α7CR

Mala veličina, sjajna rezolucija

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Slika odredišta veze
Galerija fotografija uređaja α7CR
Slika primjera gradskog pejzaža
Rezolucija koja ostavlja bez daha
Slika primjera prikazuje portret žene s drugom ženom koja prolazi u prednjem planu
Razvoj s AF-om
Slika muškarca koji snima videozapis iz ruke s montiranim telefoto objektivom
Snimanje videozapisa visoke rezolucije
Slika prikazuje postavljanje produžetka držača
Nenadmašna mogućnost rukovanja i pouzdanost
Slika prikazuje korisnika koji vadi fotoaparat iz torbe
Izuzetna povezivost
Rezolucija koja ostavlja bez daha
Nevjerojatna rezolucija u kompaktnom i laganom kućištu

Vašim je očekivanjima došao kraj. Vodeći u klasi senzor punog kadra Exmor R™ od 61,0 MP, baš kao i onaj u α7R V, sada dolazi u kompaktnom kućištu serije α7C. Uz pokretni α7CR neće vam promaći niti jedan detalj.

Slika slikovnog senzora Exmor R
Senzor slike Exmor RTM punog kadra s 61,0 megapikselom

Smanjenje šuma senzora s pozadinskim osvjetljenjem, objektiv bez razmaka na čipu, antirefleksivan optički premaz, uklanjanje optičkog niskopropusnog filtra koji je obično smješten ispred senzora i druge izvorne tehnologije odgovorne su za visoku rezoluciju i osjetljivost, nizak šum i široki dinamički raspon.

Slika procesora slike BIONZ XR
Procesor slike BIONZ XRTM

Najnoviji procesor slike BIONZ XR umanjuje kašnjenje obrade uz istodobno pojačanje snage obrade filmova i fotografija te postiže prirodnu gradaciju, realistične boje, nizak šum, vrhunsku kvalitetu slike i brz odgovor izbornika.

Slika primjera sobe sa sunčevim svjetlom koje pada s desne strane
Visoka osjetljivost i visok dinamički raspon uz nizak šum

Napredna tehnologija slike dopušta postavljanje osjetljivosti od ISO 100 to ISO 32 000 za fotografije i filmove. Dinamički raspon na nižoj osjetljivosti širine je 15 zaustavnih točaka za ujednačenu, realističnu gradaciju.

Slika primjera prikazuje krupan plan lica žene kroz fotoaparat
Konzistentno točna ekspozicija i reprodukcija boje

Napredna procesna jedinica s umjetnom inteligencijom postiže točnu ravnotežu bijele boje, čak i kada je objekt u sjeni. Tonovi kože, lišća i drugih materijala reproduciraju se u prirodnim bojama pri gotovo svakom osvjetljenju i uz realističnu gradaciju.

Ilustracija jedinice za stabilizaciju slike
Napredna optička stabilizacija slike u 5 osi

Jedinica za stabilizaciju slike, žiroskopski senzori i algoritmi za stabilizaciju slike otkrivaju i ispravljaju podrhtavanje fotoaparata te pružaju veliku prednost u 7,0 koraka za snimanje iz ruke.
[1] Vodoravna os  [2] Uzdužna os  [3] Okomita os

Slika primjera prikazuje gradsku scenu rano ujutro
Višestruko snimanje uz pomak piksela reagira na promjene

Višestruko snimanje uz pomak piksela upotrebljava ugrađeni sustav stabilizacije slike za preciznost kako bi snimao slike s pomakom piksela koje se objedinjuju na računalu u jednu sliku prekrasne rezolucije. Iz podataka koji su približno jednaki 963,2 milijuna piksela može se izraditi kompozicija od 16 slika s približno 240,8 milijuna piksela (19 008 x 12 672 piksela).

Slika proizvoda prikazuje izbornik snimanja bez treperenja na LCD zaslonu
Snimanje bez treperenja

Treperenje izvora umjetnog svjetla automatski se otkriva te se prilagođava vrijeme i brzina mehaničkog ili elektroničkog zatvarača kako bi se smanjio njegov učinak.

Slika proizvoda prikazuje izbornik za odabir RAW slike na LCD zaslonu
Biranje veličine i kvalitete RAW slika i HEIF

Tri veličine (L/M/S) kompresije RAW formata bez gubitka kvalitete, uključujući M i S s istom rezolucijom (26 MP / 15 MP), za formate punog kadra i APS-C i besprijekorne tijekove. Način Light za JPEG i HEIF slike proizvodi slike koje se lako dijele.

Slika prikazuje primjere značajke Creative Look
Kreativni izgled podržava raznoliko izražavanje

Značajka Creative Look ima 10 unaprijed zadanih postavki koje se mogu koristiti kakve jesu ili urediti radi dobivanja raznolikih "izgleda" koji autorima omogućuju da prilagode atmosferu fotografija ili filmova na samom fotoaparatu.

Objektiv koji iskorištava maksimalnu rezoluciju fotoaparata α7CR

Sonyjev asortiman optički naprednih objektiva E-mount sadrži više od 70 modela, uključujući seriju G Master™ koja objedinjuje zadivljujuću rezoluciju i vrhunsku zamućenost i seriju G Lens™ s izuzetnom kvalitetom slike i ujednačenom zamućenosti. Ovi profinjeni objektivi iskorištavaju prednosti rezolucije i iscrtavanja Sonyjevih hvaljenih kućišta E-mount, kompaktni su i lagani i savršeno odgovaraju kućištima E-mount kako bi formirali nevjerojatno kompaktan mobilan sustav za široki raspon primjena u fotografiranju i videografiji.

Slika proizvoda prikazuje cijeli asortiman objektiva E-mount
Razvoj s AF-om
AI procesor za napredno prepoznavanje objekata

Procesna jedinica s umjetnom inteligencijom podržava prepoznavanje ljudi koristeći se naučenim podacima o pozama i ljudski tijelima, a također prepoznaje i neljudske oblike, kao životinje, insekte i vozila. Time se poboljšava AF s prepoznavanjem i praćenje u stvarnom vremenu, dok snimanje i praćenje objekata uz brzi hibridni AF postaju precizniji i pouzdaniji.

Slika prikazuje procesnu jedinicu s umjetnom inteligencijom
Slika primjera prikazuje ženu koja se uspinje stubama u gradskom okruženju
Procjena poze ljudskog tijela primjenom modela temeljenog na kosturu

α7CR i njegova inovacijska procesna jedinica s umjetnom inteligencijom upotrebljavaju podatke o obliku objekta snimanja za točno predviđanje pokreta te tako poboljšavaju prepoznavanje ljudskog oka. Tehnologija procjenjivanja ljudske poze precizno prepoznaje oči te položaj tijela i glave. Tako može pronaći i pratiti i objekt koji nije okrenut prema fotoaparatu ili čije je lice djelimice pokriveno npr. šljemom ili sunčanim naočalama.

Prepoznavanje šireg raspona objekata

Procesna jedinica s umjetnom inteligencijom podržava više vrsta objekata, uključujući oči životinja koje preživaju i malih životinja i ptica. Nova kombinirana postavka za životinje/ptice uklanja potrebu mijenjanja vrste. Prepoznaju se cijela vozila/vlakovi i zrakoplovi ili njihovi počeci kao i glave insekata.

Slike prikazuju kako umjetna inteligencija fotoaparata prepoznaje objekte: psa, mačku, automobil, vlak
Slika primjera prikazuje dijete koje trči u sjenovitom tunelu
Dosljedno praćenje u stvarnom vremenu

Praćenje u stvarnom vremenu s UI aktivira se tako što odredite objekt snimanja i pritisnete dopola gumb zatvarača. Fotoaparat automatski prati objekt snimanja, dok se korisnik može prepustiti kadriranju i kompoziciji. Radne značajke prepoznavanja objekta i pouzdanost praćenja uvelike su poboljšane u različitim situacijama snimanja.

Odgovorno snimanje prilikom upotrebe funkcije registriranja lica

Značajka registriranja lica uključuje upotrebu biometrijskih podataka. Vi ste odgovorni za prikupljanje i upotrebu takvih podatak koje vi provodite, kao i za poštivanje mjerodavnih lokalnih zakona. Više pojedinosti potražite na web-mjestu navedeno u nastavku.

Široki AF visoke gustoće pouzdano snima objekte

BIONZ XR procesor i ažurirani algoritmi postižu poboljšanja radnih značajki brzog hibridnog AF-a. Do 693 točke prepoznavanja faze pokrivaju približno 79 % područja slike i točno fokusiraju i najmanji objekt. α7CR sadrži i AF s prepoznavanjem faze i AF s prepoznavanjem kontrasta kako bi se postiglo stabilno fokusiranje, čak i u načinu jednog AF-a (AF-S).

Slika prikazuje široku i gustu distribuciju točaka automatskog fokusiranja
Slika primjera portreta žene u mračnoj sobi
Precizan AF s EV -4,0 funkcionira i u mračnim prizorima

Najnoviji algoritam za AF omogućuje snimanje s AF-om i pri slabom osvjetljenju, s EV -4,0 (AF-S, ekvivalentno ISO 100, F2.0 objektiv) čak i u mračnim situacijama i zatvorenim prostorima te donosi koristan način snimanja Focus Priority.

Slika primjera prikazuje višebojno voće
Stalni DMF

Prilikom snimanja fotografija s AF-C ili AF-S automatskim fokusiranjem prsten za fokusiranje objektiva moguće je rotirati za trenutačno prebacivanje na ručni fokus bilo kada. Time je omogućeno lako prebacivanje na druge objekte dok snimate.

Slika primjera pokazuje krupni plan cvijeta s jako zamućenom pozadinom
Promjena fokusa za najbolje snimke

Fotoaparat će automatski snimiti do 299 slika s točkama fokusa koje se sekvencijalno pomiču, s intervalima i nizovima koje korisnik odredi. Odaberite savršenu snimku ili naknadno obradite više njih kako biste dobili kreativne kompozicije nestvarnih dubina fokusa.

Neprekidno snimanje s AF/AE brzinom do 8 fps

Neprekidno snimanje s AF/AE praćenjem moguće je i do 8 fps uz mehanički zatvarač ili 7 fps tijekom nečujnog snimanja kako biste mogli uhvatiti i vrlo brze pokrete ili promjene izraza lica u izuzetnim detaljima. Snaga procesora BIONZ XR omogućuje neprekidno snimanje oko 320 JPEG slika kako ne biste propustili važan trenutak. Čak i kada snimate bliže APS-C formatu, zadržavaju se rezolucija od 26 M i visoka kvaliteta slike. Tako npr. možete snimati ptice u letu uz AF/AE praćenje.

Snimanje videozapisa visoke rezolucije

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Mobilnost za snimanje filmova u visokoj rezoluciji

Fotoaparatom α7CR može se snimati 4K film visoke razlučivosti s naduzorkovanjem od 6,2 K, a moguće ga je montirati na kardanski mehanizam ili dron za mobilno snimanje. U njemu ćete pronaći profil S-Cinetone™ za kinematografski izgled, Log snimanje, praćenje u stvarnom vremenu s naprednim prepoznavanjem objekta, stabilizaciju slike Active Mode, kompenzaciju odstupanja i još mnoge druge mogućnosti.

Slika primjera prikazuje videokadar livade
Snimanje punog kadra u 4K 60p/50p

Najnoviji BIONZ XR procesor i ažurirani algoritmi znatno su poboljšali kvalitete slike na filmovima. Osim podrške za fokus, napredna procesna jedinica s umjetnom inteligencijom omogućuje preciznu ravnotežu bijele boje, čak i u zahtjevnim situacijama kada je objekt snimanja u sjeni. Tonovi kože, lišća i drugih materijala reproduciraju se u prirodnim bojama pri gotovo svakom osvjetljenju i uz realističnu i vjernu gradaciju boje.

Slika primjera prikazuje naduzorkovani 6K videokadar livade
Naduzrokovani videozapis od 6,2 k za zadivljujuće 4K slike

Snimanje 4K filmova moguće je u formatima punog kadra i Super 35mm. Uz očitanje svih piksela bez spajanja, približno 2,6 puta više potrebnih podataka može se zbiti u 4K u visokoj rezoluciji i detaljima te uz minimalan moiré i nazubljenje.

Profil S-Cinetone donosi kinematografske izglede

Sonyjev profil slike S-Cinetone vjerno reproducira boju i tonove kože s prirodnim srednjim tonovima važnim za zdrav izgled kože te nježnim bojama i prekrasnim svijetlim tonovima koji odaju kinematografski izgled bez potrebe za gradacijom boja.

Log snimanje i LUT

Gama krivulju S-Log3 fotoaparata α7CR maksimizira više od 14 točaka zaustavljanja. Postavke gamuta boje S-Gamut3 i S-Gamut3.Cine omogućuju naknadnu obradu, dok primijenjeni korisnički odabrani LUT (tablica pretraživanja) pokazuje kako će obrađeni snimljeni materijal izgledati.

Stabilizacija Active Mode podržava snimanje filmova iz ruke

Žiroskopski senzori i optimiziran algoritam načina Active Mode omogućuju stabilizaciju preciznosti za snimanje filmova. Podrhtavanje fotoaparata precizno se detektira i kompenzira dok kompatibilni objektivi sinkronizirani s kućištem dodatno poboljšavaju stabilnost.

Praćenje u stvarnom vremenu također podržava fokus tijekom snimanja filma

Praćenje u stvarnom vremenu potpomognuto umjetnom inteligencijom predstavlja dramatično poboljšanje radnih značajki praćenja u stvarnom vremenu, automatskog prepoznavanja, praćenja i fokusiranja očiju odabranog objekta snimanja.

Nenadmašna mogućnost rukovanja i pouzdanost
Izuzetna povezivost
Slika prikazuje korisnika koji prenosi slike s fotoaparata na pametni telefon
Lak i stabilan prijenos na pametni telefon

Značajno je poboljšana stabilnost veze prilikom prijenosa slika iz fotoaparata u mobilnu aplikaciju Creators’ App na pametnom telefonu. Prijenos se nastavlja u pozadini, čak i ako se zaslon telefona isključi ili se neka druga aplikacija pokrene.

Slika prikazuje korisnika koju usmjerava uživo s fotoaparatom koji stoji na postolju produžnog držača
Lako, visokokvalitetno usmjeravanje uživo

Kada α7CR povežete s osobnim računalom ili pametnim telefonom putem USB-a, on može funkcionirati kao 4K (2160p) web-kamera. Objektivi velikog otvora blende, uska dubina polja, zamućenje te napredne značajke AF-a izuzetno su korisni za mrežne sastanke i usmjeravanje uživo.

Creators' Cloud logotip
Creators' Cloud

Creators’ Cloud je platforma za kreativnost, od snimanja do produciranja, kroz spoj tehnologija Sonyjevih fotoaparata i umjetne inteligencije u oblaku. Služi i kao mjesto za otkrivanje drugih autora diljem svijeta i suradnju s njima. Istražite aplikacije za web, mobilne uređaje i računala koje omogućuju integraciju fotoaparata s aplikacijama i uslugama za snimanje/produkciju.

Okoliš i pristupačnost
Logotip programa Put ka potpunom smanjenju
Sonyjev plan Road to Zero

Sonyjev plan očuvanja okoliša iz 2010. godine Road to Zero za cilj ima nultu stopu utjecaja na okoliš, dok se planom Ekološko upravljanje 2025. definiraju srednjoročni ciljevi. Poduzeli smo mjere smanjenja utjecaja ovog proizvoda na okoliš u svakoj fazi njegovog životnog ciklusa, od razvoja proizvoda do opskrbnog lanca, proizvodnje i ambalaže.

Ambalaža bez plastike koja se može reciklirati

Sony prelazi na upotrebu ambalaže bez plastike koja pruža dostatnu zaštitu od trešnje i udaraca. Netkani tekstili na biljnoj osnovi upotrebljavaju se za vrećice za proizvode. Time se pomaže u smanjenju opterećenja okoliša.

Slika proizvoda prikazuje značajku pristupačnosti na zaslonu izbornika
Dostupna tehnologija na α fotoaparatima

Sonyjevi α fotoaparati opremljeni su nizom značajki pristupačnosti kako bi što više ljudi moglo rabiti našu tehnologiju i uživati u njoj. Na primjer, funkcija Screen Reader iščitava tekst sa zaslona izbornika naglas, a mogu se prilagoditi i glasnoća i brzina čitanja. Također, Funkcija Enlarge Screen omogućuje da se tekst u prikazu izbornika poveća 1,5, 2,0 ili 2,5 puta.

Specifikacije i značajke

α7CR i njegov senzor punog kadra od 61,0 megapiksela donose zadivljujuću rezoluciju i reprodukciju boja u kompaktnom i praktičnom kućištu. Procesorska jedinica s umjetnom inteligencijom, poboljšane radne značajke prepoznavanja, brz i točan AF te stabilizacija slike u 7,0 koraka jamče vam da ćete snimiti svaki važan trenutak.
  • CMOS senzor punog kadra Exmor R s pozadinskim osvjetljenjem od 61,0 MP

  • Napredni procesor BIONZ XR povećava opću brzinu obrade do 8x

  • Najnovija jedinica za obradu s umjetnom inteligencijom

  • AF sljedeće generacije s naprednim prepoznavanjem objekata

  • Snimanje vrhunskih 4K filmova i do 60p/50p

BROJ PIKSELA (ukupno)
Pribl. 62,5 megapiksela
VRSTA SENZORA
35 mm CMOS senzor punog kadra Exmor R (35,7 x 23,8 mm)
ISO OSJETLJIVOST
Fotografije: ISO 100 – 32 000 (proširivo na ISO 50 – 102 400), AUTO (ISO 100 – 12 800, mogućnost odabira donje i gornje granice), filmovi: ekvivalentno ISO 100 – 32 000, AUTO (ISO 100 – 12800, mogućnost odabira donje i gornje granice)
Trajanje baterije (fotografije)
Pribl. 490 slika (tražilo) / pribl. 530 slika (LCD zaslon) (prema standardu CIPA)
BROJ PIKSELA (EFEKTIVNIH)
Fotografije: pribl. 61,0 megapiksela maks., filmovi: pribl. 50,8 megapiksela maks.
Vrsta monitora
TFT dijagonale 7,5 cm (3.0)
Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu