Slike – E 16 mm F2,8
Lagan objektiv niskog profila za svakodnevnu upotrebu

E 16mm F2.8 Wide Angle (SEL16F28)

SEL16F28 kombinira tanak dizajn i široke kutove objektiva od 16 mm s velikim maksimalnim otvorom blende od F 2,8. Idealan objektiv, bez obzira na to snimate li skučene interijere ili veličanstvene krajolike.

U kombinaciji s α E-mount fotoaparatima tvrtke Sony, APS-C E-mount objektivi pružaju radne značajke velikog fotoaparata.

Kružni otvor blende za zamućenje
Uglađeno defokusiranje

Umjesto standardnog otvora blende objektiva u obliku poligona, ovaj objektiv odlikuje kružni otvor blende sa 7 listića za prirodnije, potpunije defokusiranje ili zamućenje.

Profinjene optičke radne značajke

Radi optimizacije radnih značajki, asferični dijelovi objektiva zadržavaju jak kontrast (čak i kada je otvor blende sasvim otvoren), uz minimalna izobličenja te za izvrsnu dinamičnost slike.

Brzo, žustro fokusiranje

Ugrađeni mehanizam za fokusiranje osigurava fiksni položaj cijevi objektiva, čime su omogućeni kompaktniji dizajn, kraći odziv automatskog fokusiranja i manje minimalne udaljenosti za fokusiranje.

Izmijenili smo ovu stranicu kako bi sadržavala sljedeću ispravku: pogrešno je navedeno da E-mount fotoaparati tvrtke Sony imaju SteadyShot pa je ta informacija uklonjena.

Specifikacije i značajke

  • Iznimno su tankog (22,5 mm) i laganog dizajna

  • Kvalitetna aluminijska završna obrada

  • Optika visokih radnih značajki s asferičnim elementima objektiva

  • Idealni za snimanje fotografija ili videozapisa

  • Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm: 24 mm

Minimalna udaljenost fokusiranja
0,24 m (0,8 stopa)
Maksimalni omjer povećanja (x)
0,078x
Promjer filtra (mm)
49 mm
Masa
67 g (2,4 unce)

Sadržaj pakiranja

Prednji poklopac objektiva, Stražnji poklopac objektiva

Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu

Recenzije

Mišljenje korisnika