FE 35 MM F1,4 GM

Potpune specifikacije i značajke

SEL35F14GM

Specifikacije objektiva

Nosač
E-mount tvrtke Sony
Format
Puni kadar od 35 mm
Žarišna duljina (mm)
35
Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C)
52,5
Grupe objektiva / elementi
10 - 14
Kut gledanja (35 mm)
63°
Kut gledanja (APS-C)
44°
Maksimalni otvor blende (F)
1,4
Minimalni otvor blende (F)
16
Mehanizam otvora blende
11
Kružni otvor blende
Da
Minimalna udaljenost fokusiranja
0,27 m (AF), 0,25 m (MF) (0,89 stopa (AF), 0,82 stope (MF))
Maksimalni omjer povećanja (x)
x 0,23 (AF) x 0,26 (MF)
Promjer filtra (mm)
67
Stabilizacija slike (SteadyShot)
- (integrirano u kućište)
Kompatibilnost s telekonverterom (x1.4)
-
Kompatibilnost s telekonverterom (x2.0)
-
Vrsta sjenila
Zaobljeni oblik, bajunetni tip

Veličina i masa

Dimenzije (dubina x duljina)
76 x 96 mm (3 x 3-7/8 inča)
Masa
524 g (18,5 unci)

Sadržaj pakiranja

  • Sjenilo (model):ALC-SH164
  • Prednji poklopac objektiva: ALC-F67S
  • Stražnji poklopac objektiva: ALC-R1EM
  • Meka futrola
Placeholder

Funkcije

Slika s primjerom

35 mm F1.4 objektiv fiksne žarišne duljine koji stane na dlan 

Sonyjev najnapredniji optički dizajn i tehnologija proizvodnje jamče iznimnu rezoluciju i prekrasno zamućenje pozadine u vrlo kompaktnom objektivu. Uz G Master kvalitetu u iznimno prenosivom objektivu za sve prilike, ovaj objektiv moraju imati svi ozbiljni korisnici objektiva E-mount.

Slika s primjerom

Spektakularna rezolucija u kompaktnom dizajnu

Napredna optička tehnologija koristi malu udaljenost između prstena za montažu objektiva i površine senzora za smanjivanje ukupne duljine i promjera u nevjerojatno kompaktnom objektivu s fantastičnim kontrastom i rezolucijom. Dva XA (ekstremno asferična) elementa ublažavaju sagitalni odbljesak da biste objekte snimanja mogli snimati uz iznimnu oštrinu i jasnoću.

Saznajte više o optičkoj tehnologiji

Slika upotrebe

Kompaktna prenosivost i jednostavno rukovanje

Ovaj kompaktni objektiv stane na dlan i teži svega 524 g (18,5 unci), pa jamči iznimnu prenosivost i praktičnost u raznim okruženjima i uvjetima snimanja. FE 35 mm F1,4 GM pruža vrhunsku kvalitetu uz mogućnost nošenja sa sobom kamo god pošli.

Slika s primjerom

Profinjeno zamućenje pozadine i prilagodljivost

Fantastično zamućenje pozadine, koje je karakteristika serije G Master, omogućuje isticanje portreta i drugih objekata snimanja. XA elementi koji učinkovito ublažavaju prstenasto zamućenje pozadine, mehanizam za kružno otvaranje blende s 11 listića i precizna kontrola sferične aberacije u fazama dizajna i proizvodnje nadovezuju se na glatki, prekrasni efekt zamućenja pozadine.

Saznajte više o XA objektivima

Slika s primjerom

Svestrano snimanje krupnih kadrova

XA elementi objektiva i inovativni optički dizajn omogućuju minimalnu udaljenost fokusiranja od svega 27 cm (0,89 stopa) i maksimalno uvećanje od 0.23x radi snimanja impresivnih krupnih kadrova s uglađenim, mekim zamućenjem pozadine. Mogućnost odabira udaljenosti snimanja omogućuje veliku kontrolu za fotografije i videozapise.

Saznajte više XA objektivima

Slika s primjerom

Jasne, prirodne boje

Ovaj kompaktni objektiv nije samo prenosiv i praktičan, već nudi odlične radne značajke i uz problematično osvjetljenje. Element od ED stakla (stakla izuzetno niske disperzije) i druga optička poboljšanja učinkovito ublažavaju kromatsku aberaciju i ljubičaste rubove radi jasnih slika prirodnog izgleda i brzog, jednostavnog uređivanja nakon snimanja.

Saznajte više o ED staklu

Ilustracija

Premaz Nano AR II smanjuje odsjaje i sjene

Ovaj se kompaktni objektiv od 35 mm zahvaljujući svojoj prenosivosti može koristiti u raznim situacijama, uključujući jaku sunčevu svjetlost i pozadinsko osvjetljenje. Sonyjev novi premaz Nano AR II ravnomjerno je nanesen na cijelu površinu elementa radi minimiziranja odsjaja i sjena, pa su slike jasne i oštre i uz najproblematičnije osvjetljenje.

Saznajte više o premazu Nano AR II

Slika s primjerom

XD linearni motori za brz, precizan i tih AF i praćenje

Sonyjevi mali, ali snažni XD linearni motori omogućuju brzo i precizno automatsko fokusiranje i praćenje radi maksimiziranja AF mogućnosti naprednih kućišta E-mount prilikom snimanja ključnih trenutaka na uličnim snimkama, kratkotrajnih izraza na portretima itd. Automatsko fokusiranje je tiho uz minimalne vibracije.

Više o XD linearnim motorima

Slika proizvoda

Prirodni, linearni odgovor ručnog fokusa

MF s linearnim odgovorom jamči da će prsten za fokusiranje izravno i linearno reagirati na neznatne pomake prilikom ručnog fokusiranja. Okretanje prstena za fokusiranje izravno odražava kao odgovarajuća promjena fokusa, pa je kontrola brza i precizna. MF s linearnim odgovorom idealan je za kreativne efekte fokusiranja prilikom snimanja fotografija i videozapisa.

O značajci MF s linearnim odgovorom

Ilustracija

Otpornost na prašinu i vlagu  

Dizajn otporan na prašinu i vlagu pruža pouzdanost potrebnu za korištenje na otvorenom u nepovoljnim uvjetima.

Dizajn otporan na prašinu i vlagu

Ilustracija

Premaz za prednji element od fluorita

Prednji element objektiva premazan je fluoritom koji odbija vodu, ulje i ostale tvari te pojednostavnjuje uklanjanje svih tvari i otisaka prstiju koji se zalijepe za površinu objektiva.

O premazu od fluorita

Slika proizvoda

Jednostavno automatsko/ručno prebacivanje fokusiranja

Prekidač za fokusiranje za trenutačno prebacivanje između automatskog i ručnog fokusiranja može biti odlična prednost prilikom snimanja objekata ili situacija za koje je potrebno precizno ručno prilagođavanje fokusa.

O prekidaču otvora blende