Realističan doživljaj

Iza svakog Sonyjeva televizora krije se bogatstvo tehnologija za obradu signala i kontrolu zaslona, stvarajući sliku koja oduzima dah.

Predstavljamo Sony 8K koji ekskluzivno X1 Ultimate

Četiri puta više detalja za najrealističniju sliku do sada 

Uz 7680 x 4320 piksela naša 8K HDR tehnologija koju pokreće vrhunski X1™ Ultimate procesor omogućuje četiri puta veću rezoluciju 4K kvalitete, što donosi zaista prožimajući doživljaj gledanja. Slike ispunjavaju vaše vidno polje nenadmašnom dubinom i teksturama. Približite se i uživajte u detaljima koje do sada niste mogli vidjeti.  

Pojedinosti 1080 piksela
1080p
4K detaljnost
4K
Detalji 8K rezolucije
8K
Snaga iza poboljšavanja kvalitete slike na 8K rezoluciju

Jednostavnim poboljšanjem kvalitete sa 2K ili 4K signala na 8K nije moguće ostvariti standard iznimno visoke kvalitete, čime se stvara potreba za namjensku tehnologiju za poboljšavanje kvalitete slike na 8K. Naš 8K X-Reality™ PRO zadovoljava tu potrebu uz ekskluzivnu bazu podataka 8K rezolucije. Uzorci u prizorima analiziraju se i poboljšavaju s baze podataka da bi se pronašla najpreciznija tekstura i karakter za iznimno detaljne, realistične slike 8K rezolucije. 

Nenadmašna 8K svjetlina

Zbog male brzine prijenosa na 8K ploči teško je generirati svjetlinu. Preciznom ravnotežom svjetla cijelim zaslonom, zatamnjenjem nekih područja i isticanjem drugih, X-tended Dynamic Range™ PRO otkriva raspon svjetline tri puta veći u odnosu na konvencionalne televizore s LED pozadinskim osvjetljenjem. 

Kvaliteta slike 4K rezolucije
Konvencionalna 4K rezolucija

Budući da kroz svaki piksel prolazi dovoljno svjetla, zaslon postaje svjetliji s manje problema povezanih s brzinom prijenosa.

Kvaliteta slike 8K rezolucije tvrtke Sony nakon poboljšavanja
Standardna 8K rezolucija

Budući da se gustoća piksela povećava u 8K rezoluciji, kroz piksele prolazi manje piksela nego u slučaju 4K rezolucije, pa i zaslon postaje tamniji.

Kontrast bez premca – tamnije crne i blistavije svijetle nijanse

Backlight Master Drive može prikazati dosad neviđen dinamički raspon od nevjerojatno tamne crne do blještavih svijetlih nijansi. Sustav pozadinskog osvjetljenja odlikuje se iznimno gustim rasporedom LED dioda, jedinstvenim algoritmom za lokalno zatamnjenje te optičkim dizajnom.

Potpuna kontrola, vrhunska umjetnost

NEOVISNO UPRAVLJANJE LED MODULOM

Da biste u potpunosti iskoristili Backlight Master Drive, nov inovativni algoritam nadzire iznimno gusto raspoređene LED diode. Svakim se LED modulom upravlja neovisno, stvarajući nevjerojatno preciznu sliku.

Svjetlo ondje gdje je najpotrebnije

Calibrated beam LED design

Backlight Master Drive svojim jedinstvenim dizajnom LED osvjetljenje prikuplja u jednoj točki i tako smanjuje raspršivanje svjetla te odbljesak koji se može primijetiti na drugim Full Array LED televizorima. Ovdje svaka LED dioda odašilje ravnu zraku svjetlosti za jasnu sliku sa živopisnim svjetlima i tamnim crnim tonovima.

Konvencionalni dizajn
Konvencionalni dizajn
Calibrated beam LED design
Calibrated beam LED design
Obrada signala 
Provjerite zbog čega su naši procesori vrhunske klase
Picture Processor X1™ Ultimate
Picture Processor X1™ Ultimate

Značajke:

Object-based Super Resolution
Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Dvostruka obrada baza podataka
Poboljšavanje dinamičkog kontrasta
Precizno mapiranje boja

4K HDR Processor X1™ Extreme
Procesor 4K HDR X1™ Extreme

Značajke:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Dvostruka obrada baza podataka
Poboljšavanje dinamičkog kontrasta
Precizno mapiranje boja

4K HDR Processor X1
4K HDR Procesor X1

Značajke:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Poboljšavanje dinamičkog kontrasta

Pojedinačni objekti – analizirani i poboljšani

Object-based Super Resolution

Naši televizori s tehnologijom Object-based Super Resolution detektiraju pojedinačne objekte na slici i čuvaju pojedinosti na zaslonu. Identificiraju se stotine objekata, a njihova se rezolucija zasebno poboljšava da bi slici pružila iznimnu točnost i detalje.

Realističnije boje i kontrasti

Object-based HDR remaster

Object-based HDR remaster analizira boju pojedinačnih objekata na zaslonu te na temelju toga prilagođava kontrast, za razliku od većine televizora na kojima se kontrast prilagođava samo po jednoj krivulji odnosa crne i bijele. Budući da se objekti poboljšavaju jedan po jedan, televizor može reproducirati veće dubine, teksture i stvarne slike.

Manje prijelaza za uglađeniju sliku

Super Bit Mapping HDR

Zalazak sunca obuhvaća tisuće tonova, nijansi i gradacija. Super Bit Mapping HDR prikazuje ih sve. Tom se tehnologijom stvara uglađena i prirodna televizijska slika bez "prijelaza" koji se mogu pojaviti na drugim televizorima.

Bez tehnologije Super Bit Mapping 4K HDR
8-BITNI IZVOR
8-bitni izvor u usporedbi s tehnologijom Super Bit Mapping 4K HDR
NAKON 14-BITNE OBRADE
Više detalja zahvaljujući bazama podataka za smanjenje šuma i poboljšavanje kvalitete slike

Dual database processing

Jedna se baza podataka koristi za čišćenje slike te smanjivanje šumova na zaslonu. Druga se koristi za nadogradnju razlučivosti i poboljšanje čistoće. Dvije moćne baze podataka zajedno dinamički poboljšavaju piksele u stvarnom vremenu. Svaka baza podataka sadrži desetke tisuća referenci prikupljenih tijekom godina iskustva sa stvaranjem televizijskih i filmskih sadržaja.

1. Baza podataka za smanjenje šuma

Baza podataka prepoznaje komprimirane šumove jer sadrži podatke o tome kako bi slika trebala izgledati "prije i nakon" te na temelju toga uklanja komprimirane šumove sa slike.

2. Baza podataka za poboljšavanje kvalitete slike

I baza podataka za poboljšavanje kvalitete slike sadrži podatke za "prije i nakon" te na temelju njih nadograđuje signal i stvara realističniju sliku.

Poboljšavanje svake slike 

Znanje stečeno stvaranjem filmskih hitova i TV emisija pretočili smo u legendarni 4K X-Reality™ PRO & X-Reality™ PRO. U našim se jedinstvenim bazama podataka analiziraju i poboljšavaju svi uzorci u prizoru te se pronalazi najtočnija nijansa, zasićenost i svjetlina za sve rezolucije.

Kontrola OLED zaslona 
Milijuni pojedinačno kontroliranih OLED žaruljica

Zaslon sadrži milijune samosvjetlećih OLED piksela koji se mogu zasebno aktivirati da bi se postigle doista živopisne slike. Budući da se svaki piksel nezavisno osvjetljava, uz OLED tehnologiju u svakoj ćete sceni vidjeti preciznije detalje, boje i sjene.

Pouzdanost OLED uređaja tvrtke Sony
Pouzdanost OLED uređaja tvrtke Sony

Naši su OLED televizori dizajnirani da spriječe urezivanje slike. Picture Processor X1™ Ultimate i 4K HDR Processor X1™ Extreme uočavaju postojanje statične slike na zaslonu i premještaju piksel da bi spriječili urezivanje ili zadržavanje slike.

Širi, prirodniji opseg boja 

Naš izvorni kontroler zaslona za OLED maksimalno iskorištava dinamički opseg tako što proširuje područje reprodukcije boje pri visokim svjetlinama. Slike su poboljšane uz dodatne detalje i teksture.

Kontrola LED zaslona 
Prekrasne boje sa svih strana 

Gledanje televizora sa svih strana sada je jednako ugodno kao i gledanje kada se nalazite izravno ispred njega. Izvorni optički dizajn tvrtke Sony koji kontrolira svjetlost pozadinskog osvjetljenja i X-Wide Angle zaslon osiguravaju vjernost boja neovisno o mjestu gledanja.

Bilježenje cijelog raspona svjetlosti i tame

Preciznom ravnotežom svjetla na cijelom zaslonu, zatamnjenjem i isticanjem područja X-tended Dynamic Range™ PRO otkriva raspon svjetline tri puta veći u odnosu na televizore s LED pozadinskim osvjetljenjem te povećava kvalitetu svih izvornih signala na kvalitetu blisku HDR-u, za širi raspon svjetline.

HDR i širok raspon boja
Nov doživljaj gledanja

Tehnologija HDR

Visok dinamički raspon (HDR) poboljšava dinamički opseg slike tako što povećava kontrast između najsvjetlijih bijelih i najtamnijih crnih područja. Svaki je piksel precizniji, bez obzira na rezoluciju, što oživljava scenu većim brojem detalja. Filmovi i TV emisije koje se prikazuju u HDR-u bliže su izvornoj snimci i redateljevoj viziji s više svjetline, kontrasta i boje te pružaju realističniji dojam gledanja.

Širi raspon boja

Zaslon TRILUMINOS™ izvrsno reproducira crvene, zelene i plave boje koje televizorima inače predstavljaju izniman izazov. Reproducira precizne varijacije boja i postiže najbolju sliku.