FE 70 – 200 MM F2,8 GM OSS

Potpune specifikacije i značajke

SEL70200GM

PMC

Kn 20.999,00

(s PDV-om)

Specifikacije objektiva

Nosač
E-mount tvrtke Sony
Format
Puni kadar od 35 mm
Žarišna duljina (mm)
70 – 200 mm
Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C)
105 – 300 mm
Grupe objektiva / elementi
18/23
Kut gledanja (35 mm)
34° – 12° 30'
Kut gledanja (APS-C)
23° – 8°
Maksimalni otvor blende (F)
2.8
Minimalni otvor blende (F)
22
Mehanizam otvora blende
11
Kružni otvor blende
Da
Minimalna udaljenost fokusiranja
0,96 m
Maksimalni omjer povećanja (x)
0,25x
Promjer filtra (mm)
77 mm
Stabilizacija slike (SteadyShot)
Da
Kompatibilnost s telekonverterom (x1.4)
Da
Kompatibilnost s telekonverterom (x2.0)
Da

Veličina i masa

Dimenzije (dubina x duljina)
88,0 x 200 mm
Masa
1480 g (bez navoja za stativ)

Sadržaj pakiranja

  • Sjenilo (ALC-SH145), Prednji poklopac objektiva (ALC-F77S), Stražnji poklopac objektiva (ALC-R1EM), Kućište, Navoj za stativ
Placeholder

Funkcije

Slika – FE 70 – 200 mm F2,8 GM OSS

Telefoto objektiv za zumiranje F2,8 bez premca

U seriji G Master korištena je najnaprednija dostupna tehnologija čime su dodatno poboljšane značajke priznatih objektiva G Lens tvrtke Sony. Ovaj model objedinjuje uglađeno zamućenje pozadine objektiva G Lens s novom razinom rezolucije u izvanrednom telefoto objektivu za zumiranje F2,8 koji nudi nenadmašni prikaz, munjevito brzo automatsko fokusiranje i nevjerojatnu stabilizaciju slike.

Slika – FE 70 – 200 mm F2,8 GM OSS

Izvanredna oštrina i zamućenje pozadine u jednom objektivu

Posebno dizajniran za prostorne frekvencije s odličnim kontrastom, ovaj objektiv uključuje tri asferična elementa, uključujući jedan dvostrani i novo razvijeni XA (ekstremno asferični) element s površinskom preciznošću od 0,01 mikrona za učinkovito upravljanje aberacijama i zapanjujuću rezoluciju i veličanstveno zamućenje pozadine.

Saznajte više

Slika – FE 70 – 200 mm F2,8 GM OSS

Prirodne fotografije uz izobilje boja

Kromatske aberacije koje mogu predstavljati problem u telefoto objektivu u potpunosti su uklonjene upotrebom četiri elementa od ED stakla (izuzetno niska disperzija) i dva elementa od Super ED stakla. Razlijevanje boja više ne postoji tako da subjekt možete snimati uz maksimalnu oštrinu.

Saznajte više

Slika – FE 70 – 200 mm F2,8 GM OSS

Dodatna poboljšanja za automatsko fokusiranje tijekom snimanja videozapisa

Dvostruki linearni motor sustava za fokusiranje preuzima ključnu ulogu prilikom nestabilnog pokretanja za sustav otkrivanja kontrasta automatskog fokusiranja prilikom snimanja videozapisa. Optički dizajn koji učinkovito smanjuje odstupanja kod fokusiranja kao i tihi mehanički rad dodatno poboljšavaju značajke fokusiranja koje su idealne za snimanje videozapisa i fotografija.

Slika – FE 70 – 200 mm F2,8 GM OSS

Značajke krupnog klana vodeće u klasi

Radne značajke krupnog klana vodeće u klasi s minimalnom udaljenošću fokusiranja od 0,96 m i maksimalnim povećanjem od 0,25x koji su idealni za potrete, telefoto makro snimanje i još mnogo toga. Poboljšanja uključuju elemente od ED stakla i mehanizam pomičnog fokusa za upravljanje aberacijama koje mogu biti problematične prilikom primjene krupnog plana.

Slika – FE 70 – 200 mm F2,8 GM OSS

Brzo automatsko fokusiranje optimizirano za fotografije i videozapise

Odvojeni pokretači brzo i precizno pozicioniraju dvije teške grupe za fokusiranje: snažan RDSSM pokretač (prstenasti pogon s ultrazvučnim motorom) za prednju grupu i dvostruki pokretač s linearnim motorom za stražnju grupu. Poboljšana preciznost pozicioniranja s povratnim informacijama u stvarnom vremenu koje šalje više senzora za položaj omogućuje neometani rad sustava za automatsko fokusiranje.

Saznajte više

Izvanredna jasnoća i kontrast

Izvanredna jasnoća i kontrast

Napredna tehnologija premaza Nano AR stvara premaz objektiva s precizno definiranom i pravilnom nanometarskom strukturom koja učinkovito uklanja refleksije koje mogu uzrokovati odbljesak i dvostruku sliku za primjetno poboljšanje jasnoće, kontrasta i općenite kvalitete slike.(1. Premaz Nano AR / 2. Staklo / 3. Svjetlo)

Saznajte više

Slika – FE 70 – 200 mm F2,8 GM OSS

Rukovanje i pouzdanost optimizirani za rad na otvorenome

Čvrsta konstrukcija uz konstantnu žarišnu duljinu objektiva i zumiranje doprinose odličnom rukovanju u širokom rasponu uvjeta snimanja. Gumbi za zadržavanje fokusa mogu zadržati točku fokusa čak i tijekom kontinuiranog automatskog fokusiranja, a prekidač graničnika opsega fokusa može se koristiti za memoriranje raspona udaljenosti fokusiranja i maksimalnu brzinu automatskog fokusiranja.

Saznajte više

Slika – FE 70 – 200 mm F2,8 GM OSS

11 listića za bogato zamućenje pozadine

Kružni otvor blende tvrtke Sony tradicionalno je koristio do 9 listića, ali ovaj objektiv sadrži kružni otvor blende s 11 listića koji podiže kvalitetu zamućenja pozadine na novu razinu elegantne ljepote uz istaknute elemente prirodnog izgleda.

Saznajte više

Slika – FE 70 – 200 mm F2,8 GM OSS

Stabilizacija za oštre fotografije bez zamućenja

Izravno u objektiv ugrađena je stabilizacija slike vrhunskih radnih značajki za oštre fotografije bez zamućenja i širok raspon subjekata. Linearni motor pokreće teški objektiv za stabilizaciju i omogućava brzu i preciznu stabilizaciju. Stabilizacija slike u 5 osi dostupna je kada se koristi s kućištima iz serije α koja sadrže ugrađeni sustav za stabilizaciju slike.

Saznajte više

Slika – FE 70 – 200 mm F2,8 GM OSS

Stabilnost čak i tijekom pomicanja

Kako bi ugrađeni sustav za stabilizaciju slike predstavljao najveću moguću prednost u širokom rasponu uvjeta snimanja, SEL70200GM sadrži prilagodljivu stabilizaciju MODE 2 koja omogućuje upotrebu stabilizacije slike za fotografiranje u kretanju za bolju jasnoću i rezultate.

Saznajte više

Slika – FE 70 – 200 mm F2,8 GM OSS

Uklonjivi rotirajući navoj za stativ

Ovaj višenamjenski navoj za stativ omogućuje brzo uklanjanje fotoaparata sa stativa u uvjetima snimanja koji zahtijevaju brzo snimanje iz ruke. Sadrži i okretni mehanizam koji omogućuje brzu promjenu između pejzažne i portretne orijentacije. Mehanizam za zaključavanje sprječava nehotično odvajanje, 

Visoka razina pouzdanosti u zahtjevnim uvjetima

Visoka razina pouzdanosti u zahtjevnim uvjetima

Zatvoreni dizajn otporan na prašinu i vlagu i premaz prednjih elemenata od fluora nudi dodatnu razinu zaštite da bi se osigurao pouzdan rad u izazovnim uvjetima.

Saznajte više