Videospot potpuno snimljen Xperijom

Eyes by Anonymouz

Pogledajte Eyes pjevačice Anonymouz, glazbeni spot koji je snimio profesionalni redatelj Kanji Suto, da biste se uvjerili u nevjerojatne rezultate koje je moguće postići najnovijim pametnim telefonima Xperia.

Kao što je prikazano u videozapisu kampanje za Xperia 5 II

Pjesma Eyes pjevačice Anonymouz bila je glazbena podloga za videozapis kampanje za Xperia 5 II, jedan od najnaprednijih pametnih telefona za snimanje filmova.

Tko je Anonymouz?

Anonymouz – djevojka bez imena. Ova tajanstvena umjetnica počela je objavljivati engleske obrade J-pop pjesama na YouTubeu te je ubrzo skupila više od 10 milijuna pogleda. Njezine vrhunske vještine prevođenja zajedno s prirodnim glazbenim talentom omogućile su joj da prikupi više od 110 tisuća pratitelja u samo godinu dana. Sada je već popularna na japanskoj YouTube sceni i postaje sve poznatija diljem svijeta, no njezina priča tek počinje. 

Tekst Anonymouz s obrisom ženske kose na crnoj pozadini
Slika Kanjija Suta vani
Upoznajte redatelja Kanjija Suta

Kanji Suto počeo je kao grafički dizajner i dizajner računalne grafike, a zanat je izučio radom na glazbenim spotovima i reklamama pod stručnim okom filmskog redatelja Shuichija Tana. Sada njegova stručnost u ulozi nezavisnog redatelja pokriva širok spektar tehnika, uključujući snimke uživo, računalnu grafiku i virtualnu stvarnost. Za svoj je rad primio brojne nagrade, uključujući nagradu Space Shower za televizijski glazbeni spot 2015. i The One Show 2017. za vještine u snimanju videozapisa i vizualne inovacije.

Slike djevojke s trakom koja gleda u akvarij snimljena uređajem Xperia
"Ova bi kamera mogla proširiti obzore u pogledu snimanja videozapisa"

Suto:
Od samog početka snimanja znao sam koliko je nevjerojatna. Pametni telefon pruža prednost svoje male veličine. Želio sam to iskoristiti. Mogli smo snimati odozdo ili iz položaja koji do sada nije bio moguć. Bilo je uzbudljivo isprobavati nove ideje. Zaista sam osjetio da bi ova kamera mogla otvoriti nove obzore u pogledu snimanja videozapisa.

"Svi su se detalji jasno vidjeli...zaslon je zaista prekrasan"

Korištenje zaslona CinemaScope (s formatom prikaza 21:9) na mobilnom uređaju zaista je inovativno. Pretpregled je vrlo praktičan te me oduševilo koliko nevjerojatno slika izgleda. Mogu provjeriti što snimam u istom korisničkom sučelju. Mogućnost trenutne provjere kvalitete videozapisa zaista je važna. Snimali smo vani na sunčan dan. Kada smo koristili postavku najveće svjetline i gledali u zaslon pod suncem, sve smo detalje jasno vidjeli. To nam je iznimno pomoglo. Zaslon je zaista prekrasan.

Kanji Suto vani snima akvarij uređajem Xperia 5 II
Slika ribe u akvariju
"Na snimkama snimljenim u visokoj kvaliteti pri 120 sl./s nije bilo nikakvih smetnji te su bile vrlo jasne"

Imali smo scene u kojima su zlatne ribice pjevale i razgovarale. To je snimljeno kao usporena snimka visoke kvalitete, a tijekom obrade dodane su varijable ili izrezivanje. Željeli smo usporenom snimkom prikazati zlatne ribice kao da pričaju i pjevaju. "Na snimkama snimljenim u visokoj kvaliteti pri 120 sl./s nije bilo nikakvih smetnji te su bile vrlo jasne."

"To je isto korisničko sučelje kao i na standardnoj kameri koje je vrlo jednostavno za upotrebu"

Profesionalna oprema za kamere može imati puno detalja, pa korisničko sučelje može biti složeno. No Xperia je stvorena za opću populaciju i njome se rukuje intuitivno, što je sjajno. Jednostavno je mogu koristiti i profesionalci. To je isto korisničko sučelje kao i na standardnoj kameri koje je vrlo jednostavno za upotrebu. 

Slika korisničkog sučelja na zaslonu prilikom snimanja s pomoću uređaja Xperia 5 II
Slika ribe u akvariju na polju
"VENICE CS odmah daje filmsku kvalitetu"

Prilikom obrade nijansi nakon snimanja raspon boja se zadržava, a VENICE CS* odmah daje filmsku kvalitetu, pa videozapis odmah izgleda sjajno. Bio sam oduševljen.

*Venice Colour Settings (CS): Zadane postavke upravljanja bojama u alatu Cinematography Pro, poznate i kao postavke "LOOK". Daju vam uglađenu gradaciju boja, blagu krivulju tona niskog kontrasta i 10-bitne postavke prikladne za produkciju filmova i drama. Temelje se na postavkama s709 Look s kamere CineAlta VENICE.

"Mobilnost je najveća prednost snimanja uređajem Xperia"

Kada želimo pomaknuti kameru, potrebna nam je dizalica ili šina koju nazivamo lutkom. Uz uređaj Xperia jednostavno možemo ovako snimati. Koristio sam maleni kardan za manje kretnje. Mogućnost snimanja u tako visokoj kvaliteti uštedjela nam je mnogo vremena. To je fantastično. Pričvrstili smo i makro objektiv kupljen u trgovini za 100 jena za krupni plan zlatne ribice i svjetlucavog mramora. Time smo dobili zanimljiv efekt.

Osnova je sam pametni telefon te uz takav mali uređaj koji svi nose sa sobom možemo snimati na isti način kao i svi drugi. Ako je netko zainteresiran za snimanje videozapisa, jednostavno ga može snimiti u profesionalnoj kvaliteti. Smatram da je to vrlo atraktivna kamera.

Filmska ekipa postavlja akvarij za snimanje
Slika korisničkog sučelja uređaja Xperia 5 II za Cinematography Pro na kojoj je žena koja pleše u moru
Rad s alatom Cinematography Pro

Cinematography Pro na uređaju Xperia temelji se na stručnosti naših inženjera digitalnih kinematografskih kamera te vam daje sve alate potrebne za snimanje filmova studijskom kvalitetom. Od postavki za upravljanje izgledom boja do snimanja videozapisa u formatu 21:9, 4K HDR kvalitete pri 24, 25, 30, 60 i 120 sl./s i inteligentnog filtra za vjetar, imate sve što vam je potrebno da budete kreativni i snimate videozapise na koje bi ponosni bili i profesionalci.

Pogledajte intervju s Kanjijem Sutom


Otkrijte još videozapisa snimljenih s pomoću uređaja Xperia

Kanji Suto nije sam – sve više priznatih profesionalaca iz svijeta snimanja videozapisa i filmova otkriva mogućnosti snimanja uređajem Xperia, u što se možete uvjeriti u kratkim filmovima u nastavku.

After Dark

Snimio Liam Wong s pomoću uređaja Xperia 5 II

Snimatelj Liam Wong s pomoću uređaja Xperia s alatom Cinematography Pro "koji omogućuje CineAlta" snimio je London tijekom karantene.

TASTE

Kratak film snimljen na uređaju Xperia

Ispunite osjetila uz TASTE, kratak film studija Shep Films snimljen u suradnji sa studijom Sony Innovation Studios.

Twin Palms

Kratak film snimljen na uređaju Xperia

Profesionalni snimatelj Jeff Berlin s pomoću uređaja Xperia 5 II stvorio je ovaj očaravajući kratki plesni film.