PLANAR T* 85 mm F1,4 ZA

Potpune specifikacije i značajke

SAL85F14Z

PMC

Kn 13.145,00

(s PDV-om)

Specifikacije objektiva

Nosač
A-mount tvrtke Sony
Format
Puni kadar od 35 mm
Žarišna duljina (mm)
85 mm
Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C)
127,5 mm
Grupe objektiva / elementi
7/8
Kut gledanja (35 mm)
29°
Kut gledanja (APS-C)
19 °
Maksimalni otvor blende (F)
1,4
Minimalni otvor blende (F)
22
Mehanizam otvora blende
9
Kružni otvor blende
Da
Minimalna udaljenost fokusiranja
0,85 m
Maksimalni omjer povećanja (x)
0,13x
Promjer filtra (mm)
72 mm
Stabilizacija slike (SteadyShot)
- (integrirano u kućište)

Veličina i masa

Dimenzije (dubina x duljina)
81 x 75 mm (3 – 1/4 x 2 – 7/8 inča)
Masa
640 g (22,6 unci)

Fusnote

*
"Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C)" i "Kut gledanja (APS-C)" odnose se na digitalne fotoaparate s izmjenjivim objektivom koji imaju slikovne senzore formata APS-C.

Sadržaj pakiranja

  • Sjenilo za objektiv (ALC-SH0002: zaobljeni oblik, bajunetni tip)
  • Prednji poklopac objektiva
  • Stražnji poklopac objektiva
  • Torbica
Placeholder

Funkcije

Slika – Planar T* 85 mm F 1,4 ZA

Konzistentna ZEISS® kvaliteta pri svim otvorima blende

Od najšireg otvora blende F1,4 do onog najmanjeg, ovaj spektakularni objektiv osigurava prirodnu reprodukciju uz vrhunsku oštrinu, kontrast i dobro definirane crne nijanse. Dizajn ZEISS® Planar smanjuje i izobličenja te aberaciju za izuzetno realističnu reprodukciju oblika, boja i uglađenih prijelaza.

Slika – Planar T* 85 mm F 1,4 ZA

Snima vaše objekte s ljubavlju

ZEISS® Planar objektiv za digitalne fotoaparate s izmjenjivim objektivom model je nove generacije koji omogućava snimanje prekrasnih portreta s ugodne udaljenosti od objekta, a istovremeno omogućava superiornu jasnoću slike i uglađeno, prirodno zamućenje koje vašim portretima daje dubinu.

Slika – Planar T* 85 mm F 1,4 ZA

Meko, uglađeno zamućenje za isticanje objekata

ZEISS® kvaliteta očituje se u izuzetnoj jasnoći, ali i prekrasno zamućenim pozadinama koje omogućavaju naglašeno isticanje fokusiranih objekata. Kružni otvor blende s 9 listića u kombinaciji s maksimalnim otvorom blende ovog objektiva od F1,4 omogućava postizanje uglađenog, lijepog efekta zamućenja s prirodnim prijelazima.

Slika – Planar T* 85 mm F 1,4 ZA

Jednostavno, konzistentno fokusiranje i kontrola

Rukovanje olakšava praktični gumb za zadržavanje fokusa na cijevi objektiva koji omogućava jednostavno blokiranje fokusa, ali i udoban široki prsten za fokusiranje jednostavan za upotrebu. Budući da se prsten za fokusiranje ne okreće tijekom automatskog fokusiranja, rukovanje je dodatno poboljšano.

Slika – Planar T* 85 mm F 1,4 ZA

Oštre slike pri slabom osvjetljenju

Zahvaljujući velikom maksimalnom otvoru blende od F1,4, SAL85F14Z odličan je odabir za snimanje iz ruke pri slabom osvjetljenju. Mogućnosti snimanja pri slabom osvjetljenju dodatno su naglašene prilikom upotrebe s fotoaparatima s ugrađenim sustavom stabilizacije slike SteadyShot INSIDE koji učinkovito kompenzira trešnju fotoaparata u širokom rasponu uvjeta snimanja.

Slika – Planar T* 85 mm F 1,4 ZA

ZEISS® T* premaz

ZEISS® objektivi poznati su po vrhunskoj reprodukciji boja i kontrastu. ZEISS® T* premaz važan je čimbenik koji učinkovito potiskuje refleksije koji mogu nepoželjno utjecati na kvalitetu slike. Smanjena je količina odbljesaka i sjena za napredne boje i kontrast, što slikama daje dubok, trodimenzionalni efekt.