Xperia 5

Veći užitak u elegantnom dizajnu

Uživajte u gledanju u visokoj kvaliteti na izvanrednom zaslonu CinemaWide™ formata 21 : 9. Snimite bilo koji prikaz uz savršeni fokus fotoaparatom s trima objektivima i uživajte u najnovijim tehnologijama zvuka. Xperia 5 donosi najnovija iskustva tvrtke Sony u modernom dizajnu osmišljenom da pristaje u ruku.

PAMETNI TELEFONI

Xperia 5 – 6,1-inčni OLED zaslon CinemaWide 21 : 9 FHD+ HDR | Fotoaparat s trima objektivima

Xperia 5
Slika – Xperia 5 – 6,1-inčni OLED zaslon CinemaWide 21 : 9 FHD+ HDR | Fotoaparat s trima objektivima

PMC

Kn 6.199,00

(s PDV-om)
EISA 2019. – 2020. Eye AF

Dizajn

Savršene veličine za dlan

Bezvremenski i lijep simetričan dizajn s precizno izrađenim metalnim okvirom, testiran za optimalnu veličinu da pristaje na vaš dlan.

Izrazite se bojama

Xperia 5 dostupna je u četiri predivne boje, a zadivit će vas svojim dizajnom, usklađenosti i stilom.

Fotoaparat

3 fotoaparata, 3 objektiva, beskrajne mogućnosti

Širokokutni objektiv od 16 mm, svestrani od 26 mm, telefoto objektiv i objektiv za portrete od 52 mm spremni su za svaku priliku. Uz napredne tehnologije Sonyjevih fotoaparata Alpha uživajte u preciznom fokusiranju značajkama Eye AF i Optical SteadyShot™ za videozapise bez podrhtavanja.

Savršeno precizan Eye AF

Brže fokusirajte objekt i stvorite nezaboravne slike pomoću precizne tehnologije Eye AF.

Zaslon

Zabava bez premca

Uživajte u kinematografskim omjerima u kojima su filmovi namijenjeni za gledanje. 6,1-inčni OLED zaslon CinemaWide 21 : 9 FHD+ HDR savršen je za filmove, TV emisije i igre sa svijetlim, jasnim detaljima i bojama.

Okružite se filmovima i glazbom

Dolby Atmos® pruža vrhunski doživljaj zvuka kao u kinu, stvarajući snažno okruženje zvuka koji se kreće iznad i oko vas, a sada u tom kino-doživljaju, filmovima i glazbi možete uživati kamo god krenuli.

Igre

Viša razina igranja

Xperia 5 snažan je uređaj za igranje, a na zaslon CinemaWide 21 : 9 stane više akcije i daje vam prednost nad konkurencijom. Jedinstveni dodatak Game Enhancer poboljšava doživljaj igranja.

© 2019 Marvel Characters, Inc. Sva prava pridržana. Epic, Epic Games, Epic Games logotip, Fortnite i Fortnite (stiliziran) žigovi su ili registrirani žigovi tvrtke Epic Games, Inc. u SAD-u i drugim državama.

Radne značajke

Najsnažniji procesor dosad

Najnovija mobilna platforma Qualcomm® Snapdragon™ 855 snažna je i ima vrhunske radne značajke te s lakoćom podržava sve vaše aplikacije i igre.

Upoznajte uređaj Xperia 5

Najnoviji zaslon, fotoaparat i tehnologije zvuka u lijepo dizajniranom telefonu. Uz 6,1-inčni OLED zaslon CinemaWide 21 : 9 FHD+ HDR, tri objektiva i višedimenzionalni zvuk Dolby Atmos®, Xperia 5 omogućuje najbolje doživljaje koje pruža samo Sony.

Dizajn

Dizajniran da pristaje na dlan

Bezvremenski izgled uređaja Xperia 5 dizajniran je uz simetriju ugodnu oku da bi lako i ugodno stao na vaš dlan.

Vidite i postignite više

Na 6,1-inčnom OLED zaslonu CinemaWide 21 : 9 ima više mjesta i za višezadaćnost u samo 3 koraka. Na zaslonu ćete vidjeti više toga u dva otvorena prozora. Možete gledati film dok čavrljate s prijateljima.

Istovremeno izvršavanje više zadataka za prezentaciju i e-poštu
Radite učinkovito

Prezentacija i e-pošta

Istovremeno izvršavanje više zadataka za karte i poruke
Koristite navigaciju dok čavrljate

Karte i poruke

Istovremeno izvršavanje više zadataka za videozapise i društvene mreže
Gledajte društvene mreže i videozapise

Videozapisi i društvene mreže

Pronađite svoju boju

Xperia 5 dostupna je u mnogo različitih boja da je možete uskladiti sa svojim stilom.

Corning® Gorilla® Glass 6
Spreman za pokret

Xperia 5 ima staklo Corning® Gorilla® Glass 6 s obje strane za izuzetnu izdržljivost i zaštitu.

Razred IP65/68
Otporne na vodu i prašinu

Ma gdje bili, voda i prašina bespomoćni su naspram dizajna uređaja Xperia 5 koji ima ocjenu razreda IP65/68.

Fotoaparat

Uvijek u fokusu s fotoaparatom s tri objektiva

Da bi vam pomogla snimiti prizor kakvog se sjećate, Xperia 5 opremljena je naprednom tehnologijom fotoaparata Alpha tvrtke Sony, uključujući novi Eye Autofocus. Fotoaparat s tri objektiva snima predivne slike raznim prizora i u uvjetima slabog osvjetljenja. Izuzetno širokokutni objektiv od 16 mm, svestrani objektiv od 26 mm te telefoto objektiv i objektiv za portrete od 52 mm.

Objektiv od 16mm
Izuzetno širokokutni objektiv od 16 mm

Objektiv od 16 mm odaberite kada fotografijom želite obuhvatiti sve.

Objektiv od 26mm
Svestrani objektiv od 26 mm

Svestrani objektiv od 26 mm s optičkom stabilizacijom slike odaberite za većinu situacija snimanja i snimanje prizora pri slabom osvjetljenju.

Objektiv od 52mm
Telefoto objektiv i objektiv za portrete od 52 mm

Objektiv od 52 mm odaberite da biste se približili objektu.

Fokusirajte brže uz Eye AF

Pri snimanju portreta važno je ispravno fokusirati oči objekta snimanja. Xperia 5 sadrži revolucionarnu tehnologiju Eye AF iz fotoaparata Alpha tvrtke Sony koja vam omogućuje snimanje prekrasnih portreta obitelji i prijatelja.

Brzo neprekidno snimanje brzinom do 10 sl./s uz AF/AE

Uz neprekidno snimanje do 10 sl./s uz AF/AE možete snimati fokusirane slike uravnotežene ekspozicije u načinu za uzastopno snimanje niza fotografija. Uz Eye AF s praćenjem slike su savršeno fokusirane i kad se objekt kreće.

Sonyjeva tehnologija Alpha

BIONZ X™ za mobilne uređaje donosi najbolje iz Sonyjevih fotoaparata Alpha u uređaje Xperia. Uz Eye AF i AE/AF do 10 sl./s uz, smanjenje RAW šuma i napredne ručne kontrole daju vam kreativnu slobodu za izvrsno snimanje pri slabom osvjetljenju s minimalnim šumom.

1/2,6-inčni senzor i svijetli objektiv F1,6
Savršen za snimanje pri slabom osvjetljenju

Xperia 5 jednostavno snima sjajne fotografije pri slabom osvjetljenju. Glavni fotoaparat ima veliki 1/2,6-inčni senzor i svijetli objektiv F1,6. S OIS stabilizacijom i smanjenjem RAW šuma, rezultat je oštra i jasna snimka.

Ručni način rada s potpunom kontrolom
Preuzmite kontrolu uz ručni način rada

Uz ručni način možete potpuno kontrolirati ISO, vrijednost ekspozicije i ravnotežu bijele uređaja Xperia 5, zajedno s ostalim naprednim postavkama. Uz brzinu zatvarača do 30 s jednostavno možete snimiti svjetlosne tragove.

Snimajte u kinematografskom stilu

Sa Sonyjevim inženjerima digitalnih kamera stvorili smo Cinema Pro utemeljen na fotoaparatima koje koriste autori. Imate pristup postavkama za upravljanje profesionalnim izgledom boja, omjeru 21 : 9, postavkama za 4K HDR i 24 sl./s

Obojite svakodnevnicu u kinematografskom stilu

Pomoću osam različitih zadanih postavki za upravljanje profesionalnim izgledom boja možete u filmove unijeti različite kinematografske stilove.

Kompatibilan s fotoaparatima Alpha tvrtke Sony

Xperia 5 savršen je dodatak Sonyjevim fotoaparatima Alpha – koristite uređaj Xperia kao udaljeni zaslon te bežično upravljajte postavkama i fotografijama putem aplikacije Imaging Edge™.

Zaslon

Gotovo stvarni filmski doživljaj

Zaslon CinemaWide formata 21 : 9 nudi kinematografski doživljaj gledanja s vjernim prikazom boja da bi slika izgledala onako kako ju je njezin autor i zamislio.

Filmovi kako su ih zamislili autori

Način rada Creator daje iznimno vjeran prikaz boja i reprodukciju bilo kojeg videosadržaja, uključujući filmove na Netflixu. 6,1-inčni OLED zaslon CinemaWide 21 : 9 FHD+ HDR pruža izvrstan doživljaj gledanja kako je i zamišljen.

Pogledajte treću sezonu serije Stranger Things na Netflixu. Ljeto je 1985. i stvari se zahuktavaju u gradu Hawkins u državi Indiana. Ali nije samo riječ o suncu, vatrometu ili ljetnoj romansi – nešto se događa ispod površine i čini se da je drukčije nego prije.

Sonyjev BRAVIA® TV na dlanu

X1™ za mobilne uređaje kojeg omogućuje tehnologija BRAVIA TV donosi tehnologiju HDR remastering u sve što gledate, čak i usmjeren sadržaj ima poboljšan kontrast, boju i jasnoću.

Kinematografski zvuk uz Dolby Atmos

Dolby Atmos stvara snažno okruženje zvuka koji se kreće iznad i oko vas za spektakularan doživljaj zabave. Xperia 5 prilagođena je u suradnji s tvrtkom Sony Pictures Entertainment te, bez obzira na to gledate li filmove ili slušate glazbu, analizira izvor zvuka i vodi vas u izvanredan svijet.

Igre

Prenesite igranje na sljedeću razinu

Zaslon 21 : 9 CinemaWide savršen je za igranje jer daje širi pogled na cijelu igru. Originalni dodatak Game Enhancer obogaćuje svaki doživljaj igre, igranje i dijeljenje.

© 2019 Gameloft. Sva prava pridržana. Svi proizvođači, automobili, nazivi, marke i povezane slike žigovi su i/ili materijali zaštićeni autorskim pravima njihovih vlasnika.

Radne značajke

Vrhunske radne značajke i snaga

Nenadmašna mobilna platforma Qualcomm® Snapdragon ™ 855 podržava višegigabitnu 4G vezu, ima do 45 % brži procesor, do 20 % brži grafički procesor i veću energetsku učinkovitost.

Posebno dizajnirane antene
Iznimno brza mogućnost povezivanja

Xperia 5 ima posebno dizajnirane antene koje su smještene u različitim dijelovima telefona da bi se smanjile smetnje i povećale brzine preuzimanja i učitavanja.

6 GB RAM-a i 128 GB unutarnje memorije
Više mjesta, istovremene radnje

Xperia 5 ima 6 GB RAM-a i 128 GB unutarnje memorije, stoga imate dovoljno mjesta za pohranu i izvrsne performanse pri izvršavanju više zadataka.

Utor za microSD™
Proširite svoju memoriju

Proširite prostor za pohranu na telefonu za do 512 GB pomoću utora za microSD ™.

Optimalna mogućnost povezivanja

Xperia 5 s „inteligentnom mogućnosti povezivanja”, tehnologijom dubinskog učenja koja koristi Neural Network Libraries tvrtke Sony, analizira Wi-Fi signal i predviđa buduće probleme s vezom. Xperia 5 određuje kvalitetu trenutačne mreže i automatski prelazi na LTE kada predvidi bilo kakvo smanjenje kvalitete. S uređajem Xperia uvijek ste na najboljoj dostupnoj mreži.

Baterija

Brzo punjenje kada vam je potrebno

Xperia 5 isporučuje se s brzim punjačem: možete je napuniti do 50 % za 30 minuta. Tehnologije za punjenje dulje održavaju baterije u dobrom stanju. Štednja baterije štiti telefon od prekomjernog punjenja, dok ga prilagodljivo punjenje Xperia nadzire tijekom punjenja da se baterija ne bi preopteretila.

Zvuk

Zvuk pametnog telefona u visokoj rezoluciji

Približite svaku pjesmu izvornoj snimci zvukom visoke rezolucije i tehnologije DSEE HX™. S ugrađenim stereozvučnicima vaša se glazba reproducira glasno i jasno, a zahvaljujući bežičnom zvuku visoke rezolucije, sve zvuči sjajno kada slušate bežično.

Sve slike na zaslonu služe samo kao ilustracija.

Specifikacije

6,1-inčni OLED zaslon CinemaWide 21 : 9 FHD+ HDR s fotoaparatom s trima objektivima i značajkom Eye Autofocus.
  • Fotoaparat s trima objektivima od 16 mm, 26 mm i 52 mm

  • Eye AF (Automatski fokus)

  • OLED zaslon CinemaWide 21 : 9 FHD+ HDR

  • HDR Remaster

  • Mobilna platforma Qualcomm® Snapdragon™ 855

Dimenzije
158 x 68 x 8,2mm
Masa
164g
Otporno na vodu
Otpornost na vodu (IP65/68)
Broj SIM-ova
Jedna SIM kartica, dvije SIM kartice
Kapacitet
3140 mAh
Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu

Recenzije

Mišljenje korisnika