Sonnar T* 135 mm F1,8 ZA

Potpune specifikacije i značajke

SAL135F18Z

PMC

Kn 15.660,00

(s PDV-om)

Specifikacije objektiva

Nosač
A-mount tvrtke Sony
Format
Puni kadar od 35 mm
Žarišna duljina (mm)
135 mm
Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C)
202,5 mm
Grupe objektiva / elementi
8/11
Kut gledanja (35 mm)
18 °
Kut gledanja (APS-C)
12 °
Maksimalni otvor blende (F)
1.8
Minimalni otvor blende (F)
22
Mehanizam otvora blende
9
Kružni otvor blende
Da
Minimalna udaljenost fokusiranja
0,72 m
Maksimalni omjer povećanja (x)
0,25x
Promjer filtra (mm)
77 mm
Stabilizacija slike (SteadyShot)
- (integrirano u kućište)

Veličina i masa

Dimenzije (Š x V x D)
88 x 114,5 mm (3 – 1/2 x 4 – 5/8 inča)
Masa
995 g (35,1 unca)

Fusnote

*
"Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C)" i "Kut gledanja (APS-C)" odnose se na digitalne fotoaparate s izmjenjivim objektivom koji imaju slikovne senzore formata APS-C.

Sadržaj pakiranja

  • Sjenilo za objektiv (ALC-SH0003: zaobljeni oblik, bajunetni tip)
  • Prednji poklopac objektiva
  • Stražnji poklopac objektiva
  • Torbica
Placeholder

Funkcije

Slika – Sonnar T* 135 mm F 1,8 ZA

Veličanstveni srednji telefoto objektiv fiksne žarišne duljine

Vrhunski ZEISS® Sonnar srednji telefoto objektiv fiksne žarišne duljine zadovoljit će i tehnički najzahtjevnije fotografije uz istovremeno zadovoljavanje visokih umjetničkih standarda. Ako razmišljate o objektivu fiksne žarišne duljine u ovoj klasi žarišnih duljina za snimanje portreta, fotografija pri slabom osvjetljenju i drugih snimki pomoću A-mount fotoaparata sa senzorom punog kadra, SAL135F18Z je jednostavno najbolji odabir.

Slika – Sonnar T* 135 mm F 1,8 ZA

Izniman kontrast i realistične snimke

Dva elementa od ED stakla (izuzetno niske disperzije) u preciznom optičkom dizajnu učinkovito kompenziraju kromatsku aberaciju, omogućavajući postizanje konzistentno visoke razlučivosti i zapanjujućeg kontrasta u cijelom rasponu otvora objektiva. Za reprodukciju najdubljeg kontrasta i uglađenih prijelaza u prirodnoj realističnosti.

Slika – Sonnar T* 135 mm F 1,8 ZA

Izoštreni objekti na uglađeno zamućenoj pozadini

Maksimalni kružni otvor blende od F1,8 s 9 listića pruža široku dubinu polja za izuzetno oštre prednje planove s predivno uglađenim efektom zamućenja kada je to potrebno. Velik maksimalni otvor blende omogućava upotrebu veće brzine zatvarača prilikom snimanja akcije u uvjetima slabog osvjetljenja.

Slika – Sonnar T* 135 mm F 1,8 ZA

Približite se za snimanje malih objekata i hvatanje detalja

Ovaj objektiv može fokusirati objekte na udaljenosti do 0,72 m, uz omjer povećanja od 0,25x, zahvaljujući čemu njime možete snimati male objekte i detalje uz istu izuzetnu oštrinu i kvalitetu kao i kod snimanja većih objekata. Možete upotrijebiti i mogućnost uglađenog zamućenja pozadine kako biste dodatno istaknuli male objekte.

Slika – Sonnar T* 135 mm F 1,8 ZA

Izvanredne boje i kontrast

ZEISS® objektivi poznati su po vrhunskoj reprodukciji boja i kontrastu. ZEISS® T* premaz važan je čimbenik koji učinkovito potiskuje refleksije koji mogu nepoželjno utjecati na kvalitetu slike. Smanjena je količina odbljesaka i sjena za napredne boje i kontrast, što slikama daje dubok, trodimenzionalni efekt.

Oštre slike pri slabom osvjetljenju

Zahvaljujući velikom maksimalnom otvoru blende od F1,8, SAL135F18Z odličan je odabir za snimanje iz ruke pri slabom osvjetljenju. Mogućnosti snimanja pri slabom osvjetljenju dodatno su naglašene prilikom upotrebe s fotoaparatima s ugrađenim sustavom stabilizacije slike SteadyShot INSIDE koji učinkovito kompenzira trešnju fotoaparata u širokom rasponu uvjeta snimanja.