HX95

Snažan zum i napredne značajke

Uz iznimno kompaktnu veličinu, HX95 spreman je za fotografiranje u svakoj situaciji i izradu visokokvalitetnih slika. Značajke uključuju 24 – 720-milimetarski zum, 4K videozapise, brz i precizan AF te elektroničko OLED tražilo visokog kontrasta.

KOMPAKTNI

Kompaktni fotoaparat HX95 sa zumom od 24 do 720 mm

DSC-HX95
Slika – Kompaktni fotoaparat HX95 sa zumom od 24 do 720 mm
Sve potrebno nadomak ruke

24 – 720-milimetarski objektiv za zumiranje ZEISS® i 4K videosnimanje

HX95, najmanji fotoaparat na svijetu s 24 – 720-milimetarskim zumom, slijedi akciju u stopu. Zahvaljujući 24 – 720-milimetarskom objektivu ZEISS® Vario-Sonnar T* i visokorazinskim značajkama kao što su Fast Intelligent AF i responzivni Eye AF, omogućuje iznimne radne značajke u svakoj situaciji.

Impresivan raspon zumiranja
Impresivan raspon zumiranja
Jasne, prekrasne slike
Jasne, prekrasne slike
Brzo automatsko fokusiranje
Brzo automatsko fokusiranje
Svestranost
Svestranost
Impresivan raspon zumiranja
Najmanji kompaktni fotoaparat na svijetu
sa zumom od 24 – 720 mm

Sa ZEISS® Vario-Sonnar T* objektivom s velikim povećanjem

Usprkos kompaktnim dimenzijama, fotoaparat pruža širok raspon zumiranja, od širokokutnog objektiva od 24 mm do telefoto objektiva od 720 mm, a Clear Image Zoom omogućuje povećanje objekta uz učinkovito očuvanje visoke rezolucije čak i pri žarišnoj duljini od 1440 mm.

Optical SteadyShot za slike visoke kvalitete

[1] SteadyShot isključen [2] SteadyShot uključen

Optical SteadyShotTM za slike visoke kvalitete

Profinjeni algoritmi i žiroskop sjajnih performansi fotoaparata HX95 zajedno rade da bi kompenzirali podrhtavanje fotoaparata. Time se postiže znatno smanjenje podrhtavanja čak i tijekom snimanja iz ruke pri velikim povećanjima.

Zoom Assist za jednostavno kadriranje pokretnih objekata

Zoom Assist omogućuje brzo, jednostavno kadriranje pokretnih objekata pri telefoto rasponu. Toj funkciji možete dodijeliti i tipku, a kada je pritisnete, fotoaparat će se privremeno odzumirati da biste pronašli objekt i brzo promijenili kadriranje.

Zoom Assist za jednostavno kadriranje pokretnih objekata
Jasne, prekrasne slike
4K videozapis visoke rezolucije i slike visoke kvalitete

Napredna tehnologija snimanja slika postiže superiornu kvalitetu slike u videozapisima i fotografijama. Neovisno o tome je li riječ o prirodnim portretima ili slikama jarkih boja, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja dobit ćete prekrasne slike koje odgovaraju uvjetima snimanja.

Prekrasan prikaz detaljnih tekstura
Prekrasan prikaz detaljnih tekstura

Napredna tehnologija obrade slika proizvodi slike visoke rezolucije s malo šuma

Exmor RTM CMOS senzor s pozadinskim osvjetljenjem i efektivnom rezolucijom od 18,2 megapiksela i napredni sustav za obradu slika BIONZ XTM smanjit će šum pri visokim ISO postavkama, kao što je ISO6400 (prošireno). Teksture se vjerno reproduciraju, a moguće je snimiti i divne slike slabo osvijetljenih scena. Poboljšana je i reprodukcija boja, naročito tonova ljudske kože.

Snimanjem 4K videozapisa snimaju se i sitni detalji

4K videozapisi (QFHD: 3840 x 2160) s očitavanjem piksela i bez njihova spajanja

Fotoaparat snima otprilike 1,6 puta više informacija no što je potrebno za 4K videoizlaz, što rezultira vrhunskom rezolucijom s manje sekundarnih otisaka i oštrih rubova. U videozapisima se vjerno reproduciraju teksture i sitni detalji, i to u mjeri koja nije moguća u formatu full HD.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Brzo automatsko fokusiranje
Snimanje posebnih trenutaka

Brzi AF u kombinaciji s neprekidnim snimanjem brzinom od (maks.) 10 sl./s pomaže vam da održite korak s brzim, pokretnim objektima, što vam olakšava snimanje ključnih trenutaka akcije. 

Fast Intelligent AF s odzivom za 0,09 sekundi
Fast Intelligent AF s odzivom za 0,09 sekundi

Algoritam prepoznavanja prostornih objekata fotoaparata HX95 i brzi pogon objektiva pomažu pri snimanju čak i najkraćih trenutaka. Algoritam predviđa točku fokusiranja, a kada napola pritisnete gumb zatvarača, AF će se brzo fokusirati na objekt.

Eye AF za savršene portrete
Eye AF za savršene portrete

Značajka Eye AF automatski detektira oči glavnih objekata i fokusira se na njih. Postiže izvrsne rezultate čak i u teškim uvjetima, kao što je situacija u kojoj objekt gleda prema dolje ili kada su lica pozadinski ili slabo osvijetljena.

Neprekidno snimanje velikom brzinom do 10 sl./s
Neprekidno snimanje velikom brzinom do 10 sl./s

Neprekidno snimanje do 155 slika

Kada pratite brzu akciju cijenit ćete impresivne mogućnosti neprekidnog snimanja. Slike nastale neprekidnim snimanjem moguće je prikazati, izbrisati ili zaštititi i u grupama.

Svestranost
Praktične značajke za lakše snimanje

U kućište fotoaparata ugrađene su mnoge praktične značajke koje su dizajnirane da učine snimanje jednostavnijim i ugodnijim. 

LCD zaslon koji se može nagnuti za 180°
LCD zaslon koji se može nagnuti za 180°

Extrafine 3-inčni LCD zaslon rezolucije od 922 tisuće točaka moguće je zakretati prema gore za 180°, pa ćete moći brzo provjeriti kompoziciju autoportreta ili fotografija uspomena s prijateljima.

Jednostavno bežično dijeljenje uz aplikaciju Imaging Edge Mobile
Jednostavno bežično dijeljenje uz Imaging Edge Mobile

S pametnog telefona ili tableta možete daljinski upravljati okidačem fotoaparata, zumiranjem i drugim operacijama, ali i bežično prenositi fotografije i videozapise. Osim toga, uz Bluetooth® vezu s pametnim telefonom slikama možete i automatski dodjeljivati zemljopisne oznake s lokacijom snimanja.

Ilustracija
Imaging Edge™ Webcam

Aplikacija Imaging Edge Webcam olakšava korištenje Sonyjeva fotoaparata kao kvalitetne web-kamere uz kompatibilnost za usmjeravanje uživo i konferencije.

Specifikacije i značajke

HX95 najmanji je kompaktni fotoaparat na svijetu sa zumom od 24 – 720 mm koji se jednostavno prenosi. Omogućuje snimanje 4K videozapisa uz značajke Fast Intelligent AF, Eye AF i Optical SteadyShotTMte sadrži OLED Tru-FinderTM visokog kontrasta i zaslon s mogućnošću nagiba 180° koji poboljšava njegovu praktičnost.
  • Objektiv za zumiranje ZEISS® Vario-Sonnar T* 24 – 720 mm

  • Snimanje 4K videozapisa s očitanjem svih piksela

  • Iznimno precizne značajke Fast Intelligent AF i Eye AF

  • OLED Tru-Finder™ tražilo koje se uvlači omogućava jasniji prikaz i bolju upravljivost

  • LCD zaslon s mogućnošću nagiba od 180° za jednostavno kadriranje autoportreta

Vrsta senzora
EXMOR R® CMOS senzor 1/2,3 (7,82 mm)
Broj piksela (efektivnih)
Približno 18,2 megapiksela
ISO osjetljivost (fotografija) (preporučeni indeks ekspozicije)
Automatski (ISO 80 – 3200, mogućnost odabira uz gornje/donje ograničenje), 80/100/200/400/800/1600/3200 (proširivo do ISO 6400), Multi-Frame NR: Automatski (ISO 80 – 3200 jednako odabranom rasponu u opciji Automatski), 100/200/400/800/1600/3200/6400/12800
ISO osjetljivost (videozapisi)
Automatski (ISO 80 – 3200, mogućnost odabira uz gornje/donje ograničenje), 80/100/200/400/800/1600/3200 (proširivo do ISO 6400)

Sadržaj pakiranja

Punjiva baterija NP-BX1, AC adapter, mikro USB kabel, traka za nošenje oko ručnog zgloba, priručnik s uputama

Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu