Slika proizvoda objektiva E 15 mm F1,4 G
Prikaz lijeve strane objektiva E 15 mm F1,4 G
Prikaz gornje strane objektiva E 15 mm F1,4 G
Prikaz desne strane objektiva E 15 mm F1,4 G
Prikaz objektiva E 15 mm F1,4 G pričvršćenog na Alpha 6600
Prikaz objektiva E 15 mm F1,4 G pričvršćenog na Alpha 6400
Sjajne snimke i zamućenje uz široki F1,4 G Lens

Uz fantastičnu G Lens kvalitetu i izražajno zamućenje od F1,4 ovaj 15 mm (35 mm ekvivalent punog kadra: 22,5 mm) širokokutni objektiv za APS-C omogućuje dinamične perspektive. Izvanredna upotrebljivost i radne značajke AF-a te kompaktan, lagan i prenosiv dizajn jamče izuzetnu prilagodljivost pri snimanju fotografija i videozapisa.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Ljepota i dubina uz široki F1,4 G Lens

Pogledajte videozapis

Slika logotipa APS-C E-mount objektiva

U kombinaciji s α E-mount fotoaparatima tvrtke Sony, APS-C E-mount objektivi pružaju radne značajke velikog fotoaparata.

E 15 mm F1,4 G – galerija fotografija
Slika formacije stijena na obali
Izvanredna G Lens rezolucija uz puni otvor blende

Inovativni optički dizajn s tri asferična elementa učinkovito ispravlja iskrivljenost polja i aberaciju, pa se postiže izvanredna rezolucija u cijelom širokom vidnom polju objektiva od 15 mm, čak i uz otvor blende F1,4. Jedan element od ED stakla i jedan element od Super ED stakla dodatno suzbijaju kromatsku aberaciju i učinkovito smanjuju periferno obojenje rubova.

Slika žutog svijeća
Nevjerojatan efekt zamućenja pri F1,4

Veliki otvor blende od F1,4 omogućuje prekrasan efekt zamućenja poboljšan precizno kontroliranom sferičnom aberacijom i kružnim otvorom blende sa 7 listića. Minimalni fokus od 0,17 m i maksimalno povećanje od 0,15x omogućuju vam da se približite objektu uz duboki efekt zamućenja pozadine. Impresivne mogućnosti krupnih planova prednost su za filmove i za fotografije.

Slika muškarca s fotoaparatom u ruci
Kompaktan i lagan za novu slobodu snimanja

Zahvaljujući malim dimenzijama i težini, ovaj je objektiv savršen za kompaktne APS-C fotoaparate. Dizajn koji maksimizira prednosti asferičnih elemenata i male udaljenosti između prstena objektiva i senzora jamči izvanredne radne značajke na objektivu dimenzija 66,6 x 69,5 mm (2 5/8 x 2 3/4 inča) i težine 219 g (7,8 unci). Odličan izbor za širokokutne pejzaže, arhitekturu, interijere i općenito fotografije.

Ilustracija linearnih motora
Napredni AF iskorištava puni potencijal brzine kućišta

Dva linearna motora ovom objektivu omogućuju izuzetno brzo i precizno automatsko fokusiranje i praćenje za fotografije i videozapise. AF i praćenje tako su responzivni da je moguće iskoristiti potencijal pune brzine kućišta, pa se i objekti koji se brzo ili nepredvidljivo kreću mogu snimiti pouzdano.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Alat za izražavanje za snimatelje videozapisa

Uz interni mehanizam za fokusiranje koji tijekom fokusiranja zadržava konstantnu duljinu objektiva, ovaj je objektiv jednostavan za rukovanje u raznim situacijama. Konzistentan centar ravnoteže omogućuje jednostavnije uravnoteživanje kardana. Male dimenzije i težina objektiva važne su prednosti za rukovanje. Napredni optički dizajn mnimizira odstupanje kod fokusiranja i smanjuje neželjene pomake kuta gledanja u videozapisima.

Slike proizvoda objektiva E 15 mm F1,4 G, desna strana i lijeva strana
Vrhunska upotrebljivost i pouzdanost

Prsten za fokusiranje ima MF s lin. odgovorom za izravno ručno fokusiranje koje reagira kao mehaničko. Tu je i prsten blende s prekidačem za intuitivnu kontrolu otvora blende, gumb za zadržavanje fokusa i prekidač za fokusiranje za dodatnu fleksibilnost pri kontroli fokusa. Da bi se zajamčila maksimalna pouzdanost u zahtjevnim uvjetima na otvorenom, ovaj je izdržljivi objektiv otporan na prašinu i vlagu.

Ilustracija konfiguracije objektiva
Konfiguracija objektiva 

Dizajn objektiva G Lens tvrtke Sony naglašava ravnotežu visoke rezolucije i pozadinskog bokeha, što poboljšava umjetničku viziju.

[1] Asferični objektiv  [2] Super ED staklo  [3] ED staklo (izuzetno niske disperzije)

Modulacijska prijenosna funkcija fotoaparata SEL15F14G
MTF tablica 

MTF opisuje kako dobro objektiv reproducira detalje, a mjeri se stupnjem kontrasta ostvarenog između precizno razmaknutih linija.

[1] Kontrast (%)  [2] Udaljenost od optičkog središta objektiva (mm)  [3] Maks. blenda  [4] Blenda F8  [5] Prostorna frekvencija  [6] 10 linijskih parova / mm  [7] 30 linijskih parova / mm  [8] Radijalne vrijednosti  [9] Tangencijalne vrijednosti

Krupni plan uređaja ILME-FX6 koji se koristi za snimanje
Prednosti Sonyjevih objektiva za snimanje videozapisa

Saznajte četiri jedinstvene prednosti korištenja Sonyjevih E-mount objektiva za snimanje videozapisa. Kombinacija Sonyjevih objektiva i fotoaparata poboljšat će vaš doživljaj stvaranja videozapisa.

Kontrole objektiva
Slika proizvoda objektiva E 15 mm F1,4 G, lijeva strana.

[1] Prsten za fokusiranje  [2] Prsten otvora blende  [3]  Indeks otvora blende  [4] Prekidač za fokusiranje  [5] Gumb za zadržavanje fokusa

Slike proizvoda objektiva E 15 mm F1,4 G, desna strana

 [6] Prekidač za škljocaj otvora blende 

Kompatibilnost s objektivima E 15 mm F1.4 G

Slijedite vezu u nastavku za pojedinosti o kompatibilnosti objektiva/kućišta.

Za neke će fotoaparate biti potrebno ažuriranje da bi se postigla potpuna funkcionalnost.

Specifikacije i značajke

  • Izvanredna G Lens rezolucija uz puni otvor blende

  • Nevjerojatan efekt zamućenja pri F1,4

  • Kompaktan i lagan za novu slobodu snimanja

  • Napredni AF iskorištava puni potencijal brzine kućišta

  • Otpornost na prašinu i vlagu

Minimalna udaljenost fokusiranja
0,20 m (AF), 0,17 m (MF) (0,66 stopa (AF), 0,56 stopa (MF))
Maksimalni omjer povećanja (x)
0,12 (AF), 0,15 (MF)
Promjer filtra (mm)
55
Masa
219 g (7,8 unci)
Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu