FE 70 – 200 mm, F4 G OSS

Potpune specifikacije i značajke

SEL70200G

PMC

Kn 13.690,00

(s PDV-om)

Specifikacije objektiva

Nosač
E-mount tvrtke Sony
Format
Puni kadar od 35 mm
Žarišna duljina (mm)
70 – 200 mm
Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C)
105 – 300 mm
Grupe objektiva / elementi
15/21
Kut gledanja (35 mm)
34 – 12 °
Kut gledanja (APS-C)
22 – 8 °
Maksimalni otvor blende (F)
4
Minimalni otvor blende (F)
22
Mehanizam otvora blende
9
Kružni otvor blende
Da
Minimalna udaljenost fokusiranja
1 – 1,5 m (AF) / 1 – 1,35 m (MF) (3,28 – 4,93 stopa (AF) / 3,28 – 4,43 stopa (MF))
Maksimalni omjer povećanja (x)
0,13x
Promjer filtra (mm)
72 mm
Stabilizacija slike (SteadyShot)
Optical SteadyShot

Veličina i masa

Dimenzije (dubina x duljina)
80 x 175 mm (3 – 1/4 x 7 inča)
Masa
840 g (29,7 unci) (bez navoja za stativ)

Fusnote

*
"Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C)" i "Kut gledanja (APS-C)" odnose se na digitalne fotoaparate s izmjenjivim objektivom koji imaju slikovne senzore formata APS-C.

Sadržaj pakiranja

  • Sjenilo za objektiv (ALC-SH133: zaobljeni oblik, bajunetni tip)
  • Prednji poklopac objektiva
  • Stražnji poklopac objektiva
  • Torbica
Placeholder

Funkcije

Slika – FE 70-200 mm, F4 G OSS

Superiornost G Lens objektiva

Vrhunska optika u kompaktnom, laganom objektivu s konstantnim maksimalnim otvorom blende od F4 omogućava snimanje privlačnih, izražajnih fotografija po kakvima su G Lens objektivi čuveni. G Lens objektivi izrađeni su izuzetno precizno i pojedinačno se testiraju, zahvaljujući čemu svaki pojedini primjerak udovoljava istim visokim standardima po pitanju kvalitete slike i kreativne kontrole.

Slika – FE 70-200 mm, F4 G OSS

Optimalna oštrina i zamućenje u jednom objektivu

Precizni AA (napredni asferični) elementi, super ED staklo i Nano AR premaz naprednog optičkog dizajna pružaju visoku rezoluciju cijele fotografije pri svim žarišnim duljinama. Kružni otvor blende s 9 listića povećava izražajne mogućnosti objektiva i omogućava snimanje prekrasno zamućenih pozadina s prirodnim prijelazima.

Saznajte više

Slika – FE 70-200 mm, F4 G OSS

Lagana mobilnost i uglađena kontrola

Ovaj kompaktan, lagan E-mount objektiv za zumiranje za senzor punog kadra omogućava maksimalnu mobilnost i ravnotežu u kombinaciji s kućištima iz serije α7. Nudi i ugrađeni mehanizam za fokusiranje s konstantnom žarišnom duljinom za jednostavnije rukovanje. Sve kontrole, uključujući i sklopke za zadržavanje fokusa te graničnik opsega fokusa, dizajnirane su za intuitivan rad, kako bi se korisnik mogao koncentrirati na fotografiju.

Saznajte više

Slika – FE 70-200 mm, F4 G OSS

Oštrina i jasnoća na prvom mjestu

Ugrađena stabilizacija slike Optical SteadyShot kompenzira trešnju fotoaparata koja može rezultirati zamućenim fotografijama prilikom snimanja iz ruke. Lakše je postići oštre, jasne telefoto snimke, a u zatvorenom pri slabom osvjetljenju možete snimati bez povećanja ISO osjetljivosti kojom biste riskirali povećanje šuma.

Saznajte više

Slika – FE 70-200 mm, F4 G OSS

Načini rada pomicanja

Prekidač za stabilizaciju slike u G Lens objektivu omogućava “način rada pomicanja” za aktivnu stabilizaciju slike Optical SteadyShot tijekom pomicanja. Time se omogućava snimanje dinamičkih vodoravno pomaknutih snimki, uz istovremeno učinkovito smanjivanje zamućenosti zbog trešnje u drugim osima.

Saznajte više

Slika – FE 70-200 mm, F4 G OSS

Nepromjenjivi maksimalni otvor F4

Uz snimanje s konstantnim otvorom blende F4 u cijelom rasponu žarišne duljine 70 – 200 mm moći ćete zumirati i kadrirati prema potrebi, bez razmišljanja o tome trebate li promijeniti postavke ekspozicije.

Slika – FE 70-200 mm, F4 G OSS

Dva linearna motora

Fokusiranje je brzo i precizno zahvaljujući dva linearna motora. Tiho i uglađeno kretanje savršeno je za snimanje videozapisa, brze akcije ili svaki put kada se fokus brzo i često mijenja. Upotreba unutarnje grupe za fokusiranje, umjesto pomičnog prednjeg elementa objektiva, omogućava kompaktan dizajn koji dobro funkcionira u kombinaciji s dodatnom opremom kao što su sjenilo objektiva i polarizirajući filtri.

Saznajte više

Slika – FE 70-200 mm, F4 G OSS

Nano AR premaz

Ovaj premaz za objektive dizajniran je za precizno prenošenje svjetlosti uz istovremeno smanjivanje negativnih učinaka odsjaja, odbljesaka i sjena na slici. Time se stvaraju snimke poboljšanog kontrasta, jasnoće i ukupne kvalitete. (1. Premaz Nano AR / 2. Staklo / 3. Svjetlo)

Saznajte više

Slika – FE 70-200 mm, F4 G OSS

Kružni otvor blende s 9 listića

Jedinstveni kružni dizajn otvora blende s 9 listića omogućava savršeno okrugao otvor blende čak i kada se smanji za dva koraka. Time se omogućava postizanje glađeg i prirodnijeg defokusiranja na slikama (uključujući umjetničko zamućivanje ili bokeh) i veću kontrolu nad dubinom polja.

Saznajte više

Slika – FE 70-200 mm, F4 G OSS

Pouzdanost i jednostavnost u svim uvjetima

Dizajn koji onemogućava prodiranje prašine i vlage na objektiv osigurava pouzdan rad u svim uvjetima.

Saznajte više