Prikaz objektiva sprijeda
Prikaz objektiva s lijeve strane
Prikaz objektiva odozgo
Prikaz objektiva s desne strane
Prikaz sprijeda objektiva pričvršćenog na fotoaparat
Slika proizvoda s pričvršćenim kućištem fotoaparata
Kompaktan standardni objektiv fiksne žarišne duljine vrhunske izrade

Ovaj standardni širokokutni objektiv fiksne žarišne duljine nudi visoku kvalitetu slike i divan G Lens efekt zamućenja uz kompaktan dizajn, intuitivno upravljanje i vrhunsku izradu. To je idealan objektiv za snimanje portreta izvan studija. Brz, precizan i tih automatski fokus idealan za statične slike i filmove uvijek će uhvatiti ključne trenutke.

Kompaktan, precizan 50 mm F2,5 objektiv fiksne žarišne dulj.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

FE 50 mm F2,5 G – galerija fotografija
Usklađen komplet prenosivih objektiva fiksne žarišne duljine

Ovo je jedan od naših objektiva G Lens fiksne žarišne duljine (prodaju se zasebno), koji imaju različite žarišne duljine, ali jednak vanjski izgled, promjer od 49 mm za montiranje filtara, kompaktan dizajn i raspored. Dovoljno su kompaktni da možete ponijeti sva tri i biti spremni za odlične fotografije raznovrsnih prizora i objekata, a ujednačena masa i balansiranje kardanskog sklopa čini jednostavnim.

Intuitivni metalni dizajn i jasna optika

Metalna (aluminijska) završna obrada kućišta i sjenila objektiva te ugravirane oznake žarišne duljine i otvora blende naglašavaju vrhunsku kvalitetu izrade. Iznimno kompaktan i lagan dizajn, vrhunska kvaliteta slike objektiva G Lens, prsten otvora blende i ručno fokusiranje s linearnim odgovorom omogućuju intuitivno upravljanje uz koje je snimanje pravi užitak.

Slika osobe koja iz džepa vadi objektiv
Kompaktan i lagan za dugotrajno nošenje i ugodno snimanje

Mehanički dizajn koristi vrhunsku optiku i kombinaciju dvaju asferičnih elemenata objektiva i blizine prstena za montažu i površine senzora, jedinstvene za fotoaparate bez zrcala, za impresivnu kompaktnost i masu od samo 174 g (6,2 unce). Objektiv je idealan za portrete izvan studija ili brze snimke na otvorenom i snimanje filmova pomoću kardanskog sklopa. Kompaktan dizajn namijenjen i kućištima punog kadra i APS-C kućištima jamči mobilnost.

Raspršena boja na podu
Iznimna kvaliteta slike od ruba do ruba uz vrhunsku optiku

Za visoku kvalitetu slike brinu se vrhunska optika s dva asferična elementa i jednim elementom od ED stakla (stakla izuzetno niske disperzije), kojima se ostvaruje visoka rezolucija i potiskuje obojenje rubova na svim dijelovima slike. Asferični elementi kompenziraju razne aberacije i ostvaruju visoku rezoluciju od kuta do kuta slike čak i uz najveći otvor blende i malu dubinu polja. Element od ED stakla sprječava kromatsku aberaciju i učinkovito ublažava obojenje rubova, za koje je izglednije da će se pojaviti na periferiji slike.

Portret žene
Prekrasno, prirodno zamućenje pozadine

Opremljen je kružnim otvorom blende sa sedam listića i preciznom kontrolom sferne aberacije koja utječe na bokeh efekt, stoga nudi divno prirodno zamućenje objektiva G Lens.

Slika muškarca na biciklu
Dva linearna motora za brzo, precizno i tiho automatsko fokusiranje

Dva linearna motora omogućuju brzo i precizno automatsko fokusiranje s vrhunskim praćenjem radi snimanja ključnih trenutaka na uličnim fotografijama, izraza lica na portretima i sl. Brzo, precizno i tiho automatsko fokusiranje s vrhunskim praćenjem idealno je za snimanje videozapisa i fotografija.

Slika hrane
Odlične radne značajke za krupne planove

Minimalna udaljenost fokusiranja od 35 cm (1,15 stopa) (AF) / 31 cm (1,02 stope) (MF) i uvećanje od 0,18x (AF) / 0,21x (MF) čine objektiv korisnim u brojnim situacijama, poput fotografiranja na stolu ili snimanja krupnih planova cvijeća ili malih gradskih objekata uz zamućenje pozadine, koje ističe objekt.

Kombinirana slika proizvoda koja ilustrira konstrukciju objektiva otpornu na prašinu i vlagu te njegovu metalnu završnu obradu
Vrhunska upotrebljivost i pouzdanost uz kompaktan dizajn

Unatoč kompaktnosti, radi intuitivnog rukovanja i ugodnog snimanja objektiv ima gumb za zadržavanje fokusa, prekidač načina fokusiranja, prsten otvora blende, prekidač za škljocaj otvora blende i linearno ručno fokusiranje. Metalna (aluminijska) završna obrada kućišta i sjenila povećava otpornost i trajnost objektiva te pridonosi pouzdanosti. Dizajn je otporan na prašinu i vlagu te jamči pouzdanost u teškim vanjskim uvjetima.

Ilustracija konfiguracije objektiva
Konfiguracija objektiva

Dizajn objektiva G Lens tvrtke Sony naglašava ravnotežu između visoke rezolucije i prekrasno zamućene pozadine koja može pomoći u ostvarivanju umjetničke vizije.
[1] Asferična leća  [2] ED staklo (izuzetno niske disperzije)

Modulacijska prijenosna funkcija fotoaparata SEL50F25G
MTF tablica

MTF (Modulation Transfer Function) opisuje koliko dobro objektiv reproducira detalje, a mjeri se kontrastom precizno razmaknutih linija.
[1] Kontrast (%) [2] Udaljenost od optičke sredine objektiva (mm)
[3] Maksimalni otvor blende [4] Otvor blende F8 [5] Prostorna frekvencija
[6] 10 parova linija / mm [7] 30 parova linija / mm
[8] Radijalne vrijednosti [9] Tangencijalne vrijednosti

Krupni plan uređaja FX6 koji se koristi za snimanje
Prednosti Sonyjevih objektiva za snimanje videozapisa

Saznajte četiri jedinstvene prednosti korištenja Sonyjevih E-mount objektiva za snimanje videozapisa. Kombinacija Sonyjevih objektiva i fotoaparata poboljšat će vaš doživljaj stvaranja videozapisa.

Kontrole objektiva

1. Prsten za fokusiranje / 2. Prsten otvora blende / 3. Gumb za zadržavanje fokusa / 4. Indeks otvora blende / 5. Prekidač načina fokusiranja / 6. Prekidač za škljocaj otvora blende

Kompatibilnost s objektivima FE 50 mm F2,5 G

Za neke će fotoaparate biti potrebno ažuriranje da bi se postigla potpuna funkcionalnost.

Specifikacije i značajke

  • Standardni objektiv G Lens fiksne žarišne duljine

  • Kompaktan i lagan za dugotrajno nošenje i ugodno snimanje

  • Iznimna kvaliteta slike od ruba do ruba uz vrhunsku optiku

  • Prekrasno, prirodno zamućenje pozadine

  • Dva linearna motora za brzo, precizno i tiho automatsko fokusiranje

Minimalna udaljenost fokusiranja
0,35 m (AF), 0,31 m (MF) (1,15 stopa (AF), 1,02 stope (MF))
Maksimalni omjer povećanja (x)
0,18x (AF), 0,21x (MF)
Promjer filtra (mm)
49
Masa
174 g (6,2 unce)
Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu

Recenzije

Mišljenje korisnika