Usavršena stvarnost

Naša je strast dizajniranje televizora koji vjerno prenose namjeru autora. Linija televizora MASTER Series zadovoljava stroge kriterije naših vrhunskih inženjera i pretvara prekrasne slike u stvarnost. Po prvi put autori mogu osloboditi svoju maštu i vidjeti svoju viziju oživljenu u domu. 

Objavljena linija proizvoda MASTER Series

Pogledajte ovaj videozapis snimljen na objavi Sonyjeve linije proizvoda MASTER Series, koji prikazuje ključne značajke i uvod u priču dnevne sobe putem intervjua s našim inženjerima i partnerima, kao i stručnjacima iz branše.

Prenošenje namjere autora

Već više od pedeset godina pomičemo granice kvalitete slike televizora. Sada su se naša iskustva u stvaraju sadržaja s filmašima i usavršavanju zaslona koji repliciraju namjeru autora objedinila u obliku odlično prihvaćenih televizora iz linije proizvoda MASTER Series.

Kino kod kuće

Uz filmsku produkciju i razvoj profesionalne filmske opreme postali smo filmski inovatori, a razvili smo i televizore uz koje se kod kuće osjećate kao da ste u kinu. Cilj nam je stvoriti vrhunski koncipirane televizore koji u potpunosti prenose namjeru autora. 

Reprodukcija svake emocije

Cilj nam je kvaliteta slike televizora koja jamči vidljivost svih detalja u osvijetljenim dijelovima slike, očaravajuće tamne nijanse i neodoljive boje. Reprodukcijom svake emocije postiže se vrhunska razina realističnosti.

Poticanje autora

Autore potičemo da iskoriste sve prednosti tehnologije i istraže svoju kreativnost. Filmaši sada mogu razvijati nove filmske ideje i vidjeti ih savršeno reproducirane kod kuće.

Picture Processor X1™ Ultimate

Sve su izvorne ideje autentično reproducirane

Prijelaz s filma na TV zahtijeva digitalnu kompresiju sadržaja, što utječe na kvalitetu slike. Prilikom razvoja televizora iz linije MASTER Series željeli smo ponovno postići savršenu sliku autora u obliku digitalnog signala, a da smanjimo izobličenja. To je bio težak izazov koji je tražio vrhunski novi procesor. 

Izazov konverzije

Ono što autor vidi tijekom snimanja prije prijenosa na televizor najprije se šifrira, a nakon toga se dekodira i pretvara tako da se može prikazati na zaslonu. Naš Picture Processor X1™ Ultimate smanjuje izobličenje slike tijekom tog postupka.

Obrada signala, velika brzina prijenosa u bitovima

Tijekom razvoja procesora Picture Processor X1™ Ultimate vodili smo se filozofijom da ne smijemo izgubiti nijedan bit. Signali se obrađuju iznimno velikim brzinama prijenosa u bitovima, a zatim se vraćaju u izvornu kvalitetu. 

Prilagođavanje signala za određene zaslone

Picture Processor X1™ Ultimate prepoznajte razlike karakteristika između zaslona i vrsta zaslona, a zatim u skladu s time prilagođava signal – riječ je o najnaprednijem preciznom prilagođavanju do sada. 

Uvođenje najpreciznijih komponenata

Komponente velike preciznosti u procesoru signala pomažu pri očuvanju detalja na cijeloj slici radi vrhunske razine realističnosti i vizualnog izražaja na televizoru. 

Naši profesionalci od objektiva do dnevnog boravka

U 2000-tim godinama naš je tim za televizore započeo suradnju s tvrtkom Sony Pictures Entertainment na značajci Cinema Mode, prvoj značajci kvalitete slike televizora razvijenom za doživljaj kućnog kina. Od tada radimo zajedno da bismo standardizirali nove formate, kao što su 4K i HDR, te filmove u domovima još više približili namjeri autora.

OLED – savršena kombinacija zvuka i slike

Jedna od inovacija korištena u kinima jest "zvučnik u sklopu zaslona", što znači da zvuk dopire izravno iz površine zaslona. Umjesto odvajanja slike i zvuka u skladu s povećanjem veličine zaslona, "zvučnik u sklopu zaslona" objedinjuje slike i zvuk za zaista prožimajući doživljaj. Kvaliteta slike modela MASTER Series AF9 prenosi namjenu autora, dok tehnologija Acoustic Surface Audio+™ savršeno replicira "zvučnik u sklopu zaslona" te objedinjuje slike i zvuk radi harmoničnog kino-doživljaja tijekom gledanja kod kuće.

Logotip za X1 Ultimate
Logotip za Acoustic Surface Pro

LCD – prekrasne slike iz svakog kuta

S povećavanjem veličine LCD zaslona do izražaja dolaze dvije karakteristike: efekt naknadne slike kada se objekt brzo kreće i smanjenje kvalitete boje prilikom gledanja pod kutom. Oba su ta problema riješena u proizvodu MASTER Series ZF9, koji prenosi namjeru autora pomoću novih tehnologija pa je slika fantastična i na velikim zaslonima.

Logotip za X1 Ultimate
Logotip za X-Wide Angle
Logotip za X-Motion Clarity

Inovacija gledanja kod kuće.
Ekosustav tvrtke Sony i Netflix.

Zahvaljujući napretku tehnologije proteklih godina, sposobnost televizije da izrazi vizije i nadahnuća autora veća je nego ikada prije. Gledatelji sada mogu iskusiti brojne vrste zabave ispunjene uzbuđenjem i nevjerojatne slike u vlastitim domovima. Dugi niz godina Sony i Netflix bili su revolucionari te industrije i oblikovali su budućnost televizije, pri tome izravno surađujući s autorima da bi njihove priče prenijeli ljubiteljima zabave diljem svijeta. Omogućivanjem korištenja vrhunskih tehnologija kao što su 4K i HDR korisnici sada mogu uživati u doživljaju kino-kvalitete u udobnosti vlastitih dnevnih soba.

Potrebno je članstvo za Netflix usmjeravanje

Osim toga, Netflix je aktivno ulagao u osmišljavanje originalna programa u skladu s najnovijim standardima za videozapise te je s tvrtkom Sony razvio način rada kalibrirani način za Netflix da bi osigurao očuvanje kvalitete slike. Taj je način rada posebno razvijen da bi se reproducirala kvaliteta slike jednaka onoj u televizijskom studiju te se tako očuvala vizija i namjera filmaša.

Kalibrirani način za Netflix

Zabava kakva treba biti

Kalibrirani način za Netflix jamči da će gledatelj imati mogućnost gledanja serija, filmova, dokumentaraca i drugih vrsta priča na način na koji su izvorno stvorene te na način na koji bi se trebale gledati.

TV studijskog formata

TV studijskog formata 

Obećavajući kvalitetu slike koja je bliska onoj na monitoru koji se koristi kao standardna referenca u studijima za produciranje filmova, MASTER Series može predstaviti zabavu koja stavlja televizor u prvi plan u njezinu idealnom obliku. 

Doživljaj kućne zabave

Kinematografska uzbuđenja kod kuće

Ljubitelji zabave sada mogu uživati u takvom doživljaju izravno u svom domu zahvaljujući liniji proizvoda MASTER Series i kalibriranom načinu za Netflix koji vjerno reproduciraju slike koje zaista oživljavaju priču.

Istinsko partnerstvo

Pogledajte kako su Netflix i Sony ovladali bojama, kontrastom i pokretima u dnevnom boravku uz Netflix Calibrated Mode da biste uživali u zabavi onako kako su autori i zamislili.

Ovladavanje kalibracijom – besprijekorne boje

Što nas privlači filmovima? Velik je broj sastavnih elemenata kreativnog procesa, primjerice skripte, blokiranje scena, uređivanje i gradacija boja. Autorova priča oživljava kada se ti elementi vjerno prenesu na TV zaslonu i pruže prožimajući i emocionalan vizualni doživljaj. Precizna reprodukcija boja ključna je, jer se njome otkrivaju značajke izraza lica glumaca u sjenama, suptilni detalji tijekom spontanog bljeska i precizne gradacije od svjetla do tame. MASTER Series precizno je kalibrirana linija proizvoda u tvornici radi postizanja balansa bijele boje, usklađenosti i dosljednih visokih radnih značajki koje je potrebno dostići kad je riječ o potrebama profesionalnih autora.

Logotip softvera CalMAN

Zadržana strast autora

Kao rješenje problema varijacije boje tijekom produkcije MASTER Series koristi softver za automatsku kalibraciju CalMAN® visokih radnih značajki tvrtke Portrait Displays. To je dosad neviđena razina kalibracije i preciznog prilagođavanja koja nije moguća putem konvencionalnih postavki slike. Isporučuje se vjerna reprodukcija boja u odnosu na izvorni TV signal, koja se čak i prilagođava najsuptilnijim promjenama boje tijekom vremena. MASTER Series podržava CalMAN®, uz koji korisnici mogu iskoristiti prednosti softvera koji koriste autori vizualnog sadržaja tijekom postprodukcije i kontrole kvalitete tijekova rada. Sve to dodatno naglašava našu predanost pružanja slike s profesionalno kalibriranom točnošću boja kod kuće.

Preuzimanje brošure

Calibrating BRAVIA with CalMAN®