FE 20MM F1,8 G

Potpune specifikacije i značajke

SEL20F18G

PMC

Kn 8.625,00

(s PDV-om)

Specifikacije objektiva

Nosač
E-mount tvrtke Sony
Format
Puni kadar od 35 mm
Žarišna duljina (mm)
20
Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C)
30
Grupe objektiva / elementi
12-14
Kut gledanja (35 mm)
94
Kut gledanja (APS-C)
70
Maksimalni otvor blende (F)
1.8
Minimalni otvor blende (F)
22
Mehanizam otvora blende
9
Kružni otvor blende
Da
Minimalna udaljenost fokusiranja
0,19 m (AF), 0,18 m (MF) (0,63 stope (AF), 0,59 stopa (MF))
Maksimalni omjer povećanja (x)
0,20 (AF), 0,22 (MF)
Promjer filtra (mm)
67
Stabilizacija slike (SteadyShot)
- (integrirano u kućište)
Kompatibilnost s telekonverterom (x1.4)
-
Kompatibilnost s telekonverterom (x2.0)
-
Vrsta sjenila
Oblik latica, bajunetni tip

Veličina i masa

Dimenzije (dubina x duljina)
73,5 × 84,7 mm (3 × 3 3/8 inča)
Masa
373 g (13,2 unce)

Sadržaj pakiranja

  • Sjenilo (model): ALC-SH162
  • Prednji poklopac objektiva: ALC-F67S
  • Stražnji poklopac objektiva: ALC-R1EM
  • Meka futrola
Placeholder

Funkcije

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Kompaktna visoka rezolucija 20 mm F1,8

Sonyjeva najnovija optička tehnologija postiže impresivnu rezoluciju od ruba do ruba uz maksimalni otvor blende od F1,8 u širokokutnom objektivu fiksne žarišne duljine s velikim otvorom blende. Osim toga, nevjerojatno je kompaktan. U kombinaciji s E-mount kućištem ovaj objektiv tvori svestran i mobilan sustav s izvanrednim AF-om, kontrolom i pouzdanošću za razne vrste snimanja.

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Vrhunska rezolucija od ruba do ruba od F1,8

Dva AA (napredna asferična) elementa u inovativnom optičkom dizajnu minimiziraju aberaciju radi izvanredne rezolucije od ruba do ruba izravno iz najšireg otvora blende objektiva od F1,8.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Besprijekorno, prirodno zamućenje pozadine

Uz preciznu kontrolu sferične aberacije koja znatno utječe na kvalitetu zamućenja pozadine, G objektiv FE 20 mm F1,8 sadrži kružni otvor blende s 9 listića za besprijekorno, uglađeno zamućenje pozadine i prirodne prijelaze koji su znak serije G objektiva.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Realističan prikaz izvor svjetla

Dva AA (napredna asferična) elementa i tri staklena elementa izuzetno niske disperzije koriste se za minimiziranje sagitalnog odbljeska tako da se točkasti izvori svjetlosti reproduciraju precizno i bez mrljanja boja.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Vrhunska brzina, preciznost i praćenje AF-a

Dva XD (eXtreme Dynamic) linearna motora jednostavno prate velike brzine Sonyjevih fotoaparata te u potpunosti koriste brzo automatsko fokusiranje, preciznost i potencijal praćenja. Novi algoritmi kontrole omogućuju besprijekorno pokretanje velike grupe za fokusiranje u objektivu za responzivno i tiho automatsko fokusiranje uz nisku razinu podrhtavanja.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Kompaktni i lagani za bolju mobilnost i rukovanje

Napredan optički dizajn koji obuhvaća dva AA podržan je profinjenim mehaničkim sustavom u G objektivu mase samo 373 g (13,2 oz.). Male dimenzije i skromna masa poboljšavaju mobilnost kada se koristi s kompaktnim E-mount kućištima i stvaraju uravnotežen sustav idealan za korištenje na kardanima ili držačima dodatne opreme. G objektiv FE 20 mm F1,8 G svestrani je objektiv za mnoga snimanja fotografija i filmova.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Izvrsne performanse krupnog plana, čak i za autoportrete

20 mm je odlična žarišna duljina objektiva za autoportrete, ali i odlikuje se minimalnom udaljenošću fokusiranja od samo 0,19 m (0,63 stopa) u načinu AF-a i još manju minimalnu udaljenost fokusiranja od 0,18 m (0,59 stopa) prilikom ručnog fokusiranja. Izvrstan je za postavljanje kardana/držača prilikom snimanja autoportrete i objekata.

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Premaz Nano AR za oštar kontrast

Sonyjev originalni Nano AR premaz stvara preciznu, pravilnu nanostrukturu na površini objektiva koja ne ometa prijenos svjetla te istovremeno smanjuje odsjaje koji mogu uzrokovati odbljesak i pojavu sjena. Unutarnji odsjaji smanjeni su na apsolutni minimum čime se postiže vrhunska jasnoća i kontrast. (1. Premaz Nano AR / 2. Staklo / 3. Svjetlo)

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Otpornost na prašinu i vlagu

Dizajn otporan na prašinu i vlagu pruža pouzdanost potrebnu za korištenje na otvorenom u nepovoljnim uvjetima.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Prirodni, linearni odgovor ručnog fokusa

MF s linearnim odgovorom omogućuje izravno i linearno reagiranje prstena za fokusiranje na diskretno upravljanje prilikom ručnog fokusiranja. Okretanje prstena za fokusiranje prenosi se izravno na odgovarajuću promjenu fokusa, stoga je upravljanje brzo i precizno.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Prilagodljivi gumb za zadržavanje fokusa

Prikladno postavljen gumb za zadržavanje fokusa ne pruža samo jednostavnu kontrolu zadržavanja fokusa, može se i dodijeliti različitim funkcijama na izborniku na kućištu fotoaparata.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Premaz za prednji element od fluorita

Prednji element objektiva premazan je fluoritom koji odbija vodu, ulje i ostale tvari te pojednostavnjuje uklanjanje svih tvari i otisaka prstiju koji se zalijepe za površinu objektiva.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Jednostavno automatsko/ručno prebacivanje fokusiranja

Prekidač za fokusiranje za trenutačno prebacivanje između automatskog i ručnog fokusiranja može biti odlična prednost prilikom snimanja objekata ili situacija za koje je potrebno precizno ručno prilagođavanje fokusa.

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Mehanizmi za zaustavljanje prstena otvora blende koji se mogu uključiti/isključiti

Osim brze reakcije nužne za profesionalno snimanje, prsten otvora blende ima i prekidač za uključivanje/isključivanje mehanizama za zaustavljanje prstena: uključite ih za taktilne povratne informacije pri snimanju fotografija ili isključite za neometanu tihu kontrolu pri snimanju videozapisa.

Saznajte više

Slika – FE 20 mm F1,8 G

30 mm ekvivalent na APS-C kućištima

Ovaj je objektiv dobro uravnotežen i na manjim APS-C kućištima te omogućuje vrlo korisnu širokokutnu žarišnu duljinu od 30 mm (ekvivalent punog kadra). Žarišna duljina od 30 mm sjajna je za snimanje po gradu, snimanje krajolika prilikom planinarenja i drugo. SEL20F18G preporučujemo korisnicima kućišta APS-C te korisnicima punog kadra.

Slika – FE 20 mm F1,8 G

Sonyjeva tehnologija za snimanje filmova podržava napredno snimanje filmova

Prednosti za snimanje filmova obuhvaćaju brz i precizan AF i praćenje koje omogućuju XD linearni motori objektiva, ultraširoki kut prikaza od 20 mm na kućištima punog kadra (300 mm na APS-C kućištima ili s postavkama kuta prikaza Super 35), svijetli F1,8 maksimalni otvor blende, kompaktan i lagan dizajn, izvrsno snimanje krupnih kadrova i drugo. Osim malih dimenzija i mase objektiva, unutarnji dizajn fokusa čini ga praktičnim za upotrebu na kompaktnim kardanima ili držačima za snimanje vlogova i druge namjene.

Saznajte više

Prihvaća mnoštvo filtara

Za razliku od mnoštva drugih ultraširokih objektiva, ovaj objektiv prihvaća kružne polarizirajuće filtre za pejzaže, ND filtre za filmove i druge vrste filtara koji snimatelju daju potpunu kreativnu kontrolu.

Saznajte više