Uronite u svijet snimanja filmova

Sonyjeva serija Cinema Line standard je za filmove. Omogućuje prekrasne kinematografske snimke, visoke radne značajke i vrlo učinkovite tijekove rada. Uživajte u jednostavnom snimanju s profilima S-Cinetone™ i S-Log3 za gradaciju visoke razine i brojnim drugim značajkama. Kompaktni FX30 čini snimanje filmova još dostupnijim novim filmašima.

SVI FOTOAPARATI S IZMJENJIVIM OBJEKTIVIMA

Kompaktna uvodna Cinema Line kamera FX30

ILME-FX30
Prednja strana fotoaparata bez objektiva

Samo kućište|Kućište + jedinica XLR ručke

Podrška za snimanje filmova

FX30 radi zapanjujuće snimke uz preuzorkovanje na 6K i istinski kinematografski izgled. Zahvaljujući kompaktnoj veličini možete je svugdje ponijeti, a uz sofisticirane značajke automatskog fokusiranja i stabilizacije moći ćete se koncentrirati na kompoziciju, umjesto na složenost upravljanja ekipom i opremom.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Žena gleda crtež
Izgled i značajke serije Cinema Line
Autor drži kameru
Kreativni partner u kojeg se možete pouzdati
Rukovatelj kamerom snima ženu
Svestranost hardvera i softvera
Izgled i značajke serije Cinema Line
Osmišljena za vizualno pripovijedanje

Profil slike S-Cinetone kamere FX30 pruža vam prekrasan kinematografski izgled snimke ravno iz kamere. Značajke poput dvostrukog osnovnog ISO-a i načina rada Cine EI osmisljene su kako biste dobili predivne snimke za kinematografsko snimanje i tijek rada.

Cinema Line naslijeđe

Spoj iskustva u filmskoj industriji i vrhunske tehnologije snimanja

Izvanredna Cinema Line serija kinematografskih kamera počiva na desetljećima iskustva u filmskoj industriji, a podržavaju je Sonyjeve sofisticirane nove tehnologije sa samog vrha digitalnog snimanja.

Slika senzora fotoaparata
Prekrasne snimke

Napredna tehnologija za savršenu rezoluciju

APS-C CMOS senzor Exmor™ R s pozadinskim osvjetljenjem kamere FX30 radi zapanjujuće snimke izvanredne rezolucije i male dubine polja. Preuzorkovanjem od 6K komprimira se velika količina podataka u 4K snimku i izlaz, a procesor BIONZ XR™ omogućuje prirodne gradacije, realističnu reprodukciju boja, nisku razinu šuma i druga poboljšanja kvalitete slike.

Žena sjedi za blagovaonskim stolom
S-Cinetone pruža kinematografski izgled bez gradacije

Profile slike S-Cinetone daje kinematografski izgled bojama, tonovima kože i drugim vizualnim aspektima ravno iz kamere, bez potrebe za gradacijom boje u postprodukciji.

Žena sjedi u vrtu
Beskonačne mogućnosti izražavanja uz S-Log3

Za podudaranje boja u produkciji te za korištenje svim mogućnostima slikovnog senzora, FX30 može snimati uz primjenu S-Log3. To pruža bogat raspon boja i 14+ položaja dužine kamere FX30 kako biste postigli kinematografsku kvalitetu slike tijekom gradacije boja u postprodukciji.

Tri slike žena, za svaku je primijenjen drugačiji LUT
Korisnički LUT-ovi omogućuju točan pregled snimke

Prilagodljivi LUT-ovi, unaprijed zadani i korisnički, mogu se primijeniti na LCD zaslon i HDMI izlaz kamere FX30 kako biste bolje i precizniji mogli vidjeti kako će konačna snimka izgledati.

Stabla i ograda
10-bitno 4:2:2 snimanje za veću širinu uređivanja

Kamera FX30 može interno snimati 10-bitni 4:2:2 video kada se upotrebljava Long GOP ili All-Intra kompresija. Time se pruža više informacije o boji kako biste dobili punije, prirodnije gradacije u postprodukciji.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Načini rada Cine EI, Cine EI Quick i Flexible ISO

Fleksibilni rukovanje načinom ekspozicije

Cine EI pruža široku dužinu i najveću moguću kvalitetu slike, dok Cine EI Quick pojednostavljuje podešavanje automatskim prebacivanjem osnovnog ISO-a kamere. Flexible ISO pruža veliku prilagodljivost postavkama ekspozicije.

Žena hoda niz stepenice
Dvostruki osnovni ISO (ISO800 / ISO2500)

Putem ove značajke možete ručno postaviti osnovni ISO na 2500 umjesto na 800 u uvjetima slabog osvjetljenja. Razina šuma otprilike je jednaka pri obje postavke, stoga vam ova značajka daje čišću snimku pri slabom osvjetljenju.

Žena vozi bicikli, prikazano u kadrovima velike brzine
Usporene snimke do 120 sličica u sekundi

4K snimanje do 120 sličica uz sekundi uz automatsko fokusiranje omogućuje vam stvaranje iznimno glatkih 5x (maks.) usporenih snimki kako biste imali još više mogućnosti pripovijedanja.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Pouzdano automatsko fokusiranje za stabilan fokus

Uz sofisticirane značajke praćenja moći ćete se usredotočiti na snimanje

FX30 pruža stabilno automatsko fokusiranje te fleksibilno fokusiranje pogodno za razne situacije snimanja. Automatsko fokusiranje širokog područja dosljedno prati objekt kroz gotovo cijeli kadar na temelju Sonyjevog jedinstvenog prepoznavanja objekta pogonjenog umjetnom inteligencijom. Eye AF u stvarnom vremenu pobrinut će se za precizno fokusiranje na lice i oči, i to prilagođeno za ljude, ptice i druge životinje.

Snimatelj snima ženu
Stabilizacija slike u kućištu za snimanje u ruci

Active Mode je 5-osni sustav stabilizacije slike koji upotrebljava precizni žiroskopski senzor i optičku kompenzaciju zahvaljujući čemu možete bez kardana snimati u 4K rezoluciji dok kameru držite u ruci.

Mladi par snima video ispred murala
Kompenzacija za odstupanje fokusa

Kada se upotrebljava s kompatibilnim objektivima, ugrađena kompenzacija omogućuje stabilne snimke tako da minimizira pomicanja vidnog polja do kojih može doći tijekom fokusiranja. Dodatna kompenzacija također je dostupna u postprodukcijskom softveru, omogućeno metapodacima kamere.

Kreativni partner u kojeg se možete pouzdati
Spremna za sve lokacije snimanja

Kompaktna i lagana, kameru FX30 možete upotrebljavati zajedno s kardanima i dronovima, kao i s raznom pričvršćenom opremom. Dizajnirana je da izdrži duga snimanja, a njena čvrsta konstrukcija pogodna je za teške uvjete.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Kompaktno, lagano kućište

Osmišljena za mobilnost i udobnost pri radu

Teška 646 g s baterijom i memorijskom karticom (951 g s jedinicom XLR ručke), kamera FX30 odlikuje se jedinstvenim dizajnom ravne gornje strane prikladnim za snimanje u ruci ili na kardanu. Drška kamere osmišljena je za maksimalnu fleksibilnost, stabilnost i udobnost prilikom duljeg snimanja u ruci.

Snimatelj snima na travnatom području koristeći se ručkom i monitorom
Tri rupe s navojima na jedinice XLR ručke za dodatke

Vanjski monitori, snimači, baterije, videoosvjetljenje, produžne ručke, prijamnici za bežične mikrofone te druge dodaci mogu se stabilno i sigurno pričvrstiti na jedincu XLR ručke kamere FX30.

Snimatelj snima u šumi
Pouzdan rad za duga snimanja u 4K

Zahvaljujući visokoučinkovitom sustavu za hlađenje i stabilnom napajanju (putem Z baterije visokog kapacitete ili USB PD-a ), kamera FX30 osmišljena je za pouzdan rad tijekom duljih snimanja.

Slika kućišta od legure magnezija
Izdržljivo kućište od legure magnezija

Kućište i poklopci kamere FX30 konstruirani su od lake legure magnezija, što poboljšava trajnost i performanse čak i u izazovnim okruženjima.

Optimizirana kontrola upravljanja

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Novi glavni izbornik

Brzi pristup često korištenim značajkama

Putem glavnog izbornika organiziranog kao popis možete tijekom snimanja pristupiti brzini prijenosa, brzini zatvarača i drugim ključnim parametrima snimanja. Prikazivanje glavnog izbornika možete se dodijeliti prilagođenoj tipki kako biste brzo mogli provjeriti i promijeniti potrebne parametre prije snimanja. Dostupni su zasebni glavni izbornici optimizirani za filmove i fotografije.

Kamera s SD i CFexpress karticama
Dva utora za medije (CFexpress Type A i SD kartice)

CFexpress Type A kartice novi su standard za kompaktnu pohranu uz brzo zapisivanje/čitanje prikladno za snimanje 4K filma pri velikim brzinama prijenosa. Dvojni utori omogućuju izmjenično ili istodobno snimanje.

Rukovatelj kamere drži monitor
Fleksibilan LCD zaslon visoke rezolucije

Stražnji monitor varijabilnog kuta koji se otvara u stranu pruža velike mogućnosti pozicioniranja i slobode kadriranja. Dovoljno je svijetao za upotrebu na danjem svjetlu na otvorenom, te uključuje izbornik funkcija kojem se pristupa prelaskom prsta.

Snimatelj drži kameru s mikrofonom i monitorom
Široki raspon povezivanja u kompaktnom kućištu

HDMI Type-A priključnica može se upotrijebiti za vanjske snimače i uređaje za prikaz. Dostupne su i USB Type-C® i Multi/Micro-USB priključnice, priključnice za mikrofon i slušalice te priključak s više sučelja sa sučeljem za digitalni audiosignal.

Kamera s monitorom na kojem je prikazan RAW izlaz
16-bitni RAW izlaz putem HDMI-ja

Za zahtjevne tijekove rada, 16-bitni RAW izlaz može se putem HDMI veze slati na kompatibilne vanjske snimače. RAW videoizlaz ima rezoluciju od 4672 x 2628 [16:9], što je više od DCI-4K rezolucije.

Svestranost hardvera i softvera
Proširivo prema vašim potrebama

S FX30 možete sve: odabrati savršeni objektiv za svoju snimku, najbolji eksterni audioizvor ili udovoljiti zahtjevima tijeka rada u postprodukciji.

Sustav objektiva One Mount
One Mount: besprijekorno povezivanje uz E-mount

Koncept One Mount temelji se na Sonyjevoj platformi izmjenjivih objektiva E-mount. Kamera FX30 kompatibilna je sa svim E-mount objektivima, stoga za svaku situaciju možete odabrati savršeni objektiv.

Sonyjeva ponuda audiosustava
Odaberite izvor audioulaza

Jedinica XLR ručke kamere FX30 uključuje dva XLR audioulaza putem kojih brzo i jednostavno možete povezati razne eksterne XLR mikrofone i raditi audiosnimke visoke kvalitete.

Žena podešava boje u Catalystu
Poboljšana stabilizacija slike i tijekovi rada uz Catalyst

Kamera FX30 bilježi brojne metapodatke koje možete koristiti u Sonyjevim aplikacijama Catalyst Browse i Catalyst Prepare, uključujući podrhtavanje kamere, rotaciju koamere, kompenzaciju odstupanja fokusa, ugrađene LUT-ove i oznake snimke.

Potraga za održivim ekosustavom proizvodnje

Mjere za očuvanje okoliša uključuju upotrebu recikliranih materijala u proizvodnji, upravljanje utjecajem na okoliš u lancu opskrbe, upotrebu energije iz obnovljivih izvora u proizvodnji, kao i ambalažu koja se može reciklirati i koja ne sadržava plastiku.

Road to Zero logotip u šumi
Stremimo nultoj stopi utjecaja na okoliš

Mjere zaštita okoliša i kamera FX30

Materijal SORPLAS™ korišten za izradu kamere FX30 može se opetovano reciklirati, izdržljiv je, otporan na ulja i visoke kvalitete. Za kućišta u najvećoj mogućoj mjeri koristimo i druge materijale koji se mogu reciklirati. Time smanjujemo utjecaj na okoliš bez da srozavamo radne značajke ili funkcionalnost.

Specifikacije i značajke

Kompaktna i pristupačna kamera FX30 savršen je način da se nove nade vizualnog pripovijedanja upoznaju sa Sonyjevim iznimno cijenjenim kamerama serije Cinema Line. Uz znanost kinematografske boje uz S-Cinetone™ i S-Log3 za gradaciju, kamerom možete raditi zapanjujuće kinematografske snimke, a na raspolaganju vam stoji puni raspon značajki koje tijek rada čine učinkovitim.
  • Izuzetne snimke CMOS senzora Exmor R s pozadinskim osvjetljenjem, formata Super 35, veličine APS-C

  • BIONZ XR™ snaga obrade za visoku kvalitetu slike i upravljivost

  • Pouzdano i precizno automatsko fokusiranje

  • Znanost kinematografske boje uz S-Cinetone

  • Novi Log načini snimanja za filmsku produkciju

VRSTA SENZORA
CMOS senzor Exmor® formata APS-C (23,3 x 15,5 mm)
Pikseli
Pribl. 20,1 megapiksela (efektivno) za filmove, pribl. 26,0 megapiksela (efektivno) za fotografije, pribl. 27,0 megapiksela (ukupno)
OSJETLJIVOST
[Film] Ekvivalentno ISO 100 – 32 000, AUTOMATSKI (ISO 100 – 6400, mogućnost odabira donjeg i gornjeg ograničenja), [Fotografija] ISO 100 – 32 000 (proširivo do ISO 50 – 102 400), AUTOMATSKI (ISO 100 – 6400, mogućnost odabira donjeg i gornjeg ograničenja)
LCD
7,5 cm (tipa 3.0), pribl. 2,36 M točaka, zaslon osjetljiv na dodir, kut otvaranja: pribl. 176 stupnjeva, Kut rotacije: pribl. 270 stupnjeva.
Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu

Recenzije

Mišljenje korisnika