ZV-1 II

Stvorite svoje priče, podijelite svoj svijet

Snimite svoj svijet onako kako vi to želite. Fotoaparati za vlogove ZV-1 II pojednostavljuje snimanje u pokretu te vam omogućuje snimanje videa i zvuka izvanredne kvalitete bez složenog postavljanja.

Proučite ZV-1 II

ZV-1 II idealan je svestrani fotoaparat za vlogove. Kompaktan i prenosiv, ima širokokutni objektiv za zumiranje za raznoliko kadriranje, slikovni senzor tipa 1.0 za sjajnu kvalitetu slike te inteligentan mikrofon za snimanje jasnog zvuka.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Osmišljen za vlogere
Značajke za snimanje još boljih vlogova
Autoportret četiriju modela snimljen fotoaparatom za vlogove ZV-1 II
Sve u kadru

Fotoaparat za vlogove ZV-1 II možete snimati sve od grupnih autoportreta do prostranih gradskih pejzaža. Širokokutni 18 mm objektiv može obuhvatiti šire vidno polje nego ljudsko oko, stoga će svi objekti stati u kadar. Bilo da ste u zatvorenom prostoru ili vani, širokokutni objektiv pretvara svakodnevne prizore u dinamične snimke.

Portret, krupni plan cvijeta, vizura grada
Svestrano kadriranje

Zahvaljujući širokokutnom objektivu za zumiranje ZV-1 II omogućava kadriranje po želji. 18 mm idealan je za autoportrete, a 50 mm za portrete i fotografije videosadržaja. Štoviše, maksimalni otvor blende od F1,8 sa širokokutnim objektivom i F4 s telefoto objektivom pružaju bokeh efekt pozadine za maksimalno atmosferične snimke.

Slika za pojašnjenje na kojoj se temperaturom boje upravlja postavkom Moj stil slike
Kreativne boje

Ne trebate iskustvo da odmah počnete snimati vizualno dojmljive vlogove. Moj stil slike omogućava podešavanje svjetline i boje dok gledate ono što želite snimiti, bez prolaženja kroz izbornike. Za snimke kreativnijih boja i ugođajem funkcija Kreativni izgled nudi 10 zadanih postavki tako da možete jednostavno odabrati jednu koja se podudara s vašom vizijom.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Dodajte dozu dramatičnosti

Jednostavno dodirnite zaslon da biste pretvorili svakodnevne trenutke u kinematografske snimke i to bez postprodukcijskog uređivanja. Uz postavku za kinematografske vlogove fotoaparat automatski snima u Cinemascope omjeru širine i visine pri 24 fps, što je standard filmske industrije. Također možete promijeniti boju svojim snimkama odabirom jedne od pet postavki za izgled i četiri postavke za ugođaj za trenutačne profesionalne rezultate.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Ugrađeni mikrofon za jasno snimanje glasa

U načinu rada [Auto] novi ugrađeni inteligentni mikrofon s 3 kapsule prebacuje usmjerenje ugrađenog mikrofona s postavke [All Directions] na [Front] kad fotoaparat prepozna ljudsko lice u kadru. Također se možete ručno prebaciti na postavku [Front] za snimanje samog sebe ili [Rear] kada snimate s naracijom. Pričvrstite priloženu zaštitu od vjetra kako biste smanjili šum vjetra i snimali jasniji zvuk na otvorenom.

Kreativna sloboda
Kompaktan i jednostavan za korištenje
Slika modela koji vadi fotoaparat ZV-1 II iz džepa
Prenosivost bez muke

Malen i lagan, fotoaparat za vlogove ZV-1 II osmišljen je tako da ga možete nositi svuda sa sobom, baš poput pametnog telefona. Budući da teži svega 292 g , olakšava snimanje svakodnevnice, čak i u pokretu.

Slika modela koji snima plesača, pritom mijenja temperaturu boje
Jednostavne, intuitivne kontrole

Čak se neiskusni vlogeri mogu odmah baciti na snimanje. Uz fotoaparat ZV-1 II nema potrebe za proučavanjem složenih postavki. Ikone dodirnih funkcija, npr. snimanje i samookidač, prikazuju se na zaslonu radi jednostavne kontrole. Sjajne su i za snimanje autoportreta ili u drugim situacijama kada ne možete dosegnuti fizičke gumbe.

Slika modela koji snima autoportret snimljena fotoaparatom ZV-1 II
Fokus na vama

Zahvaljujući Fokusiranju dodirom fotoaparata ZV-1 II uvijek ćete biti u fokusu. Prepoznaje ljudska lica i oči te tako prati glavni objekt bez neželjenih prelazaka na druge. Za aktivaciju značajke trebate samo dodirnuti objekt. Eye AF može se postaviti i na praćenje lica i očiju životinja.

Odgovornost za upotrebu podataka

Značajka registriranja lica uključuje upotrebu biometrijskih podataka. Vi ste odgovorni za prikupljanje i upotrebu takvih podatak koje vi provodite, kao i za poštivanje mjerodavnih lokalnih zakona. Više pojedinosti potražite na web-mjestu navedeno u nastavku.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Snažna stabilizacija slike

Podrhtavanje snimke može uništiti i najbolje vlogove, no fotoaparat ZV-1 II dizajniran je tako da vam omogući snimanje sjajnih snimki čak i dok hodate ili snimate držeći ga u ruci. Način rada Active Mode pomaže pri smanjenju zamućenosti, što znači da dobivate stabilnije snimke koje nije potrebno uređivati nakon snimanja.

Slika modela, drži ruž za usne dok upotrebljava postavku Predstavljanje proizvoda
Istaknite se jednim dodirom

ZV-1 II dizajniran je za lakše stvaranje sadržaja. Aktivirajte postavku Predstavljanje proizvoda i fotoaparat će se automatski fokusirati na proizvod koji držite, a vi ne morate ništa napraviti. Možete upotrijebiti i bokeh prekidač za meko zamućenu pozadinu. Odaberite [Defocus] za isticanje objekta ili [Clear] kako bi cijela slika bila u fokusu.

Optimiziran za autoportrete
Slika tri fotomodela koji snimaju autoportrete
Jednostavno snimanje samog sebe

Neka ZV-1 II radi za vas da biste snimili sjajne zajedničke trenutke. Kad snimate autoportrete u načinu rada iAUTO s još dvije ili tri osobe, fotoaparat automatski prilagođava postavku kako bi lica svih osoba na slici bila oštra i jasna.

Slike dva muškarca i dvije žene, svi snimaju autoportret
Pokažite uvijek svoju najbolju stranu

Izgledajte fantastično na svakoj snimci. ZV-1 će bez posebnih postavki točno snimiti vaš ton kože, čime se postiže zdrav i prirodan izgled. Ne trebate brinuti ni o osvjetljenju jer će Automatska ekspozicija s prioritetom lica automatski osvijetliti vaše lice. Možete odabrati i efekt meke kože (isklj./nisko/srednje/visoko) da podesite glatkoću kože.

Slika fotoaparata ZV-1 II tijekom snimanja, na zaslonu je prikazan crveni okvir, lampic snimanja svijetli crveno
Uvijek budite sigurni snimate li 

Više nikad nećete propustiti akciju. Kada pritisnete gumb MOVIE ili dodirnete ikonu snimanja na LCD zaslonu, lampica snimanja svijetlit će crveno, a na zaslonu će se prikazati crveni okvir. Tako ćete odmah moći vidjeti snimate li ono što je bitno. Zaslon koji se može okretati omogućava vam da pratite snimanje iz svih kutova.

Slika dvaju modela koji upotrebljavaju držač za snimanje GP-VPT2BT kao držač i kao tronožac
Držač za snimanje za lakše snimanje vlogova

Bežični držač za snimanje GP-VPT2BT čini snimanje vloga jednostavnijim i udobnijim. S njime možete postići stabilnije snimke, a služi i kao tronožac. Ručica za zumiranje i gumb za snimanje nalaze se na strani držača, stoga nećete morati posezati do ključnih upravljačkih gumba s druge strane kamere.

Dijeljenje i povezivanje
Slika na kojoj osoba prenosi podatke s fotoaparata na pametni telefon
Jednostavno povezivanje s pametnim telefonom

Povezivanje fotoaparata i telefona nikad nije bilo jednostavnije zahvaljujući aplikaciji Creators’ App. Prijenos podataka nastavlja se u pozadini čak i ako se zaslon telefona isključi ili se neka druga aplikacija pokrene. Također možete pretvoriti svoj pametni telefon ili računalo u daljinski upravljač za fotoaparat.

Slika na kojoj osoba upotrebljava fotoaparat ZV-1 II kao web-kameru
Jednostavno usmjeravanje putem jednog jedinog kabela

ZV-1 II možete lako pretvoriti u visokokvalitetnu web-kameru tako da ga putem USB-a povežete s kompatibilnim uređajem. Veliki slikovni senzor tipa 1.0 i zadane postavke Kreativni izgled daju živopisne snimke.

Creators' Cloud logotip
Sonyjeve usluge u oblaku

Prijavite se na Creators’ Cloud za Sonyjeve produkcijske alate. Nudi vam usluge u oblaku, npr. Master Cut (Beta) koja upotrebljava metapodatke i umjetnu inteligenciju u oblaku za grubo uređivanje filmova te tako štedi vaše dragocjeno vrijeme. Tu je i usluga Ci Media Cloud za jednostavniju i neometanu suradnju timova na produkciji.

Napredne značajke
Slika modela u gradu sa zgradama u pozadini
Slike visoke kvalitete

ZV-1 II nudi moćne specifikacije u kompaktnom kućištu za impresivnu kvalitetu slike. Njegov veliki slikovni senzor tipa 1.0 znači da može snimati materijal profesionalne kvalitete u XAVC S do 30p u 4K i do 120p u Full HD za do 5 puta usporenu snimku. Također podržava istovremeno proxy snimanje za učinkovite postprodukcijske tijekove rada.

Slike vizure grada koje prikazuju rezultat prije i poslije gradacije boje
Raste zajedno s vašom kreativnošću

Uz ZV-1 II lako ćete poduzeti iduće korake prema poboljšanju svojih videografskih vještina. Poput profesionalnih Cinema Line kamera ili α fotoaparata, ZV-1 II podržava profile slike S-Log3 i S-Gamut3.Cine, što vam omogućava još veću fleksibilnost u postprodukciji.

Slika modela uz vizuru grada u pozadini snimljena fotoaparatom ZV-1 II
Ugrađeni ND filtar

Objektiv za zumiranje ZEISS® Vario-Sonnar T* 18-50mm F1.8-4 ima ugrađeni filtar neutralne gustoće (ND) za upravljanje izloženošću svjetlu u 3 koraka za veću ekspresivnost slika pod snažnim svjetlom. Objektiv zadržava oštrinu u cijelom rasponu zumiranja, za snimanje svih snimki kojima ćete udahnuti život u svoje vlogove.

Slika fotoaparata ZV-1 II s pričvršćenim mikrofonom ECM-G1
Nova razina kvalitete zvuka

Postignite još bolju kvalitetu zvuka vlogova spajanjem vanjskih mikrofona. Primjerice, mikrofon ECM-G1 snima jasan zvuk ispred fotoaparata i može se pričvrstiti bez kabela. U Sonyjevoj ponudi možete pronaći brojne druge mikrofone, dizajnirane za razne primjene.

Prema boljoj budućnosti
Smanjenje našeg utjecaja na okoliš
Road to Zero

Nadahnuti ljepotom svijeta, u Sonyju ulažemo napore u očuvanje Zemlje, a istodobno autorima omogućujmo izradu još ljepših i kreativnijih slikovnih sadržaja. S ciljem eliminacije bilo kakvog utjecaja na okoliš na razini cijele grupacije Sony do 2040. godine, ubrzavamo brojne inicijative vezane uz okoliš.

Slika na kojoj su prikazani bambus, šećerna trska, reciklirani papir i ambalaža fotoaparata ZV-1 II
Vanjska ambalaža bez plastike

Vanjska ambalaža fotoaparata ZV-1 II ne sadrži plastiku, već Sonyjev originalni miješani materijal od bambusa, šećerne trske i recikliranog papira. Ne samo da se tom jedinstvenom mješavinom dobiva visokokvalitetna i izdržljiva ambalaža, nego se i može reciklirati za još manji utjecaj na okoliš.

Slika ambalaže fotoaparata ZV-1 II
Ambalaža bez plastike koja se može reciklirati

Sony radi na korištenju ambalaže bez plastike koja svejedeno pruža dostatnu zaštitu tijekom transporta. Također upotrebljavamo netkani tekstil na biljnoj osnovi za vrećice za proizvode. Svim tim doprinosimo smanjenju našeg utjecaja na okoliš.

Upotreba reciklirane plastike

SORPLAS™ je izdržljivi reciklirani materijal koji je razvio Sony. Upotrebljavamo ga s drugim recikliranim materijalima za proizvodnju kućišta fotoaparata, bez narušavanja radnih značajki i funkcionalnosti. Otprilike 379 tona izvorne plastike zamijenjeno je recikliranom plastikom u našim digitalnim fotoaparatima i kamerama u proteklih deset godina.

Zaštita od vjetra od recikliranog poliestera

Vlakna korištena za zaštitu od vjetra priloženu fotoaparatu ZV-1 II izrađena su od recikliranih PET boca. Provedena su opsežna testiranja kako bi se osiguralo da su kvaliteta zvuka i smanjenje šuma u potpunosti u skladu s našim standardima te se na taj način smanjio utjecaj na okoliš bez ugrožavanja funkcionalnosti.

Snimanje vlogova za sve
Slika odjeljka izbornika za čitač zaslona fotoaparata ZV-1 II
Poboljšanja pristupačnost zahvaljujući čitaču zaslona

Funkcija čitača zaslona omogućava čitanje naglas teksta na zaslonima izbornika. Aktivacija je jednostavna, potrebno je samo uključiti funkciju [Screen Reader] na kartici [Setup]. Glasnoća čitača može se prilagoditi u [Sound Options].

Ikona pristupačnosti
Asistivna tehnologija Sony fotoaparata

Sonyjevi fotoaparati odlikuju se tehnologijom za vizualnu i mobilnu pristupačnost.

Specifikacije i značajke

Fotoaparat za vlogove ZV-1 II savršen je svestrani fotoaparat za vlogere. Zahvaljujući širokokutnom objektivu za zumiranje u rasponu od 18 mm do 50 mm pruža sjajnu kvalitetu slike zbog koje će se vaš vlog istaknuti u gomili drugih. Ugrađeni inteligentni mikrofon s 3 kapsule i priložena zaštita od vjetra pobrinut će se za jednako kvalitetan zvuk.
  • Svestrani širokokutni 18 – 50 mm objektiv za zumiranje idealan za snimanje vlogova

  • Veliki slikovni senzor tipa 1.0 za impresivnu kvalitetu slike

  • Ugrađeni inteligentni mikrofon s 3 kapsule i priložena zaštita od vjetra za jasno snimanje glasa

  • Upravljanje dodirom, bokeh prekidač i postavka Predstavljanje proizvoda za snimanje vlogova bez muke

  • Lagani dizajn od samo 292 g za sjajnu prenosivost i kreativnu slobodu

Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu