PMC

Kn 56.299,00

(s PDV-om)
128

4.6 na temelju 128 recenzija kupaca

94
22
7
1
4
Radne značajke

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Napomena: recenzije proizvoda mogu obuhvaćati različite varijante proizvoda. Neke varijante, usluge i/ili značajke proizvoda navedene u recenzijama proizvoda možda nisu dostupne u svim državama.

Najkorisnije pozitivne
0

Real-Time, Responsive, Resolution

ILCE-1 18.04.2021. autor Markn9110 (SAD)

I was one of the first to get the A1. Yes, the price is up there. But, I am truly getting my my sensitive Portrait, high-res Landscape, speed-demon Sport, and insane video capability in one gorgeous camera. The Autofocus is faster than I could possibly fathom. The metering options, even linked to auto-eye focal point, has me simply blown away. Yes, I would have loved to see a few different options in other bodies. But all around, this feels great in my large hands, I the dials are familiar coming from the riv and the menus are so much better!!!! I disagree with people who say there are too many options. What they seem to miss is that every option is a helpful feature for some user. Once the camera is customized to “your desire” you too will feel as though it is an extension of your creative style. I cannot explain how excited I am to be using this camera with several of my existing Gmaster lenses as well as some old favorites like the 55 f1.8z, and and the 90mm Macro. I am in love with the feel and responsive nature of this camera, for stills, for video, for all of the bee features available in transitioning media to my iPad, iPhone or MBP. It simply checks every box for me personally.

Kvaliteta slike

Odlično

Značajke

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

15

0

Najkorisnije kritičke
0

Hält nicht was Sie verspricht

ILCE-1 13.10.2021. autor w_w1963 (Njemačka)

Riesen Probleme mit dem Sucher, seid dem seid dem Update funktioniert er auch bei Sonne. Eine Kamera so auszuliefern ist eine Frechheit. Der Sucher und das Display sind für eine 7.000 Euro Kamera sehr schlecht. Die Bildqualität ist bei der 7r iv um einiges besser, Mittlerweile fotografiere ich wieder mehr mit der 7 r iv als mit der A1. Die Low-Light Eigenschaften waren selbst bei der r iii um Welten besser. Fazit: Außer dem Autofokus ist die A1 in nichts überragend. Das Preis- Leistungsverhältnis passt einfach nicht.

Kvaliteta slike

Prosječno

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Osrednje

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

9

3

Recenzije kupaca: 128

0

Tolle Kamera für jede Anwendung

ILCE-1 09.08.2022. autor Mike Otto (Njemačka)

Fotografiere seit einem Jahr mit der Alpha 1 und bin sehr zufrieden. Bin vor allem im Bereich Natur- und Wildlife unterwegs. Ob Autofocus oder ... alles perfekt und sehr schnell. Auch unter Wasser im SeaCam-Gehäuse tut sie perfekt ihren Dienst, egal ob Makro (SEL90M28G, Normaldistanz (SEL1635GM) oder Superweitwinkel (SEL1224GM oder m.E. besser SEL14F18GM), arbeitet sie perfekt und zu meiner größten Zufriedenheit.

Radne značajke

Odlično

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

Super rapide

ILCE-1 29.07.2022. autor Philimages (Francuska)

Venant d’un Alpha 9 et d’un Alpha 7RIV,il a la rapidité du 1er même beaucoup plus et la qualité d’image du 2ème,ultra rapide en autofocus,enfin le meilleur des 2 mondes

Radne značajke

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

AMAZING CAMERA

ILCE-1 09.07.2022. autor SPJRPJ2 (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Upgraded from the SONY A7Riii which is a brilliant camera, but having tried a couple of A1 cameras from friends decided to splash out and go for it. Jaw dropping, amazing, fabulous, love it. I use with the Sony 55 prime, 85 prime, 16-35 and the new 70-200 markII.

Radne značajke

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

Great camera BUT..

ILCE-1 06.07.2022. autor MrSmith (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Great camera and I do love it, but recently it screwed me over. I needed to use my new camera on a feature film I was working on.. but guess what, it doesn't shoot true 24fps. Also the having to format your memory card to jump between 'NTSC' & 'PAL' is archaic.

Radne značajke

Dobro

Dizajn

Prosječno

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

Odgovor odjela Sony Support Team
11.07.2022.

Hi MrSmith,

Thank you for your review.

We're glad to hear that you're enjoying your camera, and sorry to learn that you cannot use true shooting in 24FPS.

Based on the shooting mode you choose, you can either choose between 24FPS, or any other frame rate: https://bit.ly/3yT3Z9k & https://bit.ly/3c5h7yZ.
Also, about the fact that you have to format the SD card when changing between NTSC/PA: https://bit.ly/3bTuZwe.

Rest assured, we'll pass your feedback to the relevant channels for future consideration and development. And once more, we're sorry about any inconvenience.

If you need any assistance in the future, you can contact us using this link: https://bit.ly/2NwYLXL.

Sawy @Sony Support UK

0

Sensational tracking

ILCE-1 13.06.2022. autor Jon54 (Ujedinjeno Kraljevstvo)

On a recent birding holiday I met an American - I’m from the UK - who had the Sony a1 with the 200-600mm lens. I was totally blown away with the shots he was getting of birds in flight. The Focus Tracking coupled with bird eye focus was a game changer for me. Stunning. The other game changer was the weight - compared to my Nikon gear it seemed weightless. On my return to the UK I sold all my Nikon gear and changed to Sony. Love it.

Radne značajke

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

3

0

0

Superb Camera

ILCE-1 06.06.2022. autor Gary S (Ujedinjeno Kraljevstvo)

I have had this camera just over a week now and I wish i had bought it a year ago. The bird eye tracking is amazing and the big file sizes allow cropping in and the noise handling is great. I have used it at 3,000 ISO and no real visible signs of noise.

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Dobro

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

Autofocus master camera

ILCE-1 29.05.2022. autor Kediza (Ujedinjeno Kraljevstvo)

I have had this camera for 2 weeks now. Have watched quite a few YT videos to help with the menu system. The focus tracking is unbelievable accurate and fast. So pleased I jumped ship from another camera make.

Kvaliteta slike

Dobro

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

Augen Autofocus mit schwächen.

ILCE-1 29.05.2022. autor cougarbank (Njemačka)

Ich besitze die A9 und die A7r4. Leider hat die A1 mich bis dato nicht vom Sockel gerissen.

Kvaliteta slike

Dobro

Kvaliteta zvuka

Dobro

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

1

Odgovor odjela Customer Service
01.06.2022.

Hi cougarbank,
danke für dein Feedback und es tut uns leid, dass du ein Problem mit deiner Alpha 1 hast. Die Kamera kann Gesichter und Augen automatisch erkennen und auf die Augen fokussieren (Augen-AF). Die folgende Erklärung gilt für Fälle, in denen das Erkennungsziel eine Person ist. Die Gesichter von bis zu 8 Personen können erkannt werden. Es gibt zwei Methoden zum Durchführen von [Augen-AF], deren Eigenschaften sich in einigen Punkten unterscheiden. Wählen Sie die geeignete Methode entsprechend Ihrem Zweck. Mehr Informationen zur Alpha 1 findest du unter folgendem Link: http://bit.do/fUnXK Da wir mehr Informationen benötigen, empfehlen wir dir, uns direkt zu kontaktieren. Besuche dazu unsere Website, um mit uns Kontakt aufzunehmen: http://bit.do/fJYmt
Gehad @Sony Support DE

0

known fault with memory card slots.

ILCE-1 27.05.2022. autor toejam237 (Ujedinjeno Kraljevstvo)

memory card would not seat in slot 1, Sony charged £702 to replace circuit board. Camera was only 2 months old

Kvaliteta slike

Prosječno

Kvaliteta zvuka

Prosječno

Dizajn

Prosječno

Jednostavnost upotrebe

Prosječno

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

2

2

Odgovor odjela Sony Support Team
30.05.2022.

Hi,

Thank you for your review.
We're sorry to hear that you've faced difficulties with your ILCE-1 and the memory card slot went faulty. We've noticed the part when you mentioned that the camera went faulty after 2 months, this means it should be still within warranty, if the service centre charged you for the fix, it only means that the fault was rather a physical damage than a manufacturing fault. We wont be sure still, so why don't you contact us if you have any questions, concerns about the camera or the service and we will be happy to address all of your concerns, you can contact us using this link: https://bit.ly/2NwYLXL

Omnia @Sony Support UK

0

Beeindruckend mit enttäuschendem LCD Display

ILCE-1 17.05.2022. autor Rabbitochen (Njemačka)

Der Autofokus der Kamera zeigt was wirklich technisch bereits möglich ist; einfach genial. Dagegen wirken alle anderen Sony Kameras wie künstlich ausgebremst. Der Sensor ist beeindruckend hochauflösend und die 30 fps möchte ich bei der Tierfotografie nicht mehr missen. Wie man bei einer so teuren und leistungsfähigen Kamera so ein katastrophal schlechtes Display einbauen kann, wird wohl nur Sony erklären können. Da man mit der Kamera eigentlich immer mit dem elektronischen Shutter telefoniert, wäre es ratsam dass man die separat die mechanischen und elektronischen Auslösungen ermitteln kann.

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

2

0

Odgovor odjela Sony Support Team
19.05.2022.

Hi Rabbitochen,
danke für dein Feedback. Wir werden es für die zukünftige Produktentwicklung weitergeben, insbesondere im Hinblick auf das Display.
Radwa@Sony Support DE

0

Great camera

ILCE-1 23.04.2022. autor Luc38 (Ujedinjeno Kraljevstvo)

I bought this camera a few month ago and I am surprised with the result and the increase of pixels is welcome

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

Great camera for birds in flight with 200-600mm

ILCE-1 12.04.2022. autor David43_a1 (Ujedinjeno Kraljevstvo)

I bought the A1 in preference to Canon R5 because of the great 200-600 lens, 30fps, 8k and 4k video modes that can record for long periods of time without overheating. It fits in my camera bag easily with x1.4 extender and my RX10 iv. The viewfinder is excellent. The button customisation makes it very easy to change focus modes, go to manual focus, switch to crop mode and switch between human,animal and bird eye AF. I am getting shots that I would not have got with my DSLR.

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

2

0

0

A1

ILCE-1 08.04.2022. autor Stevepriom (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Having tried the A7111 then A7RIV I bit the bullet and bought an A1. My only use for the camera is wildlife mainly birds. This is the only camera I have been satisfied regarding the AF features.

Kvaliteta slike

Dobro

Kvaliteta zvuka

Prosječno

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Prosječno

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

great auto focus

ILCE-1 07.04.2022. autor psalm (Francuska)

I recently bought Sony A1 and i am very happy with it.

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Dobro

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

1

0

0

Sony A1

ILCE-1 30.03.2022. autor PRJ1 (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Migrated from my Nikon system over to the Sony A1 mirrorless camera, bit apprehensive at first, but oh boy what a camera. I also purchased the sony 24-70 2.8 gm lens along with the sony 200-600mm and felt it wise to purchase the sony battery grip too. Now back to the A1 what a camera the tracking is simply astonishing with eye focus for birds which is life changing. Oh and not forgetting 30 frames a second when needs arise, this system is multi purpose as the A1 can record 8k video ain't tried it yet but will. If you are looking at investing in this camera i would say a big yes, its very expensive but you only live once. Go on spoil yourself

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Prosječno

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

5

0

0

Unendliche Möglichkeiten

ILCE-1 27.03.2022. autor Naro8322 (Njemačka)

Vor 3 Wochen gekauft. Erste Eindrücke hervorragend.

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

1

0

Sony A1

ILCE-1 16.03.2022. autor Gaz1966 (Ujedinjeno Kraljevstvo)

I bought this a month ago for wild life it was a upgrade from a9ii all I can say it’s a big step forward it’s amazing camera I love it thanks Sony

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

269

527

0

déception

ILCE-1 10.03.2022. autor laurent1903 (Francuska)

Une très grosse déception en effet le A1 couplé aux 200-600 mm 5,6/6,3 présente un problème,meme problème apparement que le sony a 7r iv couplé au même objectif, en effet Meme sur trépied et avec déclenchement de la télécommande Sony passer 20 m sur des oiseaux le sujet est flou il y a comme un flou de bougé et cela a des vitesses très élevé 1/2000 voir 1/4000 sur des oiseaux posé sur une branche nous sommes sur trépied et avons un flou de bougé et une sorte de bouillie de pixels ou au mieux une qualité d'image décevante

Kvaliteta slike

Loše

Kvaliteta zvuka

Dobro

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

Odgovor odjela Sony Support Team
14.03.2022.

Bonjour Laurent,
Merci pour votre commentaire !
Nous sommes navrés de vous lire.
Afin de vous assister efficacement et regarder cela de près, nous aimerions obtenir plus de détails.
N'hésitez pas donc à nous contacter :
https://bit.ly/3nh0N14.
(Copiez-collez cette adresse dans votre navigateur)
Inas@Sony FR

0

Traumkamera!

ILCE-1 08.03.2022. autor mgsfoto (Njemačka)

Habe diese Kamera jetzt einige Monate im Alltagseinsatz und bin von den Qualitäten mehr als begeistert. Gerade im Sport- und Actionbereich gibt es derzeit wohl kaum eine bessere Kamera. Sicher ist es immer noch die Person, die hinter dem Sucher steht, die die Bilder macht, aber diese Kamera ermöglicht aufnahmen, von denen man früher nur geträumt hat. Klar, der Preis ist heftig, aber ich habe diese Ausgabe noch keine Sekunde bereut

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

Sony A1

ILCE-1 08.03.2022. autor Peter2204 (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Having been a Nikon user for the past thirty years I never thought I move away from this company, then, along came Sony’# A9 and the A1 which are both amazing cameras especially the A1 which in my opinion is way ahead of the competition which also includes the Nikon Z9 which is without doubt an inferior camera, especially for video and tracking. Now I can’t see me ever moving away from Sony.

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Dobro

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

162

405

0

Fehlende Funktionen

ILCE-1 02.03.2022.  (Njemačka)

Die Sony Alpha 1 (ILCE-1) besitzt keine UVC (USB Video Class) und UAC (USB Audio Class) Unterstützung über den USB-Anschluss. Die beiden billigeren Modelle Sony Alpha IV und ZV-E10 unterstützen diesen Standard. Ist eine Nachrüstung für die Alpha 1 per Firmware geplant. Ansonsten wäre es enttäuschend, dass ein solches Spitzenmodell diese Funktion gegenüber ihren kleinen Schwestern nicht besitzt. Danke Ralf Schmegner

Kvaliteta slike

Prosječno

Kvaliteta zvuka

Prosječno

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

Odgovor odjela Sony Support Team
04.03.2022.

Hi CecileSchulz,
danke für dein Feedback. Wir werden es für die zukünftige Produktentwicklung weitergeben, insbesondere im Hinblick auf die Unterstützung von UVC- und UAC-Standards für die Kamera.
Radwa @Sony DE

0

totALPHAntastisch

ILCE-1 02.03.2022. autor FrankP70 (Njemačka)

Erst einma Entschuldigung für das Wortspiel im Titel. Nach einer Woche ALPHA 1 kann eine Bewertung noch nicht allumfassend sein, deshalb hier in Kurzform was ich bisher sagen kann. Die Arbeit mit der Kamera macht einfach Spaß. Man neigt sehr schnell dazu Superlative zu nutzen wenn man über die Alpha 1 spricht. Gefühlt alles was aktuell technisch möglich ist im Bereich Foto/Video unter einem Gehäuse qualitativ hochwertig zusammen gepackt. Alles an der Kamera (Menue, Anordnung der Bedienelemente, Möglichkeiten die Kamera auf eigene Anforderungen anzupassen) ist durchdacht und aus meiner Sicht sinnvoll umgesetzt. Die Qualität der Bilder und Videos, die ich bisher mit der Kamera gemacht habe ist subjektiv Exzellent und bestätigt die vielen guten Tests, die man im Netz finden kann. Abschreckend ist lediglich der Preis, wenngleich er mir für das gebotene noch angemessen erscheint. Gutes muss eben nicht billig sein. Einziger wirklicher Kritikpunkt ist die Anfälligkeit des Sensors für Staub, den er quasi wie magisch anzuziehen scheint. Mehr ist nach einer Woche noch nicht zu sagen. Würde ich die Kamera wieder Kaufen? Klares JA.

Kvaliteta slike

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

1

1

0

Ultimate all rounder

ILCE-1 01.03.2022. autor Viramati (Ujedinjeno Kraljevstvo)

I have been invested the Sony system since the first A7 was released and as a Pro user this is by far the best all round camera I have used to date and it fulfils all my needs and more

Kvaliteta slike

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

329

159

0

Top draw

ILCE-1 26.02.2022. autor DJP1 (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Excellent focusing system Still getting used to it after using another brand for many years. Yes it’s expensive but it’s a great camera

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Osrednje

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

121

154

0

Wow!

ILCE-1 23.02.2022.  (Ujedinjeno Kraljevstvo)

I was a GH5 wiildlife photographer awaiting the release of the GH6 but its delayed release I lost patience & worried about improvements on its focus system might not result in any significant improvements. So, I bit the bullet & went with the Sony a1 with the 200-600mm lens. The focus system lives up to its reputation but the years of using a Panasonic menu system means moving over to the Sony menus but I'm getting there

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

89

159

0

Super Kamera

ILCE-1 01.02.2022. autor Micha2022 (Njemačka)

Super Kamera . Macht gute Bilder . Autofokus funktioniert einwandfrei . Videoqualität Mega . Nachteile . Augenautofocus bei Video funktioniert nur mit Menschen schade Sony Alpha 7IV kann auch Tiere und Vögel .

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Dobro

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

1

1

Odgovor odjela Sony Support Team
03.02.2022.

Hi Micha2022,
vielen Dank für dein Feedback. Wir leiten es gerne weiter, damit es berücksichtigt wird. Um Tier- oder Vogelaugen zu erkennen, komponiere die Aufnahme so, dass der gesamte Kopf innerhalb des Bildwinkels liegt. Nachdem du auf den Kopf des Tieres oder Vogels fokussiert hast, werden die Augen leichter erkannt. Solltest du noch Hilfe benötigen, empfehlen wir dir, uns direkt zu kontaktieren. Die Kontaktdaten findest du unter dem folgenden Link: http://bit.do/fMnKn.
(Kopiere den Link und füge ihn in ein neues Browserfenster ein)
Hadir @Sony DE

0

Excellent

ILCE-1 29.01.2022. autor Roscarrack (Ujedinjeno Kraljevstvo)

What a superb camera (and for that money so it should be) but unlike some products it does exactly what it says on the box very easily

Kvaliteta slike

Odlično

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

180

90

0

schnell und handlich

ILCE-1 27.01.2022. autor Dietmar Strouhal (Njemačka)

sehr gute Kamera. Kritik: Fokusrahmen im Display zu breite Linien. Beim Verfolgen von Vogel im Flug stören die zu breite Linien der Fokusrahmen.

Kvaliteta slike

Odlično

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

1

0

0

Alpha 1 Good but difficult to SetUp Correctly

ILCE-1 08.01.2022. autor pderumine (Ujedinjeno Kraljevstvo)

I bought this product to take AF short photographies of Birds and animals. It seems a very good and rapid hybrid. But to set it up like I want to set it up is difficult. I am always running after what went wrong on my menu selections. The main difficulty that I have is that I am an old Nikon D1 to D6 user. I want to set-up everything like on My Nikon Z6 ii to really assess the results. Pierre

Kvaliteta slike

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Prosječno

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

42

121

Odgovor odjela Sony Support Team
11.01.2022.

Hi,

Thank you for your review.
We're glad to hear that you're enjoying your ILCE-1 and we're sorry to hear that you find the set up difficult. We will forward you comment to the relevant department for consideration
We would recommend checking these links as they're made by our finest photographers and filled with tips and trick and how to tweak the camera to your liking to get the best possible result from it to your liking: https://bit.ly/33rebIE & https://bit.ly/3r72rU6 & https://bit.ly/3GdX0ce.
Also, we'll make sure to pass your feedback to the relevant channels for future consideration and development.
If you need any assistance in the future, you can contact us using this link: https://bit.ly/2NwYLXL.

Omnia@ Sony UK

0

Wow, wow, wow

ILCE-1 04.01.2022. autor Peterdc (Ujedinjeno Kraljevstvo)

It's expensive but worth every penny. Blistering fast auto focus and no blackout during continuous shooting has impressed me. Bird eye auto focus works like a dream as well. Not filmed any video as yet but I'm sure I will be blown away. I don't know of anything else that I would need from a camera. Also with 50mp I can afford to crop in quite a bit or use ASPC mode and still have high resolution images.

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Dobro

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

52

59

0

Hot shoe still needs a proper cover

ILCE-1 29.12.2021. autor HotShoeCoverMan (Ujedinjeno Kraljevstvo)

I am extremely happy with the A1 for its speed and resolution. I am disappointed to see that the poorly designed plastic cover still sits on the hot shoe. I and numerous others have reported the fact that it lets water under and the camera locks up. Thankfully I have a rubber Nikon cover that ‘covers’ the hot shoe correctly and will prevent water ingress at this weak point. Hopefully Sony will sort their own rubber cover that they will send out to buyers of their top price, top of the range sports camera soon. I am extremely happy with the A1 for its speed and resolution. I am disappointed to see that the poorly designed plastic cover still sits on the hot shoe. I and numerous others have reported the fact that it lets water under and the camera locks up which is not ideal for a freelance photographer who needs 100%reliability to nail every shot. Thankfully I have a rubber Nikon cover that ‘covers’ the hot shoe correctly and will prevent water ingress at this weak point. Hopefully Sony will sort their own rubber cover that they will send out to buyers of their top price, top of the range sports camera soon. Otherwise an excellent tool for the sports/wildlife photographer with superb customisation to allow you to go from one bank of settings to another with the turn of a dial or flick of a switch which makes it fast to handle as well as fast to take.

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

5

11

Odgovor odjela Sony Support Team
03.01.2022.

Hi,

Thank you for your review.
We're glad to hear that you're enjoying your ILCE-1.
We highly appreciate your valued feedback and we've raised it to the relevant channels for future developments & considerations.
You can have a look on the compatible Shoe cap with the ILCE-1 from this link: https://bit.ly/3ERKLRb
If you need further assistance you can contact us using this link: https://bit.ly/2NwYLXL

Omnia@ Sony Support UK

0

Excellent produit

ILCE-1 10.12.2021. autor Fidelito1_sony (Francuska)

Excellent produit - Je recommande fortement pour les photographes professionnels

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

Quality and speed, just awesome

ILCE-1 08.12.2021. autor Fopeyducker (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Picture quality and focusing speed are simply fantastic. Drop a point on design due to lack of flip screen. Customer research might suggest professional users might not need/use a flip screen but the flag ship product should have all the bells and whistles. Not used built in mic yest so just average fore that

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Prosječno

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

13

7

0

Super Technik

ILCE-1 29.11.2021. autor 123W (Njemačka)

Geniale Technik, endlich ein touchfähiges intuitives Display, die 50MP bieten ausreichend Möglichkeit zum cropen

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Osrednje

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

1

0

Damit Sie nie den "entscheidenden Moment" verpasse

ILCE-1 28.11.2021. autor Alfredissimo (Njemačka)

Schon nach sieben Monaten Arbeit mit der Alpha 1 habe ich hunderte von Fotos geschossen, die ich mit keiner anderen Kamera hätte machen können

Kvaliteta slike

Odlično

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

4

0

0

Amélioration des modèles antérieurs

ILCE-1 20.11.2021. autor JCCO (Francuska)

appareil amélioré même si je viens de l’A7r4, je le préférerais uniquement dédié à la photo avec moins de boutons et capot supérieur plat, plus grand même si ce n’est pas un moyen format.

Kvaliteta slike

Odlično

Dizajn

Prosječno

Jednostavnost upotrebe

Prosječno

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

Die "habe alles" Kamera

ILCE-1 16.11.2021. autor Johann51 (Njemačka)

Kaufabsicht.....gönn Dir die beste Kamera....Mission erfüllt ! Gefühl in der Handhabung, Blick durch den Sucher, Fotos, Videos, Scharfstellung, Schnelligkeit....alles 1.Sahne.....besser als alle anderen.....A9, A7RIII,A7III.....

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Prosječno

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

1

1

0

Super Kamera mit Kinderkrankheiten

ILCE-1 03.11.2021. autor simonthesorcerer77 (Njemačka)

Die Sony A1 ist die beste Kamera die ich je hatte (und ich besaß ein Dutzen Topmodelle von Canon und Sony). Der Sensor ist unglaublich, genauso die Geschwindigkeit und die ganze verbaute Elektronik. Was ich leider gar nicht verstehe: warum gibt es keine kleineren RAW Files, also mRAW oder sRAW wie bei Nikon und Canon? Die Dateien für 50Megapixel sind einfach viel zu groß, wenn man viele Fotos macht. Außerdem ist die Auflösung und Größe des Displays wirklich schlecht und veraltet - zum Glück hat aber Sony hier auf einen Schwenkbildschirm verzichtet, der einfach nur umständlich ist.

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

2

0

Odgovor odjela Sony Support Team
07.11.2021.

Hi simonthesorcerer,

vielen Dank für dein Feedback. Wir haben es weitergeleitet. Damit es berücksichtigt wird. . Solltest du noch Hilfe benötigen, empfehlen wir dir, uns direkt zu kontaktieren. Die Kontaktdaten findest du unter dem folgenden Link: http://bit.do/fMnKn.
(Kopiere den Link und füge ihn in ein neues Browserfenster ein).

Hadir @Sony.DE

0

An amazing camera

ILCE-1 31.10.2021. autor DrBoogerloo62 (Ujedinjeno Kraljevstvo)

I bought the camera earlier this year and have had no regrets. It allowed me to go from an A9 plus A7r3 to a single camera. The only tiny thing is that noise does creep in when you push iso past 800. Its correctable in post but not as good as my a7r3 on that front. Overall love it.

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

8

5

0

What can I say.......?

ILCE-1 31.10.2021.  (Ujedinjeno Kraljevstvo)

I bought the A1 in July and my first big 'totally amateur' shoot was at the MotoGP as Silverstone in August. To be truthful I had not prepared in ANY way at all, just put my 100-400GM on the A1 and took piccies from wherever I could find a space between the crowds. Shooting mainly through the mesh fence, and balancing my self, and the kit, precariously I have been simply amazed at the quality of some of my pictures....I so wish I had prepared a little (lot!!) more though. Years ago I used to do 'semi-pro' motorcycle speedway photography with my trusty Nikon D3 and a Nikon 70-200mm. I really loved that camera set-up and took some really good stuff, which has been in UK, Australian and other motorcycle mags. I always said that I just held the thing and it did all the rest.......ONLY now have I found it's equal (+++++++). The A1 is a wonderful device...WAY too good for me if I'm honest, but hey ho! I have the new 70-200 2.8GM on order with Park Cameras as I just love this zoom length to bits and ,sadly, will be p/xing my 100-400. My thinking is that the new 70-200 will quickly become my walkabout lens and would mean that the fantastic 100-400 would mainly stay in my bag. The camera is stupid money really, but my old A9 and my trusty credit card took the brunt. If I can take good pictures with it...anyone can. A Truly magic little device.

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Dobro

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

4

4

0

Leider ist die Kamera ein Reinfall

ILCE-1 26.10.2021. autor Jens_B (Njemačka)

Ich habe jetzt schon ein paar Jahre Sony Kameras und habe mir nun auch die Alpha 1 zugelegt. Grund dafür war, die Augenerkennung bei Vögel und schnelle AF der mir das Fotografieren leichter machen sollte. Ich fotografiere eher Wildlife, habe es also häufig mit wenig Licht und kurzen Verschlusszeiten zu tun. Ab und zu fotografiere ich auch mal Sport (alles nur als Hobby für mich, weil ich Spaß daran habe). Als Objektive haben ich dafür das 70-200GM, 100-400GM und das 200-600G. Der AF der A1 ist zwar wie angepriesen superschnell und findet auch das Objekt sehr schnell (das ist z.B. an der A7R4 nicht so gut), der Vogel Augen AF funktioniert mehr oder weniger gut, je nach Licht Situation (der Augen AF bei Menschen ist um Welten besser, das ist also kein Vergleich). Jedoch hilft das nicht wenn der AF schön und schnell angezeigt wird, wenn das Bild dann nicht richtig scharf ist. Dies ist bei mir aber leider nicht der Fall. Es war mir nicht möglich, auch nur einigermaßen zufriedenstellende Ergebnisse damit zu erzielen. Genau dafür sollte die Kamera aber eigentlich gemacht sein (an der A7R4 und selbst an der A7M3 geht das ja bedingt auch). Bleibt mir also noch das Einschicken der Kamera, super! Die Zugvögel Saison ist bald gelaufen und ich habe jede Menge Matsch Bilder. Leider bietet Sony ja nur denjenigen einen entsprechenden Service, der auch ein Gewerbeschein hat (die Erfahrung musste ich schon bei der A7M3 machen/defekter Shutter). Gute Kunden werden hier ja am Gewerbeschein bewertet und nicht danach was sie kaufen. Es ist vielleicht Zeit zurück zu C.... zu gehen.

Kvaliteta slike

Loše

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

10

5

Odgovor odjela Sony
28.10.2021.

Hi Jens,
wir haben dein Feedback gelesen. Gerne leiten wir deinen Hinweis an die zuständige Stelle in unserem Haus weiter, damit dieser berücksichtigt werden kann.
Ali @Sony DE

0

Eine für (fast) alles trifft ins Ziel

ILCE-1 24.10.2021. autor Ananda Ftgrphy (Njemačka)

Mein bisheriges Setup bestand aus einer a7 III und einer a7R IV für Portrait-, Landschafts- und etwas Tier-Fotografie. Nachdem ich immer mehr Interesse an Natur und Tieren entwickelt habe und zudem meine tiefschwarze Labrador Hündin eine gut disziplinierte Begleiterin geworden ist, kam das alte Setup an seine Grenzen. Der Eye-AF beider Kameras war beim schwarzen Hund oft überfordert, eine testhalber geliehene a9 II hat mir gezeigt, wozu eine Sony fähig ist, ließ mich aber wiederum bei Landschaft und Natur etwas vermissen. Für mich ist die Alpha 1 genau richtig, sie kombiniert eine hohe Auflösung mit einem starken AF-System. Vor allem die schwarzen Augen eines schwarzen Hundes, wenn nicht direkt von der Sonne angestrahlt, erwischt die Alpha 1 zu mindestens 90%. Zuvor hatte ich mit Glück 10%-15% Treffer und war manuell effektiver. Ich kann zudem bei langen Wanderungen auf ein Kilogramm Gewicht verzichten, was sich gerade bei mehrtägigen Touren mit Hund bemerkbar macht. Durch die starken Videofunktionen der Alpha 1 erschließe ich mir neue Interessen und kann auch hier wieder jede Menge lernen. Der Active SteadyShot ist brutal gut, mit etwas Übung komme ich bisher ohne Gimbal aus, wobei ich hier absolut in der Beginner-Klasse spiele. Die neue Menüstruktur ist ein echter Zugewinn an Comfort, die Möglichkeiten mit Custom Shoot Settings, frei konfigurierbaren Buttons und MyMenu sind gefühlt unendlich und können schnell zu einem Overkill an Varianten führen, aber ich möchte es nicht missen. Fur mich als breit interessierten Fotografen ist die Alpha 1 ein absoluter Hammer und jeden Euro wert. Sie bringt Auflösung einer R III / R IV, den Autofokus einer a9 II und umfangreiche Videofunktionen, fast wie die a7S III zusammen.

Kvaliteta slike

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

2

0

0

In fast allen Belangen Perfekt

ILCE-1 21.10.2021. autor Neele19 (Njemačka)

Seit März bei mir, bin immer noch Absolut Begeistert. Eine wirklich tolle Kamera. Das neue Menü ist Top. Die Größe gefällt mir sehr gut

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

1

0

0

Die eierlegende Wollmilchsau

ILCE-1 20.10.2021. autor AndreH (Njemačka)

Ich habe die Kamera nun schon einige Monate und es noch nicht eine Sekunde bereut. Egal ob bei Landschaf, lowlight oder der Tierfotografie. Diese Kamera deckt alles ab und kann aus meiner Sicht alles perfekt für meine Nutzung.

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

4

0

0

Gesamtbewertung

ILCE-1 16.10.2021. autor Klaus Wolters (Njemačka)

ich habe mir die A 1 im April zugelegt und bin bis nicht enttäuscht worden ....zumal ich schon eine A7SIII besitze

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Prosječno

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

1

0

0

Mit guten Grundkenntnissen - das Optimum

ILCE-1 15.10.2021. autor Bob232654841 (Njemačka) Provjereni kupac Provjeren

Desto besser man mit dem Menü umgehen kann, desto mehr bekommt. In den meisten Bereichen schon sehr am heutigen Optimum

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Prosječno

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

FANTASTIC SPORTS CAMERA - BUT !!

ILCE-1 14.10.2021. autor JASPERIMAGE1 (Ujedinjeno Kraljevstvo)

Bought this Camera for Sports, Press and Commercial purposes. Camera is fantastic and ticks all the boxes, however, if you are a Mac computer user, then Firmware Updates are not available as Sony does not have a working software update pack. I eventually had to install Windows 10 on Parallels Desktop so that could update all 3 of my Sony Camera's Firmware.

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

18

10

0

Au top

ILCE-1 14.10.2021. autor Julien KAM (Francuska)

Très bon appareil d'une polyvalence très intéressante et d'une qualité d'image excellente.

Kvaliteta slike

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

Super AF und Auslösegeschwindigkeit sowie Farben

ILCE-1 14.10.2021. autor holgi_001 (Njemačka)

An der Kamera begeistern mich die AF-Geschwindigkeit, sogar im Makrobereich und die Bilder mit den Farben, wie sie aus der Kamera kommen. Die RAW-Daten sehen schon sehr gut aus. Was mir nicht so gut gefällt: - Kein Klapp-/Drehdisplay - Der USB-Anschluss, wo man den Fernauslöser einsteckt, wackelt. Die Kamera war beim Sony-Kundendienst. Antwort: "Das muss so sein." Dann allerdings vermisse ich einen Hinweis in der Anleitung. Ist die Kamera preiswert? Das ist eine gute Frage. 7300 € sind eine Menge Geld. Wer die Fähigkeiten im Bereich Video bewertet und die Kamera mit Filmkameras vergleicht, wird diese Frage sich bejahen. Wer die Kamera im Fotobereich mit dem schnellen AF und der hohen Auslösegeschwindigkeit mit anderen Fotokameras vergleicht, kommt vielleict auf ein anderes Ergebnis. Für mich waren die Eigenschaften in Verbindung mit den erhältlichen Objektiven, gerade von Fremdherstellern wie z.B. Voigtländer, kaufentscheidend.

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Prosječno

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

2

1

Odgovor odjela Sony
18.10.2021.

Hi Holgi,
danke für dein Feedback. Gerne leiten wir deinen Hinweis an die zuständige Stelle in unserem Haus weiter, damit dieser berücksichtigt werden kann.
Ali @Sony DE

0

Eine für Outdoor und Expeditionen!

ILCE-1 14.10.2021. autor Kellner (Njemačka)

Eine für alles: Foto, Video und Timelapse. Super für Trekking, Hochtouren, Expeditionen, Skitouren, Kayak-Touren und allem bei dem man Gewicht sparen will und eine kompromisslose Qualität braucht! Also eine mit der man alles kann.

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

2

1

0

The beast!!!

ILCE-1 13.10.2021. autor dovydas (Ujedinjeno Kraljevstvo)

An amazing camera! It is true geniuses from Sony when you look at it a bit deeper. Sony a1, which combines all the best from 3 specific purposes Sony's cameras: a9 speed and autofocus, a7R resolution and a7s video capabilities - it works flawlessly!!! There are a lot of advantages and innovations of this flagship camera, and Sony a1 will overcome anything your creative mind will throw at it! Moreover, what stands out for me (I was pleasantly surprised) is the stunning colours of raw files directly out from the camera - the best from Sony's cameras yet!

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

5

7

0

Hält nicht was Sie verspricht

ILCE-1 13.10.2021. autor w_w1963 (Njemačka)

Riesen Probleme mit dem Sucher, seid dem seid dem Update funktioniert er auch bei Sonne. Eine Kamera so auszuliefern ist eine Frechheit. Der Sucher und das Display sind für eine 7.000 Euro Kamera sehr schlecht. Die Bildqualität ist bei der 7r iv um einiges besser, Mittlerweile fotografiere ich wieder mehr mit der 7 r iv als mit der A1. Die Low-Light Eigenschaften waren selbst bei der r iii um Welten besser. Fazit: Außer dem Autofokus ist die A1 in nichts überragend. Das Preis- Leistungsverhältnis passt einfach nicht.

Kvaliteta slike

Prosječno

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Osrednje

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

9

3

Odgovor odjela Sony Support Team
26.01.2022.

Hi w_w1963,
es tut uns leid, das zu hören. Da wir mehr Informationen benötigen, empfehlen wir dir, uns direkt zu kontaktieren. Die Kontaktdaten findest du unter dem folgenden Link: https://bit.ly/3ceLq0x (kopiere den Link und füge ihn in ein neues Browserfenster ein).
Radwa @Sony DE

0

Dommage qu’ il n’ y ait pas une sixième étoile!

ILCE-1 13.10.2021. autor Guilhermenhiver (Francuska)

Ce boitier m’ a converti de changer tout mon matériel qui était 5 étoiles. Avec l’ Alpha 1, j’ ai découvert la sixième et c’ est pas une filante!! Bravo!

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

Super

ILCE-1 13.10.2021.  (Njemačka)

Seit ca. 4 Monaten im Einsatz und bin sehr zufrieden

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

2

0

Incroyablement bon et rapide

ILCE-1 13.10.2021. autor Nikko35 (Francuska)

J’ai acheté ce boîtier au printemps afin de filmer et photographier nos mariages. J’avais acheté 4 mois avant le Sony A7siii C’est une pure bête de guerre, fabuleux, rapidedité , précision de l’auto focus, qualité d’image photo et vidéo, j’apprends chaque jour tant il a de capacité J’ai cassé ma tirelire mais sans regrets. Pour les photos il n’a pas d’égal et pour la vidéo il est aussi bon que l’A7siii

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

Natürlich toll, mit einem aber

ILCE-1 13.10.2021. autor Dmitrij Zibart (Njemačka)

Natürlich ist die Kamera hervorragend. Bei dem Preis erwarte ich aber ein Produkt auf das ich mich verlassen kann, zu jeder Zeit und in jeder Situation. Dies ist aktuell leider nicht der Fall. Noch immer gibt es Firmware Krankheiten wie zum Beispiel das aussetzen der Fokussierung. Dann muss man immer kurz an den Sucher und dann geht es plötzlich wieder... Ich würde mir mehr Möglichkeiten hinsichtlich der picture profiles wünschen, ala Fuji Rezepte. Das häufige Beseitigen von Moire ist auch nervig etc. etc. Es gibt noch einiges zu tun. Trotzdem, alles in allem eine tolle Kamera

Kvaliteta slike

Dobro

Kvaliteta zvuka

Prosječno

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

1

Odgovor odjela Sony Support Team
26.01.2022.

Hi Dmitrij,
danke für dein Feedback. Da wir mehr Informationen benötigen, empfehlen wir dir, uns direkt zu kontaktieren. Die Kontaktdaten findest du unter dem folgenden Link: https://bit.ly/3ceLq0x (kopiere den Link und füge ihn in ein neues Browserfenster ein).
Radwa @Sony DE

0

The Best

ILCE-1 13.10.2021. autor epriton (Francuska)

J’ai acheté cet appareil à sa sortie . Appareil très polyvalent avec énormément de fonctionnalités. Images très qualitatives

Kvaliteta slike

Odlično

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

Ballon d'Or !

ILCE-1 13.10.2021. autor Cam71 (Francuska)

C'est tout simplement le meilleur appareil que j'ai jamais eu dans les mains. Il surpasse tous les autres dans tous les domaines. Incroyable !

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Dobro

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

Wonderful wildlife camera

ILCE-1 13.10.2021. autor Philbute (Ujedinjeno Kraljevstvo)

I bought this to replace the A7R4 for mainly wildlife use. The A1 is as good as the R4 was bad. Ultra fast focus, low ISO capabilities, wonderful colour reproduction, etc. I absolutely love it.

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

8

0

Tolle Kamera mit schlechtem Monitor

ILCE-1 13.10.2021. autor abase21 (Njemačka)

Eins vorweg, ich bin Hobbyist, also kein Profi! Ich habe die Kamera seit Mai und bin mehr als zufrieden mit dem Produkt. Das Handling ist einfach deutlich besser als mit anderen Kameras der Alpha- Reihe. Ich habe noch die A7RiV und hatte die A9 und A9II Bei aller Begeisterung gibt es natürlich auch Raum für Kritik – ich bin schon älter und wollte mir nie mehr eine Kamera mit einem schlechten Monitor kaufen, ich habe es trotzdem wieder getan ;-). So ein teures Produkt verdient einen guten Monitor. Was ich auch nicht verstehe, warum Sony immer noch nicht Focus-Stacking per Kamera unterstützt. Ich nutze die Kamera als Universalkamera zum Filmen, Sport-und Eventfotografie. Neuerdings mache ich auch Landschaftsaufnahmen mit der A1 und die A7RIV spielt nur zweite Geige…

Kvaliteta slike

Odlično

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

Ohne wenn und aber

ILCE-1 13.10.2021.  (Njemačka)

Für mich, eine der besten Kameras auf dem Markt. Hatte vorher eine Alpha 7RIII und eine Alpha 7RIV. Die Alpha 1 läßt fast keine Wünsche offen.

Kvaliteta slike

Odlično

Kvaliteta zvuka

Dobro

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

Fantastic but for one

ILCE-1 13.10.2021. autor Benroche (Ujedinjeno Kraljevstvo)

This is a fantastic camera in all ways, it has fast become my favourite. One issue I have is the battery drain when it is in standby mode

Kvaliteta slike

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

1

4

Odgovor odjela Sony Support Team
01.02.2022.

Hi,

Thank you for your review.
We're glad to hear that you're enjoying your Camera, and hope you continue to enjoy it for years to come. We're delighted to keep you as one of our loyal Sony family members.

You can always check this link to learn more about the battery life of the camera: https://bit.ly/3KUeHAi.

Also, rest assured, we'll pass your feedback to the relevant channels for future consideration and development.

If you need any assistance in the future, you can contact us using this link: https://bit.ly/2NwYLXL.

Sawy @ Sony UK

0

Superb camera

ILCE-1 23.09.2021.  (Ujedinjeno Kraljevstvo) Provjereni kupac Provjeren

I have been a life long user of Canon equipment and over the past 3 years I have migrated fully to Sony with the introduction of mirrorless systems

Kvaliteta slike

Odlično

Značajke

Odlično

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

4

21

0

Die aktuell wahrscheinlich beste Vollformatkamera

ILCE-1 21.09.2021. autor Achim A (Njemačka)

Die herausragende Geschwindigkeit und Präzision durch den neuen stacked Sensor ist schon vielfach beschrieben worden. Für mich ist es aber auch nach eigener Erfahrung die Sony Alpha mit der besten Bildqualität im Vergleich zu allen anderen. Der unglaublich vibrationsarme mechanische Verschluss, das helle, deutlich grössere und extrem hoch auflösende Sucherbild als auch die neuen Presets, die mit der Kamera z.B. bei der Raw Bearbeitung in Lightroom einhergehen, bedingen das sehr gute Endresultat. Insbesondere das manuelle Fokussieren wird hierdurch und durch die verbesserten Einstellhilfen erheblich verbessert. Die letztgenannten Punkte werden in den zahlreichen Reviews gar nicht so gewertet, wie sie sollten, Zudem ist das Rauschen deutlich gemildert, z.B. im Vergleich zum 61 MP Sensor der 7R4. Alles in allem bringt mir diese Kamera derzeit den meisten Spass bei der Anwendung, nicht zu unterschätzen. Die oft gescholtene mässige Ergonomie verliert nach etwas Gewöhnung die Bedeutung und ist wohl nur kurzzeitig beim Umstieg von Relevanz.

Kvaliteta slike

Odlično

Značajke

Odlično

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

En Photo, Promesse tenues !!

ILCE-1 21.09.2021. autor JF Naîzko (Francuska) Provjereni kupac Provjeren

Après quelques années passes avec la gamme SLT, 77, 99 et 99ii dont j'étais très content, je switch dans le full hybride par la grande porte. Mon activité principale, le reportage de mariage. Mon premier ce week end avec mon couple de A1, l'un 24F14 et l'autre 85F14... Que dire... Bluffer! Emerveiller!! J'étais comme un enfant qui découvre qu'il peu se mettre debout! La réactivité de l'AF est juste exceptionnelle même en basse luminosité !! le piqué des optiques GM magnifique et même à pleine ouverture!! Léger et compact, finalement moi qui regrettais le formfactor Alpha A je me suis très vite habitué! Je ne peux que recommander cette investissement!

Kvaliteta slike

Odlično

Značajke

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

The One

ILCE-1 11.09.2021. autor Paulcool (Ujedinjeno Kraljevstvo) Provjereni kupac Provjeren

Worldly Different to any other camera i have used ,with super fast ,aggressive and sticky af ,it like a combination of Mike Tyson and Khabib Nurmagomedov combined ,all other aspects make the work flow enjoyable customisation ,a wonderfully clear sharp evf with fast refresh rate for moving subjects ,and i am glad that sony kept the form factor the same as all existing a7,s/a9s which makes it easy to adapt ,a lot has smoothed out in operation quick and responsive ,nice buffer size and choice of 2 card slots with 2 types of media is ingenious even if one is very pricey .frame rate is exceptional at 30fps something i did not envisage using much but i am leaning more to using it some instances.Also love the closing shutter when of for lens swaps the sony sensors at least in my r3 love the dust.Video specs i have not used yet but plan on doing so 4k 120 is a highlight for me .

Kvaliteta slike

Odlično

Značajke

Dobro

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

5

0

Bien mais à améliorer

ILCE-1 09.09.2021. autor Gus73 (Francuska)

Merci d'autoriser l'output video en 8K et en fait tous les formats pour enregistrement externe, ou alors de faire du PRORES RAW en INTERNE ;) sinon je vais finir chez Canon avec ses bétises...

Kvaliteta slike

Odlično

Značajke

Dobro

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

1

Odgovor odjela Customer Support
13.09.2021.

Bonjour Gus73,
Nous avons lu votre commentaire avec attention.
Le mieux est de contacter notre assistance.
Nous vous invitons à vérifier ce lien: https://bit.ly/2oCYGVR (copiez-collez cette adresse dans votre navigateur).
Rania@Sony support FR

0

Encore et toujours excité de posséder cet appareil

ILCE-1 05.09.2021. autor RubenA (Francuska) Provjereni kupac Provjeren

Je veux bien laisser un avis, positif de surcroit car je suis très content de l'appareil :) Mais je trouve que le système d'avis de Sony basé sur des techniques de Nudge et de suggestions positives est très infantilisant :( Jugez par vous-même, la page d'avis de Sony s'appelle : "Mon avis sur Alpha 1 avec une résolution et une vitesse exceptionnelles" Alors oui, l'appareil est top ! Il me manquerait éventuellement une mise en relation avec un coach pour aider à une prise en main optimale.

Kvaliteta slike

Odlično

Značajke

Odlično

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

great camera

ILCE-1 30.08.2021. autor Knightpics (Ujedinjeno Kraljevstvo) Provjereni kupac Provjeren

Absolutely love it. My only grumbles are: The back screen was better on my old canon. For this money the screen should be better especially as sony make very good tv's. It's also a shame that the low light performance isn't quite as good as my A9ii but i guess that a drawback of such large files. Otherwise its a great camera

Kvaliteta slike

Dobro

Značajke

Dobro

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

3

0

Odgovor odjela Sony support team
01.09.2021.

Hi Knightpics,

Thank you for your feedback.
We're glad to hear that you're enjoying your camera. We're happy to welcome you into the Sony family!
We will make sure to pass your feedback about the screen and the low light performance through the proper channels for future consideration. If you need any assistance you can contact us using this link: https://bit.ly/2NwYLXL.

Hana @Sony Support UK

0

Complet, performant et polyvalent

ILCE-1 23.08.2021. autor Dzonot73 (Francuska) Provjereni kupac Provjeren

Pas grand chose à dire d'autre que ce qui est déjà dit dans le titre si ce n'est pour dire qu'à priori cet appareil fait tout très bien.

Kvaliteta slike

Odlično

Značajke

Dobro

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Dobro

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0

0

Tolle Kamera, aber ein Problem mit Überhitzung!

ILCE-1 22.08.2021. autor Nick2021 (Njemačka) Provjereni kupac Provjeren

Habe die Kamera vor ein paar Wochen gekauft. Macht echt tolle Bilder! Autofokus auch in schwierigen Lichtverhältnissen top! Problematisch finde ich die Überhitzung im Video-Bereich. Selbst wenn keine Aufnahme stattfindet oder man sich in den Settings befindet, schaltet die Kamera bei 4k & 8k nach kurzer Zeit ab :(

Kvaliteta slike

Odlično

Značajke

Dobro

Dizajn

Dobro

Jednostavnost upotrebe

Prosječno

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

2

1

0

Exceptionnel pour le studio, paysage et mariage

ILCE-1 15.08.2021. autor Annephoto (Francuska)

Nous avions deux boitiers Sony A7RIII et un troisième vient de rejoindre la famille : l'A1. Ce boitier est exceptionnel, nous l'utilisons en studio avec du matériel Profoto et pouvoir faire du 1/400 en rafale avec des modèles en mouvement c'est une première pour nous. En reportage extérieur il est impossible de le mettre en défaut : que ce soit en paysage/animalier ou mariage, l'autofocus est instantané et le piqué hallucinant. Nous sommes ravis de notre acquisition :)

Kvaliteta slike

Odlično

Značajke

Odlično

Dizajn

Odlično

Jednostavnost upotrebe

Odlično

Prijevod trenutačno nije dostupan, pokušajte ponovno poslije

0

0