Iskoristite sve prednosti uređaja Xperia 

Pogledajte prijedloge i savjete za najnovije značajke i ažuriranja uređaja Xperia.

Siguran i jednostavan način prijenosa podataka s iPhone ili Android uređaja 

Aplikacija Xperia Transfer 2 omogućuje vam prijenos sadržaja koji vam je važan sa starog pametnog telefona na novi uređaj Xperia. Od fotografija, videozapisa i glazbe do kontakata, kalendara, povijesti poziva, poruka (SMS/MMS) i dokumenata – prenesite sve na brz, siguran i jednostavan način.


Xperia Transfer 2 omogućuje vam prijenos podataka na sljedeće modele Xperia: Xperia 5 II, Xperia 1 II i Xperia 10 II.
Podatke možete prenositi s Android pametnih telefona sa sustavom Android 6.0 ili novijim i iPhone uređaja sa sustavom iOS 9.0 ili novijim.

Prijenos podataka bežičnim putem ili putem kabela nikad nije bio jednostavniji

Xperia Transfer 2 omogućuje vam prijenos podataka putem kabela ili bežičnim uparivanjem uređaja. Izbor je na vama.

Prijenos podataka putem kabela 

Slijedite jednostavne upute u nastavku da biste prenijeli podatke putem kabelske veze između uređaja.

1. korak – Odabir uređaja

Odaberite vrstu prethodnog uređaja – Xperia/Android ili iPhone – i odaberite "kabel" kao način prijenosa. Za prijenos s Android uređaja morate instalirati Xperia Transfer 2 iz trgovine Google Play na oba uređaja. Za prijenos s iPhone uređaja ne morate preuzeti aplikaciju Xperia Transfer 2 na iPhone – samo je instalirajte na novi pametni telefon Xperia.

2. korak – Povezivanje putem USB kabela

Povežite prethodni telefon s novim pametnim telefonom Xperia s pomoću odgovarajućeg USB kabela. Aplikacija će vas obavijestiti koji USB kabel trebate odnosno je li potreban adapter.

3. korak – Početak prijenosa

Jednostavno odaberite vrste podataka koje želite prenijeti s prethodnog telefona – glazbu, kontakte, fotografije i drugo – i pokrenite prijenos.

Bežični prijenos podataka

Želite bežično prenijeti podatke sa starog uređaja na novi uređaj Xperia? Evo kako to možete učiniti.

1. korak – Odabir uređaja

Odaberite prethodni uređaj i način prijenosa – "Bežično" za pametne telefone Xperia/Android ili "iCloud" za iPhone uređaje. Za prijenos s Android uređaja morate instalirati Xperia Transfer 2 iz trgovine Google Play na oba uređaja. Za prijenos s iPhone uređaja ne morate preuzeti aplikaciju Xperia Transfer 2 na iPhone – samo je instalirajte na novi pametni telefon Xperia.

Step 2 – priprema za prijenos

Na pametnim telefonima Xperia/Android pričekajte da se dva uređaja bežično upare – to traje samo nekoliko trenutaka – pa pritisnite "Dalje". Na iPhone uređaju prijenos se obavlja preuzimanjem podataka iz oblaka iCloud, pa uparivanje nije potrebno – jednostavno se prijavite u iCloud.

3. korak – Početak prijenosa

Jednostavno odaberite vrste podataka koje želite prenijeti s prethodnog telefona – glazbu, kontakte, fotografije i drugo – i pokrenite prijenos.

Sve slike samo su ilustracije.

Android je registrirani žig tvrtke Google LLC. iPhone je registrirani žig tvrtke Apple Inc. iOS je žig ili registrirani žig tvrtke Cisco u SAD-u i drugim državama te se koristi pod licencom.