FE 90 mm F 2,8 MAKRO G OSS

Potpune specifikacije i značajke

SEL90M28G

PMC

Kn 9.780,00

(s PDV-om)

Specifikacije objektiva

Nosač
E-mount tvrtke Sony
Format
Puni kadar od 35 mm
Žarišna duljina (mm)
90 mm
Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C)
135 mm
Grupe objektiva / elementi
11/15
Kut gledanja (35 mm)
27 °
Kut gledanja (APS-C)
17 °
Maksimalni otvor blende (F)
2.8
Minimalni otvor blende (F)
22
Mehanizam otvora blende
9
Kružni otvor blende
Da
Minimalna udaljenost fokusiranja
0,28 m (0,92 stope)
Maksimalni omjer povećanja (x)
1,0x
Promjer filtra (mm)
62 mm
Stabilizacija slike (SteadyShot)
Optical SteadyShot

Veličina i masa

Dimenzije (dubina x duljina)
79 x 130,5 mm (3 – 1/8 x 5 – 1/4 inča)
Masa
602 g (21,3 unce)

Fusnote

*
"Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm (APS-C)" i "Kut gledanja (APS-C)" odnose se na digitalne fotoaparate s izmjenjivim objektivom koji imaju slikovne senzore formata APS-C.

Sadržaj pakiranja

  • Sjenilo za objektiv (ALC-SH138: zaobljeni oblik, bajunetni tip)
  • Prednji poklopac objektiva
  • Stražnji poklopac objektiva
  • Torbica
Placeholder

Funkcije

Slika – FE 90 mm F 2,8 makro G OSS

Čuveno G Lens zamućenje pozadine

Lijep efekt zamućenja pozadine sinonim je za naziv G Lens te omogućava isticanje objekta u prvi plan. Kalibriranjem svakog pojedinačnog objektiva osigurava se optimalna kompenzacija sferičnih aberacija, što rezultira snimanjem uglađenih rubova, bez nedopadljivih i nepoželjnih svjetlosnih izobličenja. Sjajnom izgledu zamućenja doprinosi i kružni otvor s devet listića.

Slika – FE 90 mm F 2,8 makro G OSS

Jasnoća slike, od makro do beskonačnosti

Makro objektivi često se koriste kroz širok raspon udaljenosti fokusiranja, zbog čega smo implementirali mehanizam pomičnog fokusa za optimalno potiskivanje aberacije prilikom fokusiranja izbliza. Pomični sustav smanjuje veličinu objektiva, održavajući izvanrednu jasnoću kroz cijelo područje slike, od beskonačnosti do najmanje udaljenosti za fokusiranje.

Saznajte više

Slika – FE 90 mm F 2,8 makro G OSS

Precizno, tiho fokusiranje fotografija i videozapisa

Dvije grupe za fokusiranje u konfiguraciji pomičnog fokusa pokreće inovativan sustav DDSSM (Direct Drive Super ultrazvučni motor) za ravnomjerno, precizno pozicioniranje relativno teških objektiva koji omogućavaju makro povećavanje punog kadra. Ovaj je sustav izuzetno tih i idealan za snimanje životinja ili insekata, kao i videozapisa.

Saznajte više

Slika – FE 90 mm F 2,8 makro G OSS

Oštrina i jasnoća bez stativa

Iako se stativ smatra neophodnim za snimanje izoštrenih makro fotografija, ugrađena OSS (Optical SteadyShot) stabilizacija slike omogućava snimanje oštrih makro fotografija iz ruke. Teški objektiv za stabilizaciju pokreće odzivni linearni motor koji omogućava brzu, preciznu stabilizaciju.

Saznajte više

Slika – FE 90 mm F 2,8 makro G OSS

Brza promjena automatskog/ručnog fokusa

Ako prilikom prebacivanja između automatskog i ručnog fokusa morate skrenuti pogled s tražila, vjerojatno ćete izgubiti kadar. Na ovom objektivu jednostavnim pomacima prstena za fokusiranje (koji prilikom snimanja obično pridržavate rukom) unaprijed-unatrag prebacujete se između ručnog i automatskog fokusiranja. Protuklizna površina osigurava pouzdan rad.

Slika – FE 90 mm F 2,8 makro G OSS

Blokiranje fokusa tamo gdje je najpotrebnije

Pritiskom gumba za zadržavanje fokusa koji je praktično postavljen na cijev objektiva, fokus se trenutačno zaključava na trenutnoj postavci na kojoj ostaje sve do otpuštanja gumba. Gumb za zadržavanje fokusa možete koristiti za zaključavanje fokusa čak i prilikom snimanja u kontinuiranom AF načinu rada.

Saznajte više

Slika – FE 90 mm F 2,8 makro G OSS

Odaberite raspon fokusa za brže automatsko fokusiranje

Graničnik opsega fokusa ovisno o objektu možete postaviti na fokusiranje izbliza / na daljinu, time ograničavajući opseg fokusiranja i povećavajući brzinu automatskog fokusiranja. Možete odabrati ∞ ~ 0,5 m za fokusiranje na daljinu, 0,5 ~ 0,28 m za fokusiranje izbliza ili FULL za fokusiranje cijelog raspona.

Saznajte više

Slika – FE 90 mm F 2,8 makro G OSS

Unutarnji fokus za bolje rukovanje

Kod dizajna s unutarnjim fokusom, prilikom fokusiranja pomiču se samo interni elementi objektiva, a ukupna se duljina objektiva ne mijenja. Osim jednostavnijeg rukovanja, time se postižu i brže automatsko fokusiranje te kraća minimalna udaljenost za fokusiranje. Navoj filtra na prednjoj strani objektiva ne okreće se, što je prednost prilikom upotrebe polarizirajućeg filtra.

Saznajte više

Približite se bez približavanja

Srednja telefoto žarišna duljina ovog objektiva omogućava idealnu radnu udaljenost kod makro povećanja, olakšavajući snimanje impresivnih makro prizora insekata i drugih objekata kojima se ne smijete previše približavati.

Sjajan za snimanje videozapisa i fotografija

Zahtjevi koji se stavljaju pred objektiv prilikom snimanja videozapisa na neke su načine zahtjevniji od onih za fotografiranje. U tvrtki Sony potrudili smo se kako bi objektivi koje koristimo u fotoaparatima koji služe i kao kamkorderi zadovoljili radnim značajkama. Primjerice, minimalna odstupanja kod fokusiranja i tih rad od presudne su važnosti prilikom snimanja videozapisa.

Slika – FE 90 mm F 2,8 makro G OSS

Pouzdanost i jednostavnost u svim uvjetima

Dizajn koji onemogućava prodiranje prašine i vlage na objektiv osigurava pouzdan rad u svim uvjetima.

Saznajte više