Funkcije

Slika upotrebe koja prikazuje ženu koja snima selfie s mikrofonom na odjeći i prijamnikom postavljenim na kameru koju drži u ruci pomoću držača

Visokokvalitetno digitalno snimanje zvuka

Mikrofonske jedinice s visokim omjerom signala i šuma (S/N) integrirane su u mikrofon-odašiljač, što omogućuje jasno snimanje glasa s niskim šumom.

Ilustracija kamere i mikrofona povezanih valovima koji predstavljaju digitalne signale

Visokokvalitetan digitalni prijenos

Povezivanje prijamnika s fotoaparatom Sony koji podržava priključak s više sučelja (MI), kao što su digitalni fotoaparati s izmjenjivim objektivom serije α™ ili kamera za vlogove, omogućuje da se izlaz digitalnog zvučnog signala iz prijamnika snima kućištem kamere, što pruža visokokvalitetno snimanje zvuka uz minimalnu kontaminaciju bukom.

Slika upotrebe koja prikazuje čovjeka s mikrofonom koji govori u prepunom javnom prostoru

Funkcije filtra za suzbijanje buke

Filtar za smanjenje buke s digitalnom obradom signala učinkovito uklanja napornu pozadinsku buku za jasno snimanje. Visokopropusni filtar na strani mikrofona također smanjuje neželjeni niskofrekventni zvuk od vjetra, klimatizacije i vibracija. Potrebno je manje uklanjanja buke u postprodukciji, pa je tijek rada učinkovitiji.

Slika upotrebe koja prikazuje prijamnik mikrofona pričvršćen na kameru

Kompatibilno s priključkom s više sučelja (MI)

Prijamnik se može jednostavno priključiti na kameru tvrtke Sony koja podržava priključak s više sučelja (MI), kao što je jedan od digitalnih fotoaparata s izmjenjivim objektivima serije α™ ili kamera za vlogove, bez potrebe za kabelima i odmah će biti spreman za digitalno prikupljanje zvuka bez muke.

Fotografija muškarca i žene koji nose mikrofone i smiješe se kameri s pričvršćenim prijamnikom

Jednostavnost bežične veze

ECM-W3S sastoji se od mikrofona-odašiljača i prijamnika, omogućujući bežično snimanje glasa jednog govornika. Komunikacija je moguća na udaljenosti do 150 m na lokacijama jasne vidljivosti, uz kodeke Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) i LC3plus​za nisku potrošnju energije, nisku latenciju i visoku kvalitetu zvuka. Ušteda energije također je omogućila smanjenje veličine baterije.

Slika proizvoda koja prikazuje sigurnosni gumb na prijamniku

Sigurnosne funkcije i funkcije prigušivanja

Osigurana je sigurnosna funkcija koja omogućuje istovremeno snimanje dvaju zvučnih signala, jednog s normalnom glasnoćom, a drugog s 20 dB nižom, smanjujući rizik od izobličenja tijekom snimanja glasnog zvuka. Također je dostupna funkcija prigušivača koja omogućuje postavljanje razine snimanja na jednu od tri vrijednosti u skladu s glasnoćom zvuka.

Slika proizvoda koja prikazuje zvučnI priključak od 3,5 mm i USB priključak na prijamniku

Zvučni ulaz/izlaz mikrofona

Mali utikač od 3,5 mm (mono) služi kao ulazni terminal za vanjski mikrofon sa strane mikrofona, a mali utikač od 3,5 mm (stereo) sa strane prijamnika služi kao terminal zvučnog izlaza. Osim prikupljanja zvuka upotrebom stereo-kompatibilnog mikrofona bubice, moguć je i izlaz na uređaje koji nisu opremljeni priključkom s više sučelja (MI).

Slika rupa za vijke u zaštitnom držaču terminala

Stalak prijamnika i adapter s rupom za vijak

Uključena je zaštita/postolje za priključnicu. To se može upotrebljavati i kao postolje za prijamnik i kao adapter za pričvršćivanje prijamnika na npr. stezaljku za pametni telefon. 

Slika upotrebe koja prikazuje prijamnik mikrofona pričvršćen na kameru

USB digitalni zvučni izlaz

Digitalni zvuk (48 kHz / 24 bita) može se emitirati s prijamnika putem USB kabela na pametni telefon ili osobno računalo ili na uređaj kompatibilan s USB ulazom za zvuk radi snimanja. Kada upotrebljavate uređaj kompatibilan s USB ulazom za zvuk, postavite klizni prekidač na prijamniku na ANALOG ili DIGITAL.

Slika upotrebe koja prikazuje čovjeka kako pričvršćuje mikrofon na svoju odjeću

Kompaktan, lagan dizajn kućišta

Kombinirani je mikrofon-odašiljač dimenzija 25,0 x 52,5 x 20,5 mm i teži samo 17 g. Prijamnik je dimenzija 32,0 x 29,0 x 50,0 mm i teži samo 25 g. I mikrofon-odašiljač i prijamnik iznimno su pokretljivi i prenosivi te su kompaktni i dovoljno lagani da ne smetaju prilikom nošenja ili snimanja. Dizajnirani su da budu otporni na prašinu i vlagu pa se mogu bezbrižno upotrebljavati na otvorenom.

Ilustracija napajanja s kamere na prijamnik

Funkcija Battery Assist

Napajanje se prima izravno iz digitalnih fotoaparata serije α™ s izmjenjivim objektivima ili kamera za vlogove do prijamnika.

Slika proizvoda koja prikazuje mikrofon s pričvršćenom zaštitom od vjetra

Zaštita od vjetra (uključeno)

Priložena zaštita od vjetra može se upotrebljavati za smanjenje šuma vjetra koji se može pojaviti kada mikrofonu zasmetaju jak vjetar ili dah. To omogućuje stabilno i jasno snimanje glasa govornika, čak i pri snimanju na otvorenom.

Slika proizvoda koja prikazuje prijamnik

Funkcije obavijesti o statusu

Žaruljica LINK pokazuje status komunikacijskog kanala između mikrofona i prijamnika kako bi se spriječile pogreške pri snimanju. Žaruljice POWER na mikrofonu i prijamniku pokazuju razinu napunjenosti baterije kako bi se spriječile pogreške u snimanju zbog istrošene baterije.

Slika proizvoda koja prikazuje mikrofon i prijamnik u kućištu za punjenje

Kompaktno kućište za punjenje

Malo kućište za punjenje uključeno je u paket, što vam omogućuje da nastavite snimati bez brige da će vam se istrošiti baterija. Jedinica mikrofona-odašiljača može neprekidno raditi približno 6 sati ako je u potpunosti napunjena.

Slika proizvoda koja prikazuje modele mikrofona Sony jedan pored drugog

Širok raspon mikrofona

Osim šireg izbora dostupnih mikrofona Sony, sada možete birati između šireg raspona opcija ovisno o situaciji i aplikaciji za koju želite upotrebljavati mikrofon.