Xperia 1 IV

Brzina je sve

Uz čuvenu brzinu procesora uređaja Xperia, Xperia 1 IV ima kameru s tri objektiva koja omogućava snimanje videozapisa razlučivosti 4K HDR i brzine 120 sl./s na svim objektivima. Podržava snimanje niza fotografija pri 20 sl./s uz AE/AF i HDR te dolazi s novim uistinu optičkim zumiranjem od 85 – 125 mm. Omogućava vam dijeljenje iskustava u pokretu uz streaming uživo videozapisa i igara uživo.

PAMETNI TELEFONI

Xperia 1 IV | Snimanje videozapisa razlučivosti 4K HDR i brzine od 120 sl./s uz 4K HDR OLED zaslon

Xperia 1 IV
Prednji i stražnji prikaz uređaja Xperia 1 IV crne boje

PMC

Kn 10.899,00

(s PDV-om)
Više od brzine

Xperia 1 IV svakom korisniku i autoru pruža najbolje iz Sonyjeve ponude. Nudi fantastične značajke za videografe i fotografe te velike prednosti za igrače mobilnih igara, bez obzira na to natječu li se u e-sportovima ili usmjeravaju sadržaje. Audiofili uživaju u prednostima višedesetljetnog Sonyjeva iskustvo sa zvukom i glazbom, a dostupan im je i novi Music Pro za snimanje pjesama kao u studiju. Ljubitelje filmova oduševit će najsvjetliji 4K HDR zaslon od 120 Hz na pametnom telefonu ikad.   

Predstavljamo uređaj Xperia 1 IV
Dizajn

Upečatljivi iznimno ravnomjeran, iznimno matiran dizajn uklapa se u minimalistički stil s materijalima i izradom vrhunske kvalitete.

Fotoaparat

Naš prvi pametni telefon s podrškom za snimanje videozapisa razlučivosti 4K HDR brzine od 120 sl./s na svim objektivima s tehnologijama za AF oka i praćenje objekta te streaming videozapisa uživo. Tehnologija snimanja Alpha uključuje AF oka u stvarnom vremenu i snimanje niza fotografija do 20 sl./s s AF/AE HDR-om, uključujući i pravo optičko zumiranje od 85 – 125 mm. 

Mobilno igranje

Razvijena u suradnji s igračima koji se natječu u e-sportovima, Xperia 1 IV nudi brojne značajke za lakšu pobjedu u igrama i novo usmjeravanje sadržaja uživo za igrače koji usmjeravaju igre.

Zvuk

Uživajte u kvalitetnom zvuku preko žičnog zvučnog priključka od 3,5 mm, bežičnih slušalica ili stereozvučnika punog raspona i snimajte vlastite pjesme uz novu aplikaciju Music Pro.

Zaslon

Najsvjetliji 4K HDR OLED zaslon dosad s brzinom osvježavanja od 120 Hz , s dosad neviđenom vjernošću prikaza boja te uz način rada za stvaranje „omogućuje CineAlta“.

Radne značajke

Kombiniranjem najnovije mobilne platforme Snapdragon® 8 Gen 1 sa snažnom, dugotrajnom baterijom od 5000 mAh postignute su vrhunske radne karakteristike.


Snimanje videozapisa
Izrađujte nevjerojatan videosadržaj

Xperia 1 IV pruža vrhunske videomogućnosti za stvaranje i dijeljenje sadržaja. To je naš prvi pametni telefon s podrškom za snimanje videozapisa u razlučivosti 4K HDR i brzini od 120 sl./s na svim objektivima koji će vam omogućiti da iskažete svoju kreativnost u iznimnoj kvaliteti. AF oka i praćenje objekta jamče dobro izoštravanje objekata, dok aplikacija Videography Pro nudi ručne kontrole za dodatne kreativne mogućnosti. Istovremeno, streaming uživo omogućava vam dijeljenje sadržaja s publikom dok ste u pokretu.


Snimanje videozapisa u razlučivosti 4K HDR brzinom od 120 sl./s na svim objektivima

Bez obzira na vrstu objektiva, Xperia 1 IV omogućava snimanje kvalitetnih videozapisa u razlučivosti 4K HDR s brzinom od 120 sl./s . Nakon toga reproducirajte sadržaj od 120 sl./s na zaslonu razlučivosti 4K HDR i brzine osvježavanja od 120 Hz u prekrasnim i uglađenim detaljima. Postavke broja kadrova možete promijeniti za snimanje usporenih videoisječaka brzine od 5x.

AF oka udahnjuje život videozapisima

Sony je u industriji poznat po vrhunskim mogućnostima automatskog izoštravanja. Prepoznavanjem ljudskog ili životinjskog oka i zadržavanjem fokusa na njemu ako se objekt snimanja pomakne, značajka AF oka udahnjuje život videozapisima kao nikada prije.

Žena pregledava knjige u knjižnici – bijeli kvadrat označava praćenje objekta za videozapis
Ostanite fokusirani uz praćenje objekta za videozapis

Praćenje objekta automatski prati pokretni objekt i drži ga u oštrom fokusu, čak i kada nema oči ili su oči prekrivene.

Tri objektiva za stvaranje videosadržaja

Uređaj Xperia 1 IV videografima pruža mnoštvo kreativnih mogućnosti, uz asortiman od tri objektiva, uključujući iznimno široki od 16 mm, širokokutni od 24 mm i telefoto s istinskim optičkim zumiranjem od 85 – 125 mm. Sva tri nude snimanje 4K HDR 120 sl./s videozapisa, AF oka i praćenje objekta. 

Krupni plan kamere s trostrukim objektivom modela Xperia 1 IV s oznakama za 16mm F2.2 12MP, 24mm F1.7 12MP & 85mm-125mm F2.3-F2.8 12MP
Besprijekorno zumiranje omogućava slobodnije snimanje

Uz besprijekorno zumiranje, od iznimno širokokutnog od 16 mm sve do 375 mm, Xperia 1 IV pruža kreativnu slobodu za kakvu bi vam trebao asortiman objektiva, čak i pri snimanju videozapisa.

Širi dinamički raspon

Uz novo snimanje više kadrova za videozapise možete snimati videozapise sa širim dinamičkim opsegom bez gubitka razlučivosti.

Slika otvorenog prostora pri slabom osvjetljenju sa ženom koja gleda prizor grada
Dvostruka slika grada noću – slika s lijeve strane je zamućena, a ona s desne izoštrena
Optical SteadyShot™ i FlawlessEye™

Xperia 1 IV ima Optical SteadyShot™ sa značajkom FlawlessEye™ koja kombinira povećanu brzinu čitanja slikovnog senzora s originalnim algoritmom tvrtke Sony za optičku stabilizaciju slike. Rezultat je nenadmašno glatka videosnimka bez podrhtavanja.

Snimajte čist zvuk bez šuma vjetra

Xperia 1 IV obuhvaća našu vodeću tehnologiju razdvajanja zvuka za vrlo učinkovito filtriranje vjetra.

Inteligentno filtriranje vjetra [1] Isključeno [2] Uključeno.

Usporedba razina buke vjetra uz isključeni i uključeni inteligentni filtar za vjetar
Videography Pro daje vam kreativnu kontrolu

Sučelje Videography Pro, koje je utemeljeno na Sonyjevoj stručnosti u području kamera za videozapise i filmove, omogućuje vam prilagodbu ručnih kontrola svojim potrebama ili korištenje potpuno praktičnog automatskog načina rada.


Druge značajke za videografe
Označena fotografija modela Xperia 1 IV u vodoravnom položaju s drškom za snimanje s tehnologijom Bluetooth pored modela Xperia 1 IV u uspravnom položaju
Streaming videozapisa uživo izravno na usluge za streaming videozapisa uživo uz aplikaciju Videography Pro

Više ne morate čekati kako biste podijelili nezaobilazne sadržaje – Xperia 1 IV omogućava streaming videozapisa uživo izravno na usluge streaminga uživo a s telefona putem aplikacije Videography Pro. Bluetooth drška za snimanje GP-VPT2BT i način izdržljivosti, omogućavaju dulji streaming.

[1] Snimanje videozapisa
[2] Streaming uživo
[3] Pratitelji 

Upotrijebite uređaj Xperia kao 4K monitor i uređaj za streaming uživo za svoju kameru Alpha

Upotrijebite uređaj Xperia 1 IV kao vanjski 4K monitor ili tražilo s čitavim nizom korisnih postavki, poput onih za svjetlinu, zumiranje i crte rešetke. Uživajte u streamingu uživo na uslugama za streaming videozapisa uz kvalitetu slike Alpha putem značajke vanjskog monitora. Jednostavno se povežite na kameru s podrškom za klasu USB videozapisa (UVC).

[1] Alpha
[2] Xperia
[3] Streaming uživo
[4] Gledatelji

Označena fotografija modela Xperia 1 IV u vodoravnom položaju dok je spojen s kamerom Alpha pored modela Xperia 1 IV u uspravnom položaju
Slika ruke koja drži model 1 IV i snima videoautoportret
Nova prednja kamera od 12 MP za bolje videoautoportrete

Nova prednja kamera s velikim senzorom omogućava vam snimanje 4K HDR videoautoportreta i nudi streaming uživo za trenutačno dijeljenje. Ručno upravljanje pomaže vam da postignete željeni izgled, svaki put.

Jednostavno snimanje vlogova

Bez obzira na to jeste li vloger ili streamer ili samo dijelite sadržaj s prijateljima, Xperia 1 IV omogućit će vam da snimate sami sebe uz nevjerojatnu kvalitetu slike. Možete uživati u još većoj kreativnoj kontroli i slobodi snimanja tako da priključite monitor za vlogove i Bluetooth držač za snimanje, npr. GP-VPT2BT.

Model Xperia 1 IV povezan na monitor za vlogove i dršku za snimanje s tehnologijom Bluetooth

Kinematografija
Uživajte u snimanju videozapisa formata 21 : 9 uz Cinematography Pro “omogućuje CineAlta”

Snimajte filmove sa sličnim parametrima i postavkama boja kao profesionalci. Stručnost naših inženjera za digitalne filmske kamere, zadane postavke za upravljanje izgledom boja, omjer 21:9, 4K HDR, usporeno snimanje brzinom od 120 sl./s te snimanje brzinom od 24, 25, 30 i 60 sl./s pružaju vam sve potrebne alate. Jednostavno dodijelite Cinematography Pro tipki prečaca za brzo pokretanje i početak snimanja.Realizirajte svoju viziju pomoću postavki kinematografskih boja

Pomoću osam različitih postavki boja izgleda u videozapise možete unijeti različite kinematografske stilove. Oni obuhvaćaju VENICE CS, nadahnut našom profesionalnom kamerom CineAlta VENICE, koji krasi glatka gradacija boja i blaža, niža krivulja kontrasta za klasični kinematografski izgled savršen za dramske produkcije.

Druge značajke za kinematografe
Kiša pada na crveni kišobran
Snimajte u 4K HDR pri 120 sl./s

Za veću kreativnu fleksibilnost Xperia 1 IV omogućava vam snimanje kvalitetnih videozapisa u razlučivosti 4K HDR i brzini od 120 sl./s na svim objektivima. Postavke broja kadrova možete promijeniti za snimanje usporenih videoisječaka brzine id 5x.

Filtrirajte buku vjetra za čišći zvuk

Kad snimate na otvorenom, naša vodeća tehnologija razdvajanja zvuka pokazuje svoje prednosti filtrirajući buku vjetra za jasniji zvuk i dijaloge.

Inteligentni filtar za vjetar [1] Isključeno [2] Uključeno.

Usporedba razina buke vjetra uz isključeni i uključeni inteligentni filtar za vjetar

Fotografija
Profesionalna tehnologija iz fotoaparata Alpha

Telefon Xperia 1 IV zajedno su razvili inženjeri odgovorni za najnovije kamere iz serije Alpha 1, čuveni po svojoj tehnologiji automatskog izoštravanja vodećoj u industriji, i profesionalni fotografi koji su svojim sugestijama pomogli ugoditi tehnologiju te rafinirati fotografsko iskustvo i rezultate. Baš kao što fotografi koji upotrebljavaju seriju Alpha očekuju identičnu izvedbu svih objektiva, tako i Xperia 1 IV donosi identične mogućnosti automatskog fokusa u svim svojim objektivima.

Značajka AF oka u stvarnom vremenu na svim objektivima 

Uz značajku AF oka u stvarnom vremenu na svim objektivima snimit ćete zadivljujuće portrete, neovisno o tome fotografirate li osobe ili životinje. Čak i ako je vaš objekt u pokretu ili mu je jedno oko pokriveno, snimit ćete nezaboravne slike pune energije i izričaja. 

Snimanje niza fotografija uz značajke AF/AE HDR i brzinu do 20 sl./s, bez obzira na odabrani objektiv

Xperia 1 IV pruža jednake, nevjerojatno brze radne značajke u svim objektivima. Bez obzira na odabir, moći ćete snimati neprekidni niz fotografija brzinom do 20 sl./s, uz automatsko izoštravanje i automatsku ekspoziciju. Osim toga, zahvaljujući značajci HDR (veliki dinamički raspon) moći ćete snimati fantastične fotografije u svim uvjetima osvjetljenja uz bogatstvo boja i kontrasta.

Portret žene u crvenoj haljini pod slabim osvjetljenjem, s prizorom grada u pozadini
Što je zaslužno za tako veliku brzinu uređaja Xperia 1 IV?

Tri ključne značajke pridonose nevjerojatnoj brzini fotoaparata uređaja Xperia 1 IV – senzor s brzinom očitavanja od 120 sl./s, izračuni za AF/AE brzinom do 60 sl./s i prepoznavanje objekata snimanja na temelju umjetne inteligencije.


Praćenje u stvarnom vremenu na svim objektivima

Ako pokušavate fotografirati predmeta u pokretu, dobro će vam doći malo pomoći – Xperia 1 IV donosi značajku praćenja u stvarnom vremenu na svim objektivima. 

Objektiv s istinskim optičkim zumiranjem bez pada kvalitete slike

Zahvaljujući istinskom optičkom zumiranju od 85 – 125 mm, uz Xperia 1 IV izradit ćete fotografije na kojima ne dolazi do digitalnog pada kvalitete između 85 – 125 mm. U kombinaciji s optičkom stabilizacijom i značajkama AF oka i praćenja u stvarnom vremenu, idealan je za izradu portreta s optičkim bokeh efektom. 

Tri prilagodljiva objektiva, uključujući novi telefoto s istinskim optičkim zumiranjem

Xperia 1 IV dolazi s tri različita objektiva – iznimno široki od 16 mm, široki od 24 mm i telefoto od 85 – 125 mm s istinskim optičkim zumiranjem – svi objektivi identično su brzi i nude identične mogućnosti automatskog izoštravanja. Kao i kod kamere Alpha, brzina automatskog izoštravanja nakon promjene objektiva ostaje ista.

Krupni plan kamere s trostrukim objektivom na modelu Xperia 1 IV koji prikazuje logotip za premaz ZEISS T*
Vrhunska ZEISS kvaliteta na uređaju Xperia

Optika ZEISS kalibrirana posebno za pametne telefone Xperia. Premaz ZEISS T* pridonosi izvanrednom prikazu i kontrastu smanjenjem odsjaja.


Fotografije s manje šuma pri slabom osvjetljenju

Čak i u uvjetima snimanja pri slabom osvjetljenju, moći ćete uživati u kvalitetnim rezultatima uređaja Xperia 1 IV.

Precizne boje i kvaliteta

Kod modela Xperia 1 IV, balans bijele boje i digitalno zumiranje potpomognuti su računalnom fotografijom, čime se poboljšava kvaliteta i osiguravaju prekrasni rezultati.


Otkrijte Photography Pro – nadahnut kamerom Alpha 

Aplikacija Photography Pro na uređaju Xperia 1 IV sadrži kontrole koje je inače moguće pronaći na profesionalnim fotoaparatima. Pomoću sučelja nadahnutog fotoaparatima Alpha možete odabrati ručno upravljanje ili automatske postavke te snimati u RAW formatu. Možete i koristiti novi osnovni način rada za jednostavno snimanje. 


Namjenski gumb zatvarača

Namjenski ergonomski gumb zatvarača s reljefnom završnom obradom za poboljšanu upotrebljivost pruža modelu Xperia 1 IV dojam profesionalne kamere.

Detalji pokazuju namjenski gumb zatvarača na modelu Xperia 1 IV
Širok pejzaž stjenovitih kanjona – kamera Sony Alpha i pametni telefon Xperia 1 IV istaknuti u prednjem planu
Pomoću telefona Xperia kontrolirajte fotoaparat Alpha

Xperia 1 IV savršen je dodatak kamerama Sony Alpha. Koristite ga i kao zasebni zaslon i kao daljinski upravljač da biste prilagodili postavke i bežično snimali fotografije pomoću aplikacije Imaging Edge™ Mobile.


Unaprijeđena prednja kamera od 12 MP

Unaprijeđena prednja kamera s većim senzorom slike pruža vam još više kreativnih mogućnosti.

Xperia 1 IV s kapljicama vode
Nastavite snimati u zahtjevnim uvjetima

Xperia 1 IV posjeduje otpornost na vodu i prašinu sukladno normi IP65/68 kako biste bez brige mogli snimati fotografije na raznim lokacijama i vremenskim uvjetima.


Mobilno igranje
Zaigrajte na uređaju Xperia 1 IV i pobijedite

Izrađen u suradnji s elitnim igračima eSportova, model Xperia 1 IV dizajnirali smo imajući jednu stvar na umu: pobjedu. Xperia se upotrebljava kao službena oprema na natjecanjima profesionalnih igrača jer pruža brzinu, razinu izvedbe i pouzdanosti potrebne za mobilno igranje na najvišoj razini.


Prednost zahvaljujući značajkama za poboljšanje igre

Poboljšanje igre vaš je upravljački centar za igranje koji vam omogućuje prilagodbu značajki i postavki s ciljem stvaranja savršenog igračkog sučelja i povećanja izgleda za pobjedu. Ova je značajka od presudne važnosti za igrače eSportova i streamere jer omogućava promjenu postavki poput zvuka, prikaza i dodira bez prekidanja igre i narušavanja koncentracije.

Od profesionalnih igrača, za profesionalne igrače

Zahvaljujući nizu mogućnosti koje smo razvili u suradnji s profesionalnom igračima eSportova, model Xperia 1 IV dizajnirali smo tako da ispunjava zahtjeve vrhunskog mobilnog igranja. 6,5-inčni zaslon s brzinom osvježavanja od 120 Hz nudi nevjerojatno ujednačeno igranje, a povećavanje L-γ (poboljšanje game) olakšava uočavanje protivnika u tami. Druge značajke uključuju brzinu očitavanja dodira od 240 Hz za nevjerojatno brze i precizne pokrete i Touch Block za izbjegavanje pogrešaka.

Dizajnirano za streamere

Bez obzira na to jeste li profesionalni streamer ili samo uživate u dijeljenju sadržaja igara s prijateljima, Xperia 1 IV tu je za vas.

Označena fotografija modela Xperia 1 IV u vodoravnom položaju i druga u uspravnom položaju – obje prikazuju igre
Streaming igranja uživo izravno na usluge za streaming videozapisa uz značajku Poboljšanje igre

Uz značajku Poboljšanje igre na modelu Xperia 1 IV uživo možete streamovati akciju izravno na društvene mreže i komunicirati sa svojim gledateljima te pratiti njihove komentare u čavrljanju dok igrate igre.

[1] Snimanje videozapisa
[2] Streaming uživo
[3] Pratitelji

Jednostavan streaming putem računala

Streaming putem računala ne može biti jednostavnije – povežite model Xperia s računalom putem USB-C priključka i HDMI kabelom i moći ćete usmjeravati glas i zvukove iz igre te komunicirati s drugim članovima tima.

Krupni plan osobe koja priključuje kabel u model Xperia 1 IV
Slika s usporedbom dva pametna telefona – telefon s visokom temperaturom je narančast, a telefon s niskom temperaturom zelen
Sprječavanje pregrijavanja

Kada koristite kabel za punjenje za igranje, kontrola napajanja sa supresijom topline napaja telefonske sustave izravno, a ne puneći bateriju. To smanjuje toplinski stres, čime se pridonosi održavanju radnih značajki igranja i dulje čuva baterija.

[A] Isključeno = visoka temperatura
[B] Uključeno = niska temperatura

Optimizirane radne značajke za igranje

Xperia 1 IV optimizirana je tehnologijom Snapdragon Elite Gaming™ za superiorne značajke igranja. 

Logotip za Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming

Zvuk
Kombinacija autentičnog zvuka i snimki studijske kvalitete

Uz zvuk prilagođen u suradnji s odjelom Sony Music Entertainment, model Xperia 1 IV dizajnirali smo za istinski autentičan doživljaj slušanja. Bez obzira na to upotrebljavate li slušalice ili ugrađene stereozvučnike punog raspona, zvučna tehnologija tvrtke Sony ogledava se u svakoj noti. Model Xperia 1 IV možete upotrijebiti i za snimanje glazbe profesionalnog zvuka uz pomoć nove usluge Music Pro.

Snimajte glazbu poput profesionalca

Značajka Music Pro omogućava snimanje i uređivanje vokala na uređaju Xperia bez potrebe za vanjskim mikrofonom. Osim toga, Music Pro donosi značajku Studio tuning uz koju će vaša glazba zvučati kao da ste je snimili u studiju opremljenim kondenzatorskim mikrofonom sa smanjenjem šuma i uklanjanjem rezonancije. Snimanje vlastite glazbe na pametni telefon nikad nije bilo toliko jednostavno niti je zvučalo tako dobro.

Doživite 360 Reality Audio – kao da ste ondje s izvođačem

Uronite u zvuk svuda oko vas, realističan kao da ste na koncertu uživo ili s izvođačem koji snima u studiju. 360 Reality Audio pružit će vam potpun i stvaran doživljaj glazbe. Za uživanje u doživljaju s Xperijom 1 IV možete upotrebljavati i ožičene i bežične slušalice, kao i ugrađeni stereozvučnik punog raspona.


Doživite glazbu u punoj snazi

Bez obzira na to koju glazbu volite i kako je volite slušati, Xperia 1 IV pomoći će vam da maksimalno uživate u svakoj pjesmi.

Logotipi za 360 Reality Audio i TIDAL
Iskoristite besplatno razdoblje od tri mjeseca za TIDAL uz uređaj Xperia 1 IV 

Xperia 1 IV dizajniran je za 360 Reality Audio s jedinstvenim hardverskim dekodiranjem za optimizaciju kvalitete zvuka prilikom slušanja glazbe na servisu TIDAL. Novi pretplatnici na servis TIDAL ostvaruju besplatno razdoblje od tri mjeseca za uslugu TIDAL Hi-Fi nakon kupnje uređaja Xperia 1 IV, što obuhvaća i 360 Reality Audio.

Audiopriključak od 3,5 mm za vrhunsku kvalitetu zvuka

Zvučni priključak od 3,5 mm na modelu Xperia 1 IV ne samo da je praktičan, nego i pruža vjeran zvuk zahvaljujući materijalima i elektroničkim komponentama vrhunske kvalitete. 

Stereozvučnici punog raspona za vrhunski zvuk

Xperia 1 IV dolazi sa stereozvučnicima punog raspona ugrađenim na prednjoj strani telefona za učinkovitu reprodukciju zvučnog polja. Zahvaljujući ažuriranoj pogonskoj jedinici zvučnika i strukturi kućišta zvuk zvuči snažnije, a izobličenje je manja, naročito između srednje i najviše postavke jačine zvuka. Rezultat je stvarniji zvuk s jasnim instrumentalima, ujednačenim i snažnim vokalima i dubokim basovima. Neovisno o tome gledate li videozapise ili slušate glazbu, uživat ćete u sveprožimajućem zvuku visoke kvalitete.

Nova, još snažnija pogonska jedinica zvučnika

Xperia 1 IV ima novu pogonsku jedinicu zvučnika s novom strukturom kućišta koja je dizajnirana za povećanje jasnoće i glasnoće zvuka i poboljšanje mogućnosti niskih frekvencija za duboke, bogate basove. 

Prošireni prikaz pogonske jedinice zvučnika s ilustriranim plavim zvučnim valovima
Grafikon prikazuje efekt DSEE Ultimate na komprimiranu digitalnu glazbu
Približite glazbu kvaliteti zvuka visoke razlučivosti uz umjetnu inteligenciju

DSEE Ultimate poboljšava digitalnu glazbu umjetnom inteligencijom za automatsko poboljšanje zvučne frekvencije i dinamičkog opsega u stvarnom vremenu. Bolji su visoki i niski rasponi i svaka je pjesma blizu kvalitete zvuka visoke razlučivosti. Radi sa žičnim i bežičnim slušalicama, na lokalnim datotekama i uz usmjeravanje.

Logotip za zvuk visoke rezolucije
Zvuk visoke razlučivosti + zvučni priključak od 3,5 mm

Zvuk visoke razlučivosti omogućava reprodukciju glazbe u čitavom rasponu zvuka uz dinamiku i detalje kakve su izvođači zamislili.

Logotipi za Hi-Res Audio Wireless i LDAC
Bežični zvuk visoke razlučivosti + LDAC

Xperia 1 IV podržava bežični zvuk visoke razlučivosti zahvaljujući tehnologiji LDAC, našoj industrijski prihvaćenoj tehnologiji kodiranja zvuka. LDAC odašilje približno triput više podataka (pri maksimalnoj brzini prijenosa od 990 kb/s) u odnosu na klasični Bluetooth® zvuk, što vam omogućuje uživanje u vrhunskoj kvaliteti audiosadržaja visoke razlučivosti gotovo kao putem kabela.

Logotip za Bluetooth®
Podrška za Bluetooth® LE Audio

U usporedbi s konvencionalnom vezom, najnoviji Bluetooth® LE Audio omogućava vam uživanje u glazbi uz niže latencije pri upotrebi bežičnih slušalica.


Zaslon
Gledanje na pametnom telefonu u svom najboljem izdanju

Xperia 1 IV koristi Sonyjevo iskustvo s filmovima i pruža nevjerojatno prožimajući doživljaj gledanja. Osim reprodukcije boja kao na Sonyjevim profesionalnim monitorima iz serije Master Monitor, nudi i zvuk Dolby Atmos® prilagođen u suradnji s tvrtkom Sony Pictures Entertainment.

Uronite u 4K HDR OLED zaslon s brzinom osvježavanja od 120 Hz

Xperia 1 IV sa zadivljujućom brzinom osvježavanja 4K HDR OLED zaslona od 120 Hz nudi jedinstven prožimajući doživljaj gledanja. Bez ureza koji ometaju prikaz na 6,5-inčnom širokom zaslonu formata 21:9 nikada se nije bilo lakše izgubiti u omiljenim filmovima i televizijskim emisijama.


Uređaj Xperia 1 IV u rukama, u vodoravnom položaju za prikaz sadržaja – desna polovica zaslona uočljivo je svjetlija od lijeve
Najjasniji 4K zaslon dosad 

Xperia 1 IV dolazi s našim najjasnijim 4K zaslonom dosad koji je do 50 % jasniji od onoga na prethodnom modelu, čime olakšava pregledanje i izradu sadržaja u uvjetima jakog osvjetljenja.

[1] Prethodni model
[2] Ovaj model

HDR u stvarnom vremenu 

HDR u stvarnom vremenu reproducira gradaciju prekomjerno i nedovoljno eksponiranih područja i ujednačava njihov prikazuje. Osim toga, poboljšava vidljivost povećavanjem kontrasta u odnosu na okruženje.

Helikopter leti iznad grada pri slabom osvjetljenju

Annie je sad dostupna u digitalnom obliku.

Profesionalna razina reprodukcije boja

Iskusite dosad neviđenu vjernost boja uz način rada za stvaranje koji „omogućuje CineAlta“. Navodi reprodukcija boja profesionalnih monitora u boji tvrtke Sony koji se upotrebljavaju u vodećim holivudskim studijskim produkcijama. Stoga možete uživati u omiljenoj zabavi točno onako ako su to autori zamislili. Kako bi se izbjeglo razlijevanje boja po zaslonu, svaka Xperia 1 IV prilazi posebnu tvorničku kalibraciju balansa bijele boje za ispunjavanje zahtjeva profesionalaca.

Dvije slike na kojima se pokazuju 8-bitne i 10-bitne boje i prikazuju manje nagle prijelaze gradijenata u 10-bitnim bojama
Uglađenije boje na zaslonu

Xperia 1 IV ima zaslon ekvivalentan 10-bitnom (8-bitni s 2-bitnim zaglađivanjem) koji može prikazati širok raspon boja bez prijelaza.

Graf koji pokazuje raspon boja telefona Xperia 1 IV
Profesionalni zaslon

S omjerom kontrasta od 1.000.000:1 Xperia 1 IV pruža dublje nijanse crne, dok boje izgledaju prirodnije. D65 bijela točka posebno je kalibrirana za veću točnost, a zaslon podržava i profesionalnu razinu standarda reprodukcije uz širok prostor boja ITU-R BT.2020, kao i DCI-P3 uz Illuminant D65.

Krupan plan osobe koja drži model Xperia 1 IV za prikaz sadržaja
Uživajte u sadržaju onako kako su predvidjeli autori

Prethodno postavljeni način rada za stvaranje „omogućuje CineAlta“ zadan je za vaše omiljene aplikacije za prikaz sadržaja kako biste mogli uživati u omiljenim televizijskim emisijama i filmovima, u bojama koje se reproduciraju točno onako kako su to autori predvidjeli.

Xperia 1 IV ispred televizora Sony BRAVIA, na objema se prikazuje slika dramatičnog formiranja stijenja
Sve što gledate poboljšano je do savršenstva

X1™ za mobilne uređaje donosi tehnologiju BRAVIA HDR za poboljšanje svakog sadržaja koji gledate. Čak i usmjereni sadržaj ima više kontrasta, boje i jasnoće.

Zvuk Dolby Atmos® prilagođen u suradnji s odjelom Sony Pictures Entertainment

Gledanje filmova s tehnologijom Dolby Atmos® prožimajući je doživljaj zahvaljujući višedimenzionalnom zvuku koji vas okružuje sa svih strana. Zvuk Dolby Atmos® prilagođen u suradnji s tvrtkom Sony Pictures Entertainment sada možete doživjeti putem slušalica ili pak putem pune konfiguracije stereo zvučnika.

Muškarac nosi žične slušalice i gleda sadržaj na svom uređaju Xperia 1 IV
Ilustracija dvaju pametnih telefona – jedan prikazuje „120 Hz“ više puta, oštro definiranim tekstom, dok drugi prikazuje 60 Hz zamućenim tekstom
Ultraglatko listanje

Zahvaljujući brzini osvježavanja od 120 Hz, zaslon nudi nevjerojatno glatko listanje i besprijekorne prijelaze sa slike na sliku kada pregledavate internet ili se krećete po izborniku.

Streamajte najnovije filmove uz BRAVIA CORE

Uz ponudu iznimne zabave u pokretu, BRAVIA CORE for Xperia usluga je za mobilne sadržaje koju ste čekali. Uz uređaj Xperia 1 IV i BRAVIA CORE for Xperia možete uživati u filmovima visoke 4K kvalitete, birati između stotina najnovijih izdanja i klasičnih hitova, ići iza kulisa uz Studio Access, uživati u poboljšanim IMAX® naslovima i drugo.

Dva pametna telefona Xperia, jedna prikazuje sliku iz filma Spider-Mana: No Way Home, kao i logotip za BRAVIA CORE for Xperia

Radne značajke
Uživajte u prednostima najnovije mobilne platforme Snapdragon® 8 Gen 1

Mobilna platforma Snapdragon® 8 Gen 1 pruža revolucionarne radne značajke i inovacije u području umjetne inteligencije, igranja i povezivanja – za vrhunska iskustva kakva vaši uređaji zaslužuju. Grafički procesor Qualcomm® Adreno™ pruža 50 % bržu grafiku, a procesor Qualcomm® Kryo™ brzine do 3,0 GHz, za 20 % brže radne značajke u odnosu na mobilnu platformu prethodne generacije.

Brze, pouzdane radne značajke

Xperia 1 IV postavlja novi standard za radne značajke pametnog telefona, kombinirajući najnoviju mobilnu platformu Qualcomm® s 5G i Wi-Fi 6E vezama te inovativnim tehnologijama za baterije. 

Logotip za 5G
Mogućnost povezivanja s 5G mrežama nove generacije

Xperia 1 IV može se povezati s vrlo brzim 5G mrežama i tako vam omogućiti uživanje u beskompromisnim visokokvalitetnim preuzimanjima i nesmetanom usmjeravanju, čak i za datoteke visoke razlučivosti.

Logotip za certifikat Wi-Fi 6
Wi-Fi 6E

Wi-Fi 6E pruža bolju vezu veće brzine, kraćeg kašnjenja i poboljšanog upravljanja mogućnostima povezivanja kada je više uređaja povezano s istom mrežom. Omogućava i povezivanje s frekvencijskim pojasom od 6 GHz. 

Logotip za pametnu povezivost
Pametno povezivanje

Pametna povezivost neprekidno analizira i procjenjuje kvalitetu Wi-Fi signala. Ako predvidi ugrožavanje Wi-Fi veze, počinje koristiti mobilne podatke, tako da uvijek koristite najbolju dostupnu vezu.

Slika pokazuje bateriju modela Xperia 1 IV – iznad piše 5000 mAh
Snažna baterija od 5000 mAh i brzo punjenje

Xperia 1 IV s baterijom od 5000 mAh ima dovoljno napajanja da vas prati tijekom cijelog dana. Kada morate malo dopuniti bateriju, uz punjač XQZ-UC1 možete je brzo napuniti na 50 % za samo 30 minuta.

Baterija u dobrom stanju čak i nakon 3 godine upotrebe

Tehnologije za punjenje dulje održavaju baterije u dobrom stanju. Upravljanje baterijom štiti telefon od prekomjernog punjenja, dok ga prilagodljivo punjenje Xperia nadzire da se baterija ne bi preopteretila.

[A] Standardno
[B] Nova Xperia
[1] Na početku upotrebe
[2] Nakon 3 godine upotrebe

Slika s usporedbom stanja baterije standardnog pametnog telefona i novog uređaja Xperia prije i nakon 3 godine upotrebe
Xperia 1 IV na stanici za bežično punjenje – na zaslonu se prikazuje ikona punjenja baterije
Praktično bežično punjenje i funkcija dijeljenja baterije

Samo stavite Xperia 1 IV na bežični punjač i praktično napunite bateriju. Zahvaljujući funkciji dijeljenja baterije, Xperia 1 IV može poslužiti i kao stanica za bežično punjenje drugih uređaja.

Pojednostavnjeno obavljanje više zadataka

Uz razne praktične značajke rada u više prozora Xperia 1 IV posebno je prilagođen istodobnom obavljanju više zadataka.


Dizajn
Iznimno ravna, iznimno matirana 

Xperia 1 IV kombinira prepoznatljivu kvalitetu izrade tvrtke Sony s elegantnim, nenametljivim dizajnom. Smanjivanjem oblika ruba postigli smo bolje prianjanje i bolji osjećaj u ruci, a mliječno staklo na poleđini i metalni okvir imaju upečatljivu super matiranu završnu obradu za prekrasan, iznimno precizan dojam.

Dostupne u raznim bojama

Xperia 1 IV dostupna je raznim bojama prikladnim svakom ukusu.

Xperia 1 IV poprskana vodom
Otpornost na vodu i prašinu

Radi vašeg mira Xperia 1 IV ima klasu zaštite otpornosti na vodu i prašinu IP65/68.

Napravljen da traje

Zaslon modela Xperia 1 IV izrađen je od stakla Corning® Gorilla® Glass Victus® s prednje i stražnje strane. Izdržljivo staklo Gorilla® Glass s prednje i stražnje strane bolje će zaštiti uređaj od ogrebotina i u slučaju pada.

Prošireni prikaz modela Xperia 1 IV koji pokazuje staklo Corning® Gorilla® Glass Victus® s prednje i stražnje strane

Održivost
Činimo ono što je u našoj moći kako bismo poboljšali stanje

U tvrtki Sony želimo stvoriti održivo društvo i svjetliju budućnost tako da implementiramo brojne ekološke i društvene inicijative kako bismo to ostvarili.

Ambalaža uređaja Xperia 1 IV
Bez plastične ambalaže

U sklopu našeg poticanja održivosti u ambalaži za Xperia 1 IV ne koristi se plastika; ti su dijelovi izbačeni ili zamijenjeni papirnatim materijalima.

Zajednička izgradnja održivog društva

U tvrtki Sony shvaćamo da su i papirni resursi ograničeni te kontinuirano radimo na smanjenju upotrebe papira. Iz pakiranja smo izostavili punjač i kabel, zbog čega je približno 50 % tanje od onoga prethodnih modela. Time smo smanjili masu paketa i tako emisije CO₂ za do 36 % po jedinici tijekom transporta. Budući da većina korisnika modela Xperia već ima kompatibilne punjače i kabele, od njih tražimo da podrže naš cilj povećanja održivosti i da ih upotrebljavaju.

Ilustracija USB kabela precrtana zelenom linijom, uz dodatak ikone planeta Zemlje i pametnog telefona Xperia
Ilustracija na kojoj su prikazani različiti ljudi
Pristupačnost

Od omogućavanja glasovnog upravljanja do povećanja veličine teksta, Xperia 1 IV donosi širok asortiman mogućnosti pristupačnosti, omogućavajući svima slobodnu komunikaciju bez obzira na njihove individualne potrebe.

Sve slike na zaslonu samo su ilustracije.

5G mreža i dostupnost mogu ovisiti o državi, operateru, verziji softvera i korisničkom okruženju.

Izraz objektiva ekvivalentan je žarišnoj duljini od 35 mm.

Specifikacije i značajke

Model Xperia 1 IV odlikuje brzina, bilo da se radi o snimanju videozapisa u razlučivosti 4K HDR i brzini od 120 sl./s na svim objektivima , fotoaparatu s tri objektiva sa značajkom AF/AE u HDR-u pri brzini od 20 sl./s na svim objektivima ili streamingu uživo za videografe i mobilne igrače. Brojne druge mogućnosti uključuju naš najjasniji 4K zaslon dosad i novu uslugu Music Pro koja vam omogućava snimanje vlastitih pjesama.
  • Snimanje videozapisa pri razlučivosti 4K HDR i brzini od 120 sl./s, uz značajke AF oka i praćenje objekata na svim objektivima

  • Kamera s tri objektiva, brzine do 20 sl./s, značajkama AF/AE uz HDR, AF oka i praćenje u stvarnom vremenu na svim objektivima

  • Telefoto objektiv s istinskim optičkim zumiranjem od 85 – 125 mm

  • Jasan 6,5-inčni 4K HDR OLED zaslon širokog formata i omjera 21:9 s brzinom osvježavanja od 120 Hz

  • Streaming uživo videozapisa i igranja

Dimenzije
165 x 71 x 8,2 mm
Otporno na vodu
Otporan na vodu (IPX5/IPX8), otporan na prašinu (IP6X)
Broj SIM-ova
Podrška za dvije SIM kartice
Kapacitet
5000 mAh
Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu

Recenzije

Mišljenje korisnika