Slike – E PZ 16 – 50 mm F3,5-5,6 OSS
Objektiv sa zumom s pogonom

E PZ 16–50mm F3.5–5.6 OSS (SELP1650)

Ovaj lagani standardni objektiv za zumiranje s uvlačenjem možete smanjiti na svega 29,9 mm i izvrstan je suputnik na putovanjima. Nudi i zum s pogonom za uglađeno, tiho, jednostavno zumiranje.

U kombinaciji s α E-mount fotoaparatima tvrtke Sony, APS-C E-mount objektivi pružaju radne značajke velikog fotoaparata.

Snimajte uglađene slike bez zamućenja

Stabilizacija slike Optical SteadyShot™ ugrađena u objektiv jamči uglađene, fotografije i videozapise bez zamućenja prilikom snimanja iz ruke.

Kružni otvor blende za zamućenje
Uglađeno defokusiranje

Umjesto standardnog otvora blende objektiva u obliku poligona, ovaj objektiv odlikuje kružni otvor blende sa 7 listića za prirodnije, potpunije defokusiranje ili zamućenje.

Profinjene optičke radne značajke

Asferični elementi objektiva minimiziraju iskrivljenja, a elementi od ED stakla (za iznimno nisku disperziju) osiguravaju vrhunski kontrast, rezoluciju i prirodnost boja.

Zum s pogonom pruža laku kontrolu

Bilo da snimate fotografije ili videozapise, zum s pogonom pruža vam maksimalnu kreativnu kontrolu. Kako bi rad bio još praktičniji, njime se može upravljati s pomoću prekidača za zumiranje kod odabranih modela fotoaparata E Mount.

Ilustracija konfiguracije objektiva
Konfiguracija objektiva

[1] Asferična leća  [2] ED staklo (izuzetno niske disperzije)

Modulacijska prijenosna funkcija fotoaparata SELP1650
MTF tablica

[1] Kontrast (%) [2] Udaljenost od objektiva (mm) [3] Pri 16 mm [4] Pri 50 mm [5] Prostorna frekvencija [6] 10 par. linija/mm [7] 30 par. linija/mm [8] Maks. otvor blende [9] Otvor blende F8 [10] Radijalne vrijednosti [11] Tangencijalne vrijednosti

Specifikacije i značajke

  • Izuzetno uglađen zum s pogonom

  • Manje od 30 mm kad je uvučen

  • Ugrađena OSS (Optical SteadyShot) stabilizacija slike

  • Asferični elementi objektiva i ED staklo

  • Žarišna duljina ekvivalentna 35 mm: 24 – 75 mm

Minimalna udaljenost fokusiranja
0,25 – 0,3 m (0,82 – 1 stopa)
Maksimalni omjer povećanja (x)
0,215x
Promjer filtra (mm)
40,5 mm
Masa
116 g (4,1 unca)

Sadržaj pakiranja

Prednji poklopac objektiva, Stražnji poklopac objektiva

Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu