α7R III

Stvaranje novih svjetova.

Poboljšajte osjećaj stvarnosti uz model α7R III– idealni partner koju nudi vrhunsku brzinu, snimanje u visokoj rezoluciji, profesionalnu upravljivost i pouzdane performanse čak i u teškim uvjetima.

Slika psa s okvirom značajke Animal-eye AF na jednom oku
Značajka Oko životinje sada uz ažuriranje softvera

Nadogradnja softvera sada je dostupna za podršku Sonyjevoj značajci AF-a uz prepoznavanje oka životinja u stvarnom vremenu. Funkcionira aut. otkrivanjem i praćenjem očiju životinja, za predivne portrete ljubimaca i snimke divljih životinja.

Nadahnjujuća maksimalna kreativnost

Dobro došli u novi svijet stvaranja fotografija s dodatno poboljšanom rezolucijom, osjetljivosti, dinamičkim opsegom, brzinom obrade i brzinom snimanja. α7R III obuhvaća profesionalnu upravljivost u snažnom kompaktnom kućištu koje vam omogućuje bolju fleksibilnost prilikom snimanja fantastičnih fotografija u svim situacijama. Snimajte neponovljive situacije zahvaljujući snazi, preciznosti i potencijalu. 

Slika korisnika koji drži fotoaparat u planinskoj divljini uz maglu, oblake i ledenjačko polje
Portal za neviđene svjetove

Učinkoviti slikovni senzor od 42,4 MP (pribl.) i poboljšani procesor slike omogućuju vam pustolovno i maštovito snimanje.

Slika siluete korisnika s prirodom i nebom u pozadini koji gleda kroz tražilo uz montiran veliki objektiv
Uhvatite trenutke brzom preciznošću

Dvostruka učinkovitost AF praćenja, čak i tijekom neprekidnog snimanja do 10 sl./s, potiče razvoj stabilnih, munjevito brzih performansi fotoaparata.

Slika žene u fokusu koja gleda u fotoaparat koji zamućeni korisnik u prednjem planu drži u okomitom položaju
Novi potencijal snimanja portreta

Uvelike poboljšana funkcija Eye AF fokusira se na oko i prati ga fantastičnom preciznošću i brzinom, čak i kada se objekt kreće, gleda dolje i u daljinu ili je osvijetljen odzada.

Slika modela u studiju sa zamućenim korisnikom u prednjem planu te slikom prikazanom na zaslonu PC-ja
Besprijekoran tijek rada u studiju

SuperSpeed USB od 5 GB/s (USB 3.2) koji omogućuje USB Type-C® priključak omogućuje prijenos podataka s udaljenog računala velikom brzinom radi besprijekornog rukovanja velikim podatkovnim datotekama formata RAW.

Slika stražnje strane fotoaparata na stativu u povijesnoj zgradi sa slikom na LCD zaslonu i kabelom povezanim s fotoaparatom
Različite dimenzije rezolucije

Višestruko snimanje uz pomak piksela pruža fantastičnu rezoluciju, vjerne boje i reprodukciju teksture te bilježi atmosferu objekta i okruženja.

Slika korisnika s fotoaparatom na stativu u vanjskom okruženju s mikrofonom, štitnikom od vjetra i vanjskim monitorom
Realističniji filmovi

Filmovi izvanredne jasnoće rezultat su inovacija koje podržavaju 4K HDR fotografije visoke rezolucije, široki dinamički opseg i široki raspon boja.

Portal za neviđene svjetove
Prikaz scena s najsitnijim detaljima

Sustav za obradu slika razvijen je radi pružanja visoke rezolucije i niske razine šuma u širem ISO rasponu. Fotoaparat prikazuje ugođaj svakog okruženja prizora i najsitnije detalje teksture.

Slika slikovnog senzora Exmor R CMOS
Exmor R™ CMOS senzor rezolucije 42,4 MP

Dizajn objektiva bez razmaka na čipu s pozadinskim osvjetljenjem Exmor R senzora povećava osjetljivost na svjetlost i omogućuje široki dinamički opseg unatoč visokoj rezoluciji od 42,4 MP.

Slika tiskane pločice sa sklopovima s LSI IC i BIONZ X slikovnim procesorom
Uvelike poboljšana obrada slika

Novi procesor LSI i sustav za ulaznu obradu BIONZ X™ potiču brzinu obrade, a u kombinaciji s Exmor R™ senzorom omogućuju dinamički opseg do 15 koraka pri niskoj ISO osjetljivosti za fotografije i bogatije tonove.

Slika broda na jezeru uz zalazak sunca, prošarano nebo i tamne planine u pozadini
Široki ISO raspon od 100 do 32.000

Standardni ISO raspon proširen je na ISO 100 – 32 000 (proširivo na ISO 50 – 102 400), a šum je smanjen za puni korak u srednjem rasponu osjetljivosti.

Dijagram toka podataka iz senzora Exmor R do ulaznog LSI-ja i slikovnog procesora BIONZ X uz JPEG i RAW izlaze
14-bitni RAW izlaz za bogatije gradacije

14-bitni RAW izlaz sadrži informacije o bogatim tonovima od istaknutih detalja do sjena, a dostupan je i pri snimanju u tihom načinu i načinu neprekidnog snimanja .

[1] Slikovni senzor
[2] Najnoviji ulazni LSI velike brzine
[3] 16-bitna obrada slike

Snažan, lagan, pouzdan dizajn vodi vas korak dalje

Quad-VGA OLED Tru-Finder visoke rezolucije pruža prirodnu, visokopreciznu sliku tražila. Funkcionalne prednosti elektroničkog tražila, kao što su dobra vidljivost u mraku i mogućnost automatskog fokusiranja prilikom korištenja uvećanog prikaza, dodatno su poboljšane za snažnu podršku snimanju. Malo, lagano kućište modela α7R III omogućuje bolju raznovrsnost i dovoljno je robusno i kruto za korištenje u teškim uvjetima.

Uhvatite trenutke brzom preciznošću
Neprekidno snimanje brzinom do 10 sl./s

Snimite trenutnu akciju uz neprekidno snimanje do 10 sl./s uz AF/AE praćenje. Mnoštvo podataka nastalih snimanjem pri rezoluciji od 42,4MP održava visoku kvalitetu slike i omogućuje kreativno obrezivanje.

Slika siluete losa uz šumsku pozadinu
Neprekidno snimajte u potpunoj tišini

Ovaj vam fotoaparat omogućuje tiho snimanje pri brzini od 10 sl./s uz AF/AE praćenje. Tišina je ključna za snimanje divljih životinja kada čak i najmanji šum može značiti propuštanje prilike za idealnu snimku.

Snažno razvijeno automatsko fokusiranje

Automatsko se fokusiranje poboljšalo preuzimanjem performansi automatskog fokusiranja iz modela α9 i optimalnom primjenom. Kada α7R III snimi divlju životinju koja se kreće nepredvidljivo, neće jednostavno odustati.

Slika ptice grabljivice koja leti nebom
Sveobuhvatna pokrivenost brzog hibridnog AF

399 točaka AF-a s prepoznavanjem faza koje pokrivaju približno 68 % širine i visine površine slike uz 425 gusto raspoređenih točaka AF-a za prepoznavanje kontrasta poboljšavaju fokus koji inače ne bi bilo moguće postići.

Slika medvjeda u zelenoj šumi
Do (približno) dva puta brži odziv AF-a

Zahvaljujući mnogo responzivnijem, poboljšanom brzom hibridnom automatskom fokusiranju, brzina automatskog fokusiranja do dva je puta brža pri slabom osvjetljenju.

Slika velike mačke koja se priprema za skok
Praćenje AF-a poboljšano je za pribl. dva puta

Algoritam automatskog fokusiranja naslijeđen od modela α9 dio je dva puta preciznijeg praćenja automatskog fokusiranja za neprekidno snimanje, čak i u slučaju složenog ili iznenadnog kretanja.

4D FOCUS
Više o tehnologiji 4D FOCUS
Pouzdano automatsko fokusiranje do svjetline od EV-3

Napredni algoritmi automatskog fokusiranja pridonose visokoj preciznosti automatskog fokusiranja do razina svjetline do EV-3 za pouzdanije automatsko fokusiranje u tamnim uvjetima snimanja.

Slika medvjeda u šumi sa slabim osvjetljenjem
Nikada nemojte propustite trenutak

Novi višefunkcijski gumb, tipka AF-ON i funkcije dodirnog fokusa ubrzavaju fokusiranje i čine ga intuitivnijim. Ugrađeni dvostruki utori i kompatibilnost s punjivom baterijom velikog kapaciteta NP-FZ100 omogućuju modelu α7R III snimanje uz mnogo manje ometanja jer ne trebate često mijenjati medij i bateriju.

Slika 76 kadrova tijekom neprekidnog snimanja
Kontinuirano snimanje do 76 slika

Snimite do 76 komprimiranih RAW ili JPEG fotografija u nizu. Na taj se način možete pouzdano koncentrirati na snimanje niza fotografija bez ometanja.

Slika bočne/stražnje strane fotoaparata s otvorenim poklopcem za medije i dvije kartice u dva otvora za medije
Dvostruki utori za medije, podrška za UHS-II

Uz dva utora za medije, uključujući utor kompatibilan s UHS-II karticama za brzo zapisivanje podataka, α7R III može istovremeno snimati ili prenositi snimanje, odvajati RAW/JPEG podatke i fotografije/filmove te kopirati podatke s kartice na karticu.F

Slika stražnje strane fotoaparata s priključenim kompletom baterija visokog kapaciteta
Produljite snimanje na profesionalnu duljinu

α7R III može koristiti bateriju NP-FZ100 s pribl. 2,2 puta više kapaciteta od baterije NP-FW50. USB Type-C® i Multi/Micro USB priključci omogućuju priključivanje vanjskih baterija za produljeno snimanje.

Slika LCD zaslona koja ilustrira korištenje funkcije ocjenjivanja
Funkcija ocjenjivanja

Funkcija ocjenjivanja omogućuje ocjenjivanje snimljenih fotografija od jedne do pet zvjezdica u trenu i to na zaslonu za reprodukciju ako je ta funkcija dodijeljena prilagođenom gumbu.

Slika LCD zaslona koja ilustrira grupiranje zaslona za uzastopne snimke
Grupiranje zaslona za uzastopno snimanje

Niz fotografija snimljenih uzastopnim snimanjem može se pregledavati kao grupe, prikaz indeksa reprodukcije je poboljšan, a uzastopne grupe mogu se istovremeno izbrisati ili zaštititi.

Slika s primjerom zaslona Moj izbornik s izbornikom funkcija koje je odabrao korisnik
My Menu: brže do favorita

Registrirajte najviše 30 najčešće korištenih stavki na novom izborniku My Menu radi trenutačnog pozivanja. Možete stvarati i prilagođavati optimalni izbornik kako vam najviše odgovara.

Novi potencijal snimanja portreta
Eye AF s dvostrukim performansama

Eye AF je na modelu α7R III poboljšan uz dvaput brže, učinkovitije otkrivanje i praćenje oka, čak i prilikom snimanja objekta u pokretu.

Slika modela uz zamućenu pozadinu koja ilustrira kako Eye AF funkcionira unatoč djelomičnoj okluziji
Čak i ako je lice djelomično skriveno
Slika modela uz zamućenu pozadinu koja ilustrira kako Eye AF funkcionira unatoč tome što je lice okrenuto od fotoaparata
Čak i kada se gleda prema dolje
Slika modela uz zamućenu pozadinu koja ilustrira kako Eye AF funkcionira unatoč slabom osvjetljenju
Čak i pri slabom osvjetljenju
Poboljšana stabilizacija slike: slobodnije snimanje

Zahvaljujući poboljšanom ugrađenom stabilizatoru slike u 5 osi, kad god se želite kretati i snimati, možete se osloniti na mobilnost i performanse modela α7R III da biste se usredotočili na objekt bez razmišljanja o različitim vrstama zamućenja uzrokovanih podrhtavanjem fotoaparata.

Slike koje ilustriraju stabilizaciju slike uz zamućenu sliku (gore) i sliku (dolje) s okomitom/vodoravnom kompenzacijom
Okomita i vodoravna kompenzacija
Slike koje ilustriraju stabilizaciju uz zamućenu sliku (gore) i sliku (dolje) s kompenzacijom vodoravnog/okomitog pomaka
Kompenzacija vodoravnog/okomitog pomaka
Slike koje ilustriraju stabilizaciju slike uz zamućenu sliku (gore) i sliku (dolje) s uzdužnom kompenzacijom
Kompenzacija ljuljanja
Ugrađena optička stabilizacija slike u 5 osi

Novi žiroskopski senzori/stabilizacijska jedinica/algoritmi učinkovito povisuju 5,5 koraka. Kompenzirano je pet vrsta podrhtavanja fotoaparata – kutno podrhtavanje (naginjanje/okretanje), X/Y pomak i rotacijsko podrhtavanje (okretanje).

Dijagram ugrađene optičke stabilizacije slike u 5 osi s 5 vrsta podrhtavanja fotoaparata koje su kompenzirane
Besprijekoran tijek rada u studiju
Odlično povezivanje za profesionalni tijek rada

α7R III obuhvaća USB Type-C® priključak kompatibilan sa standardom SuperSpeed USB od 5 GB/s (USB 3.2) i priključke za sinkronizaciju koji omogućuju izravno povezivanje fotoaparata s vanjskim uređajima bez odgode. Te veze omogućuju jednostavnije veze bez stresa, čak i za studijska snimanja koja mogu iskoristiti vezu s računalom ili bljeskalicu.

SuperSpeed USB od 5 GB/s (USB 3.2) za brzi prijenos podataka

Omogućuje dostupnost snimanja koje koristi vezu s računalom radi jednostavnog rukovanja velikim RAW slikovnim datotekama da biste brzo pregledali slike na računalu i nastavili snimati bez mnogo odgode prilikom prijenosa datoteka.

Slika koja ilustrira brzi prijenos podataka s prikazom bočne/stražnje strane fotoaparata s priključenim USB kabelom
Slika krupnog plana bočne strane fotoaparata s vidljivim priključkom za sinkronizaciju
Dostupan je priključak za sinkronizaciju

Dostupan je standardni priključak za sinkronizaciju radi praktičnog sinkroniziranja sa studijskim bljeskalicama i ostalom vanjskom opremom za osvjetljenje.

Imaging Edge™ Daljinski, Preglednik i Uređivanje

Unaprijedite fotografiju uz Imaging Edge za računala. Koristite značajku "Daljinski" za kontrolu snimanja uživo putem PC-ja; "Preglednik" za brz pregled, ocjenu i odabir fotografija iz velikih biblioteka te "Uređivanje" za razvoj RAW podataka u vrhunske fotografije. Stvarajte kvalitetne slike iz Sonyjevih RAW datoteka i učinkovitije upravljajte produciranjem.

Slika studija na kojoj je prikazana aplikacija Imaging Edge za PC s fotoaparatom na stativu te s PC-jem sa slikom s fotoaparata na zaslonu
Imaging Edge™ Webcam
Imaging Edge™ Webcam

Aplikacija Imaging Edge Webcam olakšava korištenje Sonyjeva fotoaparata kao kvalitetne web-kamere uz kompatibilnost za usmjeravanje uživo i konferencije.

Različite dimenzije rezolucije
Višestruko snimanje uz pomak piksela

Nova značajka višestrukog snimanja uz pomak piksela reproducira fotografije koje sadrže vjerne detalje, teksturu, boje i cjelokupnu atmosferu.

Slike koje ilustriraju višestruko snimanje uz pomak piksela s normalnom slikom (lijevo) i sastavljenom slikom (desno)

[1] Jedna normalna slika [2] Sastavljena slika s višestrukim snimanjem uz pomak piksela

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Realističniji filmovi
Visoka rezolucija za 4K HDR

Uz mogućnost snimanja zapanjujućih 4K filmova visoke rezolucije putem 5K (15MP) preuzorkovanja, fotoaparat se odlikuje novim HLG (Hybrid Log-Gamma) profilom slike, i omogućuje trenutačni HDR tijek rada, koji nudi širok dinamički opseg za vrlo precizne i vjerne filmove bez gradacije boja.

Podrška za različite potrebe u HDR produkciji

α7R III odlikuje se postavkom S-Log za fleksibilni izričaj fotografija u naknadnoj produkciji i postavkom HLG za trenutačni HDR tijek rada – kombinacija koja ispunjava raznovrsne preduvjete HDR produkcije.

Slika HDR tijekova rada sa značajkama S-Log i gradacijom boja (gore) i HLG bez gradacije boja (dolje)

[1] Odlična fleksibilnost za precizno ugađanje fotografija po želji (potrebna je gradacija boja)
[2] Trenutačna i visokokvalitetna slika (gradacija boja nije potrebna)

Preuzimanje brošure
Preuzimanje brošure

Specifikacije i značajke

Potpuno obnovljen sustav obrade slike dodatno poboljšava kvalitetu slike. Do približno dva puta brže automatsko fokusiranje, AF praćenje i radne karakteristike Eye AF praćenja te do 10 sličica u sekundi tijekom neprekidnog snimanja omogućuju snimanje više ključnih trenutaka. Snažno, kompaktno kućište kojim se pouzdano profesionalno rukuje nudi vrhunsku fleksibilnost i mobilnost.
  • Exmor R™ CMOS senzor punog kadra rezolucije 42,4 MP od 35 mm i poboljšani sustav za obradu

  • Standardni ISO raspon 100 – 32.000 (gornja se granica može proširiti do 102.400)

  • Brzi hibridni AF s prepoznavanjem faza s 399 točaka u žarišnoj ravnini i AF-om s prepoznavanjem kontrasta s 425 točaka

  • Neprekidno snimanje velikom brzinom do 10 sl./s uz AF/AE praćenje

  • Stabilizacija slike u 5 osi s prednošću ekspozicije u 5,5 koraka

Kompatibilnost objektiva
E-mount objektivi tvrtke Sony
Vrsta senzora
ExmorR CMOS senzor punog kadra od 35 mm (35,9 x 24,0 mm)
Broj piksela (efektivnih)
Pribl. 42,4 megapiskela
ISO osjetljivost
AUTO (ISO 100 – 12800, mogućnost odabira donjeg i gornjeg ograničenja), Fotografije: ISO 100 – 32 000 (ISO brojevi od ISO 50 do ISO 102 400 mogu se postaviti kao prošireni ISO raspon),, Videozapisi: Ekvivalentno ISO 100 – 32 000, AUTO (ISO 100 – 12 800, mogućnost odabira donjeg i gornjeg ograničenja)
Trajanje baterije (fotografije)
Pribl. 530 slika (tražilo) / pribl. 640 slika (LCD zaslon) (prema standardu CIPA)
Vrsta tražila
Elektronsko tražilo (u boji) dijagonale 1,3 cm (0,5 inča), Quad-VGA OLED
Vrsta monitora
TFT dijagonale 7,5 cm (3.0)
Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu