FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Potpune specifikacije i značajke

SEL100F28GM

PMC

Kn 15.757,66

(s PDV-om)

Specifikacije objektiva

Nosač
E-mount tvrtke Sony
Format
Puni kadar od 35 mm
Žarišna duljina (mm)
100
Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C)
150
Grupe objektiva / elementi
10 – 13 *uklj. APD element
Kut gledanja (35 mm)
24°
Kut gledanja (APS-C)
16°
Maksimalni otvor blende (F)
F2.8 (T5,6)
Minimalni otvor blende (F)
F20 (T22)
Mehanizam otvora blende
11
Kružni otvor blende
Da
Minimalna udaljenost fokusiranja
0,85 m / 2,79 stopa (pri položaju "0,85 m – ∞"); 0,57 m / 1,87 stopa (pri položaju "0,57 m – 1,0 m")
Maksimalni omjer povećanja (x)
0,14 (pri položaju "0,85 m – ∞"); 0,25 (pri položaju "0,57 m – 1,0 m")
Promjer filtra (mm)
72
Stabilizacija slike (SteadyShot)
Optical SteadyShot
Kompatibilnost s telekonverterom (x1.4)
-
Kompatibilnost s telekonverterom (x2.0)
-
Vrsta sjenila
Zaobljeni oblik, bajunetni tip

Veličina i masa

Dimenzije (dubina x duljina)
85,2 x 118,1 mm (3 – 3/8 x 4 – 3/4 inča)
Masa
700 g (24,7 oz.)

Sadržaj pakiranja

  • Sjenilo (model): ALC-SH147
  • Prednji poklopac objektiva: ALC-F72S
  • Stražnji poklopac objektiva: ALC-R1EM
  • Torbica
Placeholder

Funkcije

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Sjajna rezolucija i zamućenje serije G Master

Kao prikladan dodatak seriji G Master, objektiv objedinjuje vrhunsku rezoluciju te blago i uglađeno zamućenje koje oduzima dah i savršeno ističe fokusirani objekt. Optički dizajn koji se odlikuje inovativnim elementom za optičku apodizaciju i novim otvorom blende s 11 listića omogućuje visoku kvalitetu na cijeloj slici. 

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Razlučivost dostojna naziva G Master

Kompenzacija sferične aberacije, ED (Extra-low Dispersion) staklo i asferični elementi objektiva povećavaju ekstremnu rezoluciju i oštrinu koje ispunjavaju zahtjevnih 50 linija po milimetru, što je preduvjet za MTF koji je osnova optičkog dizajna serije G Master. Ta se oštrina proteže čitavim područjem slike.

Saznajte više

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Izvanredna jasnoća i kontrast

Originalni Nano AR premaz tvrtke Sony sprječava lažnu refleksiju koja može uzrokovati odbljesak i pojavu dvostrukih slika, naročito u situacijama s pozadinskim osvjetljenjem. Rezultat su postojano visoki kontrast i jasnoća, uz duboke crne nijanse u najširem mogućem rasponu fotografskih situacija. (1. Premaz Nano AR / 2. Staklo / 3. Svjetlo)

Saznajte više

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Zamućenje ne može izgledati bolje od toga

Objektiv koji je posebno dizajniran za postizanje izvanredno uglađenog, prirodnog zamućenja odlikuje se i jedinstvenim elementom za optičku apodizaciju (APD), kružim otvorom blende novog dizajna s 11 listića i najmanjim mogućim izobličenjem istaknutih dijelova na rubnim dijelovima slike. Svaki je objektiv individualno precizno prilagođen da bi se zajamčilo ispunjavanje standarda G Master.

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Apodizacija za nenadmašno zamućenje

Optički APD element posebna je vrsta filtra koji omogućuje postupno smanjenje prijenosa svjetlosti prema rubnim dijelovima slike. On ublažava rubne dijelove slika, što omogućuje nastajanje izrazito uglađenog, prekrasnog zamućenja pozadinskih područja, kao i onih u prednjem planu, uz apsolutni minimum efekta udvostručenja rubnih dijelova.

Saznajte više

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Prekrasni istaknuti dijelovi na rubovima slike

U skladu s naglaskom na zamućenje, objektiv je dizajniran da u najvećoj mogućoj mjeri spriječi vinjetiranje koje može izobličiti geometriju istaknutih dijelova na rubnim dijelovima slike. Točkasti se izvori svjetlosti reproduciraju konzistentnim kružnim zamućenjem na cijeloj slici, pa se, primjerice, prolaz Sunčeve svjetlost kroz listove ili njezino reflektiranje od listova prikazuje na umirujuć i elegantan način.

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

11 listića povećavaju ljepotu zamućenja

Originalni dizajn kružnog otvora tvrtke Sony unaprijeđen je s 11 listića koji omogućuju još veću kružnost. Dizajn i materijali poboljšani su da bi se održao gotovo okrugao otvor blende neovisno o tome ona u potpunosti otvorena ili gotovo zatvorena. Primjenjuju se i strogi standardi kružnosti da bi se osiguralo postizanje potpune ljepote STF zamućenja bez ikakvih kompromisa.

Saznajte više

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Približite se i istražite detalje

Budući da je jedna od glavnih značajki ovog objektiva zamućenje, uz njega se isporučuje prsten za makro odabir koji produljuje raspon objektiva na područje makro snimanja gdje se može koristiti zamućenje. Makro način rada omogućuje minimalnu udaljenost za fokusiranje od 0,57 m (1,87 stopa) s maksimalnim povećanjem od 0,25x, a da se pri tome ne ugrozi rezolucija.

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Automatsko fokusiranje koje vam dopušta da se usredotočite na stvaranje

Sustav pogona za fokusiranje DDSSM (Direct Drive SSM) omogućuje brzo, precizno i tiho automatsko fokusiranje. Brzo i nenametljivo automatsko fokusiranje korisniku omogućuje da se u potpunosti usredotoči na snimanje vrhunskih fotografija ili filmova. Objektiv podržava automatsko fokusiranje s prepoznavanjem kontrasta i automatsko fokusiranje s prepoznavanjem faza u žarišnoj ravnini, pa je idealan odabir za moderna vrhunska kućišta fotoaparata tvrtke Sony.

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Napredni pokretači za brzinu i preciznost

DDSSM (Direct Drive SSM) upotrebljava originalni piezoelektrični motor tvrtke Sony da bi izravno upravljao prstenom za fokusiranje. Izuzetna preciznost prekida omogućuje preciznu kontrolu prstenom za fokusiranje da bi se postigla najveća moguća preciznost fokusa. Ujedno je i tih, što ga čini idealnim za snimanje divljih životinja i filmova. Osim toga, i ručno je fokusiranje uglađeno i brzo.

Saznajte više

Jasne, oštre slike bez tronošca

Ugrađena je Optical SteadyShot stabilizacija slike koja omogućuje postizanje maksimalne oštrine objekta pri nižim brzinama zatvarača. Stabilizacija slike na objektivu srednjeg zaslona fiksne žarišne duljine od 100 mm prednost je za profesionalce i amatere. Druga generacija kućišta serije α7 pruža i ugrađenu stabilizaciju u 5 osi.

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Profesionalno rukovanje i kontrola

Druge napredne značajke koje unaprjeđuju rad za fotografiju i snimanje filmova obuhvaćaju prsten otvora blende , prilagodljivi prekidač prstena otvora blende, gumb za zadržavanje fokusa, prekidač za odabir automatskog ili ručnog fokusiranja i široki prsten za fokusiranje za sigurno i udobno upravljanje.

Saznajte više

Slika – FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Visoka razina pouzdanosti u zahtjevnim uvjetima

Osim gumenog prstena za zatvaranje na mjestu postavljanja, cjelokupan je dizajn objektiva otporan na prašinu i vlagu, što pruža dodatnu zaštitu i osigurava pouzdan rad u nepovoljnim uvjetima. Omogućuje pouzdano snimanje na laganoj kiši ili u vjetrovitim uvjetima.

Saznajte više