Usavršena stvarnost

Naša je strast dizajniranje televizora koji vjerno prenose namjeru autora. Linija televizora MASTER Series zadovoljava stroge kriterije naših vrhunskih inženjera i pretvara prekrasne slike u stvarnost. Po prvi put autori mogu osloboditi svoju maštu i vidjeti svoju viziju oživljenu u domu. 

Otkrijte čime je MASTER Series tako oduševio filmaše

Pogledajte kako je MASTER Series AG9 oduševio redatelja i producente filma Jumanji: Iduća razina kada su vidjeli kako vjerno reproducira sliku i zvuk njihova filma.

Jake Kasdan
"Apsolutno spektakularno. Kada sam vidio kako izgleda slika, ostao sam bez daha."

Jake Kasdan
redatelj

Matt Tolmach
"Boje su tako precizne i živopisne! A zvuk dopire iz zaslona."

Matt Tolmach
producent

Hiram Garcia
"Prvi potrošački proizvod koji je uspio dočarati ono što smo htjeli da gledatelji vide."

Hiram Garcia
producent

Inspiriranje autora fantastičnim slikama

Pogledajte kako MASTER Series igračima omogućuje uživanje u zaista realističnom svijetu igre Gran Turismo® reproduciranjem suptilnih nijansi boja, svjetlosti i gradacija, baš kao što su autori zamislili.  

Istinska vrhunska kvaliteta s pomoću tvorničke kalibracije 

Otkrijte kako naporan rad i trud našeg proizvodnog tima u tvornicama jamči da svaki televizor iz serije MASTER reproducira nevjerojatno realistične slike u vašem domu.

Mikichika Sakata, zamjenik glavnog rukovoditelja, dizajn ploča
"Zaista je dirljivo vidjeti kvalitetu slike prototipa. Želimo te osjećaje prenijeti na što više kupaca."


Mikichika Sakata
Zamjenik glavnog rukovoditelja, odjel za dizajn proizvoda

Jun Moritsugu, razvojni inženjer proizvodnje
"Serija MASTER obuhvaća proizvode koji pokazuju strast i entuzijazam inženjera. Naša je misija proizvesti proizvode bez gubitka tog entuzijazma."


Jun Moritsugu
Pomoćnik voditelja, odjel za proizvodno strojarstvo

Tamio Haruyama, viši rukovoditelj
"Taj je proces suprotan uobičajenoj ideji proizvodne učinkovitosti. No namjerno to činimo da bismo postigli vrhunsku kvalitetu najboljeg modela."


Tamio Haruyama
Viši rukovoditelj, odjel za proizvodnju

Pogledajte SPIDER-MAN: NOVI SVIJET kao što ga vide autori u studiju

Otkrijte strast koju su autori unijeli u nagrađivani film SPIDER-MAN: NOVI SVIJET i kako MASTER Series reproducira njihov rad na način koji je odobren u studiju.

Rodney Rothman
"Televizor Sony koji smo upravo vidjeli zaista je prvi potrošački proizvod koji sam vidio da hvata gotovo svaku ideju i strast koje smo unosili tijekom stvaranja, sve nijanse." 


Rodney Rothman
redatelj i koscenarist

Bob Persichetti
"Kada sam vidio Sony BRAVIA MASTER Series, činilo se da je zbog kvalitete i vjernosti slike stvoren za studio, a ne kuću,."


Bob Persichetti
redatelj 

Peter Ramsay
"Kada sam danas vidio demo Sony BRAVIA MASTER Series, zaista sam imao osjećaj da je film u dobrim rukama."


Peter Ramsay
redatelj

Picture Processor X1™ Ultimate

Sve su izvorne ideje autentično reproducirane

Prijelaz s filma na TV zahtijeva digitalnu kompresiju sadržaja, što utječe na kvalitetu slike. Prilikom razvoja televizora iz linije MASTER Series željeli smo ponovno postići savršenu sliku autora u obliku digitalnog signala, a da smanjimo izobličenja. To je bio težak izazov koji je tražio vrhunski novi procesor. 

Izazov konverzije

Ono što autor vidi tijekom snimanja prije prijenosa na televizor najprije se šifrira, a nakon toga se dekodira i pretvara tako da se može prikazati na zaslonu. Naš Picture Processor X1™ Ultimate smanjuje izobličenje slike tijekom tog postupka.

Obrada signala, velika brzina prijenosa u bitovima

Tijekom razvoja procesora Picture Processor X1™ Ultimate vodili smo se filozofijom da ne smijemo izgubiti nijedan bit. Signali se obrađuju iznimno velikim brzinama prijenosa u bitovima, a zatim se vraćaju u izvornu kvalitetu. 

Prilagođavanje signala za određene zaslone

Picture Processor X1™ Ultimate prepoznajte razlike karakteristika između zaslona i vrsta zaslona, a zatim u skladu s time prilagođava signal – riječ je o najnaprednijem preciznom prilagođavanju do sada. 

Uvođenje najpreciznijih komponenata

Komponente velike preciznosti u procesoru signala pomažu pri očuvanju detalja na cijeloj slici radi vrhunske razine realističnosti i vizualnog izražaja na televizoru. 

Naši profesionalci od objektiva do dnevnog boravka

U 2000-tim godinama naš je tim za televizore započeo suradnju s tvrtkom Sony Pictures Entertainment na značajci Cinema Mode, prvoj značajci kvalitete slike televizora razvijenom za doživljaj kućnog kina. Od tada radimo zajedno da bismo standardizirali nove formate, kao što su 4K i HDR, te filmove u domovima još više približili namjeri autora.

Stručnjaci iz branše imaju visoko mišljenje o seriji MASTER

Pogledajte kako je dobro serija MASTER prihvaćena od vodećih stručnjaka iz filmske i televizijske branše.

Inovacija gledanja kod kuće.
Ekosustav tvrtke Sony i Netflix.

Zahvaljujući napretku tehnologije proteklih godina, sposobnost televizije da izrazi vizije i nadahnuća autora veća je nego ikada prije. Gledatelji sada mogu iskusiti brojne vrste zabave ispunjene uzbuđenjem i nevjerojatne slike u vlastitim domovima. Dugi niz godina Sony i Netflix bili su revolucionari te industrije i oblikovali su budućnost televizije, pri tome izravno surađujući s autorima da bi njihove priče prenijeli ljubiteljima zabave diljem svijeta. Omogućivanjem korištenja vrhunskih tehnologija kao što su 4K i HDR korisnici sada mogu uživati u doživljaju kino-kvalitete u udobnosti vlastitih dnevnih soba.

Potrebno je članstvo za Netflix usmjeravanje

Osim toga, Netflix je aktivno ulagao u osmišljavanje originalna programa u skladu s najnovijim standardima za videozapise te je s tvrtkom Sony razvio način rada Netflix Calibrated Mode da bi osigurao očuvanje kvalitete slike. Taj je način rada posebno razvijen da bi se reproducirala kvaliteta slike jednaka onoj u televizijskom studiju te se tako očuvala vizija i namjera filmaša.

Istinsko partnerstvo

Pogledajte kako su Netflix i Sony ovladali bojama, kontrastom i pokretima u dnevnom boravku uz Netflix Calibrated Mode da biste uživali u zabavi onako kako su autori i zamislili.

Zabava kakva treba biti

Netflix Calibrated Mode jamči da će gledatelj imati mogućnost gledanja serija, filmova, dokumentaraca i drugih vrsta priča na način na koji su izvorno stvorene te na način na koji bi se trebale gledati.

TV studijskog formata 

Obećavajući kvalitetu slike koja je bliska onoj na monitoru koji se koristi kao standardna referenca u studijima za produciranje filmova, MASTER Series može predstaviti zabavu koja stavlja televizor u prvi plan u njezinu idealnom obliku. 

Kinematografska uzbuđenja kod kuće

Ljubitelji zabave sada mogu uživati u takvom doživljaju izravno u svom domu zahvaljujući liniji proizvoda MASTER Series i načinu Netflix Calibrated Mode koji vjerno reproduciraju slike koje zaista oživljavaju priču.

Ovladavanje kalibracijom – besprijekorne boje

Što nas privlači filmovima? Velik je broj sastavnih elemenata kreativnog procesa, primjerice skripte, blokiranje scena, uređivanje i gradacija boja. Autorova priča oživljava kada se ti elementi vjerno prenesu na TV zaslonu i pruže prožimajući i emocionalan vizualni doživljaj. Precizna reprodukcija boja ključna je, jer se njome otkrivaju značajke izraza lica glumaca u sjenama, suptilni detalji tijekom spontanog bljeska i precizne gradacije od svjetla do tame. MASTER Series precizno je kalibrirana linija proizvoda u tvornici radi postizanja balansa bijele boje, usklađenosti i dosljednih visokih radnih značajki koje je potrebno dostići kad je riječ o potrebama profesionalnih autora.

Logotip softvera CalMAN
Zadržana strast autora

Kao rješenje problema varijacije boje tijekom produkcije MASTER Series koristi softver za automatsku kalibraciju Calman vrhunskih radnih značajki tvrtke Portrait Displays. To je dosad neviđena razina kalibracije i preciznog prilagođavanja koja nije moguća putem konvencionalnih postavki slike. Ta značajka boje reproducira vjerno u odnosu na izvorni TV signal, a čak se i prilagođava najsuptilnijim promjenama boje tijekom vremena. MASTER Series podržava Calman, uz koji korisnici mogu iskoristiti prednosti softvera koji koriste autori vizualnog sadržaja tijekom postprodukcije i kontrole kvalitete tijekova rada. Sve to dodatno ističe našu predanost reprodukciji slike s profesionalno kalibriranom točnošću boja kod kuće.

Preuzimanje brošure
Kalibrir. TV-a BRAVIA softverom Calman