Istražite telefon Xperia 

Pogledajte prijedloge i savjete za najnovije značajke i ažuriranja uređaja Xperia.

Siguran i jednostavan način prijenosa podataka s iPhone ili Android uređaja 

Aplikacija Xperia Transfer 2 omogućuje vam prijenos sadržaja koji vam je važan sa starog pametnog telefona na novi uređaj Xperia. Od fotografija, videozapisa i glazbe do kontakata, kalendara, povijesti poziva, poruka (SMS/MMS) i dokumenata – prenesite sve na brz, siguran i jednostavan način.

Saznajte više o značajci Xperia Transfer 2

Pogledajte videozapis u kojem je objašnjeno kako Xperia Transfer 2 pojednostavnjuje prelazak na pametni telefon Xperia.

Prijenos podataka bežičnim putem ili putem kabela nikad nije bio jednostavniji

Xperia Transfer 2 omogućuje vam prijenos podataka putem kabela ili bežičnim uparivanjem uređaja. Izbor je na vama.

Prijenos podataka putem kabela 

Slijedite jednostavne upute u nastavku da biste prenijeli podatke putem kabelske veze između uređaja.

1. korak – Odabir uređaja

Odaberite vrstu prethodnog uređaja – Xperia/Android ili iPhone – i odaberite "kabel" kao način prijenosa. Za prijenos s Android uređaja morate instalirati Xperia Transfer 2 iz trgovine Google Play na oba uređaja. Za prijenos s iPhone uređaja ne morate preuzeti aplikaciju Xperia Transfer 2 na iPhone – samo je instalirajte na novi pametni telefon Xperia.

2. korak – Povezivanje putem USB kabela

Povežite prethodni telefon s novim pametnim telefonom Xperia s pomoću odgovarajućeg USB kabela. Aplikacija će vas obavijestiti koji USB kabel trebate odnosno je li potreban adapter.

3. korak – Početak prijenosa

Jednostavno odaberite vrste podataka koje želite prenijeti s prethodnog telefona – glazbu, kontakte, fotografije i drugo – i pokrenite prijenos.

Bežični prijenos podataka

Želite bežično prenijeti podatke sa starog uređaja na novi uređaj Xperia? Evo kako to možete učiniti.

1. korak – Odabir uređaja

Odaberite prethodni uređaj i način prijenosa – "Bežično" za pametne telefone Xperia/Android ili "iCloud" za iPhone uređaje. Za prijenos s Android uređaja morate instalirati Xperia Transfer 2 iz trgovine Google Play na oba uređaja. Za prijenos s iPhone uređaja ne morate preuzeti aplikaciju Xperia Transfer 2 na iPhone – samo je instalirajte na novi pametni telefon Xperia.

Step 2 – priprema za prijenos

Na pametnim telefonima Xperia/Android pričekajte da se dva uređaja bežično upare – to traje samo nekoliko trenutaka – pa pritisnite "Dalje". Na iPhone uređaju prijenos se obavlja preuzimanjem podataka iz oblaka iCloud, pa uparivanje nije potrebno – jednostavno se prijavite u iCloud.

3. korak – Početak prijenosa

Jednostavno odaberite vrste podataka koje želite prenijeti s prethodnog telefona – glazbu, kontakte, fotografije i drugo – i pokrenite prijenos.

Saznajte više o značajkama telefona Xperia
NFC One-touch 

NFC (Komunikacija bliskog polja) tehnologija je za bežično povezivanje koja omogućuje brzu komunikaciju kratkog dometa između pametnog telefona Xperia i drugih elektroničkih uređaja – uključujući fotoaparate Alpha tvrtke Sony. NFC pojednostavnjuje snimanje i dijeljenje fotografija uz samo jedan dodir – sve što vam treba jest aplikacija Imaging Edge Mobile.

Dijeljenje jednim dodirom

Dijeljenje jednim dodirom vrlo je jednostavan način trenutnog slanja slike s fotoaparata Alpha na pametni telefon Xperia. 

Daljinski upravljač za kontrolu jednim dodirom

Daljinski upravljač za kontrolu jednim dodirom omogućuje vam korištenje pametnog telefona Xperia za daljinsko upravljanje fotoaparatom Alpha te snimanje slika koje bi u suprotnom bilo nemoguće snimiti.

Baterija na koju možete računati 

Radi praktičnosti i mira pametni telefoni Xperia imaju snažne, pouzdane baterije koje vam omogućuju da više i dulje radite ono što volite.

Ilustracija grafa s usporedbom normalnog i brzog punjenja telefona Xperia
Brzo punjenje i briga za bateriju

Značajke telefona Xperia ima snažnu bateriju s brzim punjenjem. Stoga, ako žurite, a baterija vam je prazna, možete je napuniti do 50 % za samo 30 minuta i održavati njezino dobro uz pomoć jedinstvenog algoritma tvrtke Sony.

Postavke za dobro stanje baterije

Tehnologije za punjenje dulje održavaju baterije u dobrom stanju. Postavljanjem ograničenja punjenja na telefonu Xperia na maksimum od 80 % ili 90 % putem značajke održavanja baterije baterija se čuva od preopterećenja.

Snimka zaslona stranice za održavanje baterije telefona Xperia
Snimke u krupnom planu dvaju pametnih telefona Xperia, jedna straga i druga iz prednjeg profila.
"Izvrsno trajanje baterije, 120 Hz ili drugo i lijepe značajke brige o bateriji."
Poboljšajte kvalitetu sve glazbe uz umjetnu inteligenciju – DSEE Ultimate

Zahvaljujući snazi umjetne inteligencije, DSEE Ultimate poboljšava kvalitetu svega što slušate u stvarnom vremenu, kako zvučne frekvencije, tako i dinamičkog opsega. Neovisno o tome koristite li žičane ili bežične slušalice, odnosno slušate li lokalnu datoteku ili usmjeravanje, čut ćete čišći zvuk koji je bliži kvaliteti zvuka visoke rezolucije.

Kako aktivirati DSEE Ultimate

Da biste poboljšali kvalitetu sve glazbe, jednostavno uključite "DSEE Ultimate" na zaslonu s postavkama zvuka telefona Xperia. Ako slušate uz pomoć tehnologije Dolby Atmos prava postavka primijenit će se automatski. Da biste uživali u zvuku visoke rezolucije, potrebne su slušalice s mikrofonom kompatibilne s tom značajkom.

Saznajte više o značajci DSEE Ultimate

Pogledajte videozapis da biste doznali kako DSEE Ultimate omogućuje slušanje glazbe na telefonu Xperia s još više užitka.

Radi praktičnosti i mira pametni telefoni Xperia imaju snažne, pouzdane baterije koje vam omogućuju da više i dulje radite ono što volite.

Pogledajte najnovija ažuriranja značajki telefona Xperia
Sada je dostupno snimanje u načinu RAW

Sada možete snimati slike u načinu snimanja RAW uz Photography Pro na vašem telefonu Xperia 5 II i Xperia 1 II . Možete prilagoditi ekspoziciju, ravnotežu bijele boje, kontrast i oštrinu nakon svake snimke.  

[Lijevo] Izvornik  [Desno] Uređeno

Sada je dostupno usporeno snimanje filma u formatu 4K HDR od 120 sl./s

Sada možete snimati usporene snimke zadivljujućih prizora u formatu 4K HDR od 120 sl./s na telefonu Xperia 5 II i Xperia 1 II.

Sve slike samo su ilustracije.

Android je registrirani žig tvrtke Google LLC. iPhone je registrirani žig tvrtke Apple Inc. iOS je žig ili registrirani žig tvrtke Cisco u SAD-u i drugim državama te se koristi pod licencom.