Xperia 1 II

Izgrađen za brzinu

Xperia 1 II podiže ljestvicu za brzinu na pametnim telefonima. Opremljena je najnovijom tehnologijom, 5G vezom i fotoaparatom razvijenim u suradnji s inženjerima Sonyjeva fotoaparata Alpha za izuzetno brz automatski fokus. Uz 6,5-inčni OLED zaslon CinemaWide 21 : 9 4K HDR sve možete gledati u zapanjujućoj kino-kvaliteti.

PAMETNI TELEFONI

Xperia 1 II – 6,5-inčni OLED zaslon CinemaWide 21 : 9 4K HDR | Fotoaparat s trima objektivima

Xperia 1 II
Xperia 1 II crne boje

PMC

Kn 9.449,00

(s PDV-om)
Nagrađeno
Logotip nagrade Red Dot za 2021. dodijeljene uređaju Xperia 1 II
Veća brzina, više mogućnosti i 5G mogućnost povezivanja

Zahvaljujući 5G vezi možete pristupiti novim mogućnostima. 5G veza nije samo brza, već je izuzetno odzivna s kratkim kašnjenjem i velikim brzinama. Velike datoteke visoke kvalitete kao što su 4K videozapisi i slike u punoj rezoluciji možete usmjeravati, preuzimati ili učitavati u samo nekoliko sekundi bez muke. 

Za fotografe
Profesionalna tehnologija iz fotoaparata Alpha

Nijedan pametni telefon dosad nije mogao snimati kao Xperia 1 II. Razvijen je u suradnji s inženjerima koji stoje iza najnovijih fotoaparata serije Alpha 9 poznatih po vodećoj tehnologiji automatskog fokusa u industriji. Xperia 1 II podržava RAW, obuhvaća Eye AF, koji sada funkcionira i za ljude i za životinje, te novo sučelje s novim ručnim upravljanjem zajedno i hardverskim gumbom zatvarača kako bi se zadovoljile potrebe profesionalnih fotografa.

ZEISS® objektiv
Vrhunska ZEISS kvaliteta na uređaju Xperia

Optika ZEISS kalibrirana posebno za pametne telefone Xperia. Premaz ZEISS T* pridonosi izvanrednom prikazu i kontrastu smanjenjem odsjaja.

AF/AE do 20 sl./s
Snimajte kao nikad dosad uz AF/AE do 20 sl./s.

Xperia 1 II može snimiti trenutke koje nijedan drugi pametni telefon ne može. Uz neprekidno snimanje niza fotografija do 20 sl./s te s automatskim fokusom i automatskom ekspozicijom možete snimiti stotine trenutaka u sekundama, a zahvaljujući brzini 5G mreže, sve ih možete jednostavno učitati i sigurnosno kopirati.

Do 60 izračuna za neprekidni AF/AE u sekundi

Ne gubite koncentraciju, ma što se događalo ispred vas. Xperia 1 II neprekidno izračunava automatski fokus i ekspoziciju do 60 puta u sekundi. A s novim algoritmima za preciznost i radne značajke AF-a dobit ćete jasne, fokusirane snimke čak i brzih prizora.

Do 60 puta u sekundi za neprekidni AF/AE
Xperia 1 II sa senzorom za automatsko fokusiranje
Senzor osmišljen za brzinu

Brzo fokusiranje i danju i noću uz naš inovativni sustav za fotoaparat. Senzor dvostruke fotodiode omogućuje izuzetno brzo i točno fokusiranje. Uz sustav automatskog fokusa s ukupno 247 točaka i prepoznavanjem faza koje pokrivaju gotovo 70 % senzora postizanje automatskog fokusiranja postiže se za samo 0,03 s. Zahvaljujući inovativnom senzoru 3D iToF za snimanje pri slabom osvjetljenju, ostvarit ćete precizno fokusiranje bez obzira na uvjete. Sve se to spaja u velikom 1/1,7-inčnom slikovnom senzoru Exmor RS™ za mobilne uređaje s mobilnim procesorom BIONZ X™ da bi se postigla brzina i nevjerojatne fotografije.

Tehnologija koja se krije iza vrlo brzog automatskog fokusa
Doživite Eye AF u stvarnom vremenu za ljude i životinje

Snimite zapanjujuće portrete ljudi i životinja u svom sjaju i živosti uz savršen Eye AF.

Eye AF za svaku situaciju

Nije na svakoj slici objekt okrenut prema fotoaparatu u kojeg gleda s oba oka. Čak i kada je jedno oko pokriveno ili drugi objekt prolazi ispred vašeg objekta, Xperia 1 II svejedno će brzo pronaći oko i fokusirati.

Slika žene i prskanja vode
Slika muškarca koji trenira s vrećom za boks
Slika ženskog modela za nakit
Slika djeteta koje skače na trampolinu
Slika ženskog modela u urbanoj sredini
Slika psa u ruralnoj sredini
Slika muškarca koji pleše pri slabom osvjetljenju
Brz fokus, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja

Za snimanje prizora u uvjetima slabog ili ograničenog osvjetljenja brzi će automatski fokus svejedno funkcionirati i kad se objekt pomiče zahvaljujući kombinaciji triju snažnih tehnologija: senzoru 3D iToF, procesoru BIONZ X™ za mobilne uređaje i velikom senzoru Exmor RS™ za mobilne uređaje.

3D iToF senzor
3D iToF senzor

Naš 3D iToF senzor u trenu izračunava udaljenost između fotoaparata i objekta za brzo i precizno automatsko fokusiranje u bilo kojem prizoru.

Logotip BIONZ X™ za mobilne uređaje
BIONZ X™ za mobilne uređaje

BIONZ X™ za mobilne uređaje ima jedinstveni algoritam koji je razvio Sony za povećanu osjetljivost na svjetlost i slike s manje šuma.

Usporedba 1/1,7-inčnog slikovnog senzora Exmor RS
Veći senzor i pikseli

Naš 1/1,7-inčni slikovni senzor Exmor RS veći je za 50 % nego na prethodnom modelu i ima veće piksele, koji primaju više svjetla za bolju kvalitetu slike.

Otkrijte Photography Pro – nadahnut fotoaparatima Alpha

Xperia 1 II sadrži kontrole koje je inače moguće pronaći na profesionalnim fotoaparatima. Odaberite automatske postavke ili ručno kontrolirajte ISO, brzinu zatvarača, ravnotežu bijele boje i još mnogo toga, a zatim izvezite u RAW (.DNG) putem sučelja nadahnutog fotoaparatima Alpha.

Odaberite žarišnu duljinu za odgovarajuću snimku

Za istinsku kreativnu slobodu Xperia 1 II ima tri objektiva različitih žarišnih duljina: 16 mm, 24 mm i 70 mm. Optika je vrhunske ZEISS kvalitete da bi vaše kreativne snimke izgledale onako kako ste i predvidjeli.

Konji na vrhu brda s pogledom na more

Sliku je licencirao Toimisaki u gradu Kushima iz prefekture Miyazaki

16 mm
Ženski model na kamenim stepenicama
24 mm
Krupni plan ženskog modela u urbanoj sredini
70 mm
Kompatibilan s fotoaparatima Alpha tvrtke Sony

Xperia 1 II savršen je dodatak fotoaparatima Alpha tvrtke Sony. Koristite uređaj Xperia kao udaljeni zaslon i bežično upravljajte postavkama i fotografijama pomoću mobilne aplikacije Imaging Edge ™.

Za kinematografe
Cinematography Pro „omogućuje CineAlta”, 21:9 filmovi

Snimajte filmove sa sličnim parametrima i postavkama boja kao profesionalci. Stručnost naših inženjera za digitalne filmske kamere, zadane postavke za upravljanje izgledom boja, omjer 21 : 9, 4K HDR i 24 sl./s pružaju vam sve potrebne alate. Uz 5G vezu možete u sekundi podijeliti ono što ste upravo snimili.

Zadane postavke za upravljanje profesionalnim izgledom boja

Pomoću osam različitih postavki boja u videozapise možete unijeti različite kinematografske stilove.

Za ljubitelje kina
6,5-inčni OLED zaslon CinemaWide™ 21 : 9 4K HDR

Uživajte u filmovima kako su zamislili redatelji i doživite kinematografski omjer CinemaWide 21 : 9 sa 6,5-inčnim 4K HDR OLED zaslonom. Nova tehnologija za smanjenje zamućenosti pri pokretu smanjuje zaostajanje između kadrova za jasniju kvalitetu slike. Uz Dolby Atmos® doživite gledanje bez premca.

Zahvaljujući 5G vezi, možete brže preuzimati sadržaj ili usmjeravati u višoj kvaliteti.

Profesionalna razina reprodukcije boja

Nadahnut bojama serije Master Monitor iz Sonyjeve profesionalne tehnologije koja se upotrebljava u holivudskim studijima, a sada vama donosi vjeran prikaz boja u načinu Creator „koji omogućuje CineAlta” i sadržaj prenosi onako kako je zamišljen, uključujući serije i filmove s Netflixa.

Pogledajte seriju The King koja je sada dostupna samo na Netflixu.

Usporedba 8-bitnih i 10-bitnih boja
Uglađenije boje na zaslonu

Xperia 1 II ima zaslon ekvivalentan 10-bitnom (8-bitni s 2-bitnim zaglađivanjem) koji može prikazati bezbroj boja bez prijelaza.

Grafikon prostora boja
Profesionalni zaslon

S omjerom kontrasta od 1 000 000 : 1 Xperia 1 II pruža dublje nijanse crne, dok boje izgledaju prirodnije. Podržava I profesionalne reprodukcijske standarde kao što su DCI-P3 100 %, prostor boja BT.2020 i standardni iluminat D65 za bijelu točku.

Sve što gledate poboljšano je do savršenstva

X1™ za mobilne uređaje donosi tehnologiju BRAVIA HDR za poboljšanje svakog sadržaja koji gledate. Čak i usmjereni sadržaj ima više kontrasta, boje i jasnoće.

Dolby Atmos® zvuk
Kinematografski zvuk – Dolby Atmos® prilagođen u suradnji s tvrtkom Sony Pictures Entertainment

Gledanje filmova s tehnologijom Dolby Atmos® prožimajući je doživljaj zahvaljujući višedimenzionalnom zvuku koji vas okružuje sa svih strana. Zvuk Dolby Atmos® prilagođen u suradnji s tvrtkom Sony Pictures Entertainment sada možete doživjeti putem žičanih ili bežičnih slušalica ili pak putem pravih prednjih stereozvučnika.

Za audiofile
Uživajte u glazbi onakvoj kakvu je autor zamislio

Zahvaljujući našem iskustvu s hardverima za zvuk i glazbenom zabavom, Xperia 1 II stvorena je da pruži autentični doživljaj slušanja uz zvuk prilagođen u suradnji s inženjerima tvrtke Sony Music Entertainment. Pomoću 5G veze možete usmjeravati i preuzimati zvuk visoke rezolucije bez čekanja.

Tako očaravajuće. Tako stvarno. Doživite 360 Reality Audio

Uronite u zvuk koji dolazi iz svih smjerova. Doživite stvaran zvuk kao da ste na koncertu uživo ili s glazbenikom dok snima u studiju. Glazba nikad nije bila tako prožimajuća i stvarna kao uz 360 Reality Audio.

Osmišljen za 360 Reality Audio

Xperia 1 II dizajnirana je za 360 Reality Audio s hardverskim dekodiranjem za optimizaciju zvuka na TIDAL-u.

Uz prave prednje stereozvučnike neće propustiti nijedan zvuk

Stereozvučnici na uređaju Xperia 1 II smješteni su na prednjoj strani telefona za snažan, uravnotežen i stvaran stereozvuk.

Bolji doživljaj zvuka – žičani i bežični

Koristite audiopriključak od 3,5 mm ili se povežite bežično – vi birate. Tehnologiju zvuka u uređaju Xperia 1 II nadzirali su stručnjaci za zvuk da bi se postiglo bolje odvajanje stereokanala, prirodni zvučni prostor bez obzira na to slušate li vlastitu glazbu ili je usmjeravate – čak i 360 Reality Audio.

Priključak od 3,5 mm
Više zvuka uz priključak od 3,5 mm

Poboljšali smo odvajanje zvuka na priključku od 3,5 mm za jasnije lijeve i desne audiokanale. Znatnom prilagodbom zvuka šum signala smanjen je na 20 dB, što je više od 90 % niže od uobičajenih veza za slušalice.

Zvuk visoke rezolucije, bežični zvuk visoke rezolucije i LDAC logotipi
Vrhunski zvuk

Zahvaljujući žičanom i bežičnom zvuku visoke rezolucije uz LDAC, možete uživati u glazbi s dinamikom i detaljima koji nadmašuju i kvalitetu CD-a. Reproducira čitav raspon zvuka, pa ga čujete onako kako su umjetnici zamislili.

Logotip tehnologije DSEE Ultimate
Poboljšajte sve što slušate pomoću tehnologije DSEE Ultimate

DSEE Ultimate poboljšava digitalnu glazbu umjetnom inteligencijom za poboljšanje frekvencije i dinamičkog opsega u stvarnom vremenu. Bolji su visoki i niski rasponi i svaka je pjesma blizu kvalitete visoke rezolucije. Radi sa žičanim i bežičnim slušalicama, na lokalnim datotekama i uz usmjeravanje.

Za igrače mobilnih igara
Poboljšajte svoje igranje

Neograničen prikaz akcije na zaslonu CinemaWide™ formata 21 : 9. Nova tehnologija za smanjenje zamućenosti pri pokretu smanjuje zaostajanje između kadrova za jasniju kvalitetu slike. 5G veza za brže preuzimanje igara. Uz to, možete uživati u optimiziranom doživljaju igranja igre Call of Duty Mobile zahvaljujući suradnji s tvrtkom Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™.

©2020 Activision Publishing, Inc. ACTIVISION i CALL OF DUTY žigovi su tvrtke Activision Publishing, Inc. Tencent žig je tvrtke Tencent Games Co., Ltd

Optimizirano za Call of Duty®: Mobile

Xperia je službeni pametni telefon turnira Call of Duty®: Mobile, a Xperia 1 II spremna je za izazov. Bez obzira na to igrate li za zabavu ili želite osvojiti naslov prvaka, igra je optimizirana zahvaljujući procesoru Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™ za poboljšanje vašeg doživljaja.


©2020 Activision Publishing, Inc. ACTIVISION i CALL OF DUTY žigovi su tvrtke Activision Publishing, Inc.
Qualcomm i Snapdragon žigovi su tvrtke Qualcomm Incorporated, registrirani u SAD-u i drugim državama i koriste se uz dopuštenje. Snapdragon Elite Gaming žig je tvrtke Qualcomm Incorporated. Qualcomm Snapdragon Elite Gaming proizvod je tvrtke Qualcomm Technologies, Inc. i/ili njezinih podružnica.

Preuzmite kontrolu pomoću bežičnog upravljača DUALSHOCK®4

Za više zabave u pokretu povežite uređaj Xperia 1 II s upravljačem DUALSHOCK 4 i igrajte igre za Android.

Game Enhancer – igrajte bolje i dijelite više

Bolje igrajte na poboljšanom zaslonu osjetljivom na dodir za precizno upravljanje. Podijelite svoj napredak u igri putem snimanja videoprikaza ili fotografija zaslona. Usredotočite se na igru blokiranjem obavijesti ili potražite savjete na mreži da biste savladali bilo koji izazov. Sve je lako dostupno dok igrate.

Za radne značajke
Sva brzina koja vam je potrebna

Zahvaljujući 5G i Wi-Fi 6 vezama, najnovijoj mobilnoj platformi Qualcomm i tehnologijama za bateriju, Xperia 1 II podiže ljestvicu za radne značajke pametnih telefona.

Logotip za 5G
Mogućnost povezivanja s 5G mrežama nove generacije

Xperia 5 II može se povezati s vrlo brzim 5G mrežama i tako vam omogućiti uživanje u beskompromisnim visokokvalitetnim preuzimanjima i nesmetanom usmjeravanju, čak i za datoteke visoke rezolucije.

Logotip Wi-Fi 4G/5G
Optimalna mogućnost povezivanja

Pametno povezivanje pomoću tehnologije dubinskog učenja Xperia koja koristi Neural Network Libraries tvrtke Sony analizira Wi-Fi signal i predviđa buduće probleme s vezom. Xperia 1 II određuje kvalitetu trenutačne mreže i automatski se prebacuje na mobilnu mrežu kada predvidi smanjenje kvalitete. S uređajem Xperia uvijek ste na najboljoj dostupnoj mreži.

Logotip Wi-Fi 6
Wi-Fi 6

Wi-Fi 6 pruža bolju vezu veće brzine, kraćeg kašnjenja i poboljšanog upravljanja mogućnostima povezivanja kada je više uređaja povezano s istom mrežom.

Doživite najnoviju mobilnu platformu Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G

Mobilna platforma Qualcomm® Snapdragon ™ 865 5G i sustav Snapdragon X55 5G Modem-RF omogućuju vam igranje, snimanje, preklapanje zadataka i povezivanje kao što se nikada nije smatralo mogućim u zapanjujućim višegigabitnim 5G brzinama i uz poboljšane radne značajke procesora i grafičkog procesora koje su 25 % brže u odnosu na prethodni model.

Baterija od 4000 mAh
Snažna baterija od 4000 mAh s mogućnošću brzog punjenja

Baterija od 4000 mAh pruža dovoljno snage za cijeli dan. Kada trebate nadopuniti bateriju, možete je napuniti do 50 % za samo 30 minuta pomoću brzog punjača.

bežično punjenje
Brzo i praktično bežično punjenje

Samo odložite uređaj Xperia 1 II i baterija će se početi puniti.

sučelje za štednju baterije
Dugoročno dobro stanje baterije

Tehnologije za punjenje dulje održavaju baterije u dobrom stanju. Štednja baterije štiti telefon od prekomjernog punjenja, dok ga prilagodljivo punjenje Xperia nadzire tijekom punjenja da se baterija ne bi preopteretila.

Dizajniran za vas
Predivan i snažan

Xperia 1 II snažna je i brza, ima otpornost na vodu klase IP65/68, a zahvaljujući staklu Corning Gorilla Glass 6® s obje strane uređaja, čvrsta je i prekrasnog dizajna.

Boje za usklađivanje s vašim stilom

Svatko ima svoj ukus – odaberite boju koja odgovara vašem stilu.

Dostupnost boja može se razlikovati

Sve slike na zaslonu služe samo kao ilustracija.

5G mreža i dostupnost mogu ovisiti o državi, operateru, verziji softvera i korisničkom okruženju.

Specifikacije i značajke

Xperia 1 II podiže ljestvicu za brzinu na pametnim telefonima. Opremljena je najnovijom vrhunskom tehnologijom i fotoaparatom koji je razvijen u suradnji s inženjerima fotoaparata Alpha te omogućuje izuzetno brz automatski fokus. A uz 6,5-inčni OLED zaslon CinemaWide 21 : 9 4K HDR sve možete usmjeravati i gledati u zapanjujućoj kino-kvaliteti.
  • AF/AE do 20 sl./s za vrlo brzo fokusiranje

  • Eye AF u stvarnom vremenu za ljude i životinje

  • Cinematography Pro koji „omogućuje CineAlta”

  • 6,5-inčni OLED zaslon CinemaWide™ 21 : 9 4K HDR

  • Mobilna platforma Qualcomm® Snapdragon™ 865

Dimenzije
166 × 72 × 7,9mm
Masa
181g
Otporno na vodu
Otpornost na vodu (IP65/68)
Broj SIM-ova
Jednostruki SIM
Kapacitet
4000mAh
Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu

Recenzije

Mišljenje korisnika