FE 50 mm F2,8 MAKRO

Potpune specifikacije i značajke

SEL50M28

PMC

Kn 4.909,10

(s PDV-om)

Specifikacije objektiva

Nosač
E-mount tvrtke Sony
Format
Puni kadar od 35 mm
Žarišna duljina (mm)
50
Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C)
75
Grupe objektiva / elementi
7 - 8
Kut gledanja (35 mm)
47゚
Kut gledanja (APS-C)
32°
Maksimalni otvor blende (F)
2.8
Minimalni otvor blende (F)
16
Mehanizam otvora blende
7
Kružni otvor blende
Da
Minimalna udaljenost fokusiranja
0,16 m (0,53 stope)
Maksimalni omjer povećanja (x)
1
Promjer filtra (mm)
55
Stabilizacija slike (SteadyShot)
- (integrirano u kućište)

Veličina i masa

Dimenzije (Š x V x D)
70,8 x 71 mm (2 7/8 x 2 7/8 inča)
Masa
236 g (8,4 unce)

Sadržaj pakiranja

  • Prednji poklopac objektiva: ALC-F55S
  • Stražnji poklopac objektiva: ALC-R1EM
Placeholder

Funkcije

Slika – 50 mm F2,8 Makro

Približite se i snimajte odlične makro snimke

Uz najmanju udaljenost fokusiranja od 16 centimetara možete prići dovoljno blizu da biste uhvatili impozantne snimke u prirodnoj veličini. Da biste pronašli pogodnu udaljenost za snimanje, ne morate više nužno naginjati cijeli fotoaparat. Sada primjerice možete jednostavno snimiti objekte na postavljenom stolu, a da se pritom ne morate dizati sa svog stolca niti kružiti oko stola. Za svakodnevne situacije to je izuzetno praktičan objektiv.

Slika – 50 mm F2,8 Makro

Vrhunska oštrina i zamućenje na cijeloj slici

Vrhunski optički dizajn s elementom od ED stakla smanjuje kromatske aberacije, čak i kada snimate izbliza, dajući izvrsnu oštrinu u cijelom rasponu snimanja. I nefokusirana pozadina izgleda sjajno zahvaljujući mehanizmu kružnog otvora, koji daje glatko, prirodno zamućenje, na kojem se objekti snimanja lijepo ističu.

Slika – 50 mm F2,8 Makro

Kompaktan, lagani dizajn

Maksimalan promjer od 70,8 mm, duljina od 71 mm i masa od samo 236 grama omogućuju izvanrednu mobilnost i jednostavno rukovanje. Ovaj se objektiv savršeno kombinira s kompaktnim fotoaparatima iz serije alfa te je idealan izbor za svakodnevnu upotrebu.

Slika – 50 mm F2,8 Makro

Povećanje i omjer razmaka

Povećanje i omjer udaljenosti pridonose praktičnosti preciznim numeričkim indikatorima, koji mogu biti velika pomoć u postizanju željenog povećanja i fokusiranja pri snimanju makrofotografija.

Slika – 50 mm F2,8 Makro

Sveobuhvatna kontrola za jednostavne makrosnimke

Prijelaz u način za fokusiranje možete koristiti za brzo prebacivanje s ručnog na automatsko fokusiranje i obratno, brzo koristeći iznenadne prilike za makrosnimke. Graničnik opsega fokusa postavlja raspon fokusa objektiva za najbrži mogući rad s automatskim fokusiranjem, a pritiskom na tipku za zadržavanje fokus se zamrzava, omogućujući na taj način kontrolirano, stabilno snimanje.

Slika – 50 mm F2,8 Makro

Za brze snimke i makro fotografije

"Normalna" 50-mm žarišna duljina objektiva idealna je za snimanje prizora i portreta, kao i objekata u krupnom planu. Asferični element precizno kompenzira zakrivljenost polja, omogućujući vrhunsku kvalitetu slike od njezine sredine do rubova.

Slika – 50 mm F2,8 Makro

Pouzdan u zahtjevnim uvjetima

Dizajn sa zatvorenim kućištem otpornim na prašinu i vlagu nudi dodatnu razinu zaštite radi osiguranja pouzdanog rada u okruženjima s nepovoljnim uvjetima. Omogućava pouzdano snimanje na laganoj kiši ili u vjetrovitim uvjetima.