FE 16-35mm F2.8 GM

Potpune specifikacije i značajke

SEL1635GM

PMC

Kn 21.799,00

(s PDV-om)

Specifikacije objektiva

Nosač
E-mount tvrtke Sony
Format
Puni kadar od 35 mm
Žarišna duljina (mm)
16 – 35
Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C)
24 – 52,5
Grupe objektiva / elementi
13-16
Kut gledanja (35 mm)
107゚ – 63゚
Kut gledanja (APS-C)
83° – 44°
Maksimalni otvor blende (F)
2.8
Minimalni otvor blende (F)
22
Mehanizam otvora blende
11
Kružni otvor blende
Da
Minimalna udaljenost fokusiranja
0,28 m (0,92 stope)
Maksimalni omjer povećanja (x)
0,19
Promjer filtra (mm)
82
Stabilizacija slike (SteadyShot)
- (integrirano u kućište)
Sustav za zumiranje
Ručno
Kompatibilnost s telekonverterom (x1.4)
-
Kompatibilnost s telekonverterom (x2.0)
-
Vrsta sjenila
Oblik latica, bajunetni tip

Veličina i masa

Dimenzije (dubina x duljina)
88,5 x 121,6 mm (3-1/2 x 4-7/8 inča)
Masa
680 g (24 unce)

Sadržaj pakiranja

  • Sjenilo (model): ALC-SH149
  • Prednji poklopac objektiva: ALC-F82S
  • Stražnji poklopac objektiva: ALC-R1EM
  • Torbica
Placeholder

Funkcije

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Brza, visoka rezolucija s otvorom blende od F2,8 i zumom od 16 – 35 mm

Prvi širokokutni objektiv za zumiranje G Master pruža radne značajke koje će u potpunosti iskoristiti potencijal visoke rezolucije najnovijih i budućih kućišta fotoaparata. Najnaprednije optičke i mehaničke tehnologije tvrtke Sony objedinjene su da bi se postigla izvanredna reprodukcija slika i jasnoća.

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Visoka rezolucija od ruba do ruba

Beskompromisan optički dizajn postiže nevjerojatno visoku rezoluciju i kontrast. Pejzaži, arhitektura, interijeri i drugi veliki objekti mogu se snimati u izvanrednoj oštrini od kuta do kuta. Asferični elementi smanjuju izobličenje, dok elementi od ED (Extra-low Dispersion – izuzetno niska disperzija) stakla učinkovito upravljaju kromatskom aberacijom.

Saznajte više

Ilustracija s objašnjenjem strukture premaza Nano AR

Jasnoća i kontrast u svim uvjetima osvjetljenja

Originalni premaz Nano AR tvrtke Sony sprječava lažne refleksije koje mogu uzrokovati odbljesak i pojavu sjena u situacijama s pozadinskim osvjetljenjem te druge probleme s osvjetljenjem da bi se postigla dosljedno visoka razina kontrasta i jasnoće. Sloboda od odbljeska pri velikom rasponu kutova upadne svjetlosti omogućuje bolju fleksibilnost kadriranja i stvaranja kompozicije, naročito pri žarišnim duljinama širokog kuta. (1. Premaz Nano AR / 2. Staklo / 3. Svjetlo)

Saznajte više

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Rezolucija i zamućenje na novoj razini

Objektiv ima dva XA (ekstremno asferična) elementa tvrtke Sony s površinskom preciznošću od 0,01 mikrona. Izobličenje koje se može pojaviti u širokokutnih objektiva za zumiranje pomno se kontrolira, baš kao i astigmatizam i zakrivljenost polja. Neprivlačno zamućenje u obliku prstena učinkovito se sprječava pomoću XA (ekstremno asferičnih) elementa da bi se na područjima izvan fokusa postigao uglađeni, prekrasni efekt zamućenja.

Saznajte više

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Prekrasan efekt zamućenja pozadine

Snimanje na malim udaljenostima otvorom od F2,8 može proizvesti nevjerojatan efekt zamućenja pozadine. Upotrijebite tu mogućnost da biste snimali portrete s, primjerice, šarenim pozadinama koje se sastoje od uglađenih, izražajnih zamućenja koja će jasno istaknuti objekt.

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Optimalna rezolucija pri bilo kojoj žarišnoj duljini

Dosljedno visoka rezolucija postiže se od beskonačnosti sve do najbliže udaljenosti fokusiranja. Objektiv koristi mehanizam pomičnog fokusa s dvije neovisne skupine objektiva. Sustav pomaže pri smanjenju svih vrsta aberacija na najniže razine i održavanju prikaza jasne, visoke rezolucije od fokusiranja na beskonačnost, kao kada je riječ o, primjerice, pejzažima, sve do malih udaljenosti fokusiranja, kao kada je riječ o portretima i sličnim objektima.

Saznajte više

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Brzo, precizno automatsko fokusiranje

Dva sustava DDSSM (Direct Drive SSM) upotrebljavaju originalni piezoelektrični motor tvrtke Sony da bi izravno upravljali dvjema grupama za fokusiranje u konfiguraciji pomičnog fokusa. Grupe za fokusiranje postavljene su s velikom preciznošću da bi omogućile najveću moguću preciznost fokusa. DDSSM ujedno je i tih, što ga čini idealnim za snimanje filmova i fotografija.

Saznajte više

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Lakoća i kompaktnost za visoku mobilnost

Postignuta su vrhunska smanjenja veličine i mase, no zadržane su izvanredne optičke značajke. Objektiv je idealan odabir za kompaktna kućišta E-mount te pruža prijenosni sustav kojim je jednostavno upravljati i koji je jednostavno ponijeti sa sobom na planinarske fotografske avanture.

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

11 listića povećavaju ljepotu zamućenja

Originalni kružni otvor blende s 11 listića tvrtke Sony pridonosi još većoj kvaliteti efekta zamućenja. Dizajn i materijali poboljšani su da bi se zadržao okrugao okvir, a primjenjuju se i strogi standardi kružnosti da bi se osiguralo postizanje potpune ljepote efekta zamućenja objektiva bez ikakvih kompromisa.

Saznajte više

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Uglađen, raznovrstan rad

Gumb za zadržavanje fokusa, prsten za ručno fokusiranje, prekidač za AF/MF i druge kontrole pružaju raznovrsne mogućnosti upravljanja vrhovima prstiju. Gumb za zadržavanje fokusa može se prilagoditi putem izbornika kućišta koje omogućuje dodjelu velikoj broja funkcija tome gumbu da bi se zadovoljile potrebe korisnika.

Saznajte više

Slika – FE 16-35mm F2.8 GM

Prednji element premazan fluorom

Prednji element objektiva premazan je fluorom koji sprječava taloženje prašine i otisaka prstiju te olakšava čišćenje prašine i otisaka prstiju ako se oni zalijepe za površinu objektiva.

Saznajte više

Ilustracija s opisom dizajna otpornog na prašinu i vlagu

Visoka razina pouzdanosti u zahtjevnim uvjetima

Cjelokupan je dizajn objektiva otporan na prašinu i vlagu, što pruža dodatnu zaštitu i osigurava pouzdan rad u nepovoljnim uvjetima. Omogućuje pouzdano snimanje na laganoj kiši ili u vjetrovitim uvjetima.

Saznajte više