Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Novi AI procesor

Posve nova razine inteligencije fotoaparata

Vrhunska AI obrada primjenjuje detaljne podatke o obliku i pozama ljudskog tijela kako bi se značajno poboljšala točnost prepoznavanja objekta fotoaparata te do maksimuma iskoristila potencijalna rezolucija. Nadalje, prepoznavanje objekta prošireno je na nove vrste objekata, uključujući vozila i insekte.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Slika odredišta veze
Galerija fotografija α7R V
Slika odredišta veze
Radne značajke pogonjene umjetnom inteligencijom
Slika odredišta veze
Iznimna rezolucija
Slika odredišta veze
AF sljedeće generacije
Slika odredišta veze
Spektakularni detalji i dojam filmova
Slika odredišta veze
Osmišljen za autore
Slika odredišta veze
Tijek rada/pouzdanost za profesionalce
Radne značajke pogonjene umjetnom inteligencijom
AI procesor za napredno prepoznavanje objekata

α7R V opremljen je AI procesorom koji služi za obradu velikih količina podataka kako bi se objekti točnije prepoznavali, kao i da bi bilo moguće prepoznati širi raspon tipova objekata.

Slika mikročipa za umjetnu inteligenciju
Slika žene koja hoda šumom
Procjena poze ljudskog tijela

α7R V upotrebljava podatke o obliku objekta kako bi prepoznao kretanje, čime se prepoznavanje ljudskog oka poboljšava za cca 60 %. Procjena poza ljudskog tijela primjenjuje naučene oblike i poze kako bi prepoznala ne samo oči, već i položaj tijela i glave, omogućujući fiksiranje na objekt i praćenje objekta koji je, npr., okrenut ili maskiran.

Prepoznavanje šireg raspona objekata

Osim ljudi, životinja i ptica, fotoaparat sada prepoznaje i insekte, automobile, vlakove i zrakoplove, pružajući time veću fleksibilnost i pouzdanost prilikom snimanja fotografija i filmova. Osim čiju (Eye AF u stvarnom vremenu), sada se za postavke Čovjek, Životinja i Ptica prepoznaju i glave i tijela.

Slike konja, zrakoplova, ptice, automobila, vlaka i leptira
Slika vodopada i stabala
Preciznije upravljanje ravnotežom bijele boje

Automatska ravnoteža bijele boje α7R V unaprijeđena je zajedno s AI značajkama. Uz "senzor vidljive i IC svjetlosti" na prednjoj strani kućišta, AI procesor fotoaparata pomaže u postizanju točnije ravnoteže bijele boje u uvjetima nepovoljnog osvjetljenja, npr. kada je objekt u sjeni.

Odgovorno snimanje prilikom upotrebe funkcije registriranja lica

Značajka registriranja lica uključuje upotrebu biometrijskih podataka. Vi ste odgovorni za prikupljanje i upotrebu takvih podatak koje vi provodite, kao i za poštivanje mjerodavnih lokalnih zakona. Više pojedinosti potražite na web-mjestu navedenom u nastavku.

Iznimna rezolucija
Novi vrhunci α rezolucije

Napredni BIONZ XR™ procesor u stvarnom vremenu u potpunosti obrađuje izlazni signal 35 mm CMOS slikovnog senzora punog kadra Exmor R™ s pozadinskim osvjetljenjem, s otprilike 61,0 milijuna efektivnih piksela , kako bi se i fotografije i filmovi odlikovali zapanjujućim detaljima.

Osmišljen za detalje
Slika CMOS slikovnog senzora Exmor R
35 mm slikovni senzor punog kadra s 61,0 efektivnih MP

U senzor su ugrađene brojne Sonyjeve tehnologije, npr. smanjenje šuma putem strukture s pozadinskim osvjetljenjem, kao i lećama bez razmaka na čipu, antirefleksivnom premazu (brtveno staklo protiv odsjaja) i uklanjanjem optičkog niskopropusnog filtra.

Slika procesora slike BIONZ XR na uređaju
Najnoviji procesor slike BIONZ XR

Osam puta snažniji od svojih prethodnika, novi BIONZ XR obrađuje ogromne količine slikovnih podataka uz minimalna kašnjenja i značajno poboljšava snagu obrade filmova i fotografija fotoaparata. 

Snimka glave i gornjeg dijela tijela žene
Konzistentno točna ekspozicija i boja

Najnoviji procesor BIONZ XR omogućuje još bolju kontrolu ekspozicije i točnu reprodukcije boje. Novi AE algoritam može otkriti područje kože na licu i upravljati ekspozicijom u skladu s time kada snimate fotografije i filmove.

Slika zaslona fotoaparata za biranje vrste RAW datoteke
Biranje veličine i kvalitete RAW slika

α7R V sada podržava RAW format bez gubitka kvalitete, s 3 opcije odabira broja piksela – L (60 M), M (26 M) i S (15 M). Veličine M i S oboje pružaju istu rezoluciju pri punom kadru i APS-C vidna polja za jednostavnije tijekove rada u postprodukciji. 

Ilustracija prikazuje stabilizaciju slike u 5 osi integriranu u kućište
Napredna integrirana optička stabilizacija u 5 osi

α7R V unaprijeđen je i sada nudi 8 stupnjeva stabilizacije integrirane u samo kućište, prvi puta u seriji α. Time se postiže učinkovita stabilizacija za snimanje noćnih scena ili u zatvorenom pri malim brzinama zatvarača kada je bolje izbjeći povećanu osjetljivost.

[1] Vodoravna os  [2] Uzdužna os  [3] Okomita os

Slika žene koja stoji u šumi
Precizna kompenzacija na razini jednog piksela

Novi algoritam stabilizacije omogućuje precizno otkrivanje i kontrolu do razine jednog piksela, čime se koriste sve prednosti rezolucije od 61,0 megapiksela senzora kako bi se snimili najsitniji detalji objekta.

Slika žene u šumi
Kreativni izgled podržava raznoliko izražavanje

Značajka Kreativni izgled ima 10 unaprijed zadanih postavki koje se mogu koristiti kakve jesu ili urediti radi dobivanja raznolikih “izgleda” koji autorima omogućuju da prilagode atmosferu fotografija ili videozapisa na samom fotoaparatu. 

Slika planine
Višestruko snimanje uz pomak piksela reagira na promjene

Višestruko snimanje uz pomak piksela primjenjuje preciznu stabilizaciju slike integriranu u fotoaparat. Snima se do 16 slika s pomakom piksela, a potom se izrađuje kompozicija kako bi se postigla nevjerojatna rezolucija na jednoj slici. Softver kojim se izrađuje kompozicija može otkriti i kompenzirati čak i sićušne pomake, na razini jednog piksela.

AF sljedeće generacije
AF prepoznavanje u stvarnom vremenu

AF sustav fotoaparata α7R V značajno poboljšava opće radne značajke, oslanjajući se na velika poboljšanja značajki prepoznavanja objekata. Tehnologija dubinskog učenja podržava AF prepoznavanje u stvarnom vremenu, kao i bolje praćenje u stvarnom vremenu, omogućeno boljim značajkama brzog hibridnog AF-a preko šireg područja.

Ogledna slika zrakoplova u letu, kvadratići prikazuju 693 točke AF-a preko slike
Brži i precizniji AF na širokom području

Nevjerojatna snaga obrade novog procesora BIONZ XR i ažurirani algoritmi pružaju značajno poboljšane radne značajke AF-a. Do 693 točke prepoznavanja faze raspoređene u gustu mreže pokrivaju otprilike 79 % područja slike.

Slika žene koja sjedi u slabo osvjetljenom prostoru
Točan AF pri slabom osvjetljenju (EV -4,0)

Najnoviji AF algoritmi omogućuju visoku preciznost AF-a i na razinama osvjetljenja EV -4,0 u načinu AF-S. α7R V također ima način Prioritet fokusa koji pruža pouzdaniji AF pri slabom osvjetljenju ili pri manjim otvorima blende.

Slika automobila kontinuirano snimanog pri 10 fps uz AF/AE praćenje
Neprekidno snimanje do 583 komprimiranih RAW slika pri 10 fps 

Neprekidno snimanje brzinom do 10 fps uz puno AF/AE praćenje moguće je uz mehanički ili elektronički zatvarač. Fotoaparat može snimiti do 583 komprimirane RAW slike pri ovoj brzini.

Makro snimka lišća
Snimanje uz različite vrijednosti fokusa

Fotoaparat će automatski snimiti do 299 slika s točkama fokusa koje se sekvencijalno pomiču, s intervalima i nizovima koje korisnik odredi. Odaberite savršenu snimku ili naknadno obradite više njih kako biste dobili kreativne kompozicije nestvarnih dubina fokusa.

Prikaz zaslona fotoaparat za postavke suzbijanja treperenja
Suzbijanje treperenja

Treperenje uslijed umjetnog svjetla može se učinkovito suzbiti funkcijama "Anti-flicker shoot" za fotografije ili "Var Shutter" za preciznu prilagodbu brzina zatvarača kako bi odgovarala brzinama treperenja prilikom snimanja fotografija ili filmova.

Slika kunića u fokusu
Stalni DMF

Prilikom snimanja fotografija s AF-C ili AF-S automatskim fokusiranjem prsten za fokusiranje objektiva moguće je rotirati za trenutačno prebacivanje na ručni fokus bilo kada. Time je omogućeno lako prebacivanje na druge objekte dok snimate.

Spektakularni detalji i dojam filmova

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Snimanje 8K filmova visoke kvalitete

Format XAVC HS omogućuje snimanje 8K (7680 x 4320) filmova pri 24p (25p) visoke rezolucije i kvalitete u fotoaparatu uz učinkovitu HEVC/H.265 kompresiju. Time će Sonyjevi objektivi zasjati u punom sjaju te će se u potpunosti iskoristiti rezolucija koju senzor pruža, kao i potpuno očitanje piksela. Vjerno će snimiti čak i najsitnije detalje objekta.

Iznimno snimanje 4K filmova do 60p (50p)

Za snimanje 4K videozapisa može se odabrati format punog kadra i format Super 35mm. Potpuno očitanje piksela u načinu Super 35mm bez potrebe za spajanjem piksela omogućuje 2,6x preuzorkovanje za 4K filmove. Podržan je format XAVC S-I (All-Intra), to jest, format XAVC HS, s 10-bitnim 4:2:2 uzorkovanjem boja.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Slika žene koja hoda šumom
Izražajan profil S-Cinetone™

Temeljen na tehnologiji CineAlta™ kamera, poput onih iz proslavljene serije VENICE, S-Cinetone reproducira prirodne srednje nijanse koje su ključne za prikaz boje kože zdravog izgleda uz blage boje i prekrasne svijetle dijelove. 

Slika dviju žena koje razgovaraju
Gama krivulja S-Log3 s 14+ položaja širine

Gama krivulja S-Log3 naglašava karakteristike gradacije iz sjena do srednje sivih tonova (18 % sive), postižući do 14+ položaja širine za učinkovito uređivanje.

Slika dviju žena koje hodaju jedna ususret drugoj
Praćenje u stvarnom vremenu za filmove

Zahvaljujući boljem prepoznavanju objekata, praćenje u stvarnom vremenu sada je još bolje. Automatski prati zadane objekte uz precizno fokusiranje, uključujući fokusiranje na oči objekta.

Slika muškarca koji drži fotoaparat
Active Mode za bolju stabilizaciju slike filma

Active Mode pruža robusnu stabilizaciju slike za snimanje filma iz ruke. Uz stabilizaciju u kućištu, kompatibilni objektivi u koje je stabilizacija slike već integrirana koordiniraju se s kućištem za izuzetnu kontrolu, što omogućuje i snimanje telefoto objektivom iz ruke.

Slika cvijeća u fokusu i žene u zamućenoj pozadini
Kompenzacija disanja za dosljedan kut gledanja

Prilikom snimanja filmova kompenzacija odstupanja primjenjuje Clear Image Zoom za konzistentni kut gledanja, suzbijajući promjene uzrokovane promjenama položaja fokusa. Metapodaci kompenzacije mogu se upotrebljavati i u postprodukciji.

Zaslon kamere prikazuje polje ječma, preko slike prikazan je tekst koji ukazuje na to da je oznaka snimke postavljena
Sveobuhvatni filmski alati

α7R V pruža razne filmske alate, poput jasnog signalnog okvira snimanja na zaslonu, načina prilagodljive ekspozicije, podešavanja ravnoteže bijele boje tijekom snimanja, novih oznaka omjera na snimci i samookidača za filmove.

Osmišljen za autore
Novi LCD zaslon varijabilnog kuta u 4 osi

Nenadmašna prilagodljivost monitora

Sonyjev novorazvijeni monitor varijabilnog kuta podesiv u 4 osi spoj je praktičnosti konvencionalnog nagibnog monitora i prilagodljivosti bočnog monitora varijabilnog kuta. Pruža veću slobodu prilikom snimanja zahvaljujući neograničenom podešavanju kuta u okomitoj i vodoravnoj osi.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Slika α7R V s LCD zaslonom
LCD zaslon tipa 3.2 visoke razine detalja

LCD zaslon fotoaparata α7R V omjera je 3:2, ima 2,1 milijun točaka, osjetljiv je na dodir te se odlikuje širokim rasponom boja (ekvivalentno DCI-P3). Radi jasnoće prikaza u veoma svijetlim uvjetima dostupan je i način za rad na otvorenom.

Ilustracija tražila fotoaparata
QXGA tražilo s najvećom rezolucijom u klasi

OLED elektroničko tražilo od 9,44 milijuna točaka pruža 1,6x bolju rezoluciju, najbolje povećanje tražila na svijetu (0,90x), dijagonalno vidno polje od 41° te možete odabrati postavku od 120 fps za minimalno zamućenje uslijed pokreta.

Slika fotoaparata s CFexpress i SD karticama
Dva utora za CFexpress Type A medije

Dva utora za medije fotoaparata α7R V podržavaju CFexpress Type A kartice i UHS-I i UHS-II SDXC/SDHC kartice. Zahvaljujući mogućnosti brzog pisanja Type A kartica lakše ćete moći obrađivati velike količine podataka bez stresa. Postoje zasebni načini rada za izmjenično i istodobno snimanje.

Slika prekidača S&Q
Namjenski kotačić Fotografija/film/S&Q

Putem prekidača Fotografija/Film/S&Q moguće je brzo, nezavisno birati, tako da ćete brzo moći odabrati najkorisnije postavke snimanja za svaki način.

Slika LCD zaslona fotoaparata, prst ga dodiruje
Radnje dodirom tijekom snimanja i reprodukcije

Funkcije fokusiranja na dodir, praćenja na dodir i aktiviranja zatvarača na dodir mogu se sekvencijalno aktivirati dodirivanjem ikone na zaslonu snimanja. Slike se mogu odabrati dodirom tijekom reprodukcije.

Tijek rada/pouzdanost za profesionalce
Slika muškarca koji se koristi pametnim telefonom dok snima fotoaparatom
Brzi Wi-Fi za spajanje i prijenose podataka

Ugrađeni Wi-Fi (IEEE 802.11a/b/g/n/ac) omogućuje komunikaciju u 2,4 GHz i 5 GHz pojasu te podržava 2x2 MIMO za brz i stabilan prijenos podataka i pouzdanu komunikaciju.

Prikaz zaslona fotoaparat za postavke streamanja uživo
Podrška za UVC/UAC kada se koristi kao web-kamera

Jednostavno streamanje u 4K moguće je s UVC/UAC kompatibilnim pametnim telefonom ili računalom putem USB veze, stoga se α7R V može upotrebljavati kao web-kamera visoke rezolucije. 

Ilustracija koja pokazuje sustav širenja topline
Učinkovito širenje topline za dulje vrijeme snimanja

Fotoaparat je temeljito redizajniran kako bi se bolje širila toplina te kako bi se spriječilo pregrijavanje. 8K 24p (25p) 10-bitni 4:2:0 videozapisi mogu se neprekidno snimati otprilike 30 minuta.

Ilustracija prikazuje otpornost na prašinu i vlagu
Visoka pouzdanost u nepovoljnim uvjetima rada

Svi spojevi kućišta, tipke i poklopac pretinca za baterije zabrtvljeni su za bolju upotrebu na otvorenom. Otpornost na prašinu i vlagu poboljšana je i putem pažljivo osmišljene tipke za fiksiranje objektiva i podlogama oko mjesta postavljanja.

Ilustracija pokazuje sustav zaštite od prašine
Novi sustav za učinkovitije uklanjanje prašine

Zbog ultrazvučnog aktuatora filtar ispred slikovnog senzora oscilira više od 70 000 ciklusa u sekundi čime se učinkovito uklanjaju prašina i čestice s površine filtra. Funkcijom isključivanja sa zatvaranjem zatvarača se zatvarač zatvara prilikom promjene objektiva.

Mjere pristupačnosti i zaštite okoliša
Road to Zero logotip
Sonyjev cilj: nulta stopa utjecaja na okoliš 

Cilj projekta “Road to Zero” grupacije Sony je ostvariti nultu stopu utjecaja na okoliš. Kako bismo postigli taj cilj, poboljšavamo svaku fazu proizvodnje fotoaparata i pribora, kao i ciklusa distribucije, kako bismo smanjili opterećenje okoliša, i to od razvoja i proizvodnje do pakiranja i prijevoza.

Primjena našeg plana na α7R V

Ambalaža bez plastike koja se može reciklirati

Sony radi na korištenju ambalaže bez plastike koja pruža dostatnu zaštitu od trešnje i udaraca. Netkani tekstili na biljnoj osnovi upotrebljavaju se za vrećice za proizvode. Time se pomaže u smanjenju opterećenja okoliša.

Slika dijelova ambalaže proizvoda – kutija, karton itd.
Ikona asistivne tehnologije
Asistivna tehnologija α fotoaparata

Naši α fotoaparati odlikuju se tehnologijom za vizualnu i mobilnu pristupačnost.

Slika studija s računalom i fotoaparatom
Imaging Edge Desktop™

Unaprijedite snimke uz aplikacije Imaging Edge Desktop. Koristite značajku “Na daljinu” za kontrolu snimanja uživo na računalu, “Preglednik” za brz pregled, ocjenu i odabir fotografija iz velikih biblioteka te “Uređivanje” za izradu vrhunskih fotografija za isporuku iz RAW podataka.

Specifikacije i značajke

α7R V omogućuje vam da snimite svoju viziju kao nikad prije, s namjenskim AI procesorom za prepoznavanje i praćenje objekata. Autorima pruža novu razinu kvalitete i rezolucije fotografija, kao i snimanje 8K videozapisa, a spomenimo i značajno poboljšanu stabilizaciju slike u 8 stupnjeva te naprednu povezivost i tijek rada.
  • Novi AI procesor

  • CMOS senzor punog kadra Exmor R s pozadinskim osvjetljenjem od 61,0 MP

  • Napredni procesor BIONZ XR povećava opću brzinu obrade do 8x

  • Snimanje 8K 24p (25p) i 4K 60p (50p) filmova

  • AF sljedeće generacije s naprednim prepoznavanjem objekata

Vrsta senzora
35 mm CMOS senzor punog kadra Exmor R (35,7 x 23,8 mm)
Broj piksela (efektivnih)
Pribl. 61,0 megapiksela
ISO osjetljivost
Fotografije: ISO 100 – 32 000 (ISO brojevi od ISO 50 do ISO 102 400 mogu se postaviti kao prošireni ISO raspon.), AUTO (ISO 100 – 12 800, mogućnost odabira donje i gornje granice), filmovi: Ekvivalentno ISO 100 – 32 000, AUTO (ISO 100 – 12 800, mogućnost odabira donjeg i gornjeg ograničenja)
Trajanje baterije (fotografije)
Pribl. 440 slika (tražilo) / pribl. 530 slika (LCD zaslon) (prema standardu CIPA)
Vrsta tražila
Elektroničko tražilo od 1,6 cm (0,64 inča) (Quad-XGA OLED)
Vrsta monitora
8,0 cm (tip 3,2) tip TFT
Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu