E 16 – 55 mm F2,8 G

Potpune specifikacije i značajke

SEL1655G

PMC

Kn 10.193,20

(s PDV-om)

Specifikacije objektiva

Nosač
E-mount tvrtke Sony
Format
APS-C
Žarišna duljina (mm)
16 – 55
Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C)
24 – 82,5
Grupe objektiva / elementi
12 - 17
Kut gledanja (35 mm)
-
Kut gledanja (APS-C)
83° – 29°
Maksimalni otvor blende (F)
2.8
Minimalni otvor blende (F)
22
Mehanizam otvora blende
9
Kružni otvor blende
Da
Minimalna udaljenost fokusiranja
0,33 m (1,09 ft)
Maksimalni omjer povećanja (x)
0,2
Promjer filtra (mm)
67
Stabilizacija slike (SteadyShot)
- (integrirano u kućište)
Sustav za zumiranje
Ručno
Kompatibilnost s telekonverterom (x1.4)
-
Kompatibilnost s telekonverterom (x2.0)
-
Vrsta sjenila
Oblik latica, bajunetni tip

Veličina i masa

Dimenzije (dubina x duljina)
73 x 100 mm (2 7/8 x 4 inča)
Masa
494 g (17,5 oz.)

Sadržaj pakiranja

  • Sjenilo (model): ALC-SH161
  • Prednji poklopac objektiva: ALC-F67S
  • Stražnji poklopac objektiva: ALC-R1EM
  • Meka futrola
Placeholder

Funkcije

Slika – E 16 – 55 mm F2,8 G

Brzi konstantni otvor blende F2,8 i zumiranje

Sonyjev prvi APS-C zum od16 – 55 mm (24 – 82,5 mm ekvivalent punog kadra) s konstantnim otvorom blende od F2,8 kompaktan je te istovremeno pruža performanse koje pristaju seriji G Lens. Novi optički dizajn pruža sjajnu rezoluciju od ruba do ruba i prekrasno zamućenje dostupno po potrebi. Kompaktan i lagan, idealan je za velik broj objekata.

Slika – E 16 – 55 mm F2,8 G

Izvrsna rezolucija G objektiva

Dva AA (napredna asferična) i dva asferična elementa smanjuju aberaciju za izvanrednu rezoluciju G Lens od ruba do ruba, a tri staklena elementa izuzetno niske disperzije (ED) smanjuju razlijevanje boja na minimum. Dobit ćete oštre, jasne detalje i prirodnu boju u cijelom rasponu zumiranja pri svim udaljenostima fokusiranja.

Saznajte više

Slika – E 16 – 55 mm F2,8 G

Uglađeno, prekrasno zamućenje

Sferična aberacija ima snažan utjecaj na kvalitetu zamućenja i precizno se kontrolira radi dobivanja glatkog, atraktivnog zamućenja na područjima izvan fokusa. I kružni otvor blende s 9 listića pridonosi ovom prekrasnom zamućenju objektiva. Oštri kontrasti detalja u fokusu s bogatim zamućenjem pozadine za duboke, impresivne slike.

Saznajte više

Slika – E 16 – 55 mm F2,8 G

Oštar kontrast

Sonyjev originalni Nano AR premaz stvara preciznu, pravilnu nanostrukturu na površini objektiva koja ne ometa prijenos svjetla te istovremeno smanjuje odsjaje koji mogu uzrokovati odbljesak i pojavu sjena. Unutarnji odsjaji smanjeni su na apsolutni minimum čime se postiže vrhunska jasnoća i kontrast. (1. Premaz Nano AR / 2. Staklo / 3. Svjetlo)

Saznajte više

Slika – E 16 – 55 mm F2,8 G

Kompaktan, lagan i svijetao

Optimizirani mehanički i optički dizajn težak je samo 494 g (17,5 oz.) u kompaktnom objektivu za zumiranje s konstantnim otvorom blende F2,8 16 – 55 mm (24 – 82,5 mm ekvivalent punog kadra). Ovaj elegantni objektiv idealan je za snimanje svih fotografija od portreta do svakodnevnih fotografija. Kompaktno E-mount kućište omogućuje vrlo mobilan, upravljiv sustav za širok raspon fotografiranja.

Slika – E 16 – 55 mm F2,8 G

Brzo, precizno automatsko fokusiranje i praćenje

Ista vrsta Sonyjeva naprednog linearnog motora s iznimnom dinamikom XD korištena u seriji objektiva G Master korištena je i u ovom objektivu. Linearni motor XD u potpunosti iskorištava potencijal brzine kućišta fotoaparata fokusiranjem na vrlo brze pokretne objekte i prateći ih uz izvanrednu brzinu i preciznost. 

Saznajte više

Slika – E 16 – 55 mm F2,8 G

Prilagodljivi gumb za zadržavanje fokusa

Gumb za zadržavanje fokusa na cijevi objektiva praktično je postavljen radi jednostavne kontrole zadržavanja fokusa. Gumb se može prilagoditi i putem izbornika fotoaparata koji omogućuje dodjelu ostalih funkcija, kao što je Odabir desnog/lijevog oka, ako je potrebno.

Saznajte više

Slika – E 16 – 55 mm F2,8 G

Prekidač za fokusiranje

Prekidač za fokusiranje za trenutačno prebacivanje između automatskog i ručnog fokusiranja može biti odlična prednost prilikom snimanja objekata ili situacija za koje je potrebno precizno ručno prilagođavanje fokusa.

Slika – E 16 – 55 mm F2,8 G

MF s linearnim odgovorom

Sonyjeva značajka MF s linearnim odgovorom omogućuje izravno i linearno reagiranje prstena za fokusiranje na diskretno upravljanje prilikom ručnog fokusiranja. Okretanje prstena za fokusiranje prenosi se izravno na odgovarajuću promjenu fokusa, stoga je upravljanje brzo i precizno.

Saznajte više

Slika – E 16 – 55 mm F2,8 G

Otpornost na prašinu i vlagu

Dizajn otporan na prašinu i vlagu pruža pouzdanost potrebnu za korištenje na otvorenom u nepovoljnim uvjetima.

Saznajte više

Slika – E 16 – 55 mm F2,8 G

Prednji element premazan fluorom

Prednji element objektiva premazan je fluoritom koji odbija vodu, ulje i ostale tvari te pojednostavnjuje uklanjanje svih tvari i otisaka prstiju koji se zalijepe za površinu objektiva.

Saznajte više