Funkcije

Ilustracija koja ističe tri mikrofonske kapsule ugrađene u mikrofon

Visokokvalitetne mikrofonske kapsule za jasno snimanje glasa

Unatoč svojoj kompaktnosti i maloj težini, model ECM-S1 opremljen je s tri mikrofonske kapsule velikog promjera (14 mm) koje omogućuju jasno, visokokvalitetno snimanje zvuka s ravnim frekvencijskim odzivom, osobito u niskom srednjem rasponu glasa, dok potiskuje buku. Izvrsna kvaliteta zvuka uvelike doprinosi ukupnom dojmu koji na gledatelje ostavlja dobro produciran video.

Ilustracija radioprijenosa s mikrofona na prijamnik pričvršćen na kameru

Bežičan prijenos s niskom latencijom i vrhunskom kvalitetom zvuka

Kodeci Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) i LC3plus​pružaju nisku potrošnju energije, nisku latenciju i visoku kvalitetu zvuka. Poboljšana bežična povezanost i izvedba čak i u okruženjima s preprekama ili višestrukim bežičnim izvorima pruža poboljšanu stabilnost veze između mikrofona i prijamnika. Komunikacija je moguća na udaljenosti do 150 m na lokacijama jasne vidljivosti.

Slika upotrebe koja prikazuje ženu kako pjeva, dok su joj usta blizu mikrofona na kojem je pričvršćena zaštita od pucketanja

Niska razina unutarnjeg šuma pruža čist zvuk

Nizak unutarnji šum i širok dinamički raspon mikrofona omogućuju jasno snimanje čak i zvuka niske frekvencije. Mikrofon je dizajniran za streaming, stoga je posebno prilagođen da jasno i prirodno uhvati bogate teksture ljudskog glasa u blizini usta.

Ilustracija triju usmjerenosti i njihovih karakteristika

Tri usmjerenosti na izbor

Dostupne su tri opcije usmjerenosti. Jednosmjerni je idealan za upotrebu u zatvorenim prostorima, smanjujući hvatanje zvuka koji se odbija od zidova, višesmjerno snimanje omogućuje snimanje zvukova iz okoline i okoliša, a stereo pruža osjećaj prisutnosti i visoku kvalitetu zvuka. 

Slika proizvoda koja prikazuje mikrofon s krupnim pogledom na prekidač za filtar za smanjenje buke i visokopropusni filtar

Funkcije filtra za suzbijanje buke

Filtar za smanjenje buke upotrebljava digitalnu obradu signala za učinkovito uklanjanje naporne pozadinske buke, što omogućuje jasno snimanje. Visokopropusni filtar na strani mikrofona također smanjuje neželjeni niskofrekventni zvuk od vjetra, klimatizacije i vibracija. Potrebno je manje uklanjanja buke u postprodukciji, pa je tijek rada učinkovitiji.

Slika proizvoda koja prikazuje mikrofon s pričvršćenom zaštitom od pucketanja

Zaštita od pucketanja za sprječavanje zvuka pucketanja

Uključena je zaštita od pucketanja kako bi se spriječilo neugodno pucketanje koje se može pojaviti zbog vokalnih ploziva kada je mikrofon postavljen blizu usta govornika, omogućujući snimanje vokala, priče i drugih zvukova u optimalnim uvjetima.

Ilustracija koja prikazuje simbol baterije izravno spojen na prijamnik preko priključka s više sučelja

Napajanje i ugrađena baterija za dugotrajno snimanje

Prijamnik se izravno napaja kada je spojen na priključak fotoaparata s više sučelja (MI) ili putem USB-a Type-C® na računalo ili drugi uređaj. Mikrofon osigurava približno 13 sati upotrebe s ugrađenom baterijom ili se može kontinuirano napajati ako je spojen putem USB-a Type-C®.

Slika proizvoda koja prikazuje osobu kako jednom rukom drži mikrofon

Kompaktan, lagan dizajn kućišta

ECM-S1 pruža visoku kvalitetu zvuka mikrofona za streaming s kompaktnim i laganim mikrofonom i jedinicama prijamnika, idealnim za unutarnju (kućni studio) ili vanjsku upotrebu. Prijamnik je dimenzija 32 mm x 29 mm x 50 mm (Š/V/D) i teži 25 g. Mikrofon je dimenzija 63 mm x 137,5 mm x 63 mm (Š/V/D) i teži 157 g (uključujući stalak).

Slika upotrebe koja prikazuje čovjeka kako nosi slušalice kabelom povezane s mikrofonom dok sjedi ispred zaslona računala

Moguće praćenje zvuka

Prilikom snimanja putem USB veze na računalo ili pametni telefon, zvuk se može pratiti prije prijenosa na vanjski uređaj spajanjem komercijalno dostupnih slušalica izravno na mikrofon. 

Slika upotrebe koja prikazuje ženu kako pjeva u mikrofon pričvršćen na stalak s polugom

Stezaljka za postolje, tronožac ili krak stalka

Mikrofon se može pričvrstiti na postolje tijekom snimanja, a kut mikrofona može se namještati naprijed-natrag. Osim navedenog načina, navoj od 1/4" na dnu mikrofona može se upotrebljavati za postavljanje mikrofona na tronožac ili se može upotrijebiti adapter za konverziju za pričvršćivanje mikrofona na krak stalka.

Slika proizvoda koja prikazuje kotačić za razinu zvuka na mikrofonu s osvijetljenim LED indikatorima

Operativnost omogućuje praćenje i prilagodbu u stvarnom vremenu

Tijekom prikupljanja zvuka, glasnoća mikrofona može se namjestiti pomoću kotačića AUDIO LEVEL (gornji) dok se u stvarnom vremenu provjerava razina zvučnog ulaza pomoću LED dioda. Glasnoća slušalica i omjer glasnoće između mikrofona i računala mogu se prilagoditi donjim kotačićem kada se upotrebljava kabelska veza, a pritiskom na kotačić, kombinacija ulaznog zvuka mikrofona i zvuka uređaja može se namjestiti u koracima. U slučaju bežične veze, lampice LINK na mikrofonu i prijamniku mogu se upotrebljavati za provjeru statusa veze za snimanje.

Slika upotrebe koja prikazuje dvoje ljudi koji sjede vani, mikrofon je ispred njih, a kamera s priključenim prijamnikom u blizini

Priključak s više sučelja za minimalno kašnjenje zvuka i napajanje bez kabela

Povezivanjem prijamnika s fotoaparatom Sony koji podržava priključak s više sučelja (MI), kao što je jedan od digitalnih fotoaparata s izmjenjivim objektivom serije α™ ili kamera za vlogove, eliminira potrebu za zasebnim kabelom za napajanje ili zvučnim sučeljem.

Slika upotrebe koja prikazuje osobu koja kuha dok mikrofon stoji u blizini, a prijamnik je USB kabelom spojen na pametni telefon na stalku

USB digitalni zvučni izlaz

I mikrofon i prijamnik opremljeni su priključkom za USB Type-C® koji pruža 48 kHz / 24-bitni digitalni zvučni izlaz. To omogućuje spajanje mikrofona izravno na računalo ili pametni telefon putem USB kabela, bežično na prijamnik, a zatim putem USB kabela na računalo ili pametni telefon, ili na kameru preko priključka s više sučelja.

Ilustracija prijamnika koji je audiokabelom i malim utikačem od 3,5 mm povezan s različitim uređajima poput pametnih telefona i osobnih računala

Zvučni ulaz/izlaz mikrofona preko malog utikača (stereo) od 3,5 mm

Mali utikač od 3,5 mm (stereo) predviđen je za zvučni izlaz iz prijamnika, što omogućuje upotrebu s kamerama, osobnim računalima, IC snimačima i drugim uređajima koji nisu opremljeni priključkom s više sučelja.

Slika upotrebe koja prikazuje čovjeka koji drži gitaru i govori u mikrofon u blizini dok gleda u kameru s priključenim prijamnikom

Monofoni, jednosmjeran

Jednosmjerna usmjerenost hvata širok raspon zvukova ispred mikrofona dok potiskuje zvukove iza mikrofona. Pogodna je za podcaste, prepričavanje i druge situacije u kojima korisnik govori sam.

Slika upotrebe koja prikazuje mikrofon postavljen na sredinu stola s četiri osobe koje razgovaraju oko njega

Monofoni, višesmjeran

Višesmjerna usmjerenost ima jednaku osjetljivost u svim smjerovima. Pogodna je za snimanje glasova više ljudi, kao i snimanje atmosfere okoline.

Slika upotrebe koja prikazuje čovjeka kako pjeva u mikrofon na stalku s gitaristima s obje strane

Stereo, jednosmjeran

Stereo jednosmjerna usmjerenost hvata zvuk koji se širi lijevo-desno s bogatim osjećajem prisutnosti i pogodna je za glazbene izvedbe i pjevanje.