NADILAŽENJE STVARNOSTI

Istinska 4K ljepota u svakoj slici
Ovo nije samo 4K, to je Sony 4K

Kod televizora tvrtke Sony svi sadržaji koje gledate izoštreni su i poboljšani zahvaljujući najnovijim tehnologijama za poboljšanje detalja i smanjenje šuma koje osiguravaju nevjerojatno realističnu sliku.

Ovo nije samo 4K, to je Sony 4K
STANDARDNO
Ovo nije samo 4K, to je Sony 4K
4K PROCESSOR X1™/4K HDR PROCESSOR X1 / 4K PROCESSOR X1™ EXTREME
Otkrijte snagu u pozadini svakog prizora

Za prikaz detalja na 4K HDR televizorima zaslužni su snažni procesori. Ti procesori pomoću naprednih algoritama za otklanjanje šuma i poboljšanje jasnoće stvaraju slike koje su oštre, čiste i nevjerojatno realistične.

Jedan čip, nevjerojatna razina realističnosti

4K HDR Processor X1™

Novi 4K HDR Processor X1 s 4K HDR tehnologijom i značajkama Object-based HDR remaster i Super Bit Mapping reproducira više dubine, tekstura i prirodnih boja od procesora 4K Processor X1™. Čiste boje na višim razinama svjetline rezultiraju izrazito realističnom slikom.

Provjerite zbog čega su naši procesori vrhunske klase
4K HDR Processor X1™ Extreme
4K HDR Processor X1™ Extreme (novi)

Značajke:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping 4K HDR
dvostruka obrada baza podataka
poboljšavanje dinamičkog kontrasta
precizno mapiranje boja

4K HDR Processor X1
4K HDR Processor X1™ (novi)

Značajke:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping 4K HDR
poboljšavanje dinamičkog kontrasta

4K Processor X1™
4K Processor X1™

Značajke:

Dynamic Contrast Enhancer
Precizno mapiranje boje

Najrealističnije moguće

Object-based HDR remaster 

Odsad sve možete gledati u kvaliteti približnoj kvaliteti 4K HDR. Na prirodnoj i realističnoj slici na zaslonu vidjet ćete obrise na planinama, skrivene teksture na cvijeću, dubinu oblaka te prirodne kontraste i boje divljih životinja.

Standardno
S tehnologijom Object-based HDR remaster
S tehnologijom Object-based HDR remaster
Bez tehnologije Object-based HDR remaster
Realističnije boje i kontrasti

Object-based HDR remaster (1) analizira boju pojedinačnih objekata na zaslonu te na temelju toga prilagođava kontrast, za razliku od većine televizora na kojima se kontrast prilagođava samo po jednoj krivulji odnosa crne i bijele (2). Budući da se objekti poboljšavaju jedan po jedan, televizor može reproducirati veće dubine, teksture i realističnije slike. 

Manje prijelaza za uglađeniju sliku

Super Bit Mapping™ 4K HDR 

Zalazak sunca obuhvaća tisuće tonova, nijansi i gradacija. Super Bit Mapping 4K HDR prikazuje ih sve. Tom se tehnologijom stvara uglađena i prirodna slika bez "prijelaza" koji se mogu pojaviti na drugim televizorima.

Bez tehnologije Super Bit Mapping 4K HDR
8-BITNI IZVOR
S tehnologijom Super Bit Mapping 4K HDR
NAKON 14-BITNE OBRADE
64 puta više razina boja u svakom prizoru

14-bitna obrada signala razdvaja pojaseve iste boje i tako zaglađuje gradaciju iz nijanse u nijansu te prikazuje gradaciju ekvivalentnu 14-bitnoj, čak i kad je izvorni signal 8-bitni, što znači da prikazuje 64 puta više razina boja nego tradicionalni zaslon.

Obrada 8-bitnog izvora do dubine ekvivalentne 14-bitnom izvoru

Više detalja zahvaljujući bazama podataka za smanjenje šuma i poboljšavanje kvalitete slike

Dual database processing

Jedna se baza podataka koristi za čišćenje slike te smanjivanje šumova na zaslonu. Druga se koristi za nadogradnju razlučivosti i poboljšanje čistoće. Dvije moćne baze podataka zajedno dinamički poboljšavaju piksele u stvarnom vremenu. Svaka baza podataka sadrži desetke tisuća referenci prikupljenih tijekom godina iskustva sa stvaranjem televizijskih i filmskih sadržaja.

Bez tehnologije Dual database processing
STANDARDNO 
S tehnologijom Dual database processing
S TEHNOLOGIJOM DUAL DATABASE PROCESSING
1. Baza podataka za smanjenje šuma

Baza podataka prepoznaje komprimirane šumove jer sadrži podatke o tome kako bi slika trebala izgledati "prije i nakon" te na temelju toga uklanja komprimirane šumove sa slike.

2. Baza podataka za poboljšavanje kvalitete slike

I baza podataka za poboljšavanje kvalitete slike sadrži podatke za "prije i nakon" te na temelju njih nadograđuje signal i stvara realističniju sliku.

Predivno poboljšanje svih slika

Jedinstvene tehnologije obrade 4K X-Reality™ PRO i X-Reality™ PRO poboljšavaju svaki piksel radi postizanja nenadmašne čistoće slike. Napredne tehnike smanjenja šuma i posebna baza podataka uzoraka jamče prizore prepune realističnih detalja.

Nova definicija realističnosti

4K X-Reality™ PRO i X-Reality™ PRO koriste niz tehnika za smanjenje šuma s ciljem izoštravanja i poboljšanja slika. Pogledajte kako scene postaju jasnije, uglađenije i prirodnije.

Oživite svaki piksel

Tehnologije 4K X-Reality™ PRO i X-Reality™ PRO omogućuju usporedbu uzoraka na slikama s uzorcima pohranjenima u jedinstvenoj bazi podataka radi pronalaženja najbolje nijanse, zasićenosti i svjetline za svaki piksel. Znanje stečeno stvaranjem filmskih hitova i televizijskih emisija koristimo za pružanje izuzetno realističnih detalja u svim sadržajima koje gledate.