Balanced Optical SteadyShot™

Sadrži kardanski mehanizam

Balanced Optical SteadyShot™ tvrtke Sony jedinstveni je stabilizator s kardanskim mehanizmom 13 puta učinkovitijim od drugih optičkih sustava. Snimajte profesionalne slike čak i uz maksimalno zumiranje ili dok trčite – riješite se nepraktičnih vanjskih kardana.

Što je Balanced Optical SteadyShot?

Za razliku od standardne optičke stabilizacije slike koja koristi jedan element objektiva, Balanced Optical SteadyShot tvrtke Sony manipulira objektivom i slikovnim senzorom, što je učinkovito i pri jakom zumu i izraženom ispravljanju podrhtavanja.

Slika snimljena standardnim sustavom za optičku stabilizaciju slike
Standardni sustav za optičku stabilizaciju slike

Uobičajeni optički stabilizatori slika pomiču jedan element objektiva i nedovoljno kompenziraju zamućenje pri jakom zumu ili pri hodu ili trčanju. Ti stabilizatori snimaju i u perifernim područjima objektiva, što smanjuje kvalitetu.

Slika snimljena tehnologijom Balanced Optical SteadyShot
Balanced Optical SteadyShot

Kardanski mehanizam tehnologije Balanced Optical SteadyShot pomiče cijeli objektiv i senzor. Uz oko 13 puta veću učinkovitost, snima stabilne slike čak i u telefoto načinu ili tijekom hoda, i to uvijek kroz najčišće središnje područje objektiva.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Genijalnost u unutrašnjosti

Balanced Optical SteadyShot tvrtke Sony sadrži jedinstveni kardanski mehanizam i algoritam za kompenzaciju podrhtavanja fotoaparata s pomoću manipulacije cijelim objektivom i slikovnim senzorom, što jamči nevjerojatno stabilne slike.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Mehanička struktura

Integrirano pomicanje objektiva i slikovnog senzora

Sony je za Balanced Optical SteadyShot osmislio snažan i tih mehanizam. Dva kompaktna i energetski učinkovita pogona manipuliraju cijelim objektivom i slikovnim senzorom te ispravljaju zamućenje uslijed podrhtavanja na okomitoj i vodoravnoj osi. Sofisticirani algoritam pritom kompenzira zamućenje uslijed podrhtavanja na uzdužnoj osi.

Slika mehaničke strukture

[1] Vodoravna os [2] Okomita os

Slika za Omogućuje inteligentni algoritam
Omogućuje inteligentni algoritam

Razlikuje podrhtavanje fotoaparata od željene kretnje fotoaparata

Softverski algoritam tvrtke Sony razlikuje neželjeno podrhtavanje (ispravljeno) od namjerne kretnje (dopušteno). Kada senzor kutne brzine otkrije podrhtavanje fotoaparata, sustav u stvarnom vremenu analizira jedinstveni uzorak vibracije. Neželjeno se podrhtavanje odvaja od namjernih kretnji, što smanjuje kašnjenje u praćenju pokreta.

Način rada Intelligent Active

Dodatna podrška za Balanced Optical SteadyShot

Način rada Intelligent Active tvrtke Sony koristi analizu kadrova za poboljšanje stabilizacije i kompenzira podrhtavanje na svih 5 osi radi učinkovitosti tijekom hodanja i trčanja.
[1] Stvarni kadar [2] Stvarno podrhtavanje fotoaparata [3] Kompenzirani kadar

Slika snimljena u načinu rada Intelligent Active

Balanced Optical SteadyShot za Action Cam

Razvijena i prilagođena za Handycam®, naša inovativna tehnologija Balanced Optical SteadyShot sada je dostupna i u modelima Action Cam.

* Simulirano

Optimizirano za Action Cam

Jasni i stabilni videozapisi iz središta akcije

Koristite vrhunsko ispravljanje podrhtavanja fotoaparata za kvalitetne videozapise snimljene kamkorderom Action Cam čak i u najtežim uvjetima. Prilagođeni sustav Balanced Optical SteadyShot uparuje fiksni prednji objektiv sa zaštitom od prskanja i ultrakompaktni objektiv i kardan sa slikovnim senzorom za vrhunske akcijske snimke.
[1] Standardni model [2] Balanced Optical SteadyShot

Snimajte vrhunske stabilizirane videozapise uz Action Cam

Negledljivi akcijski videozapisi stvar su prošlosti uz tehnologiju Balanced Optical SteadyShot. Kadrirajte snimku, a Action Cam će se pobrinuti za stabilnost i jasnoću videozapisa i omogućiti vam da se uživate u trenutku.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.