Prikaz objektiva sprijeda
Prikaz objektiva s lijeve strane
Prikaz objektiva odozgo
Prikaz objektiva s desne strane
Prikaz sprijeda objektiva pričvršćenog na fotoaparat
Prikaz sprijeda objektiva pričvršćenog na fotoaparat
Kompaktan standardni objektiv fiksne žarišne duljine vrhunske izrade

Ovaj standardni fiksni objektiv nudi vrhunsku kvalitetu slike i prekrasno zamućenje objektiva G Lens u kompaktnom dizajnu s vrhunskom kvalitetom izrade i intuitivnim upravljanjem. Možete ga lako ponijeti bilo kamo i bilo kad, pa je idealan za brzo snimanje portreta i gradskih prizora. Brzo, precizno i tiho automatsko fokusiranje idealno je za snimanje fotografija i videozapisa ključnih trenutaka.

Kompaktan, precizan 40 mm F2,5 objektiv fiksne žarišne dulj.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

FE 40 mm F2,5 G – galerija fotografija
Usklađen komplet prenosivih objektiva fiksne žarišne duljine

Ovo je jedan od naših objektiva G Lens fiksne žarišne duljine (prodaju se zasebno), koji imaju različite žarišne duljine, ali jednak vanjski izgled, promjer od 49 mm za montiranje filtara, kompaktan dizajn i raspored. Dovoljno su kompaktni da možete ponijeti sva tri i biti spremni za odlične fotografije raznovrsnih prizora i objekata, a ujednačena masa i balansiranje kardanskog sklopa čini jednostavnim.

Intuitivni metalni dizajn i jasna optika

Metalna (aluminijska) završna obrada kućišta i sjenila objektiva te ugravirane oznake žarišne duljine i otvora blende naglašavaju vrhunsku kvalitetu izrade. Iznimno kompaktan i lagan dizajn, vrhunska kvaliteta slike objektiva G Lens, prsten otvora blende i ručno fokusiranje s linearnim odgovorom omogućuju intuitivno upravljanje uz koje je snimanje pravi užitak.

Slika osobe koja stoji i drži fotoaparat
Kompaktan i lagan za dugotrajno nošenje i ugodno snimanje

Mehanički dizajn maksimalno koristi prednosti vrhunske optike s učinkovitim rasporedom triju asferičnih elemenata objektiva i malom udaljenošću između prstena za montažu objektiva i površine senzora jedinstvenom za fotoaparate bez zrcala da bi se omogućila nevjerojatna kompaktnost i težina od svega 173 g (6,2 unce). Ovaj je objektiv idealan za snimanje fotografija grada ili za snimanje videozapisa pomoću kardana. Prenosivost omogućuje kompaktni dizajn usklađen s full-frame i APS-C kućištima.

Slika šarenog voća i povrća snimljena tim objektivom u visokoj rezoluciji u svim kutovima
Iznimna kvaliteta slike od ruba do ruba uz vrhunsku optiku

Za visoku kvalitetu slike brine se vrhunska optika s tri asferična elementa, koja osigurava visoku rezoluciju u svim dijelovima slike. Asferični elementi kompenziraju razne aberacije i ostvaruju visoku rezoluciju od kuta do kuta slike čak i uz najveći otvor blende i malu dubinu polja.

Portret žene
Prekrasno, prirodno zamućenje pozadine

Dostupan je kružni otvor blende sa 7 listića i preciznom kontrolom sferične aberacije koja omogućuje prekrasno, prirodno zamućenje pozadine objektiva G Lens.

Portret osobe snimljen uz primjenu značajke Eye AF
Dva linearna motora za brzo, precizno i tiho automatsko fokusiranje

Dva linearna motora za brzo i precizno automatsko fokusiranje s vrhunskim praćenjem izvlače maksimum iz kućišta fotoaparata u ključnim trenucima na ulici i u sličnim prigodama. Brz, precizan i tih automatski fokus s vrhunskim praćenjem idealan je i za filmove i za statične slike.

Slika živopisne biljke
Odlične radne značajke za krupne planove

Minimalna udaljenost za fokusiranje od 28 cm (0,92 stope) (automatsko fokusiranje) / 25 cm (0,82 stope) (ručno fokusiranje) jamči odlične radne značajke prilikom snimanja krupnih planova. Ovaj je objektiv koristan u brojnim situacijama, kao što je snimanje krupnih planova cvijeća ili malih objekata sa zamućenom pozadinom uz koju se objekt ističe.

Kombinirana slika proizvoda koja ilustrira konstrukciju objektiva otpornu na prašinu i vlagu te njegovu metalnu završnu obradu
Vrhunska upotrebljivost i pouzdanost uz kompaktan dizajn

Unatoč kompaktnosti, radi intuitivnog rukovanja i ugodnog snimanja objektiv ima gumb za zadržavanje fokusa, prekidač načina fokusiranja, prsten otvora blende, prekidač za škljocaj otvora blende i linearno ručno fokusiranje. Metalna (aluminijska) završna obrada kućišta i sjenila povećava otpornost i trajnost objektiva te pridonosi pouzdanosti. Dizajn je otporan na prašinu i vlagu te jamči pouzdanost u teškim vanjskim uvjetima.

Ilustracija konfiguracije objektiva
Konfiguracija objektiva

Dizajn objektiva G Lens tvrtke Sony naglašava ravnotežu između visoke rezolucije i prekrasno zamućene pozadine koja može pomoći u ostvarivanju umjetničke vizije.
[1] Asferična leća

Modulacijska prijenosna funkcija fotoaparata SEL40F25G
MTF tablica

MTF (Modulation Transfer Function) opisuje koliko dobro objektiv reproducira detalje, a mjeri se kontrastom precizno razmaknutih linija.
[1] Kontrast (%) [2] Udaljenost od optičke sredine objektiva (mm)
[3] Maksimalni otvor blende [4] Otvor blende F8 [5] Prostorna frekvencija
[6] 10 parova linija / mm [7] 30 parova linija / mm
[8] Radijalne vrijednosti [9] Tangencijalne vrijednosti

Krupni plan uređaja FX6 koji se koristi za snimanje
Prednosti Sonyjevih objektiva za snimanje videozapisa

Saznajte četiri jedinstvene prednosti korištenja Sonyjevih E-mount objektiva za snimanje videozapisa. Kombinacija Sonyjevih objektiva i fotoaparata poboljšat će vaš doživljaj stvaranja videozapisa.

Kontrole objektiva

1. Prsten za fokusiranje / 2. Prsten otvora blende / 3. Gumb za zadržavanje fokusa / 4. Indeks otvora blende / 5. Prekidač načina fokusiranja / 6. Prekidač za škljocaj otvora blende

Kompatibilnost s objektivima FE 40 mm F2,5 G

Slijedite vezu u nastavku za pojedinosti o kompatibilnosti objektiva/kućišta.

Specifikacije i značajke

  • Standardni objektiv G Lens fiksne žarišne duljine

  • Kompaktan i lagan za dugotrajno nošenje i ugodno snimanje

  • Iznimna kvaliteta slike od ruba do ruba uz vrhunsku optiku

  • Prekrasno, prirodno zamućenje pozadine

  • Dva linearna motora za brzo, precizno i tiho automatsko fokusiranje

Minimalna udaljenost fokusiranja
0,28 m (AF), 0,25 m (MF) (0,92 stope (AF), 0,82 stope (MF)
Maksimalni omjer povećanja (x)
x 0,2 (AF), x 0,23 (MF)
Promjer filtra (mm)
49
Masa
173 g (6,2 unce)

Sadržaj pakiranja

Sjenilo (model): ALC-SH166, Prednji poklopac objektiva: ALC-F49S, Stražnji poklopac objektiva: ALC-R1EM

Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu

Recenzije

Mišljenje korisnika