Prvi televizor s kognitivnom inteligencijom

Potpuno se prepustite doživljaju koji će vas uzbuditi i pokrenuti baš kao i pravi svijet oko nas. To je bio cilj razvoja televizora BRAVIA XR™ – koji koriste novi Cognitive Processor XR™, osmišljen da dočara način na koji naš mozak razmišlja i reagira.

Još više uzbuđenja i emocija putem zaslona

Kako osjećate stvarnost? Na to pitanje BRAVIA XR TV želi odgovoriti "kognitivnom inteligencijom". Shvaća kako naše oči vide i naše uši čuju radi predstavljanja ljudske perspektive na zaslonu – za doživljaj je bliži stvarnom svijetu i bolje vas uvodi u scenu.

Što je kognitivna inteligencija?

Svijet percipiramo na temelju informacija koje u isto vrijeme dolaze u mozak iz naših očiju i ušiju. Umjetna inteligencija može prepoznati i analizirati boju, kontrast i detalje samo pojedinačno. Cognitive Processor XR unakrsno analizira sve elemente u isto vrijeme baš kao i mozak.

Analiziranje stotina tisuća podataka na identičan način kao i mozak

Da bi stvorio taj realističan dojam, Cognitive Processor XR zaslon dijeli na stotine zona te pojedinačne objekte u tim zonama prepoznaje najbolje do sada. Osim toga, u sekundi unakrsno analizira stotine tisuća različitih elemenata koji čine sliku na identičan način kao ljudski mozak.

Slike koje se podudaraju s načinom na koji naše oči vide svijet
Podijeljena slika pauna prikazuje kako se boja, kontrast, jasnoća i pokreti prilagođavaju za uravnoteženu sliku
Svaki element u savršenoj harmoniji za realističnu sliku

Kada se svaki element koji čini TV sliku sagleda pojedinačno te se svi prilagode na istu razinu, rezultati mogu izgledati umjetno i pokvariti doživljaj gledatelja. Uz unakrsnu analizu svaki se element prilagođava najboljem konačnom ishodu u međusobnom odnosu, pa je sve u harmoniji i izgleda potpuno prirodno.

Fokusiranje na isti način kao i oči

Kada nešto vidimo u stvarnom svijetu, naše se oči ne fokusiraju na sve odjednom, već na objekt koji u tom trenutku želimo vidjeti. Televizori BRAVIA XR funkcioniraju na isti način. Otkrivaju glavnu fokalnu točku u sceni i poboljšanjem svakog detalja u objektu ističu ga uz prirodan dojam dubine, baš kao i u stvarnom svijetu.

Slika žene na vlaku s istaknutim poboljšanjem fokusa koje pruža BRAVIA XR
Stvaranje realističnijeg zvučnog okruženja, baš kao u stvarnom životu
TV prikazuje ženu koja pjeva sa zvučnim valovima koji izlaze iz mikrofona na zaslonu
Položaj zvuka uz koji ste u središtu akcije

Naše su uši iznimno dobre u prepoznavanju odakle dolaze određeni zvukovi u višedimenzionalnom prostoru oko nas. Zato se ponekad čini da se zvuk na televizorima koji zvučnike imaju sa strane ili oko okvira ne podudara sa slikom na televizoru. Televizori BRAVIA XR koriste naprednu obradu zvuka koja može otkriti položaj zvuka na zaslonu i postaviti ga na pravo mjesto. Zbog toga ćete se osjećati kao da ste u samom središtu scene.

Doživljaj virtualnog zvuka uz dodatne dimenzije 

Standardni zvuk TV-a u sobu dolazi vodoravno, a BRAVIA XR TV-i ga šalju u svim smjerovima – baš kao u stvarnom životu. Što god da gledali, ti televizori analiziraju i poboljšavaju zvuk na 5.1.2-kanalni surround zvuk za stvaran višedimenzionalni doživljaj. Zvuk više nije vodoravan, već i okomit, što daje stvarno 3D zvučno okruženje.

Žena gleda TV na kauču u dnevnoj sobi sa zvučnim valovima koji dolaze iz virtualnih zvučnika iznad, iza i ispred nje
Poslušajte načela na kojima se temelji BRAVIA XR 

Poslušajte što tim inženjera koji je stvorio BRAVIA XR TV kaže o tome što ih je potaknulo da stvore potpuno novi vrstu TV procesora.

Otkrijte nadahnuće za dizajn BRAVIA XR

Poslušajte kreativni tim zaslužan za dizajn BRAVIA XR kako priča o minimalističkom konceptu, iznimno uskom okviru i dizajnu s jednom pločom koji vam pruža potpuno realističan doživljaj kod kuće.

Pogledajte predstavljanje novog televizora BRAVIA XR

Saznajte više o načelima za BRAVIA XR i Cognitive Processor XR te načinu na koji poboljšavaju sliku i zvuk za doživljaj koji nikad nije bio ovako realističan. Pogledajte intervjue s partnerima o značajkama BRAVIA CORE i Google TV te njihovu doprinosu.

BRAVIA XR – pogledajte demonstraciju

Otkrijte tehnologiju koja je temelj uređaja BRAVIA XR i saznajte sve o poboljšanjima slike, zvuka i pametnih značajki koja ove televizore čine boljim od konkurencije.

XPERIA 5 II Newsletter Subscription
.
Alpha-XC Newsletter Subscription
.
.