promjenu lokacije prednjih i središnjeg zvučnika u stropu tako da zvuče kao da okružuju zaslon. Korisnicima će se činiti kao da glasovi dopiru sa zaslona, a ne sa stropa. U tom načinu rada, zvuk glazbe iz zvučnika u stropu prirodniji je i bogatiji.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

HD Digital Cinema Sound®

Simulirajte izvanrednu akustiku legendarnog kina Cary Grant kod kuće. Razvijena u suradnji s tvrtkom Sony Pictures Entertainment, tehnologija HD Digital Cinema Sound® temelji se na mjerenjima izvršenih u kinu Cary Grant – koje se koristi za presnimavanje zvuka prilikom produkcije holivudskih filmova – tako svakom filmu koji gledate možete pružiti holivudski tretman.

Sound Optimiser za jasan zvuk pri svakoj razini glasnoće

Uživajte u čistom, dinamičnom zvuku pri bilo kojoj glasnoći zahvaljujući ugrađenoj značajci za optimizaciju zvuka. A/V prijemnik automatski mjeri učinkovitost zvučnika i prilagođava frekvencijski odziv na temelju čujnosti. Rezultat je polje bogatog zvuka, čak i kada gledate ili slušate sadržaj pri uobičajenoj razini glasnoće za prostorije.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Simulirajte akustiku nastupa uživo uz način rada Concert Hall

U dnevnom boravku dočarajte doživljaj poput onoga u koncertnoj dvorani. Na osnovu akustičkih mjerenja u nekim od najpoznatijih svjetskih glazbenih dvorana, način rada Concert Hall pruža izbor od 3 dvorane.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Opremite prostoriju fleksibilnom konfiguracijom zvučnika

Front Surround: 2.1-kanalni zvuk sa sustavom S-Force PRO Front Surround omogućava stvaranje virtualnog surround akustičnog polja pomoću svega 2 zvučnika. Ne morate postavljati stražnje zvučnike iza sebe. Bežični surround: Omogućava pravo surround zvučno okruženje kombinacijom dva prednja zvučnika i dva bežična zvučnika koji služe kao stražnji zvučnici (do 5.2 kanala). Pravo kućno kino: Konfigurirajte punokrvni 7.2-kanalni surround sustav zvučnika i uživajte u filmovima dok vas zvuk okružuje kao da ste u kinu.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Jednostavan prijenos uz Wi-Fi® i Bluetooth®

Sva glazba nadohvat ruke uz jednostavno povezivanje. Bežično prenosite omiljene pjesme s pametnog telefona, tableta ili prijenosnog računala koristeći Wi-Fi® – nema potrebe za kabelima. Bluetooth® omogućava lako povezivanje – samo dodirnite za uparivanje kompatibilnog uređaja uz NFC. Štoviše, AirPlay vam omogućava prijenos glazbe s iOS uređaja preko pojačala na zvučnike.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

LDAC™: za prijenos sadržaja zvuka visoke rezolucije

LDAC podržava nekoliko brzina prijenosa sukladno vašem bežičnom okruženju. Omogućava uživanje u sadržaju zvuka visoke rezolucije, u izuzetnoj kvaliteti zvuka bliskoj zvuku visoke rezolucije, uz maksimalnu brzinu prijenosa: 990 kb/s (približno tri puta više podataka od standardnog Bluetooth® zvuka). LDAC pruža unaprijeđeni doživljaj bežičnog slušanja sve vaše glazbe, onako kako je to izvođač zamislio.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Jednostavan način prijenosa glazbe na zvučnike

Chromecast built-in omogućuje vam usmjeravanje omiljenih glazbenih aplikacija s osobnog uređaja na zvučnike. Samo dodirnite gumb Cast u glazbenoj aplikaciji na mobitelu ili tabletu sa sustavom Android, uređaju iPhone ili iPad, prijenosnom računalu Mac®, prijenosnom računalu sa sustavom Windows ili uređaju Chromebook te odaberite zvučnik ili grupu zvučnika da biste započeli s radom.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Slušanje jednim dodirom za trenutačnu reprodukciju glazbe

NFC (tehnologija komunikacije bliskog polja) uklanja potrebu za povezivanjem kabelima i složenim postavljanjem. Jednostavno prislonite pametni telefon ili drugi uređaj* koji podržava NFC uz oznaku N i pokrenite glazbu. Nemate NFC? Nema problema. Uređaje možete i ručno upariti u postavkama za Bluetooth®. *Prikaz kompatibilnih uređaja

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Slušajte u drugoj prostoriji uz mogućnost slušanja u trećoj zoni

Uz mogućnost slušanja u tri zone, na STR-DN1070 možete spojiti tri kompleta zvučnika i slušati identični signal u tri prostorije, uz 3.2-kanalni zvuk u glavnoj prostoriji i 2-kanalni u svakoj od preostale dvije prostorije. Osim toga, prijemnik može istovremeno kontrolirati dva zasebna ulazna izvora. Odaberite koji signal će se slati kojoj zoni za slušanje, tako da možete gledati DVD u dnevnom boravku uz 5.2-kanalni zvuk i istovremeno slušati CD u drugoj prostoriji uz 2-kanalni zvuk. Naravno, možete sve kanale objediniti u jednoj prostoriji, za prožimajući 7.2-kanalni zvučni doživljaj.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Objedinite svoju glazbu uz SongPal

Preuzmite SongPal za pametni telefon ili tablet i preuzmite kontrolu nad glazbenom kolekcijom. Jednostavno uspostavite Bluetooth® ili Wi-Fi® vezu i imat ćete jednostavan pristup svim omiljenim pjesmama, bilo da su pohranjene na računalu, poslužitelju ili u internetskoj glazbenoj usluzi. Aplikacija se može koristiti i za prilagodbu postavki zvuka radi osiguravanja odličnog, uravnoteženog zvuka i upravljanja slušanjem u više prostorija.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Oslobodite glazbu uz slušanje u više prostorija

Ispunite dom zvukom omiljenih pjesama zahvaljujući slušanju u više prostorija. Značajka za više prostorija obuhvaća načine rada kao što je način rada za zabave, koji omogućava istovremeno uživanje u istoj glazbi putem više zvučnika, kao i osobnog načina rada za uživanje u različitoj glazbi putem više zvučnika

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Grafičko korisničko sučelje olakšava kontrolu

Intuitivni početni izbornik olakšava navigaciju postavkama prijemnika. Kontrolirajte što gledate, identificirajte povezane uređaje i odaberite način slušanja uz prethodno postavljene načine rada zvuka.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Osjetljivi zvučni otpornik (otpornik koji se montira površinski te osigurava zvuk vrhunske kvalitete)

U proizvodnji elektroničkih sklopova trend je povećanje gustoće, ali povećana je i potreba za otpornicima koji se mogu montirati na kompaktne površine. Sony je stoga kroz suradnju s proizvođačima komponenti razvio “osjetljivi zvučni otpornik”, otpornik koji se montira površinski te osigurava zvuk vrhunske kvalitete. Osim upotrebe posebnih materijala i nove strukture, u elektrodama smo koristili čisti bakar za brz protok podataka te reprodukciju kvalitetnog, bogatog i dojmljivog zvuka.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Kondenzatori koji osiguravaju zvuk vrhunske kvalitete

Posebno razvijeni elektrolitski kondenzatori koji se montiraju površinski te osiguravaju zvuk vrhunske kvalitete u kombinaciji s robusnijim DAC napajanjem i optimiziranim uzorkovanjem supstrata omogućavaju postizanje stabilnih dubokih tonova u visokoj rezoluciji.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Integrirani sklop pretpojačala

Razvijen posebno za STR-DN1070, integrirani sklop pretpojačala CXD90035 potpuno odvaja uzemljenje od integriranog sklopa i dobiva ga izvan njega. Time uklanja smetnje između pojedinih faza, omogućavajući izuzetno stabilno pojačavanje i kvalitetan zvuk s bogatim basovima. Osim toga, novi dizajn sklopovlja internog pojačala unapređuje regulaciju viška snage i smanjuje izobličenja, za otvoreniji i prozračniji zvuk.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Pojačalo

STR-DN1070 nudi poboljšanu strukturalnu stabilnost za bolji zvuk analognih signala. Sklopovlje je postavljeno na staklenu ploču s epoksidnom smolom koja omogućava veću brzinu i snagu.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Precizni kristalni oscilator

Svi glavni oscilatori digitalnih izvora zvuka, posebice za HDMI, mogu se regenerirati iz tog kristala u najčišćoj kvaliteti. Dobiveni zvuk tako tvori jasnu i bogatu zvučnu sliku, a basovi su dublji i odrješitiji. Tipični kristalni oscilatori hermetički su zatvoreni i ispunjeni dušikom, ali ta je metoda osjetljiva na vanjske vibracije koje mogu utjecati na frekvencijski signal i uzrokovati njegovo podrhtavanje. Za STR-DN1070 smo stoga odabrali vakuumski zabrtvljeni kristalni oscilator. Taj je precizni kristalni oscilator dodatno poboljšan pozlaćenim elektrodama. Zlato se kao materijal često koristi za oscilatore, ponajviše zbog svog svojstva prianjanja uz kvarc i ostvarivanje kontakta koji ostaje postojan čak i uslijed jakih fizičkih udaraca, ali i zbog toga što ne oksidira, zbog čega mu vodljivost ostaje konstantna.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Lokalizirano analogno napajanje

Napon napajanja uređaja regulira se lokalno, a visokofrekvencijski elementi svode na minimum, čime se smanjuju elektromagnetska zračenja sklopovlja, a analogni signali i sklopovlje pojačala lišavaju šuma. Ovim je dizajnom poboljšan omjer signala i šuma digitalnih audio i video signala te su niske zvučne frekvencije bolje definirane, jasnije i realističnije.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Sklopovlje za eliminaciju podrhtavanja

STR-DN1070 koristi ES sklopovlje za eliminaciju podrhtavanja za sve izvore digitalnog zvuka. To je kombinacija precizno podešenog analognog i digitalnog PLL sklopovlja. Za razliku od standardne metode, ciljna vrijednost nije glavna ulazna frekvencija, već su to vremenski odsječci preciznog kristalnog oscilatora. Ovaj analogni PLL odlikuje visoka granična frekvencija zbog koje precizno prati podrhtavanja. Osim toga, sklopovlje odlikuje i digitalni PLL, a glavna ulazna frekvencija i VCO uspoređuju se s digitalnim PLL-om.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Električne komponente koje je usavršila tvrtka Sony

Za glavno napajanje koriste se veliki, posebno dizajnirani elektrolitski blok kondenzatori. Za analogne signale koriste se birani otpornici namijenjeni za obradu zvuka. Na određenim kritičnim lokacijama, veliki se otpornici koriste u kombinaciji s originalnima. Veće kućište osigurava manji impedancijski otklon uslijed toplinskih efekata uzrokovanih protokom struje. Pojačalo zahvaljujući tome može postići kvalitetniju zvučnu sliku.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Vrhunska konstrukcija za optimalan zvuk

Kako bi se osigurale optimalne audio-vizualne radne značajke, STR-DN1070 koristi komponente i dizajn najviše kvalitete. Čvrsto čelično kućište koristi okvir i potporu za smanjenje tlaka vanjskog zvučnika kako bi zvuk bio fokusiraniji. Sva su četiri kuta izbočena kako bi učinkovitije podržavali težinu transformatora i hladnjaka. Dizajn hladnjaka omogućava maksimalni ulaz zraka u sklop pojačala, što sklopovlju pojačala pomaže da izdrži neželjeni tlak zvuka – sve to radi pružanja snažnog, profinjenog zvuka.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Transformator velikog kapaciteta

Postupak vakuumskog premazivanja omogućava ravnomjerno nanošenje premaza preko unutarnjeg ožičenja transformatora. Bakreni kratkospojni prsten i čelični izolacijski pojas oko zavojnice i jezgre sprječavaju rasipanje zvuka. Time se postižu bogati, snažniji i jasniji basovi te fina reprodukcija detalja slike. Razina detalja omogućava reprodukciju preciznijih akustičkih basova i vokala, nudeći nov osjećaj prostorne jasnoće.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Dizajn hladnjaka

Proučavanjem oblika krilaca i kontrolom ujednačenosti može se postići kvalitetan i stabilan zvuk. Sklopovlje pojačala bolje podnosi neželjeni tlak zvuka.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

ES spojevi druge generacije

Godine iskustva u inženjerstvu zvuka u kombinaciji s kontinuiranim testiranjem tvrtki Sony pomogle su prilikom izrade spojeva ES kvalitete zvuka. Izuzetno čisti spojevi pomiješani su s malom količinom pomnog odabranih metala, čime smo dobili posebnu leguru za reprodukciju dinamičnog i vrlo uglađenog zvuka.

Slika – 7.2-kanalni AV prijemnik za kućno kino | STR-DN1070

Digitalno sklopovlje 

Ploča sa sklopovima digitalnog sklopovlja ojačana je snažnom metalnom strukturom koja ploču štiti od tlaka zvuka iz zvučnika. Ovaj nosač hladnjaka štiti digitalno sklopovlje od neželjenog zračenja, a sklopovlje visoke impedancije na glavnom kućištu od nepotrebnih šumova, čime postiže jasniji zvuk.